Αγορά Τετράχορδου !

Καλησπέρα σε όλους !! Πρώτα απ’όλα θέλω να πω δυο πραγματάκια για τον τίτλο !!!

Πριν ξεκινήσουν τα σχόλια(δε το λέω με κακία μη παρεξηγηθώ) για τη λέξη “Τετράχορδο” να αναφέρω ότι είχα ένα τετράχορδο μπουζούκι στο πατάρι από τότε που ήμουνα 16 χρονών και δεν ήξερα :slight_smile:

Επειδή όμως τότε ασχολήθηκα και έμαθα 2,3 τραγούδια μόνος μου και μετά το παράτησα στην άκρη, όταν ήρθε η ώρα και αποφάσισα τώρα, ολόκληρος μαντράχαλος, να μάθω μπουζούκι ξανάπιασα στα χέρια μου το “σάπιο” πλέον μετά από τόσα χρόνια παρατημένο στο πατάρι μπουζούκι, κ ξεκίνησα με αυτό.Για αυτό κ το τετράχορδο. Εν πάση περιπτώσει μεγάλη παρένθεση ήταν αυτό !!

Το θέμα είναι ότι τώρα πλέον, επειδή το μπουζούκι που έχω και χρησιμοποιώ δε με καλύπτει, το νιώθω, δε μ’αρέσει ο ήχος που βγάζει, αποφάσισα να πάρω ένα καινούργιο, και μιας και ασχολούμαι κάποιους μήνες τώρα κ έχω μάθει κάμποσα τραγούδια είπα να πάρω ένα “καλό” με όλη τη σημασία της λέξης, τετράχορδο-κιθαρομπούζουκο, όπως θέλετε πείτε το :slight_smile:

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή δεν έχω και πείρα στο συγκεκριμένο θέμα, αγοράς έγχορδου, κ επειδή δεν έχω κανέναν να βοηθήσει θέλω κάποιες πληροφορίες, tips που θα με βοηθήσουν για την επιλογή ενός καλού οργάνου, ενός οργάνου το οποίο θα μπορούσα να πω ότι θα μου μείνει “για μια ζωή” που λένε, και όχι κάτι το οποίο σε 3-4-5 χρονάκια θα πάει να βρει το άλλο που έχω τώρα :slight_smile: !!

Από ότι έχει πάρει το αυτί μου κάτω από 1000άρικο καλό ποιοτικό μπουζούκι δε μπορεί να βρει κάποιος. Το θέμα είναι πώς καταλαβαίνεις που θα πας να ρίξεις το χρήμα, από τη στιγμή που δεν έχεις άνθρωπο να βοηθήσει γιατί δεν είναι και λίγα τα λεφτά, για να πάρεις κάτι ανταποδοτικό στη τιμή του.

Το ξέρω ότι καταντάω γραφικός και κουραστικός στους περισσότερους γιατί υπάρχουν πάαααρα πολλά θέματα με παρόμοιο θέμα, αλλά, εκτός του ότι τα περισσότερα από ότι έριξα μια ματιά είναι σχετικά παλιά, όσο ποιο πολύ τα διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι η αλήθεια είναι !!!

Υπάρχουν για παράδειγμα 3-4 πραγματάκια από τα οποία θα μπορούσα δίνοντας βάση σε αυτά να ξεκινήσω μια έρευνα αγοράς ??

Κάποιες οδηγίες προς ναυτιλλομένους για παράδειγμα ??

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!

Και εγώ αρχάριος είμαι. Κάποια συμπεράσματα λοιπόν από τη δική μου ‘‘αναζήτηση’’. Καταρχάς είσαι σίγουρος για τον ήχο, τις φιγούρες κλπ. που θες να έχει, ώστε να είναι όργανο μιας ζωής; Γιατί εγώ δεν είμαι.
Αν διαθέτεις 1000+, τότε κατά τη γνώμη μου να απευθυνθείς σε καταξιωμένους οργανοποιούς. Προσωπικά, προτιμώ κάποιους που έχουν έκθεση, γιατί όπως και εσύ δεν είχα έναν γνωστό με όργανα ενός μάστορα ώστε να ακούσω τον ήχο του και να τον εμπιστευθώ.
Τέλος, αν μπορείς κάνε και ένα ταξίδι σε οργανοποιούς επαρχίας, γιατί πέρα από τα νοίκια, την εστίαση κλπ., και τα μουσικά όργανα -για έναν ανεξήγητο λόγο- στην Αθήνα είναι πιο ακριβά.

Πολύ καλύτερες τιμές στην επαρχία…Αρκεί να μπορείς να μεταβείς εκεί, να διαμείνεις εκεί και να έχεις το χρονικό περιθώριο του ψαξίματος. Γιατί κακά τα ψέματα, ο χρόνος, τα εισιτήρια ή καύσιμα, τα ξενοδοχεία κτλ. είναι έξοδα που πρέπει να προστεθούν στην τιμή του οργάνου…

Σ’ αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά όποιος έχει αυτήν τη δυνατότητα, πιστεύω είναι κερδισμένος. Μπορεί επιπλέον να συνεννοηθεί με τους μάστορες ώστε, παρά την απόσταση να του σταλεί δειγμα της δουλειάς, του ήχου κλπ. και να αποφευχθουν οι μετακινήσεις. Γιατί, όταν παραγγέλνεις ένα όργανο από μάστορα της περιοχής σου που δεν έχει έκθεση οργάνων, δεν μπορεί να σου δώσει δείγμα της δουλειάς του, ποια η διαφορά να επιλέξεις από έναν εκτός της πόλης σου;

εκτός του ότι μπορείς πιο εύκολα να βρείς δείγμα άμα ψάξεις, το βασικό είναι ότι μπορείς να έχεις μια στενή σχέση και εύκολη πρόσβαση για ότι χρειαστεί, ειδικά τον πρώτο καιρό. επίσης κάθε όργανο είναι φτιαγμένο/ρυθμισμένο σε ένα συγκεκριμένο κλίμα και εκεί θα αποδώσει καλύτερα.
καλή τύχη!

υγ: ας πω και την κλασσική κακιούλα εδώ στο φόρουμ… αφού έτσι κι αλλιώς θα το γυρίσεις σύντομα σε τρίχορδο, πάρε κάτι απλό σε τετράχορδο και κράτα τα λεφτά σου για καλό τρίχορδο!

Αυτές οι επισημάνσεις είναι απόλυτα σωστές Liga rosa, ας ζυγίσει ο καθένας την τσέπη, τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις του!