Αποκατάσταση παλιών σχολιαστών στο νήμα για πανδούρα

Αυτός εδώ είναι ο Φέρρης ή κάνω λάθος; :slight_smile:

Αντάμ παπαντάμ Φέρρης δεν είναι, θα μπορούσε να είναι και ο οποιοσδήποτε. Έχει λάθη, αλλά όχι εκείνα που φωνάζουν ποιος είναι από πίσω. 1: Δεν είναι αρχαίο ελληνικό το όργανο, στους ελληνιστικούς χρόνους εφευρέθηκε και οι Ρωμαίοι το έπαιζαν (οι δούλοι τους δηλαδή, ανά δύο σε κάθε βοϊδοτόμαρο). 2: Έτσι, δεν ήταν «εμείς» που το χαρίσαμε στους δυτικούς, ένας βυζαντινός αυτοκράτορας ήταν (ο Κοπρώνυμος; δεν θυμάμαι).

Πιο κοντά προς Φέρρη φέρνει η έκφραση «άψογο το σκεπτικό σου Ιωάννη», που δεν περιλαμβάνεται στην παράθεση.

Πάντως την ιστορία την έχω ξαναδιαβάσει (λογικά στο φόρουμ), ως επιχείρημα για την ίδια πάλι θέση.

Ε, δεν τον απέκλεισα και τελείως τον άνθρωπο… Είπα μόνο ότι δεν είναι από τις περιπτώσεις που, και χωρίς αναφορές ονομάτων σε άλλες δημοσιεύσεις, μπορείς 100% να πεις “Αυτό, ναι!”

Δε είπα ότι την έχω διαβάσει από τον Φέρρη. Δε θυμάμαι από ποιον. Λογικά όμως, όποιος κι αν ήταν, θα 'ταν ο ίδιος όλες τις φορές. (Τα πολυγραφότερα μέλη του φόρουμ συχνά έχουν κάποια αγαπημένα ρεφρέν στα οποία επανερχονται κάθε τόσο. Το 'χω προσέξει και με τον εαυτό μου.)

Ακριβώς τέτοιο “ρεφρέν” δεν βρήκα, στη συγκεκριμένη δημοσίευση. Ίσως επειδή ήταν σύντομη…

Κι όμως υπάρχει (“με τον Ρίστο”)

Με τον Ρίστο δεν το έχω ξαναπετύχει, αλλά το εκκλησιαστικό όργανο να το:

Μάλιστα! Πολύ περισσότερο που η δημοσίευση ξεκινάει με την προτροπή «Μάρθα, μη χάνεσαι», που είναι συνώνυμο του «Με λένε Κώστα Φέρρη».

Δεν έχεις άδικο τελικά, Ανθιμε! Δεν είναι βέβαια τόσο εμβληματικό ως ρεφρέν, όπως π.χ. τα η μάγκα, η Θέσια, Αιγυπτιώτης και πολλά άλλα, αλλά μάλλον η απάντησή μου προς τον emc (

) θα έπρεπε να τροποποιηθεί ως «Πράγματι, προς τα εκεί πηγαίνει»….

Εδώ όμως έχουμε συζήτηση, με τον ένα να υπογράφει Σ.Π και το συνομιλητή να είναι ο Μπαγιόκος, που τον αποκαλεί Σάκη.

Ο Σ. Π. είναι ο Σάκης Πάπιστας.

Είναι Φέρρης, κανονικά και με τον νόμο. Αν πας στην αρχική συζήτση το όνομά του φαίνεται, μαζί με το άβατάρ του (το εικονίδιο).

Ναι, αλλά αν ψάξεις στο «φάκελο» του Φέρρη, θα τον δεις να γράφεται μέλος το 2006, ενώ η συγκεκριμένη δημοσίευση είναι του 2004. O Φ. ήταν σχεδόν ιδρυτικό μέλος. Στη συγκεκριμένη δημοσίευση ο Φ. ήταν system και, αναγνωρίζοντάς τον, αντικαταστήσαμε (ο Χρήστος δηλαδή) το σύστεμ με το αβατάρ του Φ.

Ναι, το παρατήρησα. Υποθέτω ότι το 2006 θα είναι η παλιότερη ημερομηνία που το τρέχον σύστημα αναγνωρίζει τα τότε μέλη.

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το (“με τον Ρίστο”) θυμίζει Κώστα Κουρούνη, ίσως.