Θα μας ενημερώσει ο liga rosa που γνωρίζει, λογικά.
Τη μέθοδο την επέλεξε ο Κουνάδης (και ο κάθε Κουνάδης) και απλά, την υπέδειξε στον οργανοποιό: “Φτιάχ’ το να είναι εντάξει!”
Μπάμπη μου, είμαι σε μια πιεσμένη φάση και θέλω να ξαναδώ το βίντεο της παρουσίασης στο ΦΛΚ για να φτεσκαρω τη μνήμη μου πριν απαντήσω.
Θυμάμαι ότι δεν με είχε πείσει το σκεπτικό του, ούτε με είχαν ικανοποιήσει τα καινούρια όργανα (“αντίγραφα Τσαούς” και δικά του σχέδια). Αδιάφορος σύγχρονος ήχος, μπουκωμενος από τα λούστρα και την διακόσμηση. Σε γενικές γραμμές ενοιωσα μια έμφαση στην εικόνα παρά στην ουσία (ήχος και αίσθηση παιξίματος).
Και έχω την αίσθηση που έχουν και οι συνομιλητές από πάνω, ότι εστίασε στην εμφάνιση και όχι στην ιστορικότητα των οργάνων.
Η λέξη “παρεμβάσεις” που χρησιμοποίησες παραπάνω, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, όταν τη χρησιμοποιούμε για περιγραφή επισκευής ιστορικών οργάνων, έχει αρνητική χροιά και υπονοεί (και εννοεί) ότι γίνανε κινήσεις είτε που δεν συνάδουν με την δεοντολογία της οργανοποιίας, είτε που αλλοιώνουν τον αρχικό χαρακτήρα του οργάνου. Δεν είδα τίποτα τέτοιο στις επισκευές που πραγματοποίησε ο κ. Δέλλιος στις φωτογραφίες που δημοσίευσε, εσύ προφανώς είδες για να το γράφεις, τώρα γιατί χρειάζεται να “θυμηθείς”; Θα μας πεις τι σε έκανε να εκφραστείς αρνητικά δημόσια -κατά τη συνήθη τακτική σου και σε άσχετη φάση (ενώ δεν ήταν αυτό το θέμα μας)- για τις επισκευές στα όργανα του Τσαούς; Μετά μας λες ότι δεν σε έπεισε το “σκεπτικό” του κ.Δέλλιου για την επισκευή. Τι δεν σε έπεισε, πες μας κι εμάς, αφού θυμάσαι και το σκεπτικό του, το οποίο κατακρίνεις.
Το θέμα μας εδώ είναι “Αγορά Τριχόρδου 1000-1200 ευρώ”. Αναφέραμε στις υποψήφιες προτάσεις και τον κ.Δέλλιο και το μέλος liga rosa, κατά την πάγια τακτική του, επειδή μπορεί και δεν είναι πιεσμένος, πετάει και μια ατάκα που μειώνει έναν σοβαρό οργανοποιό για μια επισκευή του (που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα), αλλά μετά όταν του ζητείται η τεκμηρίωση, είναι πιεσμένος. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Για το θέμα αγοράς καινούριου οργάνου απάντησα και αιτιολόγησα την προσωπική μου γνώμη. Για το θέμα της συντήρησης/αναπαλαίωσης/ανακαίνισης επιφυλάσσομαι.
Θέλεις μέχρι να επιφυλαχθείς να ανακαλέσεις (ή να διαγράψεις) αυτά που δήλωσες, ή δεν σε πειράζει να αφήνεις ατεκμηρίωτες υπόνοιες δημόσια;
Όχι, είναι μια προσωπική μου γνώμη η οποία δεν δεσμεύει κανέναν. Αν θέλει κάποιος να με θεωρήσει ανυπόληπτο, ας το κάνει ελεύθερα.
Τον κ. Δέλλιο δεν τον ξέρω προσωπικά. Έχω πιάσει μπουζούκια του στο ΦΛΚ και τον έχω παρακολουθήσει σε κάποιες παρουσιάσεις και βίντεο. Τα όργανα που κατασκευάζει δεν είναι του γούστου μου από πλευράς ήχου, αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό καθαρά.
Παρόλα αυτά θα ήθελα κι εγώ κάποιες διευκρινήσεις για τις όποιες παρεμβάσεις σε ιστορικά όργανα έχει κάνει. Τι είναι αυτό που δεν έκανε “καλή εντύπωση” στις όποιες παρεμβάσεις στα όργανα του Τσαούς ή του Τούντα κλπ. Τα όσα ο κατασκευαστής ισχυρίζεται τα έχω ακούσει, αλλά θα ενδιέφερε να ακουστεί και μια άλλη άποψη.
Μα παιδιά, άμα εγώ βρω το μαντολίνο του Τούντα κομμάτια, και δε σκοπεύω να το παίξω (ή ενδεχομένως δεν έχω και τα λεφτά για τόσο ριζική επισκευή) αλλά λυπάμαι και να το βλέπω κομμάτια, και ζητήσω από έναν μάστορα να το σενιάρει λίγο στην εμφάνιση για να το βάλω στη βιτρίνα να το καμαρώνω, ποιο είναι το πρόβλημα; Μόνο αν το σενιάρισμα γίνει με τρόπο που να εμποδίζει ενδεχόμενη μελλοντική αποκατάσταση του οργάνου ώστε να ξαναγίνει λειτουργικό. Αυτό θα ήταν ασυγχώρητο.
Εκτός αν θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε πιάσει στα χέρια του ένα τέτοιο όργανο, είτε ως ιδιοκτήτης είτε ως μάστορας, οφείλει να το αποκαταστήσει σε λειτουργική κατάσταση. Γιατί οφείλει; Το βρήκα και έκανε όσα λεφτά είχα πάνω μου + ταξί για να γυρίσω σπίτι, δε μ’ έπαιρνε να το αποκαταστήσω, τι έπρεπε να κάνω;
Αλλού για αλλού πήγε το θέμα πάλι.Εγώ θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα.Θεσσαλονίκη μένεις?Γράφεις ότι παίζεις 4 χρόνια μπουζούκι.Τώρα τί όργανο έχεις?
Είναι σημαντικό ο μάστορας να είναι σχετικά κοντά σου.Εντάξει αν είσαι Θεσσαλονίκη ο Γαζέτας που είναι στην Καρδίτσα δεν είναι μακριά.Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το μάστορα απλά ξεκινάει λίγο παραπάνω από αυτά που δίνεις και έχει αναμονή 6 με 8 μήνες που δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα.Γι’αυτό σε ρωτάω αν έχεις τώρα όργανο και μπορείς να περιμένεις.
Από εκεί και πέρα στοκ όργανα να τα πιάσεις για να δεις αν σου κάνουν έχει σίγουρα ο Παπαδάμου στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα ο Σπουρδαλάκης και ο Κατσίφης.
Επίσης Θεσσαλονίκη υπάρχει το οργανοποιείο Νότα του Παλάβρατζη,ο Δεκαβάλας και όπως σου έγραψα και παραπάνω υπάρχει και ο Μητρέντζης.Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις τη διεύθυνσή του και το τηλέφωνό του.Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Θεσσαλονίκη μένω αλλά πηγαίνω και Αθήνα κάποιες φορές το χρόνο, τώρα έχω ένα παλιό και ταλαιπωρημένο όργανο που είχα πάει μεταχειρισμένο για να μάθω κατασκευής Παλαβρατζη…έχει πολύ χαμηλό ήχο γιατί έχει θέμα η ταστιέρα και όσους ρώτησα μου λένε δεν αξίζει καν να το φτιάξεις, και όντως πλέον στο επίπεδο που είμαι δεν με εμπνέει καν να παίξω αυτό ο όργανο. Όσον αφορά τον οργανοποιο νομίζω ότι κατέληξα στον Τάσο κατσιφή στην Αθήνα…την Δευτέρα επιστέφει από το ρεμπέτικο φεστιβάλ στην Σκόπελο και μιας και θα είμαι Αθήνα για μια δουλειά θα πάω να ρίξω μια ματιά στα τρίχορδα που μου είπε ότι έχει έτοιμα… πιστεύω ότι αξίζει σαν οργανοποιοι να αγοράσω ένα ακριβό όργανο
Τον γνώρισα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και μια εξαιρετικά δύσκολη επισκευή που δεν το πίστευα.
Είναι πολύ καλός μάστορας ο Κατσιφης, ο ήχος του είναι πιο στρογγυλεμένος σε σχέση με το ρεμπέτικο αλλά πιστεύω θα βρεις κάτι που να σου αρέσει.
Εμενα παντως η παρουσιαση των οργανων του Τσαους μου αρεσε! Εξαιρετικες λεπτομερειες απο το Δελλιο. Δεν ξερω για ποιες παρεμβασεις μιλαμε, αλλα αν ο οργανοποιος εχει εντολη απο τον ιδιοκτητη, να κανει π.χ. ενα ιστορικο οργανο, λειτουργικο, θα πρεπει να επεμβει! Απο αυτα που ειδα εγω και χωρις να ξερω την κατασταση των οργανων, the man did a fine job!
Θεσσαλονικη ειναι και ο Δελλιος αν δεν απατωμαι! Μας τιμαει αυτο.
Και ο φιλος Γιαννης Αλεξανδρης με εξαιρετικα οργανακια! Να τους δεις ολους!
Ο Παπαδάμου έχει τα είδη των οργάνων που κάνει και τις τιμές και στην ιστοσελίδα του και νομίζω ότι έχει σε αυτή την τιμή. Νομίζω κάπου στα 900-1000 ευρώ ξεκινάνε οι τιμές του. Μάλιστα έμμεσα αναφέρει και ποια είναι ετοιμοπαράδοτα. Ο Φωτόπουλος όπως ανέφερα σε ένα θέμα που έφτιαξα όταν πήγα για επισκευή τον τζουρά μου έχει δύο όργανα έτοιμα. Το ένα που έπιασα το ερωτεύτηκα, αλλά η τιμή του είναι πιο ακριβή από το ποσό που ανέφερες (1600 ευρώ) , το δεύτερο δεν γνωρίζω. Έτσι κι αλλιώς δεν πήγα για αγορά οργάνου, απλά πάνω στην κουβέντα μου έδειξε το πρώτο και το πήρα για λίγα λεπτά στα χέρια μου. Επειδή το δεύτερο φαινόταν ότι είχε διαφορετικά ξύλα από αυτό που έπιασα, μπορεί να έχει κάποια διαφορά στην τιμή και να είναι πιο οικονομικό, πιο κοντά στην τιμή που θέλεις.. Ένας παλιός μου συμμαθητής και φίλος είχε αγοράσει επίσης από τους αδελφούς Κοτσέ που βρίσκονται στην Ξηροκρήνη και μου έλεγε τα καλύτερα για το όργανο που πήρε.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί ενώ διάβασα το νήμα μου διέφυγε η απάντηση που ανέφερε ότι κατέληξε από που θα αγοράσει.
Εδώ το βίντεο της παρουσίασης https://www.youtube.com/watch?v=mLe1qASCw1o για να βοηθήσουμε το μέλος liga rosa να θυμηθεί και να μας τεκμηριώσει τί δεν “τον είχε πείσει στο σκεπτικό του οργανοποιού,” καθώς έχουν περάσει 6 μέρες κι ακόμα περιμένουμε.
Εδώ τα όργανα αντίγραφα που δεν είχαν ικανοποιήσει το μέλος λίγκα ρόσα, παίζουν οι Μαρία Πλουμή, Δημήτρης Μυστακίδης και Ευγένιος Βούλγαρης
εδώ μερικά βίντεο από παίχτες που μοιάζουν να το ευχαριστούνται αρκετά παραπάνω από το μέλος liga rosa
προφανώς, δεν υπάρχουν περιορισμοί σε αυτά
Μπάμπη λυπάμαι που το λέω, αλλά χάνω κι εγώ σιγά σιγά την εκτίμηση που σου είχα. Τέτοιου είδους προσωπική επίθεση δεν την περίμενα, είναι η αλήθεια. Κάτι γίνεται εδώ στο φόρουμ τελευταία με τις εμπάθειες και τις εμμονές μερικών.
Το βίντεο το έχω βρει από την πρώτη μέρα, αλλά δεν έχω βρει χρόνο να το παρακολουθήσω. Δεν έχω βρει χρόνο καν να ξεφυλλισω τα βιβλία για τον Μπέζο και για τα Αδέσποτα, αν αυτό σου λέει κάτι. Δεν ξέρεις σε τι φάση μπορεί να πετυχαίνεις τον καθένα, δύσκολη ή όμορφη ή και τα δυο μαζί.
Κι εσύ;
Άρα εννοείς ότι υπάρχουν κι άλλοι;
Με χαρά να τους μάθω, ας μου στείλουν ΠΜ ή ας γράψουν εδώ, δεν υπάρχει θέμα!
Είναι κρίμα οι αναρίθμητοι συμπαραστάτες κατά του δράματος που εξελίσσεται εναντίον του λιγκα ροσα να μην εκφράζονται…
Καμία προσωπική επίθεση δεν λαμβάνεις, μην θυματοποιείσαι!!!
εσύ μπήκες και απάντησες στην δική μου προτροπή -προς το μέλος που ρώταγε προτάσεις- να πάει και στον Δέλιο, για να πεις ότι δεν είναι καλός και μάλιστα ότι δεν έκανε καλή δουλειά στους ταμπουράδες του Γ.Τσ.
καλα βρε 'σεις, τι εχετε πάθει?
αυτα (και χειρότερα) γραφόντουσαν πριν 30 χρονια στο Φόρουμ.
ηρεμήστε. ετσι δεν βγάζουμε κάτι χρήσιμο.
και πως θα βρεθείτε ετσι σε κάποια μάζωξη?
(η επισήμανση, δική μου)
… και πάρα, μα πάρα πολύ χειρότερα!
(όχι όμως και πως επικροτώ τα παραπάνω ανταλλασσόμενα…)