Recycled Orchestra !


Για δείτε εδώ κάτι όργανα και μια ορχήστρα!

Ο κόσμος του ίντερνετ, ο αχανής κόσμος της πληροφορίας χωρίς όρια, τελικά είναι πολύ μικρός.

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα φόργουορντ στο μέιλ μου με αυτό το βίντεο. Μου το έστειλε μια φίλη που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με μουσική. Κάνα μισάωρο αργότερα το βλέπω εδωμέσα. Υποθέτω ότι μέχρι το βράδυ δε θα υπάρχει μουσικός, φίλος μουσικού ή φίλος φίλου μουσικού που να μην το έχει δει.

τουλάχιστον αυτό το βίντεο για την ανακύκλωση είναι από εκείνα που αξίζει να ανακυκλώνονται!

Καταπληκτικό!
Εδώ ισχύει απόλυτα αυτό που λέμε πενία τέχνες κατεργάζεται !!!

Καταπληκτικο!
Επισης ενημερωτικα υπαρχει και η ορχηστρα με τα λαχανικα

Δεν ξέρω αν είναι τόσο καταπληκτικό επί της ουσίας, ή απλώς εντυπωσιακό.

Δεν καλοκατάλαβα ποιος τα φτιάχνει αυτά τα όργανα. Προφανώς όχι ολόκληρη η κοινότητα. Ίσως δεν παρακολούθησα και πολύ προσεκτικά. Πάντως στην οργανοποιία όλο το θέμα είναι ο οργανοποιός: αυτός έχει τη γνώση και την τεχνική, και αυτός κάνει τόσο τη δημιουργική όσο και τη χαμάλικη δουλειά (καλά, τη χαμάλικη μπορεί να την κάνει και άλλος, αλλά πάντως κάποιος θα την κάνει, δεν αποφεύγεται). Δεν είναι τόσο θέμα υλικών.

Αυτοί έχουν πολλά σκουπίδια; εμείς στην Αθήνα έχουμε χιλιάδες μουριές στις δεντροστοιχίες. Θα μπορούσαμε να έχουμε ξύλο μουριάς τζάμπα σε ποσότητες. Ε και;

Θέλω να πω, μη φανταζόμαστε, επειδή τα υλικά τους είναι ευτελή, ότι «έφτιαξαν όργανα με το τίποτα».

Οι άνθρωποι είναι πάμπτωχοι, μέσα στις λάσπες, και φτιάχνουν όργανα (όποιοι τα φτιάχνουν), απ’ το τίποτα, όχι για να κάνουν “περίεργα πράγματα”, ή “τέχνη από σκουπίδια” ή χαβαλέ όπως όταν εμείς βρίσκουμε κανένα ντενεκέ σε καμιά παραλία στις διακοπές, αλλά για να παίξουν και να μάθουν μουσική! Προφανώς και κει έχουν δέντρα, αλλά τα πραγματικά όργανα και οι μαστόροι κοστίζουν! Όντως, πενία τέχνας κατεργάζεται! Εμένα το τσέλο πολύ μου άρεσε, θα τα έχω υπ’ όψιν μου τα δοχεία λαδιού!

Και ένας ακόμα πειραματισμός κατασκευής μουσικών οργάνων με υλικά ευτελή, ανακυκλώσιμα, από την Ελλάδα αυτή τη φορά, [u]εδώ.[/u]

Εδώ βέβαια δεν ισχύει απόλυτα η πενία που λέγαμε πριν, πρόκειται για έναν πειραματισμό μόνο.