400€ ή 180€ μπουζουκι;

Όχι , δεν ξέρω , ένα όργανο έχω πάρει όλα κι όλα . Αλλα με σιγουρια μπορώ να πω ότι δεν είναι για το επίπεδο μου ένα τέτοιο όργανο ,δεν είπα ότι δεν είναι καλά , αλλά όχι για εμένα … Οποίος πιστευει ότι είναι έτοιμος για ένα τέτοιο όργανο και έχει και την οικονομική δυνατότητα , να πάει να το πάρει. Αλλωστε αν ήξερα δε θα εκανα και το νημα

Χάρη, για να τελειώνει και κάποια στιγμή αυτή η συζήτηση (δίκιο έχει ο john88!), ένα οργανάκι Μάτσικα των 400 Ε είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου. Άρχιζε να μαζεύεις το ποσόν, και δεν χρειάζεται ανταλλαγή περισσότερης πληροφορίας μέχρι τη στιγμή που θα μπορέσεις να μας παρουσιάσεις το καινούργιο σου οργανάκι.

6 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ απολύτα , αλλά γιατί να μην γίνεται συζήτηση ; Ισως βοηθήσει κάποιον επισκεπτη

Όχι Χάρη, δεν θα βοηθήσει. Ξαναδιάβασε αυτό το νήμα απ’ την αρχή προσεκτικά: ό,τι ήταν να λεχθεί πάνω στο δίλημμα “400 ή 180 Ε” έχει ήδη λεχθεί.

3 «Μου αρέσει»

Κάλως , εμένα πάντως με βοηθήσε όλη η συζήτηση , από πάνω μέχρι κάτω!

1 «Μου αρέσει»

Πολύ ωραία! Τώρα, τέλος λοιπόν!

2 «Μου αρέσει»

Χάρη θα σου κάνω μια πρόταση και αν δεχτείς, μια μέρα θα με ευχαριστείς:

Κάθε φορά που θέλεις να γράψεις κάτι εδώ, αντί να μπαίνεις στο ίντερνετ να κάνεις κουβέντα, θα μελετάς 15λεπτά μπουζούκι. Κόβω το χέρι μου, θα μάθεις περισσότερα.
κάντο για 1 μήνα και ξαναεξέτασε την κατάσταση.:wink:

6 «Μου αρέσει»

Καλά , θα το κάνω , αλλά στο τέλος της ημέρας , θα προσπαθήσω τουλάχιστον . Ας ελπισουμε αυτά τα 15 λεπτά , να γινονται με το καινουργιο μπουζουκι χαχα :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Κι όμως, εγώ έχω να προσθέσω κάτι που δε νομίζω να ειπώθηκε:

Ένας τρόπος να βρει κανείς λεφτά για να αναβαθμιστεί είναι να πουλήσει το παλιό του όργανο. Πάρα πολλοί πήραν ένα των 500, κι όταν μάζεψαν άλλα 500 και στο μεταξύ ανέβασαν το επίπεδο του παιξίματος και των απαιτήσεών τους, τσόνταραν κι άλλα ξερωγώ 300 ή 350 πουλώντας το παλιό.

Των 180 όμως, μεταχειρισμένο δεν πουλιέται.

(Δεν είναι απαραίτητο να απαντήσεις Χάρη, απλώς το θέτω κι αυτό υπόψη σου.)

3 «Μου αρέσει»

Δε σκοπευω να το πουλησω , ίσως το δώσω σε κανένα φίλο να μάθει μπουζουκι , ή θα το έχω για βοηθητικό μέχρι τότε . Ούτως ή άλλος , ένα τέτοιο μπουζουκι δεν μπορώ να το πουλησω πολλά χρηματα … Ίσως στην καλύτερη 100-90€ ; Δεν αξίζει ούτε τον κόπο , θα βοηθήσω περισσοτερο κόσμο δανειζοντας το , πάρα πουλωντας το :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Όταν πάρω καινούργιο όργανο , το παλιό πως να το αποθηκευσω ; (15 λεπτά εξάσκηση) υπάρχουν κι άλλα θέματα που να μιλάνε για αυτά , αλλά αναφερονται σε " αρχαία " ή μπουζουκια προς αναπαλαιωση

2 «Μου αρέσει»

Είναι ένας κατασκευαστής που πήρα την κιθάρα μου Νικόλας Φεραίος λέγεται στη Θεσσαλονίκη όπου με τα χρήματα που δίνεις κάτι μπορεί να σου φτιάξει.

1 «Μου αρέσει»

… αλλά το ταξίδι απ’ τη Μήλο στη Θεσ/κη θα τα φέρει τό ΄να - τ’ άλλο!

1 «Μου αρέσει»

Να τρέχω Θεσσαλονίκη , δύσκολο το βλέπω , το ταξίδι θα κοστίσει περισσότερο από το μπουζουκι ! Επίσης έμαθα ότι ο Σταμκος , έχει κατάστημα στην Νίκαια ! Στο site του έχει όργανα με 400€ … Αυτά , είναι μοντέλα που πάντα υπάρχουν στο μαγαζί , ή μπορεί να παω και να βρω μόνο ακριβά μπουζούκια …;

Είδα και ένα παλιό νήμα , και κατάλαβα ότι γενικά πουλαει και πιο φτηνά όργανα , ή τουλάχιστον πουλούσε . Τελοσπαντων , σκοπεύω να περάσω από εκεί , και αν δεν βρω , θα πάω στο Ματσικα που είναι κοντά

Ο Σταμκος , ως γνωστόν , χρησιμοποιεί παντα βέργες στα όργανα του , κάτι που ούτως ή άλλος ποτέ δεν πίστεψα ότι κάνει κακο στον ήχο , αντίθετος , έμαθα ότι κάνει καλό

Να και το σχετικό νήμα

Το θέμα με τις βέργες το έχω ψάξει πολύ , κυρίως μέσα στο φόρουμ , δεν κατάλαβα να βγάλω συμπέρασμα όμως , αφού παντού ο καθένας πέταγε την άποψη του χωρίς να έχει μελετήσει ποτέ αν ο ήχος επηρεάζεται από την βέργα . Κατέληξα λοιπόν , αφού είδα το παραπάνω νήμα , ότι η βέργα , εκτός από τα 20-80 γραμμάρια που προσθέτει στο μανίκι του μπουζουκιού , που είναι φυσικά ελάχιστα , όλα τα υπόλοιπα είναι πλεονεκτήματα !

Για καινούριο όργανο στα €400, οι λύσεις των Μάτσικα και Στάμκου είναι κάτι παραπάνω από “τίμιες”.
Παρόλα αυτά ως τότε βολέψου με αυτό που έχεις. Άλλωστε ακόμα μόλις άνοιξαν τα σχολεία από τις διακοπές των Χριστουγέννων, άρα έχεις μπόλικα πράγματα στη ζωή σου να διαχειριστείς :wink:

4 «Μου αρέσει»

Στου Στάμκου το site λέει , δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ , δηλαδή μαζί με τον ΦΠΑ πόσο θα πάει;

η τιμή * 1.24

Δηλαδή αν ένα μπουζούκι κάνει 400€ χωρίς ΦΠΑ, τότε με ΦΠΑ είναι 400 * 1,24 = 496€.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ . Άραγε ο Σταμκος χρεωνει ΦΠΑ;

Αν θέλει να είναι νόμιμος φυσικά χρεώνει ΦΠΑ, όπως γίνεται σε όλες τις νόμιμες συναλλαγές :wink:

3 «Μου αρέσει»