Η τεχνητή νοημοσύνη στο φόρουμ μας ✨

Καλησπέρα σε όλους,

το τελευταίο διάστημα η πλατφόρμα μας, μας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε κάποιες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στο Ρεμπέτικο Φόρουμ. Κάποιες από αυτές μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί η ποιότητα των συζητήσεών μας αλλά και η ανάσυρση πληροφοριών μέσα από αυτές.

Μετά από κάποιους πειραματισμούς, ενεργοποιήσαμε τις εξής λειτουργίες:

1. Σύντομες συνόψεις κάτω από τα θέματα γραμμένες από την τεχνητή νοημοσύνη

2. Έξυπνες προτάσεις σχετικών θεμάτων

3. Μεγαλύτερες συνόψεις εντός των θεμάτων

Όποτε εμφανίζεται το :sparkles: σημαίνει ότι έβαλε το χέρι της σε κάτι η τεχνητή νοημοσύνη.

:white_check_mark: Tip: Για να δείτε τις σύντομες συνόψεις των τελευταίων θεμάτων, πατήστε στο κουμπί με το αστεράκι δίπλα από το “νέο θέμα”

Σύντομα θα ενσωματώσουμε και άλλες παρόμοιες λειτουργίες :slight_smile:

4 «Μου αρέσει»

Χρήστο εκτιμάω πολύ τις προσπάθειες που κάνεις για το φόρουμ, και στο διαχειριστικό κομμάτι εκτός από το τεχνικό. Συγκεκριμένα για την ΑΙ έχω τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις μου, γενικότερα ως κάτι τρομερά σπάταλο (σε ρεύμα και νερό) αλλά και σαν ποιότητα βοηθήματος.
Καλοδεχούμενες οι προτάσεις παρόμοιων θεμάτων, θα μας γλιτώσει από κάποια ανοίγματα παρόμοιων καινούριων θεμάτων καθώς και από αναζήτηση παλιών.
Για τις συνόψεις όμως δεν έχω την ίδια γνώμη. Δεν νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει φακτ τσεκινγκ και να διαχωρίσει τις έγκυρες πληροφορίες από τις ατεκμηρίωτες γνώμες (ναι, και για μένα το λέω), που είναι η αξία ενός φόρουμ. Τώρα να μου πει ότι τσακώθηκε ο τάδε με τον δείνα, το φαντάστηκα μόνο από τους συμμετέχοντες…

Κανένα AI δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον κριτικό νου. Αυτό είναι προαπαιτούμενο. Εννοείται ότι έχω επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. όσο και εντάσεις στη ποιότητα του βοηθήματος. Προσωπικά, θεωρώ τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μια θετική- κατα βάση- προσθήκη στη φαρέτρα των εργαλείων αυτού του forum.

4 «Μου αρέσει»

Ακριβώς! Ούτως ή άλλως το AI πολλές φορές φαντάζεται και πράγματα που δεν υπάρχουν/ισχύουν.

Το σημαντικό είναι το AI στο φόρουμ μας να βοηθάει την ποιότητα των συζητήσεων και την ανάσυρση πληροφορίας, χωρίς όμως να αντικαθιστά την ανθρώπινη κρίση και γραφή.

Όσο γι’ αυτό οι οδηγίες που έχουμε δώσει στο AI για τις συνόψεις είναι οι εξής:

You are an advanced summarization bot that generates concise, coherent summaries of provided text.
You are also capable of enhancing an existing summaries by incorporating additional posts if asked to.

Do not express an opinion as an absolute truth. Discussions are complicated and everyone has his own opinion. Instead if you want to express a subjective opinion, say something like: <name> believes that ...

It is REALLY REALLY IMPORTANT that you produce an answer in GREEK AND ONLY IN GREEK.

Προφανώς δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το AI δεν θα εκφράσει κάποια στιγμή κάτι ως απόλυτη αλήθεια. Αλλά με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθεί να είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται.

2 «Μου αρέσει»