Αγορά τρίχορδου!

Καλημέρα σας!
Θελω την βοήθειά σας για αγορά τριχορδου …μου αρέσουν ολα τα είδη μουσικής και δεν έχω ταβάνι στα χρήματα…είμαι Θεσσαλονίκη και καλό θα ήταν ο οργανοποιος να είναι Θεσσαλονίκη,εκτός αν αξίζει τον κόπο κάποιος που είναι εκτός.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Καλώς όρισες!
Αφού είσαι Θεσσαλονίκη, πήγαινε οπωσδήποτε στον Τάσο Θεοδωράκη, δυστυχώς ο Γιάννης Αλεξανδρής απ’όσο ξέρω δεν φτιάχνει πια όργανα (ας με διορθώσουν οι βόρειοι). Μπορείς να επισκεφτείς και τον Ισίδωρο Παπαδάμου, και σίγουρα υπάρχουν και άλλες προτάσεις.

4 «Μου αρέσει»

Μήπως τότε να κοιτάξεις να πάρεις 2 όργανα; Ένα τρίχορδο με ηχόχρωμα και ύφος πιο κοντά στο ρεμπέτικο (και παλιό λαϊκό) και ένα τετράχορδο (ή τρίχορδο) πιο κοντά στον σύγχρονο ήχο; Έτσι θα έχεις καλύψει όλο το εύρος πιο “σωστά”. Απλά μια ιδέα δίνω :wink:

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την απάντησή…ανάλογα το πόσο θα κοστίσουν…έχεις να προτείνεις οργανοποιο;

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

1 «Μου αρέσει»

Εξάχορδο πάρε και μετα αν νιώσεις ότι το χρειάζεσαι πάρε και οκτάχορδο. Το εξάχορδο το λέω γιατί γράφεις στο ρεμπέτικο φόρουμ και υποθέτω ότι σου αρέσει το ρεμπέτικο. Εγώ αν ήμουν εκεί πάνω θα έριχνα και μια ματιά στα όργανα του Γιάννη Καδόγλου από τον Έβρο. Είναι βέβαια μακριά σου αλλά όχι τόσο μακριά ώστε να είναι απαγορευτικό. Βέβαια μόνο στο ίντερνετ έχω δει δουλειά του οπότε η άποψη μου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα δεν κουβαλάει κάποια πείρα. Δες τον όμως έχει πολύ καλή αισθητική και τα φτιάχνει απ’οσο καταλαβαίνω όλα μόνος του χεράτα.

8 «Μου αρέσει»

Εξαχορδο θέλω να αγοράσω…καλα έκανες και μου πρότεινες,ευχαριστώ πολύ!

καλησπερα Γιαννη.Κατα την γνωμη μου δες στην θεσσαλονικη ή εκεί κοντά για να μπορείς να το πας για συντήρηση/σεταρισμα πιο εύκολα όταν χρειαστει.βρες καμια λιστα με οργανοποιους στην Θεσσαλονίκη και πήγαινε να δοκιμάσεις/ακούσεις όργανα.Πάρε και ένα κουρδιστήρι χρωματικό μαζί σου να ναι σωστά τα όργανα(εφόσον καταλήξεις οτι θες να το πάρεις) και να κοιτάξεις να ναι μαλακό.καλές πενιές όπως και να χει

1 «Μου αρέσει»

ε λοιπόν σε διορθώνω! :grinning:
εξακολουθεί να φτιάχνει, κανονικά - και νομίζω ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις δυνατότητες επιλογής του φίλου @Γιάννης77

6 «Μου αρέσει»

Πολύ χαίρομαι που το ακούω! Ζητώ συγγνώμη για την λάθος πληροφόρηση.

Τον περασμενο ιουνη πηγα Θεσσαλονίκη να αγοράσω. Περασα απο Αλεξανδρή, ειχε ενα που μ αρεσε πολυ αλλα ξεφευγε λιγο απο το ταβάνι μου. Πηγα δεκαβαλα(χωρις να εχω πολλες γνώσεις μου έφερνε λιγο πιο λαϊκός ο ηχος, αλλα πολυ οικονομικά) . Μακρή (δεν ειχε καποιο ετοιμο να δω) Κατέληξα Ανδρέα Δελλιο και πηρα ενα Τριχορδο προπολεμικου τύπου που μ αρεσε πολυ

2 «Μου αρέσει»

Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις δουγες
Τι ρόλο παίζουν;
Πολλοί λένε ότι όσες περισσότερες δουγιες έχει τόσο το καλύτερο, αλλά βλέπω 6χορδα με 15-17 δουγες και κοστίζουν 700-800 ευρώ??

Υπάρχουν με 19 που έχουν 4.000 ευρώ, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν λένε τίποτα. Δεν ξέρω αν ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή για παράδειγμα στα 60αρια που είναι χαραγμένες να αποδυναμώνουν το ξύλο.

Καλημέρα, έχω αγοράσει 4χορδο από τον ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΡΑΒΕΛΑ και είμαι ευχαριστημένος.

1 «Μου αρέσει»

Λένε ότι είναι καθαρά αισθητικό το θέμα…

1 «Μου αρέσει»

Ακριβώς “αισθητικό” δεν θα το χαρακτήριζα, καλύτερα ας μη δώσω χαρακτηρισμό…

Αν χαρακτηριζες κόσμια θα μας βοηθούσε.

Η ουσία είναι ότι όπως όλοι ξέρουμε, οι πολλές δούγες προκύπτουν απλά και μόνο από την εξωτερική χάραξη της αρχικής φαρδυάς δούγας και δεν επηρρεάζουν την ποιότητα και τον ήχο του οργάνου. Απλά ο ιδιοκτήτης μπορεί, αν θέλει, να καυχιέται ότι έχει καλύτερο όργανο.

1 «Μου αρέσει»

Ποιο όμορφο…οχι καλύτερο…

Ιωάννη για δεκαετίες μέχρι και σήμερα υπάρχουν παίκτες που τα θεωρούν καλύτερα όργανα, και μάστορες που τα πουλάνε για καλύτερα.
Οπότε δεν είναι απίθανο να ακούσεις από κάποιον αυτό που περιγράφει πιο πάνω ο Νίκος.

2 «Μου αρέσει»