Ρεμπέτικος τρόπος ζωής

Απο τον Βικτωρα
Γεια σου Γρηγορη. Στον Καπιταλισμό όλα τα προιόντα έιναι δεν προιόν καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των εργαζόμενων ?είτε πεπσι ειτε εψα??και παει λέγοντας…
Δηλαδη αμα δεν πινουμε πέπσι η δεν παμε για καφε θα ανατραπεί το σύστημα?η να μην το σκεφτόμαστε επειδη μας αρεσει η κοκα κολα?αυτά υπαρχουν με αυτά ζούμε αλλά ξεκάθαρα ονειρευόμαστε κάτι άλλο.


Γεια σου και σενα Βικτωρα…! Τα παραπανω μας βαζουνε σε αλλη “κουβεντα”…που δεν ειναι της στιγμης. Παντως εγω ηθελα να πω κατι πολυ πιο “απλο” …και ουδολως “ταξικο”…απ’ αυτο που τυχον καταλαβες…χωρις παρεξηγηση…!

Καλο διαβασμα…!

Προς όλους:έχω επισυνάψει ενα κειμενο για τη παγκοσμιοποιηση ,αν και νομιζω οτι για να μπορει να γίνει κουβεντα πάνω στο θεμα Ρεμπετικο και κοινωνία χρειαζεται στωικότητα,σεβασμό στα ξεχωριστα βιωματα κι αντιληψεις και πολυς χρονος. Δεν μιλαμε για χορδες η λουστρα αν και γι’αυτά έχει χυθει λιτρα μελάνι…

ελπιζω αυτη τη φορά να καταφερω να παω για διαβασμα
<center><table border=1><tr><td>globalization
globalization.rar (44.9 k)</td></tr></table></center>

Η τακτική του <u>“φτύνω” - “γλύφω</u>” είναι πραγματικά η υπογραφή σου μεγάλε, μια ζωή τα ίδια, μπαίνεις στην κουβέντα και δημιουργείς τριβές και φασαρίες προσπαθώντας να ικανοποιήσεις δεν ξέρω και γω ποιό βίτσιο σου”.

  • Τώρα μάλιστα, βρήκες …ακριβώς τον “κατάλληλο” άνθρωπο για να τον λούσεις με τις χυδαιότητές σου. Ε, λοιπόν, μάθε το -για να τελειώνουμε- μια για πάντα. Το πιστεύεις ή όχι (μ’ αφήνει τελείως αδιάφορο) είμαι ακριβώς το αντίθετο, ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ και σε όλες τις εκφάνσεις της. Ούτε ποτέ έγλειψα ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε βέβαια ποτέ έγλειψα εκεί που έφτυσα.
    Υπήρξα ασυμβίβαστος (όταν είχα δίκιο), δεν υπήρξα ποτέ παρετρεχάμενος κανενός, κλπ, και κυρίως ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Και η απόδειξη αυτού είναι ότι το λέω και το δείχνω. Και επιπλέον δεν πυροβολώ αθώους…

  • Την απάντηση επ’ αυτού στην έδωσε η Εύα (και μπράβο της):
    "Όσο για το Σάκη, νομίζω ότι είναι ένα ευγενικό και φιλικό άτομο που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στο φόρουμ, όπως προσφέρουν όλοι οι άλλοι που ανέφερε ο Σάκης. Τώρα, αν νομίζεις ότι το να εκφράζεις την εκτίμηση για κάποιον είναι γλυψιμο, δικό σου πρόβλημα".

  • Εγώ να συμπληρώσω πως το να πεις την ΑΛΗΘΕΙΑ και να αποδώσεις τα εύσημα σε όποιον το αξίζει, ή να ζητήσεις συγγνώμη (πολύ περισσότερο δημόσια) αν παραφέρθηκες ή έκανες λάθος σε κάτι (και ουδείς αλάνθαστος, νομίζω) απαιτεί θάρρος, τιμιότητα, ευγενή αισθήματα και κυρίως ΨΥΧΗ και καλή (για άλλους μεγάλη) καρδιά.

Να μην ξαναπιάσεις το όνομα μου στο στόμα σου”.

  • Να 'σαι βέβαιος πως δεν έχω πλέον τέτοια πρόθεση, ούτε και διάθεση…Και συ να κάνεις το ίδιο.

Το τηλέφωνο μου το χεις κι αμα έχεις όρεξη για παρακάτω με παίρνεις”.

  • Γιατί να σε τηλεφωνήσω; Για να βριστούμε; Δεν υπάρχει λόγος.

"Το μέλος του Φόρουμ θα μπορούσε να πει και δημόσια την γνώμη του.

  • Μα ήδη την είπε παραπάνω και παρακάτω και μάλιστα “με το παραπάνω”. Πέρασε κιόλας απαρατήρητο; Περίεργο.

- <u>Για το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο</u>:

Όλα τα λεγόμενά σου τα θεωρώ εκ του πονηρού και απορρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα (ιδίως εκείνο το άθλιο email που όπως διατείνεσαι έλαβες)”.

  • Τίποτε δεν είναι εκ του πονηρού φίλε μου. Εξ’ άλλου, κάθε άλλο παρά πονηρός είμαι. Κρίμα, έπρεπε να το είχες καταλάβει. Όπως και ότι το mail είναι αληθινώτατο και κάθε άλλο παρά άθλιο.
    Γιατί ότι δεν μας “κάθεται” καλά το βαπτίζουμε “πονηρό”, “άθλιο”, “τιποτένιο”, κ.α.???
    Αν το πρόσωπο που μου το έστηλε (και είναι ολοφάνερο ποιο είναι) συνηγορίσει για να σου το στείλω, θα το κάνω μετά χαράς.
    Όμως, έλαβα στο μεταξύ και άλλα “άθλια” mails, που καταμαρτυρούν τα ίδια πάνω-κάτω, αλλά θέλουν να μείνουν στην ανωνυμία.
    Γιώργο, για να βγεις στον αέρα και να πεις δημόσια τη γνώμη σου, “κόντρα στο …κατεστημένο”, θέλει ψυχή και όρ…ς. Γιατί θα δεχτείς σίγουρα καταιγιστικά πυρά από τους “αντιφρονούντες”.
    Όχι, δεν θέλω με τίποτα και για τίποτα να προκαλείται σύγχυση και αντιπαλότητα εδώ μέσα, ή οπουδήποτε αλλού. Μακρυά από μένα.
    Αν σου φαίνομαι ότι το παίζω “πατερούλης”, δεν είναι από πρόθεση ή σκοπιμότητα, αλλά γιατί ανατρέπεται μέσα μου η ισορροπία περί δικαίου.
    Δεν μπορώ (δεν αντέχω) την αδικία και την άδικη και αναίτια επίθεση.
    Εγώ προσωπικά, αν θυμάσαι, έχω γίνει δέκτης χλευασμών, επίθεσης, ύβρεων και κατηγοριών πλειστάκης από τους Νικολαΐδη, Ηλιόπουλο και Κατσιμπόκη. Και δυστυχώς, βέβαια, δεν είμαι ο μόνος…
    Να θυμηθώ την άδικη επίθεση στον Φέρρη, το πρόγκισμα του Φραγκίσκου όταν (στις αρχές του στο φόρουμ) τόλμησε να γράψει ότι εκτός από τους ρεμπέτες δημιουργούς υπάρχουν κι άλλοι, ευρωπαϊστές (Γιαννίδης Χαιρόπουλος, κλπ).
    Προσωπικά ποτέ δεν επιτέθηκα και μάλιστα αναίτια σε κάποιον. Ας βγει κάποιος να μου πει το αντίθετο, με απτές αποδείξεις.

Σ.Π.

Λέει πιο πάνω η Εύα σπαθάτα και σταράτα:

"[i][b]Λοιπόν, αγαπητοί διαχειριστές,
Ένα έχω να σας πω…Το Σάκη τον έχετε βάλει στο μάτι, δεν ξέρω για ποιον λόγο και δεν με ενδιαφέρει. Το ζήτημα για μένα δεν ήταν ο Σάκης, ήταν γενικά η συμπεριφορά μερικών εδώ και η (κατά τη γνώμη μου) όχι και τόση καλή λειτουργία του φόρουμ. Και δεν πρότεινα να διώξετε κανέναν-πρότεινα να διατηρηθούν μερικοί κανόνες συμπεριφοράς και να μην γίνονται επιθέσεις ad hominem όπως γινόνται τόσο συχνα εδώ. Τώρα αν βρίσκετε ότι όλα λειτουργούν μια χαρά εδω, τι να σας πω…Δικός σας είναι ο τεκές, εγώ μια απλή επισκέπτρια είμαι. Όπως είπατε, υπάρχουν πολλά άλλα φόρα που είναι και πιο φιλικά και πιο δημοκρατικά κιόλας-μ’ αυτά θα ασχολούμαι και θα σας αφήσω ήσυχους. Τη στιγμή που όλοι θεωρείτε τον εαυτό σας άμεπτο και τη διαχείρηση του φόρουμ άψογη, δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση.

Εύα[/b][/i].

Και ερωτώ:
Δηλαδή, αν κάποιος ή κάποια έχει το κουράγιο να τα “πει έξω απ’ τα δόντια”, η “αμοιβή” του (της) είναι να οδηγηθεί εκτός φόρουμ!!!
Έχουμε την “πολυτέλεια” να χάνουμε μέλη???

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, καταλαβαίνει κανείς πως ο καθένας “κουμπώνεται” για να εκφραστεί ελεύθερα (να καταθέσει την οποιαδήποτε αντίρρησή του, ή να επισημάνει κάποια δυσλειτουργία).

Όχι Εύα, σε παρακαλώ πολύ, μη φεύγεις. Θα πρέπει να μείνουμε εδώ -αφού ο χώρος μας εκφράζει- για να αγωνιστούμε (με την καλή έννοια) για την βελτίωση του φόρουμ.
Και αν θέλει κανείς ας παρερμηνεύσει πάλι τα γραφόμενά μου.-

Σ.Π.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην ΣΑΚΗΣ 17 Σεπτέμβριος, 2005)

Νομίζω αγαπητέ μου Σάκη ότι έχουμε συζητήσει διεξοδικά για αυτά τα θέματα και μου έχεις αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις σου σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, όπως επίσης ξέρεις και εσύ αναλυτικά τις δικές μου. Σου εξήγησα και προηγουμένως δεν ανέχομαι τις καταστάσεις αυτές. Ο χώρος είναι αυτός που επί 9 συναπτά χρόνια είναι!! Δεν έχει αλλάξει ούτε μία φορά. Μπορεί να είναι στιγνός για σένα και την Εύα, υπέροχος για κάποιους άλλους, παράξενος για μερικούς, αλλά έτσι είναι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. Ή αποδέχεσαι τη λειτουργία του χωρίς μπηχτές και κλάψες και λειτουργείς όπως όλοι μας για το καλό του τραγουδιού που αγαπάμε ή παίρνεις των ομματιών σου και στήνεις το δικό σου φόρουμ με τη δική σου δεοντολογία. Στο είπα ξανά ότι εκτιμώ την πολύ καλή συλλογή σου, τη βάση δεδομένων σου, την αγάπη σου για το ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά δεν εκτιμώ καθόλου τη συμπεριφορά σου και τις επιθέσεις σου. Νομίζω ότι και πάλι έγινα σαφής.

Επειδή η συζήτηση έχει ξεφύγει, άνοιξα ένα καινούργιο thread με την ονομασία “Πολιτισμός και Παγκοσμιοποίηση” όπου μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας.

Πατήστε στο Πολιτισμός και Παγκοσμιοποίηση για να πάτε κατευθείαν…

Τρόμερο! Συγνώμη που ανοίγω και εγώ το στώμα μου. Σίγουρα δεν πρέπει να αλλάξει το φόρουμ, αλλά ίσως το στυλ στις προσωπικες δύσκολίες?
Μήπως είναι καλή ιδέα να υπάρχει ένα καινούργιο τοπινγκ για να μην μπερδεύονται τα θέματα?

Είδα πώς είχες την ίδια ιδέα!

Ο.Κ. φίλε Γιώργο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν με βρίζουν οι “δικοί” σου θα πρέπει να λέω ότι “δεν πειράζει, …βρέχει”!
(Είμαι άνθρωπος και έχω αξιοπρέπεια, όπως και όλοι μας εδώ. Ας γίνει, αυτό τουλάχιστον, σε παρακαλώ κατανοητό).
Αυτό θα το ‘θελες; Αν μου πεις ΝΑΙ, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχω εδώ. Ούτε εγώ, ούτε και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος -νομίζω- που έχει αξιοπρέπεια, δεν είναι δουλοπρεπής και σέβεται τον εαυτό του. Αυτό εξυπακούεται…
Εξ’ άλλου δεν είμαι μαζοχιστής, ούτε και τσουτσέκι κανενός.

Εγώ δεν πρόκειται ποτέ τα φιλαράκια σου να τα προκαλέσω. Σου το υπόσχομαι δημόσια.
Εσύ τώρα, με τη σειρά σου, μπορείς να τους ανακαλέσεις στην τάξη όταν το πράξουν αυτοί, γιατί πιστεύω πως είναι προκαταλημένοι;;; Και το ίδιο να ισχύει και με όλους τους άλλους;;;
(Αυτό σημαίνει για μένα δικαιοσύνη).

Δεν βάζω όρους, γιατί οι διαφωνίες δεν ξεκινούν από μένα. Και πίστεψέ με δεν έχω προσωπικές διαφορές με κανέναν, πέρα από τις εδώ -κατά καιρούς- διαφωνίες, αντιδικίες, κλπ.
Εξ’ άλλου βρε αδελφέ, δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα χωράφια μεταξύ μας. Απλά, ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι υπερβολή ή δύσκολο να γίνει;
Νομίζω ότι κι εγώ έγινα σαφής.

Σ.Π.

Ρε Σάκη πάρτο χαμπάρι. Δεν είμαστε χωρισμένοι σε φατρίες εδώ μέσα και κονταροχτυπιόμαστε. Επιτέλους, μήπως πάσχεις από μανία καταδίωξης; Δεν υπάρχουν δικοί σου και δικοί μου. Όλους αυτούς που αναφέρεις ότι σε έβρισαν έχεις μιλήσει μαζί τους, έχεις γλεντήσει μαζί τους και τίποτα από όλα αυτά που λες δεν έγιναν. Σε κάθε, μα κάθε φασαρία με το άτομό σου, έχεις ΕΣΥ ξεκινήσει πρώτος να λες προκλητικά πράγματα για το ΦΟΡΟΥΜ και τη λειτουργία του και αφού τα λες και γίνεται μπάχαλο βγαίνεις και ζητάς ένα ημισυγγνώμη παιδιά αλλά δεν εννοούσα αυτό, κλπ, κλπ. Πίστεψέ με, δεν υπάρχει καμία διάθεση από κανένα να σου κάνει κακό. ΠΑΨΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ και τίποτα από όλα αυτά που λες δεν θα συμβεί. Το φόρουμ έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει. Στο εξήγησα πλείστες φορές κατ΄ ιδίαν. Και τέλος σου επαναλαμβάνω ΠΑΨΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ. Δεν έχεις εσύ αυτό το ρόλο. Κάθε νέο μέλος που γράφει με σαφήνεια τις απόψεις του πιστεύω ότι έχει δυνατότητα να τις υπερασπίσει και δεν χρειάζεται δικηγόρους και υπερασπιστές.

ADMIN:Γενικος διαχειριστης¨… Πίστεψέ με, δεν υπάρχει καμία διάθεση από κανένα να σου κάνει κακό…

Παιδια…“ανθρωποι ειμαστε …και σφαλματα …κανουμε…”…Προτεινω λοιπον για να κανουμε μια καλη αρχη…μαζι με το ανοιγμα των σχολειων…να δουμε στο μελλον ενα αρθρο στην “Κλικα”… απο τον Σακη με βαση καποια απο τα αρχεια του …!
ΕΙΡΗΝΗ Ημιν τε και Υμιν…

Γεια σας,

Να κάνω και μια ακόμα διευκρίνηση. Δεν έχω καμιά προσωπική σχέση με το Σάκη και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για τη λειτουργία του φόρουμ, εκτός από ένα σημείωμα που του έστειλα για το τελευταίο σχόλιο του Σωτήρη, που το βρήκα άδικο και προσβλητικό. Όταν λέω ότι μου ζητήθηκε να πω τη γνώμη μου, εννοώ την εξής απάντηση του Σωτήρη:

Το μέλος του Φόρουμ θα μπορούσε να πει και δημόσια την γνώμη του.

Λοιπόν σας την είπα δημοσίως-και αν η γνώμη ολονών μας έχει το ίδιο βάρος και δεν υπάρχουν φρατρίες και ευνούμενα μέλη, όπως ισχυρίζεστε, νομίζω ότι είχα κάθε δικαίωμα να εκφέρω γνώμη.

Επίσης θέλω να προσθέσω ότι δεν με προέτρεψε κανένας άλλος να γράψει, και αυτά που έγραψα το έχω σκεφτεί πολύ καιρό με αφορμή αρκετών καβγάδων που έχουν γίνει κατά καιρούς…και να σας πω χαίρομαι που έβγαλα τα αποθημένα μου! Και εδώ οφείλω να πω ότι κανένας δε με έχει επιτεθεί προσωπικά, βέβαια…

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ σας, λυπάμαι που όλη η κατάσταση έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούμε να αποδίδουμε το φταίξιμο σε ένα ατόμο μόνο, “it takes two to tango”, όπως λένε οι Άγγλοι…Και παιδιά, εμένα μου αρέσουν αρκετά τραγούδια του φοβερού Ακατανόμαστου-που βέβαια είναι ένας ακόμα λόγος να με βάλετε στη μαύρη λίστα!:wink:

Εύα

Θα παρακαλούσα να προσέξετε την ακόλουθη φτωχή ανάλυση της κουβέντας που εξελίσσεται:

Η κουβέντα έχει ξεκινήσει πολύ παλιά κι έχει σταματήσει κάπου στο 2002. Στις 3 Σεπτέμβρη 2005 ο Βίκτωρ αποφαζίζει να προσθέσει κι αυτός τη δική του άποψη για το θέμα. Και καλά κάνει.
Μπαίνει στην κουβέντα ο Γιώργος Β., μετά κάπου παρεμβαίνω εγώ, συνεχίζουν ο Θοδωρής, η Μάρθα ώσπου κάποια στιγμή στέλνει το (πρώτο) μήνυμά του ο Κώστας Νικολόπουλος (ΚΝ). Η κουβέντα συνεχίζεται με νέες εμφανίσεις (ΚΚ, Σώτος, Φρανκ) και περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά των συζητήσεων που γίνονται εδώ μέσα τα τελευταία εννιά χρόνια, δηλαδή διαφωνίες, κριτικές, ειρωνικά σχόλια κλπ. Τα τελευταία προκαλούν την παρέμβαση (ή παρατήρηση, όπως λέει ο ίδιος) του Κώστα Χαλιού. Τι τό 'θελε;
Εμφανίζεται ο Σάκης Πάπιστας. Προσέξτε λοιπόν:

Υποθέτει ότι ο ΚΝ μπήκε σε κόντρα με τους “αλληλοβοηθούμενους” και “πιάνει δουλειά”…

“Κώστα Νικολόπουλε καλωσόρισες στο φόρουμ.
Αυτά που έγραψες είναι εντυπωσιακά, καλοστημένα και καλοδουλεμένα (με την καλή σημασία) και φαίνεται ότι εκτός από γνώσεις κατέχεις και το λόγο. Μπράβο σου. Συνέχισε, χρειαζόμαστε ανθρώπους καλλιεργημένους γύρω μας…”

Ρωτάω: Πέρα από τα “εντυπωσιακά, καλοστημένα και καλοδουλεμένα”, το κείμενο του ΚΝ δείχνει ότι ο συγγραφέας του “εκτός από γνώσεις κατέχει και το λόγο” κι ότι είναι καλλιεργημένος; Πιστεύω ότι κι ο ίδιος ο ΚΝ πρέπει να ένιωσε αμήχανα.

Λέω εγώ: Γλείφουμε, γλείφουμε, γλείφουμε…

Αμέσως μετά “ψιλλιάζουμε” τον νεοφερμένο:

“…Όμως υπάρχει πάντα και ο αντίλογος. Αυτά έχει η ζωή. Μην αποθαρρύνεσαι…”

Αυτό είναι για την περίπτωση που ο ΚΝ δεν πειράχτηκε. Δηλαδή τον ειδοποιούμε ότι “του την πέφτουν οι κακοί”.

Κι αρχίζουμε τις στοργικές προειδοποιήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα (ο “πατερούλης”, που λέει κι ο ΓΠ):

“…Ειδικά αυτός ο χώρος απαιτεί “γερό στομάχι”!
Αντέχεις (και μακάρι), καλώς. Αν όχι ετοιμάσου να δεχτείς (εκτός από χαρά, ικανοποίηση της περιέργειας, απόκτηση ειδικών γνώσεων πάνω στο αντικείμενό μας -το Ρεμπέτικο Τραγούδι-, φίλους καλούς και …“εχθρούς”) αλλά και ΠΟΝΟ, μερικές φορές μεγάλο πόνο…”

Λέω εγώ: Πάλι καλά που δεν του δίνει και συνταγή: Μαλόξ, Σιμέκο, Ζαντάκ κι άμα ο πόνος είναι μεγάλος, Λοναρίντ…

Κι αρχίζει η “ζωγραφική”. Δεν έχουμε βρώμικες προθέσεις ούτε ονόματα λέμε, αλλά να σου ζωγραφίσω τους κακούς του Φόρουμ:

“…Εδώ υπάρχουν μερικοί φίλοι, αλληλοβοηθούμενοι και με ιδιαίτερη “ευαισθησία” στα περί Μάρξ, κλπ, και “πειράζονται” εύκολα αν έστω έμμεσα -έστω- “ενοχληθούν”…”

Λέω εγώ: Ποιοι είναι οι “αλληλοβοηθούμενοι”; Οι Σώτος, Άρης, Κατσιμπό, ΚΚ(ΤΜ), Αδμιν. Δηλαδή η Συντακτική Ομάδα της “Κλίκας”, πλην του Φρανκ. Γιατί τα νεύρα του Φρανκ αντέχουν (χαρά στο κουράγιο του!) και δεν τον έχει βρίσει ακόμα. Μετά βέβαια, σε παρακάτω κείμενό του, φροντίζει να βγάλει απέξω και τον Κουρούνη, με το ακόλουθο γλοιώδες:

“…Τον πολυγνώστη, καλοκάγαθο και καλοπροαίρετο ΠΑΝΤΑ Κώστα Κουρούνη, τον οποίο πιστεύω πως τον παραδέχεται όλη η “παρέα” και φυσικά όλοι εμείς οι υπόλοιποι…”

Δε πιστεύω να φανταστήκατε πως ξεκίνησε κάποιος μεγάλος έρωτας; οχι βέβαια! Απλά, ο ΚΚ είναι στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει κίνδυνος να τον “τρακάρει”! Οπότε σου λέει “ας τον βγάλω αυτόν απέξω, μην τύχει καμιά στραβή”. Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτό το “πολυγνώστης, καλοκάγαθος κλπ.” ο ΚΚ χρειάζεται σίγουρα τα παραπάνω αναφερθέντα φάρμακα για το χαλασμένο του στομάχι.

Τέλος κάνει και μια διαφήμιση του Φόρουμ στον νεοφερμένο ΚΝ:

“…όχι εδώ ρε παιδιά, έλεος. Δεν μας έφτασε ο Εμφύλιος από τον Οκτώβρη του 1943;;;; Πέστε τα κατ’ ιδίαν. Ας μη κάνουμε αυτό τον χώρο αρένα πολιτικών διαξιφισμών…”

Αυτή την εικόνα τού έχει δώσει αυτός ο χώρος. Αυτό το Φόρουμ που στα εννιά χρόνια της λειτουργίας του έδιωξε έναν (1) άνθρωπο! Και μάλιστα μετά από ολόκληρους μήνες προβληματισμού!
Αυτό το Φόρουμ που ανέχεται τη λογοδιάρροια τύπων σαν τον ίδιο τον Πάπιστα, όταν π.χ. αναδημοσίευσε ένα μεγάλο μέρος όσων έχουν γραφτεί για το …μικρό Μανωλάκη, άκριτα, τσουβαλάτα, κουβαλώντας ένα σωρό ανακρίβειες κι ύστερα μάλιστα μας “έβαλε χέρι” επειδή τον κριτικάραμε αντί να υμνήσουμε την προσφορά του!
Το Σάκη Πάπιστα που στην πρώτη μας συνάντηση στο Βόλο μάς πάσαρε να μας πουλήσει (για κάτι ψωροεκατοντάδες ευρώ) την περίφημη βάση δεδομένων του!
Του Σάκη που “ανέβασε” μια λίστα με τραγούδια της Κατοχής, την οποία συμπλήρωσαν κάμποσοι άλλοι, κι ύστερα αποφάσισε να την κάνει βιβλίο (να μην πω από πού του ήρθε η ιδέα γιατί θα πέσει πολύ γέλιο) και να την παρουσιάσει σαν έργο του!
Τι να πρωτοθυμηθώ για το Σάκη; Οταν ανακοινώθηκε η έκδοση της “Κλίκας” και πήρε χαμπάρι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετέχει, δημιούργησε τα γνωστά “επεισόδια”. Εκείνο που δεν ξέρετε είναι ότι μου έστειλε προσωπικό mail του στυλ “με πετούν απέξω, πνίγομαι” και άλλα γνωστά που οι ψυχίατροι ονομάζουν “μανία καταδίωξης”! Προφανώς είτε το έστειλε από κεκτημένη ταχύτητα (έστελνε σε πολλούς και του ξέφυγε ένα και σε μένα) είτε γιατί δεν πήρε χαμπάρι ότι εγώ ήμουν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της “Κλίκας” και έψαχνε σύμμαχο στο πρόσωπό μου!
Και μια που μιλάμε για προσωπικά mail. Μην κάνετε κανα αστείο και του στείλετε. Εάν τον εξυπηρετεί θα το δημοσιεύσει χωρίς να κάνει τον κόπο να σας ρωτήσει! Το έχει κάνει και με δικό μου μήνυμα και με αρκετά άλλων. Και τα “Σας το παραθέτω (φυσικά ανώνυμα)” είναι τρίχες! Το δικό μου μήνυμα το δημοσίευσε με τ’ όνομά μου!
Βαρέθηκα…

Αναφέρει η Εύα ότι δεν γνωρίζει το Σάκη προσωπικά. Εκεί βρίσκεται Εύα η διαφορά μας. Εμείς τον γνωρίσαμε. Κάποιοι είπαν πώς είναι απλά ψώνιο. Εγώ και μερικοί άλλοι έχουμε την άποψη ότι δεν είναι απλά ένα ψώνιο.
Στο άλλο βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο. Δε φταίει μόνο ο Σάκης. Φταίνε και οι συντελεστές του Φόρουμ. Πού ακούστηκε Φόρουμ χωρίς BAN; Πού ακούστηκε Φόρουμ όπου ο διαχειριστής δε διαγράφει κανένα κείμενο; Τι ρόλο έχει διαχειριστής σε ανάλογες περιπτώσεις;

ΥΓ. Θα μπορούσα να μην γράψω τίποτα από τα παραπάνω και να αναφέρω μόνο το εξής:
Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να εκνευρίσεις το Σώτο! Θεωρώ μάλιστα ότι είναι από τα αδύνατα σημεία του. Τον έχω δει να κουβεντιάζει ήσυχα και ήρεμα σε φάση που στη θέση του θα είχα γεμίσει τον κόσμο …κάλυκες. Κι αυτό δεν είναι μόνο προσωπική μου εκτίμηση. Φαντάζομαι ότι μπορούν να το βεβαιώσουν όλοι όσοι γνωρίζουν το Σώτο.
Ε λοιπόν, αυτό το παιδί ακούει Πάπιστας και εκνευρίζεται! Σας λέει τίποτα αυτό;

ΖΗΤΩ Ο ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

η δημοκρατία μεταφράζεται από τον καθένα μας όπως μας βολεύει. δε νομίζω ότι πρέπει οι διαχειριστές να νομοθετήσουν πάνω στο τι επιτρέπεται και τι όχι. άλλωστε στη δημοκρατία πάντοτε βρίσκονται παραθυράκια στους νόμους για να τους παραβιάζουμε χωρίς συνέπειες. όπως αναφέρθηκε πιό πάνω είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά. καλώς ή κακώς το φόρουμ το διαχειρίζονται κάποιοι άνθρωποι που είναι από χρόνια μαζί και αποφασίσανε να κάνουν αυτή τη κίνηση, χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν (και γιατί να δώσουν άλλωστε). λοιπόν ως άνθρωποι στη ζωή μας έχουμε φίλους και εχθρούς, αλλά στην ανθρώπινη λογική όλοι έχουμε δίκιο. έτσι και εδώ μέσα.
ο καθένας μας λοιπόν πρέπει να αναλογιστεί τι θέλει και ας πάρει τις αποφάσεις του μόνος του χωρίς να τον προτρέψουν οι άλλοι (είτε θέλει να μείνει , είτε να φύγει χωρίς τυμπανοκρουσίες). στη περίπτωση όμως πυ μείνει δε χρειάζονται μπηχτές και υποννοούμενα, ούτε βέβαια να επιδιώκουμε την αναγνώριση και την εξύψωση του εγώ μας από τους άλους. την αναγνώριση και τον σεβασμό δεν την επιβάλουμε στους άλλους. τη κερδίζουμε, όχι με τις γνώσεις μας αλλά με τον άψογο και αληθινό χαρακτήρα μας. αν υποκριθούμε, αργά η γρήγορα θα μας πάρουνε χαμπάρι.
ας τελειώνει λοιπόν αυτή η άθλια αντιπαράθεση και ας αποφασίσει καθένας μόνος του ποιός είναι ο βαθμός φταιξίματός του σε αυτή τη κατάσταση και ας κρατήσει το συμπέρασμα γιά τον εαυτό του χωρίς να θέλει να του το επιβεβαιώσουνε οι υπόλοιποι.
τουλάχιστον εγώ μπαίνω στο φόρουμ για να μάθω ορισμένα πράγματα από τους “σοφότερους” από μένα και αν μπορώ να προσφέρω κάτι θα το κάνω χωρίς να ζητήσω αντάλλαγμα. το να κάθομαι και να διαβάζω τέτοιες χυδαιότητες, μου τρώνε πολύτιμο χρόνο και δε μου μαθαίνουνε κάτι χρήσιμο. μόνο με απογοητεύουνε

καλά ξεμπερδέματα λοιπόν.

ΖΗΤΩ Ο ΡΕΜΠΈΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Απ’ όσα διημείφθησαν κρατάω έναν ισχυρισμό που ο μεν ΣΠ τον πλασάρει στα ίσια ενώ πολλοί άλλοι και άλλες παίζουν κρυφτούλι αφήνοντας να διαφαίνεται ανάμεσα απ’ τα λόγια τους: Οτι δήθεν το forum είναι ένα μαγαζάκι κάποιας ολιγομελούς, αχάριστης και αυτάρεσκης παρέας, με συγκεκριμένη ιδεολογική - πολιτική συγκρότηση.

Πόσο αληθεύει αυτό άραγε;

Οπως είπε και παραπάνω ο αδμίνωρ, το forum είναι πρακτικά μια παραγωγή του ιδίου και, από οικονομο-τεχνικής πλευράς είναι πράγματι ιδιοκτησία ολιγομελούς ομάδας.

Αυτό που είχε, έχει και θα έχει σημασία, είναι ότι εκτός του βασικού πυρήνα συμμετέχουν ενεργά στο forum καμιά εκατοστή άνθρωποι απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη ενώ ένας εκατονταπλάσιος αριθμός ανθρώπων απλά το διαβάζουν στη χάση και στη φέξη. Ολοι αυτοί το κάνουν ο καθένας για το δικό του λόγο. Αλλος για να λύσει απορίες, άλλος για δημιουργήσει απορίες, άλλος για να επικοινωνεί με συνανθρώπους του πάνω σε κάτι που τον αφορά με αφορμή τη λαϊκή μουσική, άλλος για να κάνει το κομμάτι του. Τρέχα γύρευε.
Από ουσιαστικής πλευράς όμως, το forum είναι ιδιοκτησία όλων όσων το χρησιμοποιούν.

Είναι σαν το αστικό λεωφορείο. Δεν είναι κανενός αλλά παρόλα αυτά κάποιοι πάνε στη δουλειά τους.

Στα χρόνια που πέρασαν κόσμος πολύς ήρθε και κόσμος πολύς έφυγε. Άλλος γιατί θίχτηκε ο εγωισμός του, άλλος γιατί παντρεύτηκε την καλή του και άλλος γιατί έτσι του κάπνισε. Απ’ όλο αυτό το πήγαινε έλα, καμιά δεκαριά νοματαίοι ουδέποτε ξεκόλλησαν από εδώ. Από διοικητικής πλευράς, το forum είναι πρακτική ευθύνη μερικών από αυτή την διαχρονικά σταθερή ομάδα.

Μισή ντουζίνα από δαύτους αποφάσισαν να συμπράξουν στη δημιουργία του μουσικο-χορευτικού e-περιοδικού ΚΛΙΚΑ που - όπως έχουμε εξηγήσει και παλιότερα - είναι στη σκέψη μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από καμία πλευρά δεν σχετίζεται η ΚΛΙΚΑ με τη λειτουργία του forum.

Δεν ανακατεύω την ΚΛΙΚΑ στη κουβέντα χωρίς λόγο. Αποτελεί το κρυφό σημείο τριβών για μερικούς. Επιπλέον θεωρώ εκ του πονηρού την έμμεση αναφορά στην ΚΛΙΚΑ σε κάθε αντέγκληση. Η μόνη συγγένεια με το forum, είναι το γεγονός ότι το kick-off έγινε από την ιστορική ομάδα του forum. Σε αυτό το εγχείρημα δεν μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι νομίζουν ότι (ή όντως) έχουν τα προσόντα.

Είναι σαν να λέμε πως είμαστε φίλοι και κάνουμε ωραίες συζητήσεις, αλλά αν τολμήσεις να παντρευτείς και δε με σπιτώσεις κι εμένα θα τσακωθούμε και θα στο χτυπάω για πάντα!

Αυτά και τέρμα. Οσοι και όσες κατάλαβαν, κατάλαβαν.


ΥΓ. Σε επίρρωση των όσων έγραψε από πάνω ο Βασίλης, ομολογώ ότι κι εγώ βαρέθηκα και μου έφυγε κάθε όρεξη για παραπέρα συζήτηση. Ενα posting που είχα ετοιμάσει θα μείνει στα C:\FORUM και ίσως το εξελίξω σε άρθρο για την ΚΛΙΚΑ.

Αυτή είναι και η δική μου άποψη Βασίλη!!! Σήμερα που η υποκουλτούρα είναι σε καθημερινή πρώτη μούρη και τα αυτάκια μας βασανίζονται με απίστευτο τρόπο, σήμερα η ανάγκη ενός χώρου που καταθέτουμε τους προβληματισμούς μας είναι επιτακτικός. Ας μην τον χαλάμε με πόσο είναι το ειδικό βάρος της προσφοράς του καθενός. Αυτό ας το κρίνουν όλοι όσοι διαβάζουν. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αυτός ο χώρος και να αυτορυθμίζεται χωρίς πολλές - πολλές παρεμβάσεις. Σήμερα η ελευθερία είναι μόνο στα χαρτιά. Μας φαντάζει ελευθερία να ακούμε αυτό που θέλουμε, μόνο που δεν ακούμε αυτό που θέλουμε διότι δεν υπάρχει πουθενά. Η διαχείριση ενός φόρουμ με αυτή την τακτική είναι ένα δύσκολο πράγμα. Κατηγορείσαι ότι μεροληπτείς από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν ότι αν ο χώρος δεν αυτορυθμιστεί δεν θα υπάρχει ελευθερία. Και η επικίνδυνη κατάσταση δεν είναι όταν όλοι μιλάμε με το σεις και με το σας και στάζουμε μέλι ευγένειας, αλλά όταν κάποια φορά μιλάμε για πράγματα για τα οποία υπάρχουν τεράστιες διαφωνίες και είναι μοιραίο στην αντιπαράθεση (και κυρίως όταν τα επιχειρήματα είναι σαθρά) να υπάρχουν σχόλια που δεν αρέσουν. Κοίταξε πόσο σωστά αντιμετώπισε ο Κώστας Νικολόπουλος (ΚΝ) την κατάσταση. Αν δεν είχε παρέμβει ο Σάκης όλα θα είχαν λήξει. Αυτό λοιπόν ζητώ από όλους τους φίλους του φόρουμ. Αυτοσυγκράτηση και καλοπροαίρεση. Δεν πρέπει να βλέπουν εχθρούς μονίμως που επιτίθενται. Αυτά τα λίγα και ελπίζω όλοι να κατάλαβαν τη σημασία της έννοιας δημοκρατία σε αυτό εδώ το φόρουμ.

Με τιμή
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Τι εγινε ρε παιδια ;; Εχασα τη μπαλα !!
Εχω να ανοιξω υπολογιστη απο το Σαββατο το μεσημερι και βλεπω στα “εισερχομενα” 82 μειλ
λεω αμαν τι να εγινε ;;
Με μια ματια καταλαβα, το απολυτο μπαχαλο !!

Ειχα μια κουβεντα ωστοσο τηλεφωνικα -να το ομολογησω-
χθες το απογευμα με τον αδμιν, αλλα χωρις να εχω δει τα μεχρι τοτε ποστ …

Επειδη δεν τα διαβασα ολα, πειτε μου καποιος τα βρηκατε τελικα ;;
Οχι τιποτα αλλο νοιωθω ενοχος γιατι απο μενα
και το Βικτωρα ξεκινησε ολη αυτη η συζητηση …

Ρε μάγκες θερμόαιμοι Ελληνάρες μου δεν έφτασε ποτέ στ’αυτιά σας εκείνο το ωραίο που λέει σε στιγμές οργής πάρτε βαθειά ανάσα και μετρήστε μέχρι το δέκα?!..η μέχρι το εκατό άμα λάχει!!
Για ηρεμήστε λίγο!
Πραγματικά δεν τιμούν το ύφος και την σοβαρότητα του θέματος του φόρουμ τέτοιου είδους αντιδικίες.
Time out…

μαριάννα το time out σημαίνει ότι θα ακολουθήσει και συνέχεια. εγώ λέω game over

  1. Βίκτωρα, δεκτή η συγνώμη σου για τον όρο “λογοκρισία” & ευπρόσδεκτα τα όποια μελλοντικά posting σου επί παντός θέματος που κάτι έχεις να πεις. Το θέμα με σένα θεωρείται λήξαν. Welcome.

  2. Εύα, καταρχήν τα σχόλια σου για την συμπεριφορά του ΣΗ είναι άστοχα, πλην όμως δεν γνωρίζεις τα πρόσωπα, οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις. Και δεν χρειάζεται κιόλας …
    Όσον αφορά στο σχόλια σου για την λειτουργία του forum, έχεις άδικο. Δεν υπάρχει ένας μοναδικός παγκόσμια αποδεκτός οδηγός λειτουργίας για τα fora. Εμείς εδώ επιλέξαμε να λειτουργούμε ως …κανονικοί άνθρωποι: επιδιώκουμε να συναντιόμαστε και να μιλάμε, τα πίνουμε καμμιά φορά, πάμε και καμιά βόλτα, όλα αυτά που κάνει ένας άνθρωπος δηλαδή. Σε αυτούς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν για υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς λόγους να ενταχθούν σε αυτό το κλίμα, φερόμαστε όπως φέρονται σε έναν συμπαθή ευγενικό άγνωστο. Διαφωνείς? Η προσωπική σου εμπειρία τι λέει?