και έχουμε ήδη ακούσει, εδώ σ’ αυτό το φόρουμ, και σχολιάσει μπόλικα τέτοια…
Χαιρεται! Εχω μια απορια. Οι δουγιες στο μπουζουκι παιζουν καθολου ρολο στον ηχο του οργανου;
(Από συντονιστή: Στο θέμα αυτό συγχωνεύτηκε και το θέμα “Κατασκευή αληθινού σκάφους” που άνοιξε ο Μιχάλης Μέγας πρόσφατα. Τα νεώτερα μηνύματα αρχίζουν από το #56. Η συγχώνευση κρίθηκε αναγκαία γιατί και τα δύο θέματα πραγματεύονται σχεδόν ακριβώς τα ίδια ερωτήματα. Ζητούμε συγνώμη από τον Μιχάλη Μέγα για την κίνηση αυτή.)
Gia sas filoi mou kai kali xronia na exoume.
Loipon paidia, molis eida ena trixordo apo poli kalo mastora kai ithela na to agorasw, epeze apithana, kai htane kaloftiagmeno.
O mastoras legete DeKavalas.
Loipon auto to trixordo eixe mono 21 ntougies, enw auto pou exw einai gyrw stis 60 ntougies, mou eipe pos o arithmos apo tis ntougies den exei na kanei kamia doulia me to poso kalo h kala akougete to bouzouki.
Mipos einai kanenas enimeromenos panw se auto to antikeimeno??
Καλησπέρα παιδιά, έχω ήδη ένα μπουζούκι του μάτσικα (http://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζούκι-8χορδο-BZ8-302N_760 ).Έχω λοιπόν αυτό το όργανο απλώς δέν έχει βέργα εγκατεστημένη στο μπράτσο…τώρα τελευταία μου κάνει κόνξες του στύλ σκευρώνει υπερβολικά εύκολα και γίνεται πολύ σκλήρο στη δεύτερη οκτάβα…όταν το πήγα στον Μάτσικα προχθές μου λέει ‘‘Δεν τρίζει το μπουζούκι,εσύ το τρίζεις υπάρχει μία ειδική τεχνική της πένας που θα σου έρθει με τον καιρό’’…τελοσπάντων ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μπου…
4 «Μου αρέσει»
Vaggelis76
(Βαγγέλης Φραγκαλης)
Μάρτιος 12, 2023, 7:27μμ
24
Εγώ αγορά Τριχορδο απο Παλαβρατζη Θανάση “ΚΑΜΠΑΝΑ”.
Είμαι ευχαριστημένος και απο τον ήχο αλλά και απο τον ίδιο τον κατασκευαστεί ο ο οποίος βρίσκεται κσι Θεσσαλονίκη.
Αν θέλεις μπορούμε να βρεθούμε και να το δείς μιας και είμαι και εγώ απο Θεσσαλονίκη
1 «Μου αρέσει»
Γιάννης77
(Ιωάννης )
Μάρτιος 14, 2023, 3:03μμ
25
Ναι φυσικα με μεγάλη μου χαρά!
1 «Μου αρέσει»
gus
Μάρτιος 14, 2023, 8:58μμ
26
Παλιότερα, τα 15άρια κλπ σκάφη με λίγες δούγιες τα λέγανε περιπαικτικά “τάβλι”.
2 «Μου αρέσει»
Γιάννης77
(Ιωάννης )
Μάρτιος 16, 2023, 12:24μμ
28
Βαγγελη είμαι σε συζήτηση με τον καμπάνα
Γιάννης77
(Ιωάννης )
Αύγουστος 15, 2023, 2:04μμ
29
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ολου του φόρουμ!
Τελικα πηρα δυο τρίχορδα.
Του Θανάση Παλάβρατζη 1998 το πρώτο
Κλεφτογιάννη 1998 το δεύτερο.
6 «Μου αρέσει»
Panos
(Panos P)
Αύγουστος 15, 2023, 4:02μμ
30
Καλοριζικα και καλοταξιμα να είναι, αν θέλεις πες μας και μερικές εντυπώσεις από το καθένα, αν είναι μαλακά τι ήχο πλησιάζουν κ.τ.λ.
Γιαννη καλοπαιχτα φιλε και τα δυο,ο Γιωργος ειμαι που σου εδωσα την καμπανα