Αγορά τρίχορδου 1000-1200 ευρώ

Καλησπέρα στην ομάδα βρίσκομαι σε αναζήτηση τρίχορδου μπουζουκιού και αποφάσισα αντί να δώσω 600-800 ευρώ για ένα όργανο μαζικής παραγωγής να διαθέσω μέχρι 1200 και να πάρω κάτι πιο αξιόλογο, επίσης το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν ανέβει με αποτέλεσμα πολλά παλιότερα θέματα να μην είναι τόσο ρεαλιστικά σε θέμα τιμής…επίσης ένα άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι πολλοί οργανοποιοι που κοίταξα δεν έχουν ετοιμοπαραδοτα όργανα και οι παραγγελίες τους μπορεί να κάνουν και πάνω από ένα χρόνο, ξέρω ότι η ανυπομονησία στην αγορά μπουζουκιού δεν είναι καλό πράγμα αλλά δυστυχώς ένα μήνα μπορώ να περιμένω ένα χρόνο όχι…όπως και να χει μπορείτε να μου προτείνετε οργανοποιους σε αυτό το όριο χρημάτων 1000-1200 που να έχουν ετοιμοπαραδοτα όργανα η τουλάχιστον οι παραγγελίες τους να μην καθυστερούν τόσο πολύ? Ευχαριστώ και κάθε απάντηση καλοδεχούμενη.

Καλώς ήρθες

Θα θελες να μας αναφέρεις τους οργανοποιος που επισκέφθηκες και ζήτησαν αναμονή περίπου ένα χρόνο στο μπάτζετ σου ώστε να μην σου προτείνουμε τα ίδια…
Επίσης μπορεί να βοηθήσεις και κάποιον άλλον που είναι σε αναζήτηση και δεν έχει αναρτήσει αντίστοιχο νημα

Από Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που ρώτησα τους ίδιους ο Τάσος Θεοδωράκης είπε αναμονή τουλάχιστον 18 μήνες και ο Όμηρος Παντελίδης 9 μήνες…επίσης ο πρόκος στην Αθήνα γνωρίζετε αν τα όργανα του είναι μαζικής παραγωγής η όχι?

Δεν ήξερα ότι ο Τάσος φτιάχνει στο 1000αρικο, ο Πρόκος νομίζω είναι τύπου Ματσικα.
Στάμκο δεν πήγες ?

Δεν φτιάχνει στο χιλιάρικο, αρκετά παραπάνω απλά το είπα σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται…όχι δεν πήγα γιατί νομίζω ότι είναι ίδιας κατηγορίας με μάτσικα κλπ? Κάνω λάθος? Και γενικά σε άλλες συζητήσεις εδώ μέσα εχω κατασταλάξει ότι δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 800 ευρώ στον Στάμκο.

1 «Μου αρέσει»

Θα σου πρότεινα να δοκίμαζες όχι μόνο Στάμκο αλλά πολλούς, γενικά μην στέκεσαι στα σχόλια, μπορεί εγώ να έχω μια τέτοια άποψη για παράδειγμα αλλά από την άλλη στον Στάμκο τα 2χιλιαρα και 3χιλιαρα μπουζούκια πάνε σύννεφο, τόσοι μπουζουξήδες λογικά δεν παίρνουν μάπα όργανο.
Δες την Λύσσα που είναι κοντά σου, νομίζω Κατερίνη.
Παπαδαμου πηγές ?
Σπουρδαλακη τσεκαρες στο internet ? (Αφού κοιτάς Ματσικα και Προκο)
Έχεις επιλογές αρκετές

2 «Μου αρέσει»

Αν είσαι Θεσσαλονίκη κάνε μια βόλτα από Μητρέντζη και από Αλεξανδρή.
Αν είσαι από Αθήνα υπάρχουν αρκετοί αλλά καλό είναι ο μάστορας να είναι κοντά σου.

1 «Μου αρέσει»

Για Θεσσαλονίκη σε αυτά τα χρήματα προτείνω Ισίδωρο Παπαδάμου (στον Δρυμό) και Αγγελική Λύσσα (στο Λιτόχωρο πλέον). Δεν έχω πρόσφατη ενημέρωση για τις τιμές τους, αλλά πιστεύω ότι θα είσαι εντός μπάτζετ.

2 «Μου αρέσει»

Με τον Γιάννη Αλεξανδρή επικοινώνησα και έχει κάποια ετοιμοπαραδοτα τρίχορδα, οι τιμές του ξεκινάνε από 1500

Παπαδαμου θα κοιτάξω επίσης μου κίνησε το ενδιαφέρον ο Τάσος κατσιφης στην Αθήνα μιας και τα όργανα του μου αρέσουν πολυ και ηχητικά και εμφανισιακά και τα τρίχορδα ξεκινάνε στα 1200

1 «Μου αρέσει»

Αν κατέβεις Αθήνα, επίσης κοίτα Μουστάκα, Ζαράνη, Τσιλιμίγκα, και διάφοροι άλλοι.
Τι ήχο ψάχνεις; Ρεμπέτικο ή πιο λαϊκό;

1 «Μου αρέσει»

Και ο ζαρανης φτιάχνει μόνο κατόπιν παραγγελίας…γενικά παίζω ρεμπέτικα μέχρι δεκαετίας 1940-50 το πολύ.. παρόλα αυτά δεν θέλω μπουζούκι με μακρόστενο σκάφος, προτιμώ σε στυλ Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου κλπ

1 «Μου αρέσει»

Δες στο car.gr στα λινκ https://www.car.gr/xyma/view/44574223-boyzoyki-politiko-xeiropoiito και στο https://www.car.gr/xyma/view/41567541-trixordo-boyzoyki-propolemikoy-typoy-kainoyrgio μπορεί να σου κάνουν! Γιάννης Παπούλιας

1 «Μου αρέσει»

Πέρνα και από τον Δέλλιο. Έχει συμπαθέστατα όργανα, δοκίμασα κάποια στο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου.
Επίσης, ο Μακρής στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πολύ καλός μάστορας.
Τέλος, στα πολύ βόρεια είναι και ο Γιάννης ο Καδόγλου, τσεκ.

5 «Μου αρέσει»

(…) Δεν ανέφερα Δημήτρη Φωτόπουλο, Τάσο Θεοδωράκη και Γιάννη Αλεξανδρή λόγω μπάτζετ και αναμονής.
Επίσης, τσεκαρε τον Θεόφιλο Γαζέτα και τον Θεοδόση Μπακάλη - αλλά δεν ξέρω αν κάνει μπουζούκια.

2 «Μου αρέσει»

Τεκμηρίωση παρακαλώ.
Ποιες είναι οι “παρεμβάσεις” σε ποιό όργανο που “δεν σου κάνανε καλή εντύπωση” και τι θα έπρεπε να είχε γίνει αντί αυτών των παρεμβάσεων.

4 «Μου αρέσει»

Φίλε πήγαινε χθες, στο Γαζέτα στη Καρδίτσα και στο «Λαρισαίο» τον Λευτέρη Γιαννούλο στη Λάρισα που είναι τόπ και εκεί, σε αυτά τα λεφτά δλδ, παίζει να σου φτιάξουν τρίχορδο αν δε ζητήσεις πολλά στολίδια !
Τσέκαρε τα σοσιαλ τους , δες στο «Λαρισαίο» στο ινσταγκραμ και το Θεόφιλο το Γαζέτα, στο φμπ που έχουν τη δουλειά τους για δεις αν σου αρέσουν πρώτα..

1 «Μου αρέσει»

Ο Δέλλιος έκανε και τα μαντολίνα του Τούντα

και αναρωτιόμουν τι είδος επισκευής έπρεπε να έχουν αυτα τα όργανα. Αν θέλουμε να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν, τότε ας γίνει πολύ δουλειά. Αν θέλουμε να βλέπουμε πίσω απο τζαμι μουσείου τα σημάδια χρήσης του Τούντα και τι νούμερο χορδές φορούσε, τότε κολλαμε ότι είναι ανοιχτό και τίποτε αλλο χωρίς να μας νοιάζει ήχος.
Στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης αποφασίζει ότι τον ευχαριστεί βέβαια.
Αναρωτιέμαι ομως με τι προθέσεις έγιναν οι επισκευές εδώ και αν τα όργανα θα παιχτούν.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Αλέξανδρο: Ναι, ιδιοκτήτης λογιέται βεβαίως ο Π. Κουνάδης, αφού η κόρη του Τούντα του τα εμπιστεύτηκε.
Ο αγαπητός Παναγιώτης δεν είναι κάποιος πασίγνωστος βιρτουόζος νυκτών οργάνων, δεν παίζει καν κάποιο όργανο, είναι εμβληματικός παράγων της λαϊκής μουσικής, του ρεμπέτικου, του Σμυρναίικου. Άρα, ο λόγος της δωρεάς σίγουρα δεν είναι «να παίζονται τα όργανα» και δεν νομίζω να δοθούν σε κάποιον να τα παίζει. Κσι τί, συνήθως, κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Ακριβώς αυτό που σημειώνει και ο Αλέξανδρος: φροντίζουμε τα όργανα να εκτεθούν, σε αιτιολογημένες περιπτώσεις και να δοθούν επί δανεισμώ ίσως σε κάποιον ενδιαφερόμενο, εν πάσει περιπτώσει φροντίζουμε να αποκτήσουν δημοσιότητα ως όργανα κάποιου επώνυμου συνθέτη και στην κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, όχι να τα πάρει κάποιος μαντολινίστας και να χαίρεται παίζοντάς τα. Οπότε πράγματι, η «αποκατάστασή» τους είναι κάθε άλλο παρά ενδεδειγμένη.

Εγώ δεν υπονόησα κάτι τέτοιο και δεν γνωρίζω τη μέθοδο αποκατάστασης που επέλεξε ο Κουνάδης ή ο οργανοποιός. Αν γνωρίζουμε, θα χαρώ να μπει ως θέμα συζήτησης αλλά πέρα απο τις λίγες φώτο εγώ δεν έχω άλλο τρόπο μάθω περισσότερα.