Αλλαγή καπακιού τζουρά

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΣΚΑΦΤΟ ΤΖΟΥΡΑ ΠΕΡΙ ΤΑ 17-18 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΙ ΕΝΩ ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΚΟΛΗΣΕ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΨΑΧΤΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΛΑΓΗ ΚΑΠΑΚΙΟΥ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΓΗ;

Από συντονιστή: Όχι κεφαλαία, παρακαλώ, εδώ γράφουμε κανονικά κείμενα, όχι μηνύματα σε κινητά.

Φίλε μου, απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα σου δώσει μόνο ο οργανοποιός, που θα έχει βέβαια δει και το οργανάκι. Εμείς εδώ τι να σου πούμε; Δεν υπάρχουν ταρίφες σε αυτά. Ξεκίνα να ρωτάς και να μαθαίνεις, γενικώς. Και άμα θέλεις πληροφορίες για τη δουλειά κάποιου συγκεκριμένου οργανοποιού, εδώ είμαστε!

Αν αλλάξεις καπάκι, το όργανο που θα πάρεις πιθανότατα δεν θα έχει σχέση με αυτό που ξέρεις. Μπορεί να βγεί καλύτερο μπορεί χειρότερο αλλά ίδιο δύσκολα.
Αν τα προβλήματρα που έχει είναι μονο αισθητικά αλλά ο ήχος σε ικανοποιεί κοίταξε να το επισκευασεις χωρίς να αλλάξεις καπάκι.
Άλλωστε ένα όργανο με καπάκι 17 -18 χρονών που έχει ψηθεί με τον χρόνο είναι κάτι δύσκολο να βρεθεί (εφόσον πάντα μιλάμε για ήχο που σου αρέσει). Αν μιλάμε για ένα μέτριο όργανο, με τα λεφτά μιας αλλαγής καπακιού πιθανότατα να βρείς όργανο στην ίδια ποιότητα.
Αξίζει;

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΛΑΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΑΛΑΓΗ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ…ΕΙΔΩΜΕΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Από συντονιστή: Επαναλαμβάνουμε την παράκληση για αποφυγή χρήσης κεφαλαίων στοιχείων στις δημοσιεύσεις μας.

@mrmortis21 Σου είχα αφήσει και εγώ μια απάντηση στο θέμα, αλλά κάποιος (Συντονιστής,Διαχειριστής) για κάποιο λόγο απλά δεν το ενέκρινε.
Τι να πώ; Ελπίζω να είναι τυχαίο γεγονός.

Εν πάσει περιπτώση ανέβασε καμία φωτογραφια να δούμε τι φθορες έχει το καπάκι, ισως να μη χρειάζεται αλλαγή
.
Δημήτρης.

Κύριε Φωτόπουλε καλό είναι να προσέχουμε λίγο τι λέμε και ιδίως σε τόσο σοβαρό θέμα. Εδώ μέσα δεν σβήνεται τίποτα και δεν λογοκρίνεται τίποτα. Και αν σβηστεί θα έχουν παραβεί κάποιοι κανόνες. Σε αυτό το θέμα έχουν γραφτεί μαζί με το δικό μου (αυτό εδώ δηλαδή) 6 μηνύματα. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Προφανώς κάνατε κάποιο λάθος και δεν πέρασε το μήνυμα.

Επίσης να ξέρετε ότι όταν χρειαστεί να σβήσουμε κάποιο μήνυμα για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω δεν κρύβεται. Σβήνουμε το μήνυμα και γράφουμε και τον λόγο που αναγκαστήκαμε να το κάνουμε. Πιο κάτω δίνω ένα παράδειγμα με ένα θέμα που περιέχει σβησμένα μηνύματα από τους διαχειριστές.

Παρακαλώ να είστε πιο προσεχτικός. Ευχαριστώ.

Ισως να έκανα εγώ κάποιο λάθος λοιπόν, αν είναι έτσι ζητώ συγνώμη.

Κανένα πρόβλημα. Προχωράμε!!!:088:

Και φωτογραφίες να ανεβάσω δεν θα δεις πολλά πράγματα,περιληπτικά θα σου πω πως του έχω κάνει ένα σκάψιμο με την πένα αρκετά βαθύ,στο κέντρο του καπακιού υπάρχει βαθούλωμα το οποίο όμως φαίνεται μόνο αν βάλεις το μάτι σου στην επιφάνεια του και τέλος έχει ξεκολλήσει και μπει μέσα το περίβλημα της τρύπας του καπακιού.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να στο φέρω να το δεις αν βρισκόσουν Αθήνα αλλά βλέπω πώς είσαι Θεσσαλονίκη οπότε αδυνατώ,όπως και να έχει πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Θα το πάω σε κάνα δύο οργανοποιούς να δω τι θα μου πουν και βλέπουμε.

Να ξέρεις ότι όλα φτιάχνονται λίγο πολύ.

Π.χ. το σκάψιμο μπορείς να το καλύψεις με μια φιγούρα, το βαθούλωμα (πιθανόν από την πίεση των χορδών) συμβαίνει στα όργανα και είναι ανεκτό ως ένα σημείο (υπάρχουν όργανα με βουλιαγμένο καπάκι που παίζουν πολύ καλά και δεν επιδεινώνεται η κατάσταση τους), και όσο για την τρύπα (ροζέτα) και αυτή διορθώνεται ή και αντικαθιστάται.

Οπότε, αν το οργανάκι σου αρέσει ηχητικά θα έλεγα να κάνεις μία τέτοιου τύπου επισκευή.

Η απόφαση δική σου.

Δημήτρης.

http://fotopoulos.wordpress.com/

Ένα απογευματάκι στο οργανοποιείο που θα πραγματοποιήσω την αλλαγή καπακιού μετά το πάσχα…

Με όλο το συμπάθειο, είσαι το παλικάρι που παίζει τζουρά (ώστε να δούμε και τον τζουρά σου σε τι κατάσταση βρίσκεται) ή απλά κάνεις διαφήμηση στον μάστορα; Απλά επειδή έχασα λίγο το νόημα της παραπάνω δημοσίευσης …