Θελω να γίνω τριχορδος

Την καλήμερα μου από την Νυρεμβέργη της Γερμανιας, δύο χρόνια προσπαθώ να πάρω μπουζούκι αλλά τιποτα από δουλέια δεν εμενε τιποτα. Τωρα εδω γίνεται.
Ωρα 4 (εδω) από τις 12 εχω έρθει σπιτι και ψάχνω για τριχορδο μπουζούκι, όπως κάθε μερα ομως χρήζω βοηθειας
Εχω πελαγωσει.
Στην Ελλάδα εχω ένα τετραχορδο παλιούρι σκεύρομενο, 2 μήνες τωρα μετανιώνω που δε το πήρα μαζι.
Θελω βοήθεια ως προς την επιλογή του μπουζουκιού,
Τι εννοώ: υπάρχει οικονομική στενωτης… μέχρις 350Ε… έξτρα η σκληρή θήκη κλπ μεταφορικά αγγίζω τα 450.

Ξέρω δε παω για κελεπούρι… απλα θέλω κάτι αξιοπρεπές στα χρηματα μου όχι απλα μαθητικο
Δε με ενδιαφέρουν τα στολιδια
Δε λέω όχι σε μεταχείρησμενο

Γιατι τριχορδο; το γουστάρω περισσότερο.

Αυτα από μένα θα τα πουμε το πρωι

Γιάννη καλημέρα απο Κοζάνη! Καλως να μας έρθεις στον μαγικό κόσμο των τρίχορδων. Είμαι σίγουρος πως δεν θα το μετανιώσεις ποτέ! Όσον αφορά την αγορά οργάνου και δεδομένων των στενών χρηματικών ορίων που θέτεις είναι αλήθεια πως δεν έχεις το πλήθος των επιλογών που ίσως θα ήθελες αλλά πάντοτε υπάρχουν δυνατότητες. Θα σου μιλήσω για Θεσσαλονίκη που έχω προσωπική εμπειρία. Λαμβάνοντας υπόψην το 400± μπορείς να απευθυνθείς είτε στον Στάμκο Παναγιώτη (http://www.stamkos-bouzouki.com), είτε στον Ισίδωρο Παπαδάμου (www.trixordo.com) που κατασκευάζουν εξαιρετικά όργανα σε αυτό το εύρος τιμών. Αν υπάρχει βέβαια η διάθεση να πας λίγο πιο πάνω (600-700?) τότε οι επιλογές πολλαπλασιάζονται…Προσωπικά, με αυτά τα χρήματα θα έριχνα και ένα βλέφαρο στην αγορά των μεταχειρισμένων…Λόγω της εποχής υπάρχουν κατα καιρούς σημαντικές ευκαιρίες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση καλό ψάξιμο και καλές αγορές…

καλώς ήρθες!
μια που το όριό σου είναι τα 350, και δεν υπάρχει η δυνατότητα για αγορά μεταχειρισμένου από απόσταση, δοκίμασε και του μάτσικα. τα φέρνει και ο thomann, οπότε γλιτώνεις αρκετά μεταφορικά εντός γερμανίας. θήκη μην πάρεις ντε και καλά σκληρή (βαλίτσα), αρκεί μια μαλακή με καλή επένδυση, ίσως βολευτείς και με κιθάρας εκεί που είσαι.
καλή αρχή στο τρίχορδο!

Έχει δίκιο ο φίλος liga rosa. Ο Μάτσικας είναι επίσης μια καλή επιλογή και μπορείς για μείωση του κόστους να πάρεις μαλακή θήκη - τουλάχιστον για αρχή.

τώρα που το κοίταζα, ο thomann φαίνεται να φέρνει μόνο 4χορδα. στο σάιτ του μάτσικα όμως, έχει και άλλους αντιπρόσωπους στην γερμανία.

Την καλήμερα μου, αρχικά να πω ότι εχω τον αδερφό μου κάτω ο όποιος μπορει να δόκιμάσει αγοράσει για μένα κ έπειτα να μου το στείλει. Γιαυτό και αναφερόμαι σε σκληρή θήκη λόγω ταξιδιού… στα 60ε η φθηνότερη

Κάλως σάς βρηκα και ευχαριστω για το ενδιαφέρον, από μένα οτι θέλετε!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 15:27 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 15:24 —

σον αφορά τη γερμανια εχω βρέι μονο Irish και από την άλλη λέω αν ειναι να τα πάρει ο μεσαζοντας παω σε οργανοποιηο και ξέρω μου γινεται, αν φυσικά βρω μάστοχα στα μετρα μου

καλημέρα κι από μένα
αν σε βολεύει (ή τον αδερφό σου) η αγορά της Θεσσαλονίκης
έχω παίξει πολύ καλά για τα χρήματά τους - και ακριβώς μέσα στο όριό σου (350 ε) - δυο μπουζούκια του Μπαμπατζάνη από το κατάστημα του Ζάχου (το ένα το αγόρασε ένα φίλος και γείτονας)
http://www.zaxosmusic.gr/
στο site δεν έχει μπουζούκια, αλλά στο μαγαζί έχει πάντα

το τηλ. του οργανοποιού (δεν τον γνωρίζω προσωπικά, εδώ το βρήκα, #15 : https://greekluthiers.wordpress.com/catalogs/greekluthiers-thessaloniki-3/) 2310 543325

επεξεργασία:
να προσθέσω ότι και τα δύο ηταν τρίχορδα μεν, φτιαγμένα σε σκάφος διαστάσεων τετράχορδου δε - δεν το γράφω για τον ήχο, ο οποίος μου άρεσε - αλλά για να είσαι πιο ενημερωμένος.
Έχω αφαιρέσει βερνίκι σε ένα δικό του όργανο για να το περάσω “φυσικό βερνίκι”, κατά βούληση του ιδιοκτήτη (ο γείτονας)
Γενικά τα υλικά και η ποιότητα κατασκευής ήταν πολύ καλή για το κόστος του (π.χ. ταστιέρα έβενος, καμάρια σωστά γιαλοχαρταρισμένα, σωστά σεταρισμένο, δεν φαντάζεσαι τι βρίσκεις σε φτηνά όργανα). Είχε κάτι θεματάκια (συναρμογή της φιγούρας, διαμόρφωση καράολα με όψη τρίχορδου και επεξεργασία τετράχορδου) αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα.
Το “κακό” - αν μπορείς να το πεις έτσι - ήταν ότι είναι λίγο “υπερδιαστασιολογημένα” όλα τα μέλη, ίσως για να αποφύγει στατικά προβλήματα, και τα λούστρα ομοίως (πολύ πράμα, μου βγήκε η πίστη).

Επικοινωνησα μαζι τους μεσω eimail δεν εχουν καθολου τριχορδα, ευγενικοι εξυπηρετικοι αλλα οχι. Ευχαριστω για το λινκ!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 03:03 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 02:46 —

Να ευχαριστησω ολους για τη βοηθεια,

Εχω ανεβει λιγο χρηματικα και συνεχιζω να ψαχνω μεχρι τις 9 του μηνα θα εχω καταληξει καπου ανυπομονω μεχρι τοτε ειμαι ανοιχτος σε προτασεις μεταχειρησμενων και μη. :088:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 03:10 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 03:03 —

Τουρπάλης τριχορδο με σκαφος τετραχορδου μου ακουγετε καλο περισσοτερος ογκος και μπασο πιστευω.

Δεν εχω ακουμπισει τριχορδο… ομως ξερω να ακουω να ξεχωριζω να διαβαζω παρτιτουρες κλπ πολλα χρονια σε φιλαρμονικη ορχηστρα,
Η ιδεα οτι ειναι σχεδον αλλο οργανο με εξιταρει περισσοτερο