Arcus elite κλασική κιθάρα

Καλησπέρα σε όλους, βρηκα σημερα στην αποθήκη του συγχωρεμενου του πεθερου μου την παρακάτω κιθάρα. Η πεθερά μου απο όσο θυμάται η κιθάρα είναι στην κατοχή τους καπου στα 30 Χρόνια.
Το καρτελάκι της οπως θα Δείτε είναι σκισμένο.
Την αναγνωρίζει κανείς ? Ξέρει αν θα εκανε με τις σωστες χορδές για το δικό μας ρεπερτόριό και γενικα αν αξίζει την οποία συντήρηση ή τυχόν επισκευή που μπορεί να θέλει ?







1 «Μου αρέσει»

Φαίνεται απλή κατασκευή, από Ανατολική Γερμανία. Από το κόκκαλο μοιάζει να έχει ταλαιπωρηθεί από την τάση των χορδών, όμως το μπράτσο έχει βέργα και μπορεί να έχει αντέξει (και να εκτοκώθηκε αλλού η τάση). Λόγω της βέργας δες μήπως θα σήκωνε και σύρμα (με ασήμι εννοείται, ή άλλες χορδές χαμηλής τάσης).

2 «Μου αρέσει»

Με ευρωπαϊκή ξυλεία μαλλον, ίσως σφεντάμι για το πίσω μέρος του ηχείου; Ενώ οι περισσότερες σημερινές κλασικές κιθάρες είναι συνήθως με τροπικά ξύλα.

Και τώρα με όλη την συζήτηση με Σπύρο & Αλέξανδρο θυμήθηκα αυτή την κιθάρα.
Την πήγα σε μάστορα, η κιθάρα είναι όλη κελεμπέκι και κατόπιν service και αλλαγών χορδων παίζει αξιοπρέπεστατα.
Την έδωσα σε φίλο που παίζει κιθάρα να παίξουμε κανα τραγουδάκι και η μόνη του παρατήρηση ήταν ότι είναι φαρδιά η ταστιέρα.
Ιστορικές πληροφορίες και κόστος/αξία, δεν έχω ακόμα, ο μάστορας το κοστολόγησε όργανο των 400 ευρώ περίπου για μεταχειρισμένο.

4 «Μου αρέσει»

Αν ο φίλος σου είναι της ακουστικής κιθάρας, οι κλασικές έχουν όντως πιο φαρδιά ταστιέρα. Ή είναι πιο φαρδιά κι από τις συνηθισμένες κλασικές;

1 «Μου αρέσει»

Ο φίλος μου παίζει λαϊκή. Οπότε αυτή είναι στα πρότυπα της κλασικής εξου και του φάνηκε πιο φαρδιά.

1 «Μου αρέσει»

το όργανο ειναι λαϊκή κιθάρα και οχι κλασική, ας εχει φαρδύτερο μάνικο.
αυτο προδηλώνεται και απο τον αξωνα στα κλειδιά. ειναι μικροτερη η διάμετρος(για σύρμα) .
αν ειναι μασίφ , ισως εχει καλο λαϊκό ήχο!

1 «Μου αρέσει»

Στην Ανατολική Γερμανία η ακουστική κιθάρα ήταν λιγότερο κοινή από την κλασσική, θυμάμαι ένα βιογραφικό του μακαρίτη πλέον Steffen “Basho” Junghans που λέει ότι οργάνωσε το πρώτο μη κλασσικό φεστιβάλ κιθάρας.

Τώρα για τα κλειδιά της συγκεκριμένης δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αποδεικτικό στοιχείο, η γέφυρα δεν είναι κλασσικής; Το θέμα είναι τι τάσεις σηκώνει το μπράτσο και το όργανο γενικά.

1 «Μου αρέσει»

Ο μάστορας που την σεταρε και της έκανε service είπε ότι σηκώνει άνετα τάσεις για συρμάτινες χορδές, εξού ότι δεν έχει σκευρωσει με τόσες δεκαετίες εγκαταληψης.

1 «Μου αρέσει»