Καλησπέρα σε όλους,
κατ’ αρχάς θα ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη που συμμετέχουν στην παρούσα συζήτηση καθώς δεν πρόλαβα την κατάσταση -ως όφειλα σαν διαχειριστής- διαβάζοντας το νήμα νωρίτερα και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του φόρουμ.
Θυμίζω από τον κανονισμό του φόρουμ,
- Οι δημόσιες κριτικές προς επαγγελματίες (μουσικούς, δασκάλους, οργανοποιούς κτλ), και ιδιαίτερα οι αρνητικές, θα πρέπει να είναι από πρωτογενείς εμπειρίες.Για παράδειγμα:
Έπαιξα με το μπουζούκι του Χ οργανοποιού και δεν μου άρεσε γιατί…
Πήγα στο μαγαζί του Υ οργανοποιού και δεν μου φέρθηκε σωστά γιατί…
Ένας φίλος μου/ο ξάδερφός μου/ο μπατζανάκης μου μου είπε ότι…
Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι ο Ζ επαγγελματίας…
Η αρνητική κριτική του τύπου “ο Χ οργανοποιός δεν με έπεισε όσον αφορά κάποιες αναπαλαιώσεις” είναι δυστυχώς επικίνδυνη καθώς:
- δεν συνοδεύεται από κάποιου είδους τεκμηρίωση.
- γίνεται σε ένα νήμα που είναι “Αγορά Τριχόρδου 1000-1200 ευρώ”, που ουδεμία σχέση έχει με τις αναπαλαιώσεις οργάνων.
Γι’ αυτό τον λόγο η αρνητική κριτική του @liga_rosa θα διαγραφεί.
@liga_rosa Νίκο, δυστυχώς εδώ κατά τον κανονισμό του φόρουμ είσαι φάουλ. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές μεταξύ μας ιδιωτικά και νομίζω στο έχουν επισημάνει με αγάπη και άλλοι φίλοι. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι τα γραπτά μένουν και κάνουν ζημιά. Δεν μπορείς να γράφεις μιαν αρνητική κριτική για κάποιου το έργο χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση. Και όταν σου ζητείται να τεκμηριώσεις να γράφεις “επιφυλάσσομαι”. Ακόμα και όταν επέστρεψες και είπες ότι “τελικά μάλλον ήταν για άλλο όργανο η εντύπωση που σου είχε δημιουργηθεί” η ζημιά είχε ήδη γίνει. Το αρχικό μήνυμά σου θα παραμείνει εκεί για πάντα, να βγαίνει σε κάθε αναζήτηση ότι ο Χ οργανοποιός δεν πείθει τον Νίκο. Προσωπικά δεν σε θεωρώ επουδενί ανυπόληπτο, αλλά όσον αφορά τις αρνητικές κριτικές σε οργανοποιούς είσαι πολλές φορές επικίνδυνα απρόσεκτος. Καλύτερα είναι αν δεν έχεις χρόνο/διάθεση/κουράγιο να τεκμηριώσεις να μην γράψεις τίποτα παρά να γράψεις κάτι ατεκμηρίωτο.
Δυστυχώς το παρόν θέμα κλειδώνει, ελπίζω το μέλος @lef1 να πήρε την απάντηση που χρειαζόταν…