Tα χαΐρια μας εδώ - αντίτυπο

Το βάζω εδώ διότι πολλοί κατά καιρούς το αναζητούν.

Έχει ένα αντίτυπο για πούλημα ο Χρυσός:

http://www.oldbooks.gr/component/bookstore/cc/book/34943?catid=36

ΥΓ Όχι, δεν του κάνω πλάτες, τον θεωρώ μάλιστα γενικά ακριβούτσικο, με μέτριας ποιότητας βιβλιοαπόθεμα.

Αυτό το βιβλίο διαβάζω αυτό τον καιρό!Δερμάτινο εξώφυλλο κτλ…
Είναι αρκετά σοκαριστικό!Αυτά που περιγράφει η κυρα Αγγέλα δεν τα έχω δει ούτε στα χειρότερα όνειρα μου!

Πολύ καλά έκανες Θανάση, ευαριστούμε πολύ :-). Πράγματι ένα δυσεύρετο και εξαιρετικό βιβλίο!

Ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε τον επομενο τομο, οπου ο Γιωργης γραφει κυριως για τον Βαγγελη Παπαζογλου?
Υπαρχει κ σχετικο αρθρο στην Κλικα: http://www.klika.gr/cms/index.php/index.php/ar8rografia/vivlia/286-vivlia-papazoglou.html
(γραφει βιβλιο τριτο γιατι το μαυρο της αγγελιας περιεχει τα 2 πρωτα σε εναν τομο)

Επαναφέρω το ερώτημα του Adouan: πού μπορούμε να βρούμε το καινούργιο βιβλίο του Γ. Παπάζογλου;

Κυκλοφόρησε (όπως μας λέει η «Ελευθεροτυπία» [2/7/2011] και το τότε άρθρο του Δ. Υφαντή στην «Κλίκα») ή όχι;

Διότι, προσωπικά, δεν θεωρώ «κυκλοφορία» ενός βιβλίου το να βγάλει κάποιος ιδίοις αναλώμασι μια έκδοση και να τη δίνει χέρι με χέρι όπου κρίνει ο ίδιος. Αυτό είναι ιδιωτική υπόθεση και έχει κάθε δικαίωμα κανείς να το κάνει. «Κυκλοφορία» σημαίνει πάω ωραία ωραία στα βιβλιοπωλεία και προμηθεύομαι το αντικείμενο του πόθου μου.

Το να μας λένε: «βγήκε το νέο βιβλίο του Γιώργη και ακούστε τι ωραία πράγματα γράφει» και να εννοούν: «αλλά δεν μπορείτε να το προμηθευτείτε», νομίζω δεν στέκει…

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ανοίξω το λινκ της Κλίκας, μου κάνει κόλπα, κι έτσι δεν ξέρω τι ακριβώς λέει το άρθρο.

Αλλά γενικά, στις περιπτώσεις κυκλοφορίας ενός βιβλίου ασφαλώς και περιλαμβάνεται κι αυτή η περίπτωση. Για παράδειγμα νέοι ποιητές που δεν τους ξέρει κανείς και που κανένας εκδότης δεν αναλαμβάνει το ρίσκο να τους εκδώσει και να μείνουν απούλητοι, εκδίδονται μόνοι τους (δηλαδή ψάχνουν και βρίσκουν μόνοι τους χαρτί, τυπογράφο, βιβλιοδέτη κλπ. και τα πληρώνουν από το παντελόνι τους) και το κυκλοφορούν είτε χέρι με χέρι είτε, αν καταφέρουν, μέσω κάποιων λίγων βιβλιοπωλείων. Στάνταρ διαδικασία. Άλλωστε και μια κανονική έκδοση από εκδοτικό οίκο, αν είναι σε περιορισμένα αντίτυπα, δε θα τη βρεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, με τίτλο “Τα χαΐρια μας εδώ”, είχε εκδοθεί κανονικά από το Ταμιείον Θράκης, με φροντίδα των εκδόσεων “Επτάλοφος”. Αντίτυπο υπάρχει (σε πολλές βιβλιοθήκες βέβαια αλλά και) στη βιβλιοθήκη της Εστίας Νέας Σμύρνης, όπου και το είχα διαβάσει το 2004. Σε τηλεφώνημά μου σημερινό στην Επτάλοφο, με πληροφόρησαν ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει επανέκδοση του βιβλίου.

(η “κλίκα” έχει δυστυχώς κατέβει προσωρινά, λόγω προβλημάτων λογισμικού)

Έλα όμως που προφανώς δεν μιλάμε για αυτό, αλλά για το επόμενο που «κυκλοφόρησε» το 2011…

Pepe, Έχω υπόψη μου τις περιπτώσεις «εκτός εμπορίου» που λες, αν και το συνηθέστερο ήταν (όσο θυμάμαι όσα χρόνια ασχολήθηκα) είτε οι ποιητές αυτοί να βγάζουν ιδιωτικές εκδόσεις και να τις αφήνουν «παρακαταθήκη» σε κάποια επιλεγμένα βιβλιοπωλεία είτε πάλι να πληρώνουν αυτοί όλο το κόστος και ο εκδότης να βάζει μόνο τη φίρμα και τη διακίνηση. Τότε, ναι, έχουμε έστω και κατʼ ελάχιστον «κυκλοφορία» ενός βιβλίου, και δεν εννοούσα βέβαια κάτι τέτοιο, εφόσον υπάρχει και η ελάχιστη έστω δυνατότητα πρόσβασης στην ιδιωτικώς εκδεδομένη δουλειά κάποιου.

Εδώ μιλάμε ότι βγήκε ιδίοις εξόδοις ένα βιβλίο το οποίο το δίνει όπου κρίνει ο συντάκτης του, και από την άλλη ενημερωνόμαστε από μεγάλη εφημερίδα ότι κυκλοφόρησε κλπ κλπ και κάπου μένουμε με τον…καημό στο χέρι.

Τα ίδια είχαν γίνει και με το πρώτο βιβλίο του Γ. Παπάζογλου, όπου κάποιοι (δηλ. π.χ. ο Λιάβας) παρήγαγαν εν σειρά κείμενα -βάσει του ιδιωτικά δοθέντος βιβλίου- χωρίς και να μπορούμε να κρίνουμε ούτε καν εάν τα παραθέματα που έβαζαν ήταν έτσι ή αλλιώς…

όταν είναι γνωστή η αδιαφορία των εκδοτικών οίκων (μαγαζάκια είναι κι αυτά) για ο,τιδήποτε δεν φέρνει άμεσο κέρδος, γιατί κατηγορούμε κάποιον που δημοσιοποιεί το έργο του, όσο και όπως μπορεί αναλόγως τις δυνάμεις του;

Από την εμπειρία μου δεν μπορώ να φανταστώ εκδοτικό οίκο που δεν θα έβγαζε αβλεπί τόσο το πρώτο βιβλίο του Γιώργη όσο και το δεύτερο (δεδομένου ότι από την πρώτη σελίδα κάνει «κρά» ότι πρόκειται για συγκλονιστικό κείμενο). Αυτά καλά θα ήταν να μας τα έλεγε ο ίδιος (δηλαδή εάν χτύπησε πόρτες και δεν του το έβγαζε κανείς κλπ κλπ)

Πάμε παρακάτω: είδες πουθενά να τον κατηγορώ για τον τρόπο που επιλέγει κάθε φορά να «δημοσιοποιεί» τη δουλειά του; Άλλο είπα εγώ. Ότι έρχεται ο Τύπος και η «Κλίκα» και μας ενημερώνουν ότι κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, το οποίο εάν είμαστε στον στενό κύκλο του το έχουμε ήδη πάρει και εάν ανήκουμε στον υπόλοιπο πληθυσμό δεν υπάρχει τρόπος να το πάρουμε. Αυτό και μόνο είπα και για αυτή την άβολη κατάσταση μίλησα.

Γιατί τόση παρανάγνωση;

Έλα τώρα βρε Νίκο! Οι εκδοτικοί οίκοι δεν είναι “μαγαζάκια”, όπως το λέμε συνήθως υποτιμητικά, είναι μαγαζιά με τη στενότατη κυριολεξία της λέξεως. Βιοπορίζονται. Τι πιο φυσικό από το να μην ενδιαφέρονται για προϊόντα που πιθανόν να μη βγάλουν τα λεφτά τους;

[Σύμφωνα με το τελευταίο μνμ του Παρασάνταλου, δε μιλάμε για την περίπτωση προϊόντος που δε θα έβγαζε τα λεφτά του (απόδειξη άλλωστε ότι έχουμε ανοίξει αυτή τη συζήτηση!). Δεν το είχα δει όταν έγραφα το δικό μου.]

Παιδιά επαναφέρω το θέμα για όσους ψάχνουν το βιβλίο ΤΑ ΧΑΪΡΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ.
Σύμφωνα με δημοσίευση στις 24/1/2016 στη σελίδα του Ταμείου Θράκης στο facebook, όσοι ψάχνετε το βιβλίο:
“Αναζητήστε το στα γραφεία του Θεάτρου Μεταξουργείο στην Αθήνα, στην οδό Ακαδήμου 14. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 5234 382, και μπορείτε να καλείτε από 10 πμ έως 3 μμ.”

Μπαμπη το ποστ αφορα μονο το πρωτο βιβλιο ή πιθανον και το δευτερο?

(ΜΑντευω την απαντηση, αλλα δε μπορουσα και να μη ρωτησω…)

Εδώ ένα ακόμα (πολύ τσιμπημένο) αντίτυπο προς πώληση από τον Ζούκα:

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σας, ψάχνω καιρό το αναφερόμενο βιβλίο σε παλαιοβιβλιοπωλεία. Έχει κάποιος από εσάς κάτι νεώτερο όσον αφορά σε κάποια νέα έκδοση ή στη διαθεσιμότητα κάπου; Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους. Πήρα το βιβλίο από τα γραφεία του Θεάτρου Μεταξουργείο στη διεύθυνση που αναφέρει ο Μπάμπης παραπάνω. Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και τα pm. Για να γνωρίζετε στο Θέατρο έχουν απομείνει δύο αντίτυπα υπογεγραμμένα από τον Γιώργη. Μου ανέφεραν πως ο ίδιος τους προμηθεύει με αντίτυπα αλλά δε γνωρίζουν αν έχει άλλα διαθέσιμα. Καλό σας απόγευμα.

Έπρεπε τελικά να πάω μόνος μου στην Κίμωνος 3 και να του βαρέσω την πόρτα…έβαλε τα γέλια…μου υπέγραψε δύο αντίτυπα…

Εύγε φίλε μου αυτός είναι ο σωστός τρόπος, έκανες και προσκύνημα…
Μια διόρθωση μόνο, η οδός είναι πλέον Βαγγέλη Παπάζογλου 3.

Η σχετική τιμητική πινακίδα υπάρχει φίλε μου ΜΟΝΟ έξω από την εξώπορτα της Κίμωνος 3. Θα ήθελα να έβλεπα όλη την οδό αλλαγμένη, αλλά οι μισοδουλειές σ’ αυτόν τον τόπο πάνε κι έρχονται…

Για όσους αναζητούν το πρώτο κατά σειρά βιβλίο «Τα χαΐρια μας εδώ» με την αφήγηση της Αγγέλας, να ενημερώσω ότι διατίθεται από τις εκδόσεις Κουκκίδα – Αιγαίον στην τιμή των 23,85 €.

3 «Μου αρέσει»