Θήκη μπουζουκιού Asmir (3χορδο Καφετζόπουλου)

Καλησπέρα σε όλους,

Σε συνέχεια του μπουζουκιού που είχα αγοράσει πρόσφατα από τον Μαστροπαναγιώτη ήρθε και η ώρα της θήκης του.

Συμβουλεύτηκα λίγο πολύ τους ίδιους ανθρώπους που αναφέρω και στο νήμα του οργάνου και επιπλέον κανα δυο.

Φυσικά και δεν υπάρχει πληθώρα στους κατασκευαστές θηκών όπως στα όργανα, οπότε η επιλογή ήταν σχετικά εύκολη αφού το ζητούμενο μου ήταν να είναι άψογη στην εφαρμογή η θήκη και να υπάρξει σωστή και απλή συνεννόηση.

'Οπως και έγινε με τον Τάσο (@ASMIR ) τον οποίο και ευχαριστώ για την πολύ καλή επικοινωνία του καθώς και το άρτιο τελικό αποτέλεσμα.
Θα τονίσω όπως έχει αναφερθεί ξανά στο φόρουμ, πως παραδόθηκε στον χρόνο που μου είπε εξαρχής ο Τάσος.

Από την θήκη είμαι αρκετά ευχαριστημένος, το όργανο τοποθετείται ακριβώς όπως πρέπει χωρίς να έχει περιθώρια να μετακινηθεί.
Η ποιότητα είναι ASMIR, για όποιον δεν ξέρει τι εννούμε μπορεί να πάει μια βόλτα από το κατάστημα στο Περιστέρι να τις δει και από κοντα.

Το χρώμα που επέλεξα, να τονίσω πως αδικείται αρκετά στις φωτογραφίες αλλά μια γεύση την δίνει.

Η θήκη έχει τον κλασικό αποθηκευτικό κάτω από την ταστιέρα, επίσης έχει κρίκους για να τοποθετηθούν ιμάντες ώστε να γίνει χρήση back pack.
Ο Τάσος δεν ασχολείται με κατασκευή ιμάντων οπότε είναι η μόνη εκκρεμότητα μου που ελπίζω σύντομα να την κλείσω.

Παραθέτω φωτογραφίες της θήκης, μόνη της καθώς και με την άλλη που έχω για να φανεί και η διαφορά μεγέθους.

11 «Μου αρέσει»

Φαίνεται να είναι πολύ καλή θήκη, παρήγγειλα κι εγώ μια μετά που μου την πρότεινε ο μάστορας που μου φτιάχνει το μπουζούκι. Το μόνο που δεν μου αρέσει, είναι αυτό το καφέ το χερούλι, φαίνεται θαρρείς και είναι το πιο σκληρό πλαστικό που βρήκαν στην αγορά και απλά κάνει μπαμ πάνω σε μια ποιοτική θήκη… αλλά σιγά, του βάζεις ένα κάλυμμα… και πάνω κάτω δεν έχει και τίποτα εξωφρενικές τιμές. Ωραίο και το οργανάκι καλόπαιχτο και καλό κουβάλημα.

1 «Μου αρέσει»

Ένα κόσμημα ντυμένο στα μεταξωτά! Καλορίζικη!

(Να πω την αμαρτία μου, εγώ τον δικό μου Καφετζόπουλο τον βολεύω είτε στην κλασική πλαστική βαλίτσα με ένα φούτερ μέσα για να μην κουνάει και για προστασία, είτε σε μια ενισχυμένη θήκη πλάτης για λαούτο. Και οι κιθάρες αντίστοιχα σε μια υπερενισχυμένη θήκη πλάτης για ακουστική που χωράει όλα τα μεγέθη. Αλίμονο αν είχα μια θήκη για κάθε όργανο…)

3 «Μου αρέσει»

Εγώ πάντως, Νικόλα μου, τον Καφετζόπουλό μου σε Σμυρλόγλου τον έχω βολέψει, 26 χρονάκια ζωή να ΄χουμε… Λίγο στενάχωρα του έρχεται, είναι αλήθεια, τά ΄χει αυτά ο Σμυρλόγλου, αλλά δεν μου παραπονιέται.

(κάποτε ένα καλοκαίρι, θυμάμαι, κάποιος ταβερνιάρης πάτησε στη Σμυρλόγλου μου να κλείσει ένα φεγγίτη, που είχε ξεσπάσει μπουρίνι, και δεν τον πρόλαβα. (όχι, ο Καφετζόπουλος δεν ήταν μέσα, μπήκε όμως όταν φύγαμε, και μπαίνει ακόμα κανονικότατα, και καμμιά φορά αναρωτιέμαι “μα, πού είναι η τσάκιση απ’ τη Σίφνο, έφυγε;”)

5 «Μου αρέσει»

Δεν συμφέρει Νικο πολύ ανθεκτικές είναι. Μου έρχονται θήκες άνω των 60 για συντήρηση αν είναι δυνατόν :joy:
Αστειεύομαι φυσικά… Να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστούμε.

7 «Μου αρέσει»

ASMIR Και έτοιμο και το υγρόμετρο
Σας το προτείνω


1 «Μου αρέσει»

Το υγρομετρο ειναι τοποθετημενο μόνιμα στην θηκη ?
Εγινε απο τον Τασο η το προσθεσες εσυ ?
Φανταζομαι εχει χρησιμότητα για οσους εχουν την θηκη για αποθηκευση και οχι αποκλειστικά μεταφορα.

1 «Μου αρέσει»

Πάνο καλησπέρα
Το υγρόμετρο το τοποθέτησα εγώ όχι ο Τάσος
Είναι πολύ χρήσιμο στο να ξέρεις τι υγρασία έχει ο χώρος που αποθηκεύεις το όργανο
Είναι ακριβής η μέτρηση
Εγώ προσωπικά σας το προτείνω

1 «Μου αρέσει»

Συμφωνω, εγω ομως που εχω τα οργανα μόνιμα κρεμασμένα έχω υγρασιομετρο στον χώρο που βρίσκονται , βέβαια όσοι τα αποθηκεύουν στην θήκη θα ήταν χρήσιμη μια τέτοια προσθήκη.

1 «Μου αρέσει»

Ακριβώς
Έτσι είναι Πάνο

Πέτρο για να ολοκληρωθεί η πληροφορία, πες μας και ποιο υγρασιόμετρο επελεξες, γιατι αναλογικο και απο που, για οσους ενδιαφέρονται να κανουν κατι αντίστοιχο.

1 «Μου αρέσει»

Η ανάγκη του υγρόμετρου είναι προφανής, για πολλές περιοχές της Ελλάδας. Όμως, π.χ. στην Νέα Σμύρνη που ζώ εγώ, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην κεντρική πλατεία, δεν υπάρχει ανάγκη για υγρόμετρο.

1 «Μου αρέσει»

Γενικά στην Αττική θεωρώ το υγρομετρο ειναι αναγκαίο μονο για τους μεγάλους καύσωνες.

1 «Μου αρέσει»

'Ή αν μένεις σε παλιά μονοκατοικία στην Μεσοποταμία (Κηφισός και Ποδονίφτης), χωρίς αφυγραντήρα να φτάνει εύκολα το 90%.

1 «Μου αρέσει»

Το υγρόμετρο αυτό είναι το Gewa
Η Gewa είναι μια εταιρεία η οποία φτιάχνει τις κορυφαίες βαλίτσες για βιολιά τις οποίες σε κάθε μία από αυτές έχει ενσωματωμένο μέσα αυτο το υγρόμετρο
Η αξιοπιστία του είναι ελεγμένη
Μιλώντας εχθές με έναν από τους καλύτερους κατασκευαστές μπουζουκιών στην Ελλάδα και προπάντων γνωστή σχετικά με την υγρασία τον ξύλον ρωτώντας για το συγκεκριμένο υδρόμετρο με διαβεβαίωσε ότι όντως είναι πολύ καλό.
Το θεωρώ απαραίτητο ένα υγρόμετρο για να γνωρίζω την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου του οποίου βρίσκεται το όργανο μου
Ούτως ή άλλως όπως όλοι γνωρίζουμε δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η υγρασία παρά μόνο η αφύγρανση η ξηρασία

1 «Μου αρέσει»

Το έχουμε συζητήσει και σε άλλο νήμα για τα υγρασιόμετρα.Δεν υπάρχει λόγος για πολλά έξοδα σε αυτό.Υπαρχουν φτηνές και αξιόπιστες λύσεις.Και εγώ είχα πληρώσει πολλά για υγρασιόμετρο,το οποίο δεν το είχα για το όργανο και μετά από καιρό κατάλαβα ότι ήθελε ρύθμιση και έδειχνε λάθος.Με λίγα λεφτά μπορείς να την κάνεις τη δουλειά.
Έτσι και αλλιώς και μια μικρή απόκλιση το ένα με το άλλο να έχει δεν θα πάθει τίποτα κανένα όργανο.Για μπουζούκια μιλάμε,όχι για βιολιά Stradivarius.Το τελευταίο το γράφω με μια δόση χιούμορ προς αποφυγή παρεξηγήσεων γιατί συμβαίνουν και αυτά.

3 «Μου αρέσει»