Συνεχής αναζήτηση βιβλίου

Αγαπητοί όλοι,
Αναζητώ καιρό τώρα, ένα βιβλίο, το οποίο αδυνατώ να το βρω. Ούτε σε παλαιοβιβλιοπωλεία ούτε διαδικτυακά.
Ο τίτλος είναι “Οι φωνογραφητζήδες”.
Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω, οποιονδήποτε πιθανότατα το έχει, μήπως μπορεί να μού το δανείσει για λίγες ημέρες, ώστε να το διαβάσω.

Είμαι διατεθειμένος να έρθω σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, να δώσω στοιχεία ταυτότητας, και ένα μικρό χρηματικό ποσό, ως εγγύηση, ώστε να μού το δανείσει για λίγες ημέρες.

εκτός εάν κάποιος, επιθυμεί να το πουλήσει, και να το αγοράσω.

Ευχαριστώ πολύ,
Νίκος

2 «Μου αρέσει»

Νίκο προχθές κατάφερα και βρήκα βιβλίο εξαντλημένο πολλά χρόνια, στον εκδοτικό του οίκο, είχε ξεμείνει ένα τελευταίο κιτρινισμενο αντίτυπο.
Δοκίμασε να μιλήσεις με τον εκδοτικό οίκο.
Πάντως με μια πρόχειρη ματιά δεν υπάρχει ούτε στο Metabook.

1 «Μου αρέσει»

Κλείσε ένα ραντεβού να το διαβάσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη Βουδούρη (Μέγαρο Μουσικής)

Το βιβλίο στον κατάλογό τους:

https://catalogue.mmb.org.gr/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=2805

Ωστόσο, εδώ κοίταξες;

ΟΙ ΦΩΝΟΓΡΑΦΗΤΖΗΔΕΣ. ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΓΚΩΜΙΟΝ (Ή ΤΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ, Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΩΝ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ) ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΝΙΑΤΗΣ Δ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΚΔΟΤΗΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ 2001 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΧΟΡΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ σελ: 272 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ: 20 € ΚΩΔ. 17264

4 «Μου αρέσει»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, ένα από τα μέλη του Forum (δεν ξέρω, εάν θέλει να αναφέρω το ΄όνομά του εδώ), που τελικά μού προσέφερε το βιβλίο που έψαχνα δωρεάν! Τού είμαι ευγνώμων. Admin, μάλλον μπορεί να κλειδωθεί το θέμα αυτό, εκτός εάν μείνει ανοιχτό για μελλοντική χρήση (εάν αναζητώ ή αναζητήσει κάποιος άλλος κάποιο βιβλίο στο μέλλον).

Παράλληλα, προ ολίγων ημερών επισκέφθηκα το κατάστημα Public και χάζευα τα βιβλία, και βρήκα ένα βιβλίο με ακριβώς ίδιο εξώφυλλο. Ο συγγραφέας είναι διαφορετικός, όπως είναι και διαφορετικό το θέμα. Σκέφτηκα να το αναφέρω, μήπως ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος, να το αγοράσει.

Στην πρώτη φωτογραφία, είναι το βιβλίο που μού προσφέρθηκε από το μέλος του Forum.
Στη δεύτερη φωτογραφία, το βιβλίο που βρήκα στο κατάστημα.

Ευχαριστώ!

3 «Μου αρέσει»

Α! Κοίτα να δεις!

Τα «Ρεμπετολογικά ποικίλα» του Βλησίδη, πρόσφατη (φετινή 2021) κυκλοφορία, τα 'χω μόλις αγοράσει. Επιφυλασσόμουν σε λίγο καιρό να κάνω μια αναφορά.

2 «Μου αρέσει»

Νίκο σου εύχομαι καλή ανάγνωση & απόλαυση.
Τώρα σχετικά με το εξώφυλλο μου κάνει εντύπωση γιατί είναι κόπια…
Δεν ξέρω τι εξήγηση μπορεί να έχει αυτό.
Επίσης το δεύτερο το αγόρασα πρόσφατα και παρέλαβα εχθές.
Μόλις το διαβάσω θα ανοίξω αντίστοιχο θέμα (εκτός αν με προλάβει ο @pepe ) αν και με χαλάσε λίγο το κοπιαρισμα του εξωφύλλου (Ο καθένας μας με τα κολλήματα του)…

Υ.Γ. ρώτα το μέλος αν έχει πρόβλημα η όχι να τον αναφέρεις, γιατί θεωρώ ότι τα καλά είναι ωραίο να αναφέρονται…

1 «Μου αρέσει»

Εν τω μεταξύ, έψαχνα το “Οι φωνογραφητζήδες” ΠΑΝΤΟΥ. Έρχεται αυτός ο καλός άνθρωπος από εδώ, συμφορουμίτης, και μού το προσφέρει δωρεάν. Έπειτα από μερικές μέρες, πηγαίνω στο Public και βλέπω αυτό το βιβλίο με ίδιο εξώφυλλο. Παθαίνω εγκεφαλικό. Λέω, θα είναι καμμία επανέκδοση! Αλλά ευτυχώς, ήταν διαφορετικό. Και, φυσικά, το πυροβόλησα αμέσως.

1 «Μου αρέσει»

Πάνο, η διαφορά του ενός με του άλλου είναι η εξής, απ’ ότι βλέπω:

Στούς Φωνογραφητζήδες, πάνω στο δίσκο γράφει Γεώργιος Μπάτης, με μπαγλαμάδες και μπουζούκια, ενώ στο Ρεπετολογικά Ποικίλα, γράφει Η Χήρα, Ορχηστρικό.

Αλλά είναι και ίδιο το χρώμα του εξωφύλλου. Μάλλον χρησιμοποιήσαν, εάν όχι ακριβώς το ίδιο, ένα παρεμφερές, για να σου “τραβήξει” το μάτι. Κάτι, που σε εμένα, το κατάφερε απ’ ότι φαίνεται.

Υγ: Έστειλα προσωπικό μήνυμα στον συρρεμπέτη, και εάν μού επιτρέψει να τον αναφέρω, θα το κάνω. Γιαυτί αυτό που έκανε για εμένα, έναν άγνωστο, να με συναντήσει και να μού δωρήσει το βιβλίο αυτό, είναι σπάνιο και άγιο!

1 «Μου αρέσει»

Παράληψή μου, ξέχασα να ευχαριστήσω και τον @Ανθιμος , γιατί σε ό,τι έχω αναζητήσει (το βιβλίο “Οι φωνογραφητζήδες”, τις δημοσιεύσεις του Χατζηδουλη), μού έχει απαντήσει άμεσα και έγκυρα!

1 «Μου αρέσει»

Ισχύει και το επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία.

1 «Μου αρέσει»

Kι εγώ, φυσικά όταν τελειώσω το διάβασμα!

2 «Μου αρέσει»

Αναζήτηση βιβλίου no.2

Επικαλούμαι τα ιερά τέρατα της αναζήτησης βιβλίου, @nikos_politis , @Ανθιμος (και πέρα από τα χωρατα, οποιοδήποτε γνωρίζει) να με βοηθήσουν για άλλο ένα βιβλίο που ψάχνω, μήπως έχουν ιδέα, που μπορώ να το βρω.

Ψάχνω το βιβλίο, ιδιωτικής έκδοσης “Ο Μάρκος και η Λαϊκότητα” .

Δεν το βρίσκω πουθενά, δε λέω ψέματα. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει κάποιος, που μπορώ να το βρω; Μεταχειρισμένο, σε pdf, σε βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου, οπουδήποτε…

Ευχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων!

https://catalogue.mmb.org.gr/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=25510

Διαθέσιμο στην Μουσική βιβλιοθήκη φίλε μου

1 «Μου αρέσει»

https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=196453&return_url

Καταλάθος διέγραψα το μύνημα από πάνω …τέλος πάντων βρήκα αυτό …δεν πουλαει βέβαια αυτό το site αλλά αν επικοινωνήσεις ίσως στο δανείσουν!

1 «Μου αρέσει»