Χαμηλή υγρασία - Ξηρασία (Σκάσιμο οργάνων)

Σε συνέχεια του post που έκανε σήμερα ο Δημήτρης Μηταρακης, ανοίγω αυτό το νήμα για το αντίστροφο πρόβλημα από το πολυσυζητημενο θέμα της μεγάλης υγρασίας.

Παραθέτω printscreen

Επίσης βάζω και το link από ένα παλιό άρθρο του Χρήστου Σπουρδαλακη στην κλίκα.

4 «Μου αρέσει»

Και καλό μας καλοκαίρι.

2 «Μου αρέσει»


εγω δεν πρόλαβα🙂

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πεις περιοχή και τιμές υγρασίας.
Λυπάμαι και εύχομαι να επισκευαστεί και να λαλεί όπως πριν.

Αν δεν έχεις σκληρή θήκη?

Φαντάζομαι κάνεις στην μαλακή ότι αναφέρει και για την σκληρή.

1 «Μου αρέσει»

Δεν νομίζω Πάνο.Οι μαλακές είναι πώς να το πω?Διαπνέον το υφασμά τους?Σωστά το λέω?Οπότε όση και υγρασία να έχει θα χαθεί.
Κάποιες ώρες το αφήνω στο μπάνιο όπου έχει παραπάνω υγρασία.Αυτο που δεν ξέρω είναι αν στο μπάνιο είναι στο 60 % και το βγάλεις στο δωμάτιο που μπορεί να έχει 45% έχει πρόβλημα η μεγάλη αλλαγή?

Πρόσφατα που το συζήτησα με τον μάστορα η μεγάλη και απότομη αλλαγή είναι πιο επικίνδυνη από την σταδιακή ξηρασία.

1 «Μου αρέσει»

Μπορείς τότε να την τυλίξεις απέξω με μια ζελατίνα.

2 «Μου αρέσει»

πριν μουμιωσουμε το οργανο δεν πρεπει να δουμε πως παει η φαση με το βρεγμενο αν κραταει η υγρασια στο πανι η στο χαρτι κουζινας ? επισης σε polybag ziplock αν αφησεις λιγο ανοιχτο και βαλεις μεσα το χαρτι βρεγμενο, δεν θα αποδεσμευει μεσα απο το λιγο ανοιγμενο Polybag πιο σιγα και σταθερα την υγρασια απο τον να ειναι χυμα μεσα στην θηκη

μα αυτο που λες ειναι σε ολα τα στερεα υλικα συστολη και διαστολη αποτομη

Λοιπόν τον Ιούνη πήγαμε στο κολοράντο στα βουνά 2.500 μέτρα υψομετρο. Είχε ακόμα λίγο χιόνι και οι θερμοκρασιες ήταν ευχάριστες την ημέρα και κατεβαιναν πολύ τη νύχτα. Δηλαδη 4-25 βαθμούς.
Η υρασία ήταν αρκετα κάτω απο 40% και δυστυχώς, παίζαμε σε ένα αμφιθέατρο εξωτερικού χώρου το οποίο είχε κάποιες συσκευές θέρμανσης για εμάς που μάλλον έριχναν περισσότερο την υγρασια. Τσελλα και μπάσσα φυσικά υπέφεραν, συχνά άκουγες τις ενώσεις να ανοίγουν με κρότο!
την τελευταία μέρα το όργανο μου είχε χάσει τασεις και ο ήχος ήταν…σα να ανακατεύεις κουρκούτι. Το κοιτάξαμε όταν γύρισα και ήταν ανοικτό σε 2 σημεία, ευτυχώς όχι σοβαρά, φτιάχτηκε γρήγορα🙂 και επιτέλους καθαρίστηκε και λίγο που ήταν μες στη βρώμα…

Σήμερα η υγρασία στον χώρο που έχω τα όργανα (μέσα σε θήκες) έχει φτάσει στο 30%.
Το ένα όργανο το έχω σε θήκη βαλίτσα polyfoam και το άλλο στην asmir του, και οι 2 θήκες έχουν από ένα υγρασιομετρο ίδιας μάρκας και μοντέλου.
Άνοιξα να τσεκαρω και να ξεκουρδίσω λίγο τα όργανα, η πρώτη θήκη είχε ακριβώς την υγρασία του χώρου 30% και η asmir είχε κρατήσει ακριβώς την ίδια υγρασία που είχε προχθές όταν αποθήκευσα το όργανο 44%.
Το αναφέρω γιατί θήκη βαλίτσα από θήκη βαλίτσα διαφέρει κατά πολύ όσον αφορά την υγρασία.

1 «Μου αρέσει»

Αυτή που κράτησε την υγρασία είναι σκληρή?

Είναι αυτό που σου είχα γράψει πιο πριν.Στη σκληρή γίνεται αυτό με τη χαρτοπετσέτα.

Σε όλα γίνεται, μπορείς να πάρεις 2 χαρτιά κουζίνας να τα βρέξεις να τα κάνεις μπαλάκι και αφού τα στραγγιξεις ελαφρά να πετάξεις το μπαλάκι μέσα στην τρύπα του οργάνου.
Φυσικά δεν το σκέφτηκα εγώ, ο μάστορας μου το είπε.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ βρήκα ένα σημείο στο σπίτι στο διάδρομο έξω από το μπάνιο όπου είναι πάνω κάτω στο 50% η υγρασία.Στο σαλόνι πέφτει στο 43% και στο δωμάτιο που έχω το κλιματιστικό δεν το βάζω.Το πρόβλημα στο διάδρομο είναι μην το ρίξει η γάτα όταν την πιάνουν τα τρελά της :laughing: αλλά με τέτοια ζέστη και αυτή πιο πολύ υποτονική είναι.

Υγραντήρας μέσα στην τρύπα της κιθάρας… Με 12 ευρώ βρίσκεις στην αγορά…

2 «Μου αρέσει»

Υπάρχουν υγραντήρες στην αγορά… Περίπου στις 12 ευρώ…

2 «Μου αρέσει»