Summarize with AI?

δε μου λέτε?
αυτο μήνυμα το βγαζει το Φόρουμ η το κινητό μου?
βγαίνει σε ορισμένα θέματα.

Κουμπάκι είναι. Το πάτησες να δεις τι θα γίνει; Εγώ δεν το είχα προσέξει.

Αφ’ ής το είπες, κύριε Σπύρο, έψαξα και πράγματι το βρήκα σ’ ένα από τα αρχαία θέματα που ανακινήθηκαν και έβγαλαν την ένδειξη «τόσα χρόνια μετά». Συγκεκριμένα, η αρχική συζήτηση είχε ένα μήνυμα όλο κι όλο, από κάτω ήταν περίπου αυτό που δείχνεις στην εικόνα, κι από κάτω τα καινούργια μηνύματα. Τι να summarize από ένα μήνυμα;

Το πάτησα, έβγαλε κάτι λαμπάκια, άρχισε να τα αναβοσβήνει, εμφάνισε την ένδειξη «summarizing with AI», περίμενα κάμποση ώρα, αναβόσβηνε ακόμα, βαρέθηκα κι έφυγα.

Δεν τον βρήκα και πολύ ιντέλιτζεντ τον Αλ, αν και έχω ακούσει ότι μαθαίνει γρήγορα.

αυτο εκανα και 'γω :blush:

Επομένως είναι για όταν θες να δεις λαμπάκια να αναβοσβήνουν για λίγη ώρα.

Πάει, το λύσαμε κι αυτό. Άλλες απορίες;

κι εγώ τα ίδια, είπα να το δοκιμάσω αλλά τίποτε δεν έγινε.

βρε ποιος το εβαλε?
ο Αδμήνορας, η το “κολλήσαμε”?
γρηγορα να εμβολιαστούμε :blush:

1 «Μου αρέσει»

Φαντάζομαι ο σκοπός του είναι άμα ανοίξεις κάνα θέμα με 500 μυνήματα, να σου βγάλει ένα ρεζουμέ από όλα αυτά σε 5-10 γραμμές.
Το συγκεκριμένο δεν το τέσταρα ακόμα, αλλά γενικά τα ΑΙ σήμερα είναι αρκετά καλά στο να βγάζουν περίληψη κειμένου.

Το νήμα Μουφλουζέλης-Κόκκος, που αυτή τη στιγμή έχει 12 μηνύματα, ο Αλ το συνοψίζει ως εξής:

Η συζήτηση επικεντρώνεται στον Μουφλουζέλη και τη δισκογραφική του δραστηριότητα. Ο Ανθιμος σχολιάζει πως ο Μουφλουζέλης στηρίζεται στην αστικολαϊκή μουσική παρακαταθήκη, αναφέροντας επίσης τη χρήση της μουσικής του από τον Ηλία Πετρόπουλο. Ο nikos_politis αναφέρεται στην εμπειρία της ακρόασης του Μουφλουζέλη από τους φαν του, ενώ ο nikosn ισχυρίζεται ότι το τραγούδι “Εδώ είμαι εγώ” ίσως αποτελεί την τελευταία δουλειά του από το 1985 με συμμετοχή σημαντικών μουσικών. Ο pepe συζητά ένα συγκεκριμένο τραγούδι που θυμίζει την αναμόρφωση παλαιότερων μνημών του Μουφλουζέλη, ενώ ο nikosn προσθέτει προσωπικά στοιχεία συμπεριλαμβάνοντας και τον γιο του Μουφλουζέλη στη συζήτηση. Οι συνδέσεις με παλιά τραγούδια και η νοσταλγία γύρω από τη μουσική του Μουφλουζέλη δημιουργούν έναν πλούτο πολιτισμικής κληρονομιάς στην κουβέντα.

Υπογράμμισα δύο σημεία. Στο πρώτο, το σχόλιό μου είναι ότι ο Αλ δεν κατάλαβε πως το τραγούδι που ανέφερα είναι το ίδιο με το οποίο ο Άνθιμος ξεκίνησε την όλη συζήτηση, άρα τελικά δεν κατάλαβε πού κολλάει ο Κόκκος του τίτλου.

Για το δεύτερο, τι να πω… Παλιά στο σχολείο μάς έλεγαν να μη γράφουμε σάλτσες, αλλά πλέον η ικανότητα για σάλτσες φαίνεται να έχει χαθεί από τους μαθητές. Η γλωσσική δεξιότητα δηλαδή να μη λες τίποτε δίνοντας την εντύπωση πως λες. Χάρηκα που είδα τον Αλ να αναβιώνει αυτή την ξεχασμένη τέχνη.

Το κείμενο του δικού μου μηνύματος, με τονισμένα από εμένα τα σημεία που θεωρώ σημαντικά:

Τον είχαμε «φάει με το κουτάλι» τον Μουφλουζέλη, στην εποχή του, ήδη πριν αρχίσει να φτιάχνει και δικά του (ωραιότατα) τραγουδάκια, και πράγματι δεν τον χορταίναμε. Με άνεση και βεβαιότητα λοιπόν μπορώ να πώ ότι το κομμάτι αυτό είναι προϊόν μιας στιγμής, στη σταδιοδρομία του, όπου η δισκογραφική του τον πίεζε, με επιτυχία βέβαια, να παράγει συνεχώς, ώστε και εκείνη να πουλάει συνεχώς. Από την πράγματι υπάρξασα αστικολαϊκή μουσικοκειμενική του παρακαταθήκη / δεξαμενή πάντως, εδώ δεν έγινε προσπάθεια να αντληθεί κάτι, προτιμήθηκαν τα «(μισο-) έτοιμα». Κρίμα.

Ελπίζω να έγινα σαφής. Και εδώ, η ΑΙ σύνοψη του μηνύματός μου:

Ο nikos_politis αναφέρεται στην εμπειρία της ακρόασης του Μουφλουζέλη από τους φαν του

Δηλαδή, άρες μάρες κουκουνάρες. Ενώ εγώ ήθελα να τονίσω κάτι, το ΑΙ δεν κατάλαβε τίποτα.

Πρώτα απ’ όλα, τώρα βλέπω ότι όταν είχε πρωτοξεκινήσει το παρόν νήμα ο Αλ δεν ήξερε άλφα. Παράλειψή μου λοιπόν που δεν επεσήμανα την όντως μεγάλη του πρόοδο.

Δοκίμασα να δω τι θα έλεγε στο νήμα για το πολυτονικό, που έχει περισσότερα μηνύματα (46 αυτή τη στιγμή) και που το αντικείμενο, αν και όχι τα ίδια τα μηνύματα, είναι επιστημονικό.

Η σύνοψη ήταν στα αγγλικά. Πώς επιλέγει γλώσσα;

Πέραν αυτού, διαπίστωσα ότι δεν είναι περίληψη αλλά διάγραμμα του περιεχομένου. Λέει π.χ. «διάφορα μέλη ανταλλάσσουν απόψεις περί…». Κάπως σαν να διαβάζεις ένα πίνακα περιεχομένων, όπου ο τίτλος του κάθε κεφαλαίου δε σου δίνει πληροφορίες για το ίδιο το θέμα (πώς προφερόταν π.χ. ο κάθε τόνος, στην περίπτωσή μας) αλλά για το ίδιο το κεφάλαιο: ότι μιλάει για την προφορά του κάθε τόνου. Σαν να σου λέει την ερώτηση, και σ’ αφήνει να διαβάσεις μόνος σου την απάντηση μέσα στο κείμενο.

Αυτό ίσως να είναι επιλογή και όχι αδυναμία: να είναι δηλαδή προγραμματισμένος να δίνει τέτοιου τύπου συνόψεις. Χρήσιμο από την άποψη ότι μπορείς να δεις αν σ’ ενδιαφέρει ή όχι να διαβάσεις το ίδιο το νήμα.

Σε μια άλλη συζήτηση των μόλις δύο μηνυμάτων, που δοκίμασα, έμπαινε πολύ περισσότερο στο θέμα, αλλά ήταν και πολύ λιγότερο περιληπτικός.

Πάντως, υπ’ αυτό το πρίσμα, το να λέει όπως προηγουμένως «Ο Νίκος Πολίτης λέει κάτι» βγάζει κάποιο νόημα παραπάνω.

Σίγουρα. Αλλά δεν σε απαλλάσσει απ’ το να πρέπει να ανατρέξεις λεπτομερώς σε όλα τα θέματα, αφού αυτό το «λέει κάτι» δεν το προσδιορίζει. Άρα, τί κερδίζουμε;

Ό,τι κι από έναν πίνακα περιεχομένων. Από τα περιεχόμενα δε μαθαίνεις όσα λέει το βιβλίο, μαθαίνεις όμως τι θέματα πραγματεύεται.

Ρε, τι γίνεται…
Για ρωτήστε το παλληκάρι όσοι έχετε ευχέρεια επικοινωνίας μαζί του:
Ποιο πρόβλημα είναι το πρόβλημα όταν η ερώτηση είναι η απάντηση; :wink:

Δε θα πάω εγώ να κάψω καινούργιο μηχάνημα, ακόμη με τις ζελατίνες είναι, ρώτα το δικό σου! :joy:

1 «Μου αρέσει»

Τον ΑΙ τον βάλαμε για να δούμε πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά. Προφανώς πρέπει να βελτιωθεί αρκετά στο ελληνικό κείμενο !

Βέβαια, η δυσκολία του θα μπορούσε και να σημαίνει ότι αυτοί που γράφουν ίσως γράφουν κάπως ακαταλαβίστικα, οπότε @pepe και @nikos_politis κοιτάξτε να βελτιωθείτε :joy::joy:

3 «Μου αρέσει»

Σωστά, αυτό θα φταίει.

(Το μέλος pepe απαντά στον admin συμφωνώντας ότι αυτό θα φταίει.)

3 «Μου αρέσει»

Το τελευταίο φαντάζομαι το έγραψες για να βοηθήσεις τον ΑΙ να σε καταλάβει ε;
Νομίζω ποια ότι είσαι σε σωστό δρόμο :upside_down_face:

4 «Μου αρέσει»