Θήκη τρίχορδου μπουζουκιού με μικρό σκάφος

Πρόσφατα παρέλαβα το τρίχορδο μπουζούκι με το ΜΙΚΡΟ σκάφος παλιού τύπου που είχα παραγγείλει. έκανα μια εκτενή αναζήτηση για αγορά θήκης για το συγκεκριμένο μπουζούκι αλλα ότι θήκη βρήκα ( απο έτοιμες τουλάχιστον ) ειναι πολύ μεγάλη (συμπεριλαμβανομένης της θήκης που μου έδωσε ο μάστορας που μου έφτιαξε το μπουζούκι) , με αποτέλεσμα να το όργανο να επιπλέει μέσα στη θήκη του και οπτικά τουλάχιστον να μου χαλάει την αισθητική.
Φυλάσσω τα όργανά μου σε ορθοστάτη μέσα σε μαλακές θήκες , γι αυτό και ενδιαφέρομαι κυρίως για μαλακή θήκη σχετικής ποιότητας.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν στο εμπόριο θήκες σε μεγέθη? (προς αποφυγή αναμονής της κατασκευής χειροποίητης)
Οι χειροποίτητες θήκες ειναι σαφώς καλύτερες απο θέμα ποιότητας, αξίζει όμως η αγορά τους απο θέμα τιμής?
Κάποια πληροφορία ή ίσως και εμπειρία με θήκη μπουζουκιού αντιστοίχου μεγέθους σκάφους ειναι ευπρόσδεκτη.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο, αλλά με ένα διπλωμένο φούτερ ή μπλούζα θα είσαι μια χαρά. Προφυλάσσει και από αλλαγές υγρασίας.

1 «Μου αρέσει»

φίλε μου ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αλλα δεν τιθεται θέμα κάλυψης του οργάνου. Είναι ήθη σε θήκη και μάλιστα ενισχυμένη καλά, το πρόβλημα ειναι οτι ειναι τεράστια σε σχέση με το μέγεθος του μπουζουκιού. ενα τετράχορδο ας πούμε με ΄΄πρησμένο σκάφος΄΄ όπως ειχε πει και ενας άλλος φίλος εδω στη παρέα, θα ταίριαζε μια χαρά στη συγκεκριμένη θήκη.

Σε 2 περιπτώσεις οργάνων μου στο παρελθόν που χρειαζόντουσαν ειδικό μέγεθος θήκης, ο άνθρωπος που τα δούλεψε έκανε παραγγελία στον Σμυρλόγλου έτσι ώστε, ως το τέλος της δικής του δουλειάς είχε έρθει και η θήκη. Ο χρόνος πάντως που μεσολάβησε δεν ήταν πολύς.
Η πρώτη βγήκε μεγάλη (ίσως δεν φτιάχτηκε ειδικά για το δικό μου όργανο) .Η δεύτερη είναι γάντι.
Υπάρχουν πολλοί πλέον που κάνουν αυτή τη δουλειά.

4 «Μου αρέσει»

Καλως ήλθες Σταυρο.

Ψάχνεις αποκλειστικά για μαλακη θήκη ?
Και όταν λες χειροποίητη εννοείς παλι μαλακή?
Ρωταω γιατί δεν θυμάμαι να έχω δει χειροποίητη μαλακή (βέβαια για τους κατασκευαστές θα είναι πιο εύκολο να την φτιάξουν από ότι μια σκληρή υποθετω).

Ριξε μια ματιά και στο Thomann που πρέπει να έχει καμία 50αρια θήκες.

1 «Μου αρέσει»

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα, με μπουζούκι του Καφετζόπουλου στο μικρό καλούπι. Το ρούχο το χρησιμοποιώ για να παραγεμίζω την θήκη και να μην κουνιέται το όργανο μέσα.
Έχεις δίκιο, τώρα που το ξαναδιαβάζω, όντως έτσι όπως το έγραψα φαίνεται σαν να εννοώ απλό τύλιγμα αντί για θήκη.

2 «Μου αρέσει»

Φίλε Πάνο,

Αν δεν ειναι απο εκείνες τις χοντροκομένες σκληρές θήκες και μπορεί να στηριχθεί σε ορθοστάτη, τότε θα με ενδιέφερε και η σκληρή
είμαι σίγουρος οτι φτιάχνουν και μαλακές θήκες (για όλους τους τύπους οργάνων), είχα πετύχει κάποιον αρκετό καιρό πρίν τον οποίο μάλιστα εμπιστεύτηκε και ο Δ.Μυστακίδης για τη κατασκευή της δικής του θήκης , χωρίς όμως να έχω επικοινωνίσει μαζί του γιατί θεώρησα οτι στο τέλος η θήκη θα μου βγεί ακριβότερη απ το ίδιο το όργανο ,
Στο thomman εχω κοιτάξει βέβαια , αλλα οι θήκες που βρήκα εκει είναι ή για τζουρά ή για μπουζούκια, τις δεύτερες των οποίων χαρακτηρίζει ώς one size, για όλα τα μεγέθη δλδ. (πράγμα που αυτομάτως κάνει τη θήκη ταιράστια για το δικό μου μικρό μπουζούκι.)
Αν κάποιος είχε κάποια πληροφορία σχετικά με την τιμή μιας χειροποίητης θήκης ίσως και κάποια πρόταση για κατασκευαστή , θα ήταν ότι πιό χρήσιμο.

1 «Μου αρέσει»

Αν δεν κάνω λάθος θα μπορούσε να σου δώσει πληροφορίες ο @ASMIR

1 «Μου αρέσει»

Αγορά χειροποίητης θήκης μπουζουκιού - #5 by liga_rosa … Καλησπέρα.Κοίτα και σ’αυτη τη συζήτηση

2 «Μου αρέσει»

Φίλε Σταύρο αν θέλεις κάλεσε με στο 6984953485 να κάνουμε μια καλή θήκη στο οργανάκι που θα εφαρμόζει άψογα και θα την έχεις μια ζωή.

Φιλικά
Τάσος

1 «Μου αρέσει»

Φίλε alk αυτή πρέπει να είναι γύρω στα 15 χρόνια ;

Νομίζω 2011 Τάσο.
Νομίζω τη φτιάξατε στα μέτρα της μαντόλας μου.
εχω και μία θήκη για μισομπούζουκο που είναι περίπου 15 ετών.

1 «Μου αρέσει»

Κάπου εκεί είναι το προσδιορίζω με τα υλικά που βλέπω! Ναι αν έδωσε τα μέτρα ο κατασκευαστής σωστά θα έγινε ακριβώς. Πλέον οι καινούργιες έχουν ακόμη καλύτερη εφαρμογή έχω προσθέσει σχεδόν σε όλα τα σημεία αφρολέξ και δεν κουνάει καθόλου το όργανο

1 «Μου αρέσει»

να κάνω 1 ερώτηση: Η θήκη για το μισομπούζουκο-τζουρά μου δεν έχει καλή εφαρμογή, είναι πολύ μεγάλη για το σκάφος του οργάνου.Δεν γνωρίζω το λόγο, μπορεί να σας στείλαν λάθος μέτρα ή να μην φτιάχτηκε καν για το δικό μου όργανο.
υπάρχει μήπως καποιο υλικό που θα μπορούσα να αγοράσω απο εσάς να βελτιώσω λίγο την εφαρμογή;

Η δεν έδωσαν σωστά τα μέτρα ή είναι από άλλο όργανο που είναι και το ποιο πιθανό. Θα πρέπει να την δω και αν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με μεγαλύτερο μαξιλαράκι θα την φτιάξουμε

Φίλε μου Τάσο , σε εχει ήδη συστήσει ο Μιχάλης ο Αγγελής που μου εφτιαξε και το όργανο. Λόγω του οτι είμαι κάτοικος εξωτερικού και επειδή ειναι πολύ πιθανό να έρθουμε ελλάδα το προσεχές μέλλον θα σε πάρω ένα τηλέφωνο όταν κανονιστούν οι ημερομηνίες για να δούμε πώς θα το κάνουμε. ίσως στείλω το όργανο στο μιχάλη ή ίσως του ζητήσω να μας δώσει ακριβώς τα μέτρα του σκάφους και να σου δώσω τη παραγγελία. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

3 «Μου αρέσει»







Έτοιμο το αριστούργημα ASMIR
Φίλε Τάσο σε ευχαριστώ πολύ

5 «Μου αρέσει»

Πολυ ωραια δουλειά του @ASMIR , καλορίζικη Πέτρο να την χαρείς.

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ Πάνο
Πραγματικά είναι αριστούργημα
Είχα και από τον παππού του μια αλλά δυστυχώς εκλάπη σε μια περιοδεία που είχα κάποτε μαζί με το όργανο μέσα
Ακόμα τα κλαίω και τα δύο

1 «Μου αρέσει»