Αγορά μπουζουκιού, Αρχάριος

Καλησπέρα κι από μένα στις όμορφες συζητήσεις που κάνετε στο φόρουμ!

Ας πω κι εγώ λοιπόν τα δικά μου. Θέλω πολύ να ξεκινήσω να μάθω μπουζούκι, και συγκεκριμένα 3χορδο γιατί μου αρέσουν πολύ τα ρεμπέτικα και γενικότερα μου κάθεται πολύ ωραία στο αυτί. Είμαι τελείως αρχάριος από μουσικά όργανα κι από μουσική, κι εδώ και αρκετές μέρες έχω ξεκινήσει να βλέπω βίντεο στο youtube και να διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ και στο φόρουμ εδώ. Πέρα από το ότι είμαι αρχάριος, το βασικότερο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορώ να διαθέσω για αγορά παραπάνω από 200 ευρώ. Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολλές συζητήσεις εδώ μέσα και ξέρω ότι η πρώτη συμβουλή που θα μου δώσετε είναι “φίλε μου κάνε υπομονή και μάζεψε λεφτά”, κι επειδή το ξέρω ότι θα αργήσει πολύ αυτή η στιγμή, αν θέλω με 200 ευρώ 3χορδο μπουζούκι, τι μου προτείνετε? Καινούριο? (από ότι έχω καταλάβει δεν συνίσταται), Μεταχειρισμένο από καμιά αγγελία? Υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε μεταχειρισμένα μπουζούκια? (αν τυχόν υπάρχουν πείτε μου να τα επισκεφτώ)

Ευπρόσδεκτες οι όποιες συμβουλές σας!

καλώς ήρθες!
το πιο φτηνό που έχει ο μάτσικας είναι στα 275 ευρώ, δεν ξέρω αν γίνεται κάποια καλύτερη τιμή. από κει και πέρα υπάρχουν ένα σωρό σάιτ και ομάδες στο φβ με αγγελίες, αν και σε αυτή την τιμή γενικά δεν βλέπω κάτι να αξίζει. το θέμα είναι να μην σπάσεις τα χέρια σου και να μην μπορέσεις να μάθεις επειδή θα φταίει το όργανο. απέφυγε μαγαζιά στα μοναστηράκια κλπ…
νομίζω με δεδομένο το μπάτζετ, καλύτερα να ξεκινήσεις με έναν τζουρά. σε αυτή την τιμή μπορείς να βρεις καινούριο ή ακόμα καλύτερα μεταχειρισμένο. άμα πάει καλά και προχωράς, μαζεύεις παράλληλα ό,τι μπορείς, τον πουλάς, και πας σε μπουζούκι.
όπως και να έχει, στην αγορά να είσαι οπωσδήποτε με κάποιον που ξέρει (ειδικά στα μεταχειρισμένα). έτσι κι αλλιώς κάποιος θα πρέπει να σου δείξει από κοντά, και αυτός ή κάποιος άλλος ίσως έχει κανένα παλιό μπουζούκι που δεν παίζει.
καλή αρχή!

Ναι κοιτάω και για τζουρά , απλά αυτός ο ήχος που βγάζει το τρίχορδο είναι άλλο πράγμα ακόμα και για μένα που δεν ασχολούμαι καν. Θα ψαχτώ να κάνω μια έρευνα αγοράς γενικά με αυτό το μπάτζετ και βλέπουμε, έτσι κι αλλιώς θέλω κάτι πολύ απλό για αρχή, να δω πως τα πάω και να εξοικειωθώ με το όργανο, που μακάρι να κρατήσει κανάν χρόνο ώστε να έχω μαζέψει ένα αξιοπρεπές μπάτζετ για κάτι καλύτερο τότε. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Ο ήχος σίγουρα είναι διαφορετικός. Η τεχνική όμως, και οι μουσικές δυνατότητες, είναι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό οι ίδιες. Για τα όσα μαθαίνει κανείς από το μηδέν μέχρι τον πρώτο χρόνο, θα έλεγα ότι σχεδόν ταυτίζονται.

Ένας αξιοπρεπής τζουράς ούτε θα σε απογοητεύσει ούτε θα σε απομακρύνει από το όνειρό σου. Αντίθετα, ένα κακό μπουζούκι (γιατί άλλο τα 200 ευρώ για μπουζούκι κι άλλο για τζουρά) μπορεί να κάνει και τα δύο.

Αφού λοιπόν τίθεται και το θέμα του τζουρά, με αυτά τα λεφτά να πήγαινα σε καινούριο από μαγαζί? σε κάποιον οργανοποιό (αν έχει με τόσα λεφτά) ή αγγελίες?

σε αυτά τα λεφτά με λίγη τύχη βρίσκεις αξιοπρεπή τζουρά. σίγουρα μεταχειρισμένο, αν θες καινούριο σε αρκετά οργανοποιεία υπάρχει μια φτηνή σειρά (συνήθως από κάποιον άλλον οργανοποιό μαζικής παραγωγής), και φυσικά σε αγγελίες που τα πουλάν απευθείας.
πάντα με κάποιον που ξέρει, και μακριά από σούπερ μάρκετ τύπου νάκα ή τουριστομάγαζα…

Έγινε, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές!

αν βρει με 200 ευρω αξιοπρεπη τζουρα δεν θα ειναι απλα τυχερος αλλα κ…ρδος
Νικο

έχεις δίκιο κώστα, για μεταχειρισμένο έπρεπε να μιλάω μόνο. ίσως σε μπαγλαμά να βρεις σε αυτά τα λεφτά, αλλά δεν νομίζω ότι ψάχνει κάτι τέτοιο ο φίλος μας.

δοκίμασε να ρωτήσεις στον κύκλο σου αν έχει κανείς κανένα παλιό μπουζούκι (πολλοί τυχαίνει να έχουν κάποιο κάπου ξεχασμένο),να το δανειστεις αν γινεται,και να ξεκινήσεις μ αυτο να μάθεις τα βασικά!Και σε κάνα χρόνο παίρνεις ένα δικό σου αξιοπρεπές με ένα σεβαστό ποσό…Σου μιλάω εξ ίδιας πειρας:)