Απόψεις για κατασκευαστές εγχόρδων οργάνων

Ή εστω αυτος που προτειματε για κατασκευαστη- Επιδιωρθωτή…

Εαν κρινεται εμπηρικα και ειστε ικανοποιημενοι (οχι δλδ να εχετε απλως ακουσει για καποιον κατασκευαστή-επιδιορθωτή) δε θα ηταν καθολου ασχημο να α αφηστε και πληροφοριες :246: :043:
Ευχαριτώ Κώστας

εσυ ποιον λες?

Λοιπόν Κώστα,

αν νομίζεις ότι υπάρχει απάντηση στο ερώτημα…“ποιο είναι το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα”?..θα βρεις και την απάντηση σ’αυτό που ρωτάς?:088:

Υπάρχουν πάρα πολλά σχόλια στο forum για τους οργανοποιούς και επίσης κάποιοι οργανοποιοί μοιράζονται μαζί μας τις γνώσεις τους αλλά και τις γενικότερες απόψεις τους, έτσι ώστε να μπορείς να βγάλεις και κάποια άκρη(ίσως) για την φιλοσοφία του καθενός στην δουλειά του.:089:

Το κυρ Λευτέρη που ειναι στη λαρισα! Αυτος και ο ανηψιος του κανουν πολυ καλη δουλεια… μαλιστα μου εχουν επισκευασει ενα μπουζουκι που ειχα εντελως απιθανο ανακατασκευης!

http://www.facebook.com/group.php?gid=139145099246 :088:

Δηλαδή απ’ότι κατάλαβα πιστεύεις ότι ο Κυρ Λευτέρης στην Λάρισα…είναι η απάντηση στην ερώτησή σου. Το εν λόγω μπουζουκάκι λοιπόν…το πήγες σε όόόόόόλους τους οργανοποιούς στην Ελλάδα και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες…μόόόόόνο ο Κυρ Λευτέρης έκανε το θαύμα του…μπορεί να είναι κι έτσι:080:…τι να πω:088:

Προς τι κύριε Σαράντο η ειρωνεία σας στον ενθουσιασμό του νεαρού; :080:Υμείς είσθε κατά της ειρωνείας… :083:

ΣΑΦΩΣ και δεν ενδυκνυω οτι ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ κατασκευαστής! ΟΜΩΣ ναι πηγα σε 3-4 το μπουζουκαι και ειπανε “παρτο απο εδω” Ο κυρ λευτερης μου το πηρε και το σενιαρε σα να ημουν παιδι του… ! Πολυ καλος κατασκευαστης-επιδιορθωτής κατ’ ΕΜΕ και αξιολογος ανθρωπος επισης ο ανηψιος του Λευτέρης! Υπαρχουν και αλλοι καλυτεροι ισως… ισως οχι… εσεις δε βλεπω να εχετε γνωμηγ για το θεμα ομως!

θα συμφωνησω εδω

θα συμφωνησω κι εδω

κι εδω θα πω οτι εαν θεωρεις τον συγκεκριμενο καλυτερο, ειναι απολυτως σεβαστο( βεβαια δεν ειναι κριτηριο το οτι καταπιαστηκε με το μπουζουκι σου ενω αλλοι οχι). Σε αυτη την περιπτωση ομως αφου εχεις συγκεκριμενη αποψη προς τι το ερωτημα στον τιτλο?

Ναι όντως έχεις δίκιο, έτσι που το διαβάζω και εγώ τώρα είναι διαφορετικό απ’ότι ήθελα να περάσω πραγματικά…θα διευκρινήσω παρακάτω…:084:

Απλά νομίζω ότι έβαλες έναν τίτλο στο θέμα, που είναι πολύ “βαρύς” και δύσκολο να απαντηθεί…:088:
Δεν έχω γνωρίσει τον Κυρ Λευτέρη όπως και πολλούς άλλους οργανοποιούς αλλά δεν αμφιβάλω σε καμία περίπτωση για τα καλά σου λόγια. Όλοι μπορούν να κάνουν καλή δουλειά…κάποιοι καλύτερα σε συγκεκριμένους τομείς μάλλον.
Προσωπική εμπειρία δεν έχω από κάποια επισκευή παρά μόνο μικρές εργασίες συντήρησης στα οργανάκια μου…απλά ξεχώριζαν αυτοί που ήταν πρόθυμοι να ασχοληθούν.:241:

Οι πιο καλοί κατασκευαστές είναι οι:

theos1960
Παν Καγιάφας
voulpan (τώρα τελευταία)

και όλοι οι άλλοι ερασιχτέχνες του φόρουμ που ξεχνάω ή δεν ξέρω και σκαλίζουν κούτσουρα με περίσσια αγάπη.

Από τους επαγγλεματίες, έχουν γίνει άπειρες επί απείρων συζητήσεων με διενέξεις αλλά και ομοφωνίες, τόσες ώστε αυτό εδώ το thread να είναι περιττό.

Φιλικά

Απο προσωπικη εμπειρια θα ελεγα πως ο Χ.Σπουρδαλακης με εχει εντυπωσιασει και απο θεμα ποιοτητας οργανων αλλα και απο αλλα θεματα!Εχω χρησιμοποιησει συνολικα 4 μπουζουκια απο το οργανοποιοιο αυτο!Απο εκει πηρα το πρωτο μου καλο τριχορδο το οποιο τωρα εχω αλλαξει καθως και κατι αντιστοιχο συνεβη με το πρωτο μου καλο τετραχορδο!Δηλαδη σου δινει την ευκαρια καποια στιγμη να αλλαξεις το οργανο σου πληρωνοντας μονο τη διαφορα!Παρα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης,χρησιμοποιει μαλιστα και ανθρακα σε ολα τα οργανα πλεον με αποτελεσμα να μην επηρεαζονται καθολου απο τις καιρικες συνθηκες,υγρασια κτλ!

Δεν νομίζω ότι ο μπάρμπα Αντώνης θα ήθελε τέτοια συζήτηση να γίνεται για αυτόν…θα τον ρωτήσω αύριο και θα επανέλθω…

ναι ισως ειναι σωστη και η διευκρινηση πως το ερωτημα ποιος ειναι ο καλυτερος κατασκευαστης στην Ελλαδα δεν ειναι το ιδιο με το καλυτερο φαγητο :stuck_out_tongue: λιγο ακραια η ερωτησης απλα θελω να εστιασετε στο θεμα οσο πιο ομορφα γινεται! οχι ακραια :slight_smile: :043:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 02:05 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 02:01 —

δεν λεμε κατι κακο φιλε! ΔΕ κρινουμε ΟΥΤΕ συκγρινουμε… Λεμε, ανταλασουμε αποψεις, τιμουμε και επαινουμε αυτον που μας εχει εξηπαιρετησει οσο πιο ομορφα μπορουσε!:043:

Αυτές οι απόψεις έχουν ήδη ειπωθεί και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα. Άσε που δεν κάνεις αυτό που λές. Δεν είδα να ρωτάς ποιός είναι ο πιο εξυπηρετικός οργανοποιός, αλλά ποιος είναι ο Καλύτερος σε όλη την Ελλάδα.

Δηλαδή κουβέντα να γίνεται… άνευ συγκεκριμένου λόγου.

Πάντως αν θές να πείς κάτι για τον Α ή Β οργανοποιό μπορείς να του ανοίξεις ξεχωριστό thread στην συγκεκριμένη κατηγορία και να πεις τις απόψεις σου.

Πληροφορίες και εντυπώσεις (αλλά και 1002 άλλες λεπτομέρειες) που ζητάς, ξεχωριστά για κάθε οργανοποιό, έτσι ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικό θα βρεις εδώ.

Συν του ότι το παρόν thread, εάν υποθέσουμε ότι χρειάζεται να υφίσταται, θα έπρεπε να τοποθετήθεί στο “Αγορά Μουσικού Οργάνου - Επαγγελματίες κατασκευαστές”, όπως είναι και το λινκ που σου παραθέτω πιο πάνω.

Φιλικά

OΚ απλα ειμαι καινουριος στο FORUM και δεν το ειχα δει… Αλλα σε παρακαλω καθε αλλο απο "ανευ λογου και “κουβέντα να γίνεται” δεν ειναι η προθεση μου! Απλος το εθεσα λαθος και το παραδεχτηκα

Με ειχε ενυπωσιασει ο Γιαννης Καρβουνης. Πρεπει να ειναι τωρα 4-5 χρονια που ειχα παραγγειλει το καλο μου το μπουζουκι σε αυτον. Κατα την παραγγελια ο ανθρωπος μου εξηγησε πως εχει πολυ δουλεια και πως θα επρεπε να λογαριαζω περιπου 6 μηνες. Ε τι να κανω, το δεχτηκα και αρχισα να σπαω τα δοντια στην τσατσαρα. Χαζευοντας στην χρυση ευκαιρια ειδα μια αγγελια για καποιον που πουλουσε ενα μπουζουκι 4χορδο 70 ?. και του τηλεφωνησα περισσοτερο απο περιεργεια. Δεν μου το παινεψε καθολου, σχεδον με παρακαλουσε να το παρω για να το ξεφορτωθει. και μου κατεβασε και την τιμη απ το τηλ. στα 50?. Για να μην σας πολυζαλιζω πηγα καπου προς Μενιδι και πραγματι πηρα ενα ΚΟΥΒΑ με μια χορδη και διαφορα ασπρομαυρα αυτοκολητα στα καπακι αλλα … με θηκη !!
Ωραια σκεφτηκα, ευκαιρια για πειραματισμους τα απογευματα. πηρα μια ρασπα και αρχισα να λεπταινω το μανικο (κατι παθαινω με τα τετραχορδα) εμποδιζαν τα ταστα και τα εβγαλα, εβαλα και τροχο λειανσεως προσπαθουσα με το ματι να το φερω να ειναι ισοφαρδο το φαγωμα δεξια και αριστερα… μεχρι που απελπιστηκα και το πηγα στο 166. με την συμφωνια “αμα μου φτιαξεις αυτο Καρβουνη, καθυστερησε μου το αλλο οσο θελεις” .
Σε μια βδομαδα με φωναξε και μου εδειξε ενα οργανο που δεν πιστευα στα αυτια μου. Ηταν παρα πολυ καλο σε ηχο, εντυπωσιακο. Ενθουσιαστηκα και θυμαμαι οτι του ειπα : “Δεν γινεται εισαι μαγος, κατι κανεις με τα ξυλα εσυ, δεν μπορει…” Πραγματικα εντυπωσιαστηκα, νομιζα πως ολο το ρολο τον παιζουν τα ξυλα και η ποιοτητα τους, αλλα… μαλλον δεν ειναι απολυτο αυτο.
Σε κουβεντες με αλλους ακουσα πως και ο Ζοζεφ εκανε επισκευες σε ευτελη οργανα και τους εδινε φωνη.
Του το χρωσταγα του Καρβουνη να ειναι καλα !

Πες μου σε παρακαλω καθε ποτε βγαινει αυτη η εφημεριδα, μηπως και μου κατσει και μενα καμμια τετοια ευκαιρια( μπουζουκι 50 ευρω):slight_smile:

Αλλάζοντας τον τίτλο του θέματος νοιώθω να έφυγε το καρφί που είχα στο μάτι μου. Ζητώ την κατανόηση όλων…

Φίλε “theos” αν θέλεις άκουσε αυτό που θα σου πω. Όταν το μπουζούκι είναι φτηνό, πετάς τα λεφτά σου.Σήμερα τα μπουζούκια (φυσικά δυστυχώς) ξεκινούν απ’ τα 1200 ευρω τουλάχιστον.
Τα φτηνά δεν παίζουνε. Θάχεις πρόβλημα και στην ταστιέρα (που θάναι δυσκολόχρηστη) και στο καπάκι (που κάποια στιγμή θα τα “φτύσει”). Αν είναι να πάρεις μπουζούκι, να κάνεις υπομονή ,να μαζέψεις τα χρήματα που χρειάζονται ,προκειμένου νάχεις ένα όργανο, που θα το χαίρεσαι μια ζωή.

υγ. την έχω πατήσει πολλές φορές γι’ αυτό σου το λέω…

Πες μου σε παρακαλω καθε ποτε βγαινει αυτη η εφημεριδα, μηπως και μου κατσει και μενα καμμια τετοια ευκαιρια( μπουζουκι 50 ευρω):slight_smile:

… καλα α α α …
:slight_smile:

ριξε μια ματια εδω
http://www.xe.gr/pages/GenericResults.aspx?catId=38&SC_GUID=58bfe67f-308c-40b5-a1ed-558d1e1adbb3

και ισως και εδω
http://www.xe.gr/pages/GenericResults.aspx?catId=55&SC_GUID=91ef7693-9e0e-4a53-8617-5d5f7480946d