Να τον πάρω τον Τζουρά;

Καλησπέρα παιδιά.Ελπίζω να έβαλα το θέμα στην σωστή κατηγορία γιατί είμαι νέο μέλος.Θα μπω κατευθειαν στο ψητο : δεν έχω καμία σχέση με μουσικά όργανα αλλά επειδή ποτέ δεν είναι αργά,λέω να κάνω την αρχή με έναν τζουρά.Ρεμπέτικα ακούω λίγο-πολύ όσο ο μέσος 'Ελληνας(υποθέτω) και θα με ενδιέφερε να μάθω ένα όργανο του είδους.'Εχω καμια ελπίδα να μάθω μόνος μου (και με ότι πηγές βρω τελοσπάντων) ή θα ναι πολύ κόπος για το τίποτα;Τέλος διάλεξα τον τζουρά καθαρά λόγω γούστου.Οποιαδήποτε συμβουλή,ακόμα και αποθαρρυντική, δεκτή.

καλη αρχη φιλε. απλα ρωτησε μερικα πραματα από κοντινα σου ατομα που ξερουν, ώστε να συγκεντρωσεις καλυτερες πληροφοριες. όπως γραφεις εισαι 24, ε κι εγω στα 24 ξεκινησα. η ηλικια είναι μια χαρα. μονος εμαθα.
επισης εδώ στο φορουμ με μια μικρη αναζητηση θα βρεις ατελειωτες πληροφοριες από μελη του. η 10ετης και πλεον λειτουργια του φορουμ αποτελει από μονη της μια ουσιαστικη ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη. αυτά και να ευχηθω συντομα καλες πενιες.

ΥΓ-ακομα και σε λιγους μηνες αν καθοδηγηθείς σωστα, θα εχεις τη δυνατοτητα ενδεχομένως να παιζεις καμποσα τραγουδάκια.

καλώς όρισες!
βρες και έναν φίλο σου που να έχει μια ιδέα, να διαλέξετε όργανο και να σου δείξει τα βασικά. θα γλιτώσεις πολλές κακοτοπιές που μετά δύσκολα διορθώνονται. αν έχεις και χρήματα για δάσκαλο, τόσο το καλύτερο (αναλόγως τον δάσκαλο).
καλή τύχη!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!Στο πρακτικο κομματι τωρα : ποσα χρηματα να διαθεσω για εναν τζουρα;Εχω ακουσει πως πρέπει να προτιμήσω οργανοποιείο απο ένα κλασσικό κατάστημα…ισχυει;;

Νίκο το θέμα είναι πόσα λεφτά εσύ είσαι διατεθειμένος να δώσεις ;!
Όσον αφορά το κομμάτι οργανοποιός ή εμπορικό κατάστημα, εάν τα βαλάντια σου φτάνουν, πας σε οργανοποιό. Στο εμπορικό κατάστημα βρίσκεις ετοιμοπαράδοτα κομμάτια και σε μεγάλη σχετικά ποικιλία, σε οργανοποιό παίρνει αυτό που εσύ θες, όπως το θες! Και φυσικά πάντα υπάρχει και η επιλογή του μεταχειρισμένου…

βασικα αν εχιες υπομονη ,να θυμασια τη λεξη υπομονη και εισιαι διαθετημενος να το δουλεψεις θα το μαθεις και θα σου ελεγα να αρχισεις με ενα 3χορδο μπουζουκι και στη πορεια να παρεισ ενα τζουρα

Η αληθεια ειναι πως δεν μπορω να διαθεσω πολλα.Γυρω στα 150,μαξ 200.Το ξερω πως δεν θα παρω και το καλυτερο οργανο αλλα ετσι και αλλιως θα ναι το πρωτο που θα πιασω στα χερια μου.Αμα κολλησω το μικροβιο,παω αργοτερα σε κατι καλυτερο.

Γιωργο,έχω υπομονή αλλά λεω να αγοράσω και να αρχίσω κατευθείαν αυτό που επέλεξα εξ αρχής(οπως είπα και στην αρχή,καθαρά λόγω γούστου)

υ.γ. αφου καταληξαμε οτι πρεπει να παρω απο καταστημα…εχετε καμια προταση??φανταζομαι οχι Νακα ε?

Nακας και μπουζούκι δεν πάνε μαζί. Ειναι πολυ καλο κατάστημα για να παρεις κατι αλλο αλλά όχι μπουζούκι. ούτε και μπαγλαμα. Οι τζουράδες δε που έχει είναι σκαφτοί με οξυά (ξυλο). Αν θα πάρεις , πάρε από αγγελίες από κανέναν που το πουλάει. αν δεν βρεις, πήγαινε και σε “αμαρκέ” καταστήματα, δεν ειναι και ανάγκη να πας σε μουσικό οίκο στυλ Νακα.
Τώρα οσον αφορα το να πάρεις , εγω θα σου πω να αναρωτηθείς μόνος σου αν όντως θες να ασχοληθείς, ή αν θα το παρεις και να το αφήσεις σε κανενα ντουλάπι. Είναι πολλοί από μας που μάθαμε μόνοι μας, όμως αυτό προυποθέτει χρόνο και θες να ψαχνεσαι. Τωρα με την τεχνολογία που έχουμε και το Youtube και υπαρχει και προγραμμα που κατεβαζεις και το βιντεο και το βαζεις να παιξει και σε πιο αργη κινηση είναι ευκολοτερο το να ακους και να μορφωνεσαι. θέλει ομως μεράκι και μελέτη

Μια χαρά φθηνά μπουζούκια έχει ο Νάκας. Εάν καταλήξεις τελικά εκεί, ζήτα να δεις μπουζούκια του Στέφανου Ράπτη.

Ίσως είναι καλύτερα να πας και να δοκιμάσεις τζουράδες από διαφορετικούς μάστορες και μαγαζιά για να ακούσεις και διαφορετικούς τζουράδες. Διαφορετικούς σε τιμή, μέγεθος σκάφους και με διαφορετικά υλικά κατασκευής (ξύλα). Είναι σημαντικό να αρχίσεις να ακούς τις (ακουστικές) διαφορές τους από τώρα, ακόμα και αν δεν ξέρεις να παίζεις.
Σίγουρα ένας τζουρας των 300-400 ευρώ δεν είναι όπως ένας τζουράς των 800 - 1000 ευρώ. Αυτό θα το καταλάβεις με τον καιρό, όσο παίζεις. Ο “φτηνός” τζουράς θα σε δυσκολεύει στο παίξιμο και με την πάροδο του χρόνου θα σε αναγκάσει να πάρεις άλλον.
Πάντως το να αγοράσεις από μάστορα θα σου δώσει το πλεονέκτημα να συζητήσεις μαζί του και να του θέσεις τα ερωτήματά σου. Συνήθως και ο ίδιος σε καθοδηγεί. Αντίθετα σε καταστήματα “μεγάλης εμπορίας” η προτεραιότητα είναι να πουλήσει ο πωλητής το προϊόν του. Επίσης αν ζητήσεις από τον πωλητή να παίξει αυτός τον τζουρά (επειδή παίζουν συνήθως γρήγορα (ψαρωτικά και ενδεχομένως κουραστικά), ζήτησέ του να παίξει κάτι πιο αργό. Δεν πας για να θαυμάσεις την ικανότητα του (πωλητή) να παίζει, αλλά να ακούσεις το ίδιο όργανο!
Πάντως πήγαινε και σε μεγάλο μαγαζί και σε οργανοποιείο. Καλό θα σου κάνει, εμπειρία είναι.
Πάντως να θυμάσαι ότι τα λεφτά που δίνεις, καθορίζουν συνήθως την ποιότητα του προϊοντος που αγοράζεις.
Και τέλος να μην βιαστείς να αγοράσεις.