Έλληνες Μουσικοί στην Αμερική: Μανώλης Καραπιπέρης( Emmanuel Karapiperes 1883-4)

Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία, ουτε κατι για το πότε πέθανε.
ξεκιναω με τα οσα υπαρχουν στο βιβλιοτου Σταύρου Κουρούση “From Tambouras to Bouzouki”.
για ολους τους μετανάστες οι ημερομηνίες γέννησης ειναι - + 3-4 χρόνια (κατα δήλωση των). οι μαγαλούτσικες ανύπαντρες ολο και έκρυβαν κάποια χρονάκια.
για την ακριβή ημερομηνία θανάτου και τα αίτια , μόνον αν βρεθεί βεβαίωση Ιατρού.
Στα αρχεία του Εθνικός Κύρικα ΝΥ, υπαρχει οτι εχει ο Σταύρος.
απο τους τρεις που υπάρχουν εκείνη την περίοδο, ο ενας γεννήθηκε Τουρκία και ο άλλος (γεννημένος 1887 Καλαμπακα).
Απομενει ο ενας Μανώλης (γέννηση 1884 Βαθυ, Σαμος).
Εφτασε το 12 στη ΝΥ Και δήλωσε χηρος.
ειχε παντρευτεί στη Πάτμο το 1910.

Καραπιπέρης

download

Πολιτογράφηση (φωτο)1938
απογραφή 1940

στρατευση WW 2(ονομ. πατρος Κυριάκος)

Manolis Karapiperis αίτηση Πολιτογράφησης

Name: Emanuel Karrapiperes[Manolis Carapiperis][Manolis Karrapiperes]
Declaration Age: 53
Record Type: Declaration
Birth Date: 15 Oct 1884
Birth Place: Samos, Greece
Arrival Date: 30 May 1912
Arrival Place: New York, New York, USA
Declaration Date: 16 Jun 1938
Declaration Place: New York
Court: U.S. District Court for the Southern District of New York
Spouse: Mary
Declaration Number: 416128
Box Number: 281

Δισκογραφία.

https://adp.library.ucsb.edu/index.php/mastertalent/detail/205234/Karapiperis_Manolis

και εδω στη Ρεμπετοσελίδα.

https://rebetiko.sealabs.net/display.php?string=καραπιπερης

και εδω στον Εθνικό Κήρικα η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Κουρούση 2013

https://digital.olivesoftware.com/olive/apa/ekirikas/#panel=search&search=0

3 «Μου αρέσει»

https://digital.olivesoftware.com/olive/apa/ekirikas/SharedView.Article.aspx?href=KKNH%2F2013%2F07%2F11&id=Ar00700&sk=22BB37CF&viewMode=text

3 «Μου αρέσει»

Ποιους τρεις; Αδερφούς; Συνονόματους;

Για τον Καραπιπέρη που είναι Σαμιώτης, μήπως έχει τίποτα στη «Σάμο στις 78 στροφές»;

εννοω βρέθηκαν 3 άτομα με ονομα Μανώλης Καραπιπέρης (γεννημένοι πριν το 1900), μετανάστες.

2 «Μου αρέσει»

υπάρχει κι αυτό για τον Καραπιπέρη

2 «Μου αρέσει»

πριν μερικες ημέρες αναρτήθηκε στο FB, ενα εκτενές άρθρο για τον Μανώλη Καραπιπέρη

εχει πολλά και ενδιαφέροντα άγνωστα, ως τωρα στοιχεία, που θα πρεπει να γίνει διασταύρωση.

Αυτό είναι αντιγραφή από το βιβλίο του Κουρούση, χωρίς αναφορά πηγής.

2 «Μου αρέσει»

Ο “δράστης” δεν αντέγραψε από το εν λόγω βιβλίο αλλά το άρθρο του 2017 στην ΚΛΙΚΑ, όπως αναδημοσιεύτηκε στο fagotto blog όπου παραπέμπει ο Κωνσταντίνος πιο πάνω. Πιθανόν ο “δράστης” να μην ήξερε ποιος έγραψε το άρθρο, καθώς θαρρώ πως δεν αναφέρεται στο fagotto blog

1 «Μου αρέσει»

Αν είναι έτσι, τότε φταίει και το φαγκότο και ο τύπος στο φβ.

Πριν απο μέρες το ειδα στο φεις που τον εχουν κάνει και τον φωνάζουν αναλυτή ρεμπετολόγο , και απολαμβάνει τις δόξες ο δικός σου ,για κάτι που εχει αντιγράψει απο κάπου και το παρουσιάζει σαν δικό του.
Θα μπορούσε να γράψει απλά…Ενταξει ρε παιδια κάπου το βρήκα και το εβαλα εδω.
Μπάχαλο εχουν γίνει ολα τελικά.Ολοι τρέχουν για τις δόξες..
Εδω ειναι το αρθρο ανεβασμένο στο Ιντερνετ απο το 2017.

1 «Μου αρέσει»

Πιθανόν πράγματι. Και πάντως δεν το παρουσιάζει για δικό του.

Λέω να μην τον κρεμάσουμε. Ασφαλώς θα μπορούσε να ψάξει να βρει τίνος είναι, ή τουλάχιστον να μας πει πού το βρήκε. Αλλά για τα δεδομένα του φβ δεν είναι και προς θάνατον αυτές οι παραλείψεις. Αν το υπέγραφε για δικό του, ακόμα και στο φβ θα ήταν απαράδεκτο.

Στο αχανές διαδίκτυο υπάρχουν μεριές όπου εγείρονται υψηλότερες αξιώσεις ακρίβειας, δεοντολογίας κλπ. και άλλες πιο χύμα. Προσωπικά, όποτε στις πιο χύμα (π.χ. φβ) βρίσκω πληροφορίες που μ’ ενδιαφέρουν, προσπαθώ μόνος μου να τις ελέγξω μέχρι εκεί που γίνεται και λέω κι ένα νοερό ευχαριστώ.

Θα μου πεις, τι ευχαριστώ για την αναδημοσίευση μιας αναδημοσίευσης; Ε, αυτό είναι κάτι από αυτά που θα έβρισκε μόνος του όποιος έκανε την ως άνω διαδικασία ελέγχου, όπως το βρήκε ο Άνθιμος. Θα μπορούσε κάποιος να μην ξέρει την αρχική (ή έστω την προηγούμενη) δημοσίευση και να τη βρει από δω. Και πάλι κάπου βοήθησε.

Όσο για το Φαγκότο, άλλη ιστορία…

1 «Μου αρέσει»

Το #10 αναφέρεται στο ίδιο λινκ (μπλογκ εκδόσεων Φαγκότο) με το #5. Τον αδικείς, Κώστα: δίνει πηγή στο τέλος (στη λέξη ΠΗΓΗ με γαλάζια γράμματα), που παραπέμπει στην Κλίκα. Βέβαια ο σύνδεσμος δε δουλεύει αυτή τη στιγμή, αλλά το Φαγκότο έκανε την ανάρτηση το 2017 που θα δούλευε. Ξαναβρίσκω το άρθρο της Κλίκας εδώ Στα ίχνη του Μανώλη Καραπιπέρη - η κλίκα , και με μια πρόχειρη ματιά δείχνει να είναι αριβώς το ίδιο, δηλαδή όλα ξεκίνησαν με κόπι-πέιστ από την Κλίκα. Όπως το είπε σωστά ο Άνθιμος.

Αλλά χωρίς σφετερισμούς.

(Καλά, εδώ που τα λέμε μεγάλα παιδιά είμαστε: ξέρουμε πως οποιοδήποτε λινκ στο διαδίκτυο μπορεί κάποια στιγμή να μη δουλεύει, οπότε θα μπορούσαμε, ως Φαγκότο, αντί για σκέτο λινκ να δίνουμε και στοιχεία: άρθρο του Κουρούση, με τίτλο τάδε, στην Κλίκα, ημερομηνία τάδε. Αλλά ούτε κι αυτή η παράλειψη είναι προς θάνατον. Σε καθαρά επιστημονική δημοσίευση θα ήταν. Και μάλιστα δίπλα στο λινκ θα όφειλε και να δηλώσει πότε το είδε (ημερομηνία τελευταίας πρόσβασης). Αλλά δε βρισκόμαστε στον ακαδημαϊκό χώρο και δε μας δεσμεύουν οι δικοί του κανόνες.)

Ώπα, άκυρο. Δεν τον αδικείς, δε μιλάς για τον Φαγκότο.

ναι βρε παιδιά, εκει στο copy & paste του “έπεσαν “ απο το “ποντίκι “ κατι πράσινα γραμματάκια…

1 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»