Αγορά χειροποίητης θήκης μπουζουκιού

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμιτες! Μετά από αρκετό καιρό που διαβάζω τα νήματα ειπα να εγγραφω ώστε να είμαι πιο ενεργός! Έχω μια ερώτηση για αρχή! Έχω ένα καινούργιο όργανο,3 μηνών του Γιάννη Καρβούνη, με το οποίο είμαι ερωτευμένος χαχα… σκέφτομαι για μια καλή θήκη χειροποίητη καθώς αυτή που έχω είναι μια τυπική. Έχω διαβάσει το παλιό νημα εδώ αλλά είναι ανενεργό εδώ και χρόνια. Από ότι είδα 2 είναι οι κατασκευαστές που παίζουν σε αυτό το θέμα. Σερεμέτης και Σμυρλογλου .Μπορείτε να μου πείτε γνώμες ώστε να καταλήξω;

Ο Σερεμέτης κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά αργεί.

αργεί πολύ, πρέπει να έχεις θήκη να χρησιμοποιείς στο ενδιάμεσο. έχουν βγει και 1-2 ακόμα στην πιάτσα που φτιάχνουν θήκες.

Έχω θήκη να κάνω τη δουλειά μου δεν υπάρχει πρόβλημα.αρα παιδιά αυτόν προτείνετε;

η αλήθεια είναι πώς η ποιότητα του είναι εξαιρετική.

Στοιχεία επικοινωνίας;

δεν έχω… ούτε θήκη του έχω, αλλά έχω δει πολλές σε βάθος χρόνου.

Ναι ο Σερεμέτης είναι καλός αλλά θα πρέπει να τον κυνηγήσεις μέχρι να παραδώσει.
Ο Σμυρλόγλου χρησιμοποιεί κάπως πιο παραδοσιακά υλικά και τεχνικές αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.Μια χαρά δουλειά κάνει.
Θήκες κάνει επίσης ο Χριστονάκης στην κρήτη και ένας Τάσος στην Πάτρα.
Ο Χριστονάκης έχει ιστοσελίδα .Ο Τάσος νομίζω όχι.Δεν φτιάχνουν αποκλειστικά θήκες αλλά ασχολούνται αρκετά με αυτό.
Και με τους 4 είχα καλή επαφή και έμεινα ευχαριστημένος.

2 «Μου αρέσει»

Αν είναι να τον κυνηγάω δε θα τον προτιμήσω δε μπορώ αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία σήμερα, αύριο… Τη δουλειά του Σμυρλογλου εχω δει στο ίντερνετ είναι η αλήθεια και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το Σερεμέτη τον διαβασα εδώ και για αυτό ζητησα τη γνώμη σας…εσένα ποια θήκη σου αρέσει καλύτερα ή σου φαίνεται πιο καλή;αφού είχες εμπειρία από όλους;

Ίσως ο Σμυρλόγλου τελικά να είναι αυτός που έχει την εμπειρία εφόσων το εργαστήριο υπάρχει 10ετίες πλέον.Δεν είμαι όμως ειδικός.
Ο Σερεμέτης ΙΣΩΣ φτιάξει κάτι λίγο ελαφρύτερο ή κάπως πιο ενδιαφέρον .Νομίζω ψάχνει και ανθρακονήματα αλλά δεν γνωρίζω σε τι βαθμό και αν αξίζει τον κόπο.
οι άλλοι 2 είναι καλοί μάστορες αλλά σίγουρα δεν κάνουν αποκλειστικά αυτή τη δουλειά. ο Χριστονάκης μου έκανε μια ιδιαίτερη δουλειά : Μια πολυμορφική θήκη πολίτικης λύρας στο σχήμα του οργάνου,με σωλήνα για τα δοξάρια.
Έφτιαξε καλούπι απο την αρχή και έκανε πολύ νόστιμη δουλειά…
Ο Τάσος επίσης θήκες για λάφτες/λύρες.Πολύ μερακλίδικη δουλειά με δέρματα,ξύλο κλπ.
δες εδώ
https://m.facebook.com/maqamcase/

Ρίξε μια ματιά και μάθε και τιμές. Ρώτα επίσης για τα υλικά και βάρος.Μπορεί να καταλήξεις με μια όμορφη θήκη που όμως θα σε κουράζει στο κουβάλημα.

Δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο γιατί δεν παιζω μπουζούκι οπότε δέν έχω την εμπειρία να σου πω για το συγκεκριμένο όργανο. Οι θήκες λύρας είναι άλλο πράμα γιατί το βάρος είναι ελάχιστο.Πρέπει να ψάξεις υλικά κλπ. Ρώτα παντού και μη βιαστείς.Όλοι οι παραπάνω πάντως είναι ικανοί.

3 «Μου αρέσει»

https://www.facebook.com/Χειροποίητες-Θήκες-Μουσικών-Οργάνων-Αλμπαντάκης-Δημήτρης-1577564232506468/

Είναι κι ο Αλμπαντακης. Κανει καλη δουλεια. Εγω εφτιαξα μια θηκη μαλακη για μπουζουκι εκει περυσι. Σε 2 μηνες μου ειχε πει ο ανθρωπος οτι θα ειναι ετοιμη ,σε 2 μηνες την πηρα

3 «Μου αρέσει»

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, οι θήκες του Σερεμέτη (τουλάχιστον η δικιά μου, υποθέτω κι οι άλλες) έχουν επάνω σήμα τη χελώνα.

1 «Μου αρέσει»

Οι χελώνες όμως, ζουν εκατό χρόνια!

(Η δικιά μου έχει ήδη κλείσει 24, χωρίς κανένα πρόβλημα)

Έχεις θήκη Σερεμέτη 24 ετών;!! Τόσο παλιός είναι στη δουλειά ο Γιάννης;

Ναι, ήταν Θηβών τότε.

Δηλαδή πόσο καιρό κάνει ρε παιδιά; 6 μήνες περίμενα το μπουζούκι μην περιμένω περισσότερο τη θήκη χαχαχ

Γελάει καλύτερα οποίος γελάει τελευταίος…

Σε τί τιμές κυμαίνοντε πάνω κάτω παιδιά οι θήκες οι χειροποίητες?

Να πούμε και το εξής ανεκδοτολογικό, μιας κι ο λόγος περί Σερεμέτη:

Ο Γιάννης ήταν μαθητής του Ρος Ντέιλι (λύρα, λαούτο, δε θυμάμαι). Τον ρώτησε μια μέρα: Ρος, μια θήκη της προκοπής ποιος θα μου φτιάξει; Δεν έχω βρει πουθενά. Κι ο Ρος του είπε, γιατί δε φτιάχνεις μόνος σου;

Κι έτσι ο Γιάννης ξεκίνησε να φτιάχνει θήκες, και στην πορεία βρήκε ότι είναι καλύτερος σ’ αυτό (ή τέλος πάντων ότι το προτιμάει ο ίδιος) παρά ως οργανοπαίχτης.

Συχνά έτσι ξεκινάνε κι οι οργανοποιοί. Με θηκά είναι πιο σπάνιο, είναι μια λιγότερο αναμενόμενη εξέλιξη, αλλά αν δεν υπήρχαν θηκάδες οι μουσικοί θα είχαν σοβαρό πρόβλημα (κι αν δεν υπήρχαν οι οργανοποιοί, ακόμα σοβαρότερο).

3 «Μου αρέσει»

χμ, αυτό παίζει να ισχύει και με την ηχοληψία…

2 «Μου αρέσει»