Έφτασε !!!
Καλόπαιχτο φίλε!Πως το βλέπεις και από κοντά?Θα κάνεις με κάποιον δάσκαλο μαθήματα ή μόνος σου?Αν και θυμάμαι είσαι από Σάμο οπότε δύσκολο να βρεις δάσκαλο φαντάζομαι.
Στο πίσω μέρος έχει κάποια ζελατίνα?Κάπου φαίνεται σαν μια γραμμή ή ξυσμένο το λούστρο δεν μπορώ να καταλάβω.Μπορεί να με ξεγελάει και η φωτογραφία βέβαια.
Λίγο έπαιξα , μου ακούγεται πολύ καλά. Μόνος θα μάθω ότι είναι προς το παρόν, έχω κι ένα μικρό βιβλιαράκι με θεωρία και πρακτικές μεθόδους. Στο πίσω μέρος είναι αντανάκλαση του φωτός από τη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο. Τίποτα το ανησυχητικό, χαχαχα
καλορίζικο και καλόπαιχτο!
ρίξε μια ματιά σε κάποια πρόσφατα θέματα που λέμε κάποια πράγματα σε αρχάριους, κυρίως σχετικά με την πένα και τον ρυθμό. βρες το συντομότερο κάποιον να σου δείξει ή έστω να βλέπεις τα βασικά, δεν μπορεί να μην παίζουν κάπου σε κοτζάμ νησί με πανεπιστήμιο.
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Θα ψάξω στο φόρουμ να βρω κάτι χρήσιμο, που σίγουρα θα βρω. Όσο για το 2ο κομμάτι, δεν ξέρω πού μπορώ να βρω εδώ κάποιον να με βοηθήσει, αλλά κι αυτό θα το ψάξω. Χαχαχ. Ευχαριστώ και πάλι!! ![]()
Καλοπαιχτο άγγελε…
Όμορφο είναι το οργανακι σου…
Καλή αρχή να έχεις και μπόλικο μεράκι…
Σε ευχαριστώ Ζαχαρία , θέλω κι ελπίζω να το τιμήσω!!
Να 'στε καλά όλοι ρε παιδιά με βοηθήσατε και εμένα αρκετά
Καλησπέρα Φώτη.Είσαι για αγορά οργάνου?Καλώς ήρθες κιόλας.
Καλησπέρα Λάμπρο, το τελευταίο καιρό έχω κολλήσει με την λαϊκή-ρεμπέτικη μουσική και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να μάθω τριχορδο μπουζούκι. Ψάχνω τις τελευταίες εβδομάδες (μέσω forum και διάφορα Web sites οργανοποιων λόγω εξεταστικής) το κατάλληλο μπουζούκι για αρχάριο και δεν σου κρύβω ότι το ποστ σου με βοήθησε πολύ! Καλό σας βρήκα!
A post was split to a new topic: Νέος στο φόρουμ - Καλησπέρα παρέα!
Εμένα πάντως δάσκαλος τρίχορδου (πολύ γνωστός)μου είπε για σταμκο όταν του επα ότι θελω να παίζω πειραιώτικα ρεμπέτικα και σκέφτομαι ματσικα. Οπότε δεν ξέρω τι ισχύει με τον ήχο τελικά!!
αυτο να κάνετε οσοι θα αγοράσετε καποιο Μουσικό Όργανο
οπως εγραψε πιο πανω ο Λάμπρος L
“φίλους που παίζουνε και να τους παρακαλάω να έρθουνε από κοντά να με συμβουλέψουνε αυτοί?”
αυτο να κάνετε και προ πάντων μη βιαστείτε. δεν σας
“κυνηγούν το μπουζουκι”
κατα το
“μας κυνηγούν τον αργιλέ”![]()
Ισχύει ότι λένε τα αυτιά σου…. Εσύ θα παίζεις, όχι ο δάσκαλος… μπορείς να πάρεις 8χορδο και να παίζεις ρεμπέτικα και να σου αρέσει περισσότερο (και ας είναι ανορθόδοξο…)…
Για να μην ανοίξω καινούργιο νήμα κάνω την ερώτηση εδώ που πιθανόν να κάνει και κάποιος άλλος σαν κι εμένα που ψάχνει απαντήσεις για αγορά πρώτου μπουζουκιού. Εχει να κάνει με το σκεβρωμα .
Αφορμή για αυτό είναι μια ηλεκτρική κιθάρα που έχω και πήγα πρόσφατα να παίξω αλλά έχει σκεβρώσει προς τα πισω ψηλά στο μανίκι. Μου είπανε ότι αν δεν έχει ρυθμιζόμενη βέργα (truss rod) την έχω ψιλό βάψει και ότι είναι μεγάλο το κόστος.
Στο μπουζούκι αντίστοιχα τι ισχύει; Κάνοντας έρευνα αγοράς, αναρωτιέμαι:
-
Τα μεγάλα καταστήματα, είτε βάζουν ανθρακόνημα - είτε όχι - νομίζω όλα δίνουν εγγύηση εφόρου ζωής. Αυτή καλύπτει την σκεβρωση ή θεωρείται «φυσιολογική φθορά»; Και πόσο «φυσιολογική» μπορεί να είναι όταν εχει να κάνει με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και τον τρόπο κατασκευής;
-
Οι μικρότεροι κατασκευαστές ούτε εγγύηση δίνουν , ούτε βέργες βάζουν. Τι κάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση που μετά από 1-2 χρόνια σκεβρώσει το μανίκι;
-
Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που διορθώνεται σχετικά εύκολα και οικονομικά της ταξης 100 ευρώ ή είναι πολύ κοστοβόρο και πιθανόν να αχρηστεύεται το όργανο;
-
Όταν αγοράζετε εσείς που έχετε εμπειρία σε όργανα πώς προσεγγίζετε αυτό το θέμα;
ευχαριστώ πολύ !
Δεν είμαι ειδικός αλλα κάποιες σκέψεις:
Δεν δίνουν απαραίτητα εγγύηση για πάντα εκείνοι που κάνουν όργανα σε μεγαλύτερους αριθμούς. Κάποιοι δίνουν, συνήθως με κάποιες εξαιρέσεις όπως η κακή χρήση, η επιδιόρθωση απο εξωτερικό τεχνίτη κλπ. Γενικά ο κάθε κατασκευαστής κάνει αυτό που θεωρεί σωστό αλλά δεν υπάρχει στάνταρτ πολιτικη για όλους. Απο την δική μου εμπειρία όμως, οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν θέλουν δικές τους αστοχίες να κυκλοφορούν έξω και με λίγη καλή συννενόηση βρίσκεις άκρη. Αν λοιπόν πήρες το έρμο το μπουζούκι για μπάνιο και το άφησες και στο αμάξι να ψηθεί τι να σου κάνει ο μάστορας; Αν όμως το φροντίζεις και το σέβεσαι και κάποια στιγμή θέλει λίγο μάζεμα, συνήθως δεν θα συναντήσεις μεγάλη αντίσταση.
Όντως τα όργανα για αρχάριους μπορεί να μην είναι φτιαγμένα με σκοπό τη μακροβιότητα και μπορεί να μην έχουν σχεδιαστεί να παίρνουν επισκευές.
Μην θεωρείς όμως πως υπάρχει 100% τρόπος να βεβαιωθεί κάποιος οτι θα αποφύγει το σκευρωμα. Κάθε κομμάτι ξύλο είναι διαφορετικό, ο τρόπος χρησης, φροντίδας και αποθήκευσης του οργάνου όλα παίζουν ρόλο στο πόσο θα κρατήσει το όργανο. Μην θεωρείς επίσης οτι μια τεχνοτροπία είναι πάντα ανώτερη απο άλλες. Υπάρχουν καλά όργανα με ανθρακονήματα, βέργες και κόντρες (και όχι τόσο καλά επίσης..)
Αν είσαι λοιπόν αρχάριος,θα βρεις ένα όργανο για αρχάριους. Αν θες βρες κάποιον να σε βοηθήσει να είναι καλά στημένο μη φας τα χέρια σου. Στο χέρι σου είναι αυτό το όργανο να μάθεις να το παίζεις αλλά και να το φροντίζεις.
Αν όλα λοιπόν προχωρήσουν καλά, σε 1-2 χρόνια, το επόμενο σου όργανο θα το διαλέξεις έχοντας αποκτήσει άποψη και θα το φροντίσεις έχοντας αποκτήσει εμπειρία. Αν δεν μάθεις να παίζεις, είτε σου σκεβρώσει είτε όχι, λίγη διαφορά θα σου κάνει ![]()
Να προσθέσω ότι με μια αναζήτηση «βέργα» στο φόρουμ θα ‘χεις να διαβάζεις για πολλά βράδυα! ![]()
Το κόστος εξαρτάται πώς το θεωρείς αν είναι μικρό ή μεγάλος.Γιατί αν είναι περίπου 200 ευρώ και το όργανο κόστισε 400 είναι κάπως μεγάλο.Δεν είναι δύσκολη επέμβαση από όσο ξέρω.Συνήθως γίνεται αλλαγή τάστων και ταυτόχρονα το φέρνουν στα ίσια.Μετά όμως το όργανο είναι μια χαρά.Ενδεικτικά σου ανέφερα τα 200 ευρώ.Μπορεί να είναι και λιγότερα.