400€ ή 180€ μπουζουκι;

Θα κάνω μια ερώτηση και θα προσπαθήσω να μην γίνω ιδιαίτερα συγκεκριμένος όπως θα ήθελα να μην γίνεται κι έσεις . Έχω ένα μπουζουκι μαζικης παραγωγης το οποίο το αγορασα με 180€ ίσως λιγα λιγοτερα από το adagio , επειδή δεν το βρίσκω στο e shop του adagio , σας παραθετω τον σύνδεσμο από τον skroutz https://www.skroutz.gr/s/7402249/ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-6ο-Μ-1-Τρίχορδο.html (πραγματικά δεν θυμούμουν την τιμή , πιστεύα ότι κοστιζε 350€ , άλλα όταν οργανωνα το σπίτι είδα την απόδειξη και έπαθα πλάκα που το μπουζουκι μου ήταν τόσο φτηνό(ιαρικο) . Τελοσπαντων , από τότε έβαλα μπρος το ψαξιμο , και επειδή αποφάσισα , να μην πάρω μπαγλαμα για να μάθω πρώτα μπουζουκι , βρηκα αυτό το χειροποιητο , σας παραθετω και τον σύνδεσμο : Matsikas On Line Shop :: Μπουζουκι 8χορδο BZ8-110 . Τα 400 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορώ να δώσω , με δύσκολια μάλιστα και για αυτό αποφάσισα να στραφω προς ένα χειροποιητο όργανο , σε πιο φτηνη τιμή από ότι κατευθείαν από τον οργανοποιο . Ξέρω ότι ο matsikas είναι ένα πάρα πολύ καλό “κατάστημα” χειροποιητων οργανών , αλλά κρατωντας μια επιφυλαξη , ίσως να μου πουν οι εμπειροτεροι στις αγορες . Τελοσπαντων , γνωριζω ότι προφανώς το του matsika είναι το καλύτερο από τα δύο , απλά δεν γνωρίζω αν αξίζει να πάρω αυτό ή να περιμένω (απλά δεν δουλεύω , και με τα χαρτζιλικια από τις γιαγιαδες , δύσκολα τα βγαζεις πέρα :slightly_smiling_face: ) μπολικο καιρό , ίσως και κανένα χρόνο και βαλε , μέχρι να μπορέσω να πάρω το επόμενο σε τιμή , στα 500€ (τα 400€ που λέω δεν τα έχω , άλλα επειδή σύντομα έχω και γιορτή , εεεε και αν δεν πάρεις τότε χαρτζιλικι , τότε πότε ; ) Υπάρχει παλι ένα στα 340€ , αλλά επειδή η διαφορά στην τιμή δεν είναι δα τόσο μεγάλη , θα μπορέσω να την καλυψω . Γενικά πάντα μου άρεσε να ψάχνω μπουζουκια , έστω και στο internet , οπότε με τον καιρό έχω κάνει μια τεράστια έρευνα αγορας , και μπορώ να πω ότι οι καλύτερες επιλογές κάτω τον 400€ είναι αυτές οι δύο (παραθέτω και τον δεύτερο σύνδεσμο από τον ματσικα Matsikas On Line Shop :: Μπουζουκι 8χορδο BZ8-001 . Και επειδή φαντάζομαι , ότι πληρώνεις παίρνεις , και κοιτάζοντας λίγο τα ξύλα του καθενός , εκείνο των 400€ είναι καλύτερο , διορθώστε με αν κάνω λάθος . Θα χαιρομουν πολύ αν έπαιρνα μερικές απαντήσεις να μου πείτε την γνώμη σας :slightly_smiling_face:. (γενικά το μπουζούκι έχει παρουσιάσει ένα “τρίξιμο” κάτι που είχε πάντα , αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήμουν ακόμα ικανός να το καταλαβω …)

Ακούστε πως πάει το πράγμα

Γιορτή : 50€
Γιορτή Αδελφού : 50€
Γενέθλια (21 Μαϊου) : 50€

Σύνολο : 150€ σε ένα χρόνο αφού δυστυχώς η άλλη γιαγιά μου παίρνει ρούχα …:pensive:

Όποτε θα μου πάρει περίπου 1,5 χρόνια για να πάρω το μπουζούκι των 500€ !

Πήρα ποδήλατο πρόσφατα ρε φίλε , 600€ έκανε και μου έφυγαν όλα τα λεφτά :joy:

Χάρη, εγώ θα σου πρότεινα να προχωρήσεις με στόχους.
Επειδή είσαι πολύ μικρός, και τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά για όλες τις ηλικίες πόσο μάλλον για ένα παιδί που μαζεύει από το χαρτζιλίκι του θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την μελέτη σου με αυτό που έχεις.
Βάλε στόχο ότι όταν φτάσεις τα 50 τραγούδια και συνεχίζεις και σου αρέσει το όργανο, να κάνεις το επόμενο βήμα και να αγοράσεις ένα καλύτερο μπουζούκι, μέχρι τότε μπορείς να αποταμιεύεις χρήματα.
Υπάρχει το σενάριο να βαρεθείς το όργανο πριν καν φτάσεις τα 50 τραγούδια η όταν τα φτάσεις να έχεις ένα πιο σημαντικό για εσένα τότε χόμπι που να θέλεις να επενδύσεις εκεί.
Αυτά από εμένα.

5 «Μου αρέσει»

Γειά χαρά. Πρώτα πρώτα ο ματσικας είναι πολύ αξιόπιστος κατασκευαστής από τα όργανα που έχω δοκιμάσει. Σίγουρα έχει διαφορά το μπουζούκι των 400€. Δεν βρίσκω μεγάλη διαφορά στα 100€ ηχητικά και ποιοτικά. Οπότε εγώ προτείνω να πάρεις το όργανακι και θα καταλάβεις την διαφορά ενός καλύτερου οργάνου. Ότι και αν αποφασίσεις καλές πενιές!

3 «Μου αρέσει»

Ναι , να πω την αλήθεια , δεν νομίζω να βρω άλλο χόμπι που να μου αρέσει περισσοτερο - είμαι δύσκολος σε αυτά - αλλά επειδή σιγουρα δεν είμαι σιγουρος , θα συνεχίσω λίγο το ψαξιμο , και αν είναι να σταματήσει να μου αρέσει τότε νταξει , Σήμερα έτσι κι αλλιώς δεν θα το πάρω , σε κανένα μηνα και βαλε , εεεε ελπιζω να βγαλω λιγα ακόμα τραγουδακια μέχρι τότε . :slightly_smiling_face:

Εκτός αυτου , εχει πολύ τιμιες τιμές για χειροποιητα .

1 «Μου αρέσει»

Ο 1ος σύνδεσμος στο νημα είναι τριχορδο μπουζουκι , το δικό μου είναι το ίδιο σε τετραχορδο , τωρά το πηρά χαμπάρι

Όλα χρήσιμα είναι. Παρά να 'σκαγες μύτη με μπουζούκι των τετρακοσίων και τρύπιο βρακί! :rofl:

4 «Μου αρέσει»

Δύο καινούργια ρούχα τον χρόνο και πολλά είναι , αλλωστε αυτά τα παίρνω κι μόνος . Οι γιαγιαδες πρέπει να δινουν χαρτζιλικι !.

Πες της το! Πιθανόν κάποιος να αισθάνεται ότι είναι κρυόκωλο να δίνει σκέτα λεφτά, και να αισθάνεται πιο κοντά στον αποδέκτη του δώρου αν του διαλέξει ο ίδιος κάτι. Οπότε σ’ αυτή την περίπτωση πες της, γιαγιά μαζεύω λεφτά για όργανο.

2 «Μου αρέσει»

Ας ελπισουμε να την δω σύντομα τότε ! Μα καλά , σε ένα παιδί τη θα αρέσει περισσοτερο , ρούχα ή πενήνταρικο :joy:!

Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο. Αν πέφτει τραγικά έξω, πρέπει κάποιος να τον διορθώσει!

(Ελπίζω πάντως να μη σου διαλέξει μπουζούκι.)

1 «Μου αρέσει»

Θα προσπαθήσω να είμαι συγκεκριμένος:
Αυτό που έχεις δεν είναι για πολλά, ήδη λες ότι τρίζει (αν και μπορεί να είναι πρόσκαιρο λόγω υγρασίας).
Του Μάτσικα είναι μαζικής παραγωγής από την βιοτεχνία του, αλλά τουλάχιστον είναι αξιόπιστα και αξίζουν τα λεφτά τους. Κανονικά δεν θα έπρεπε να γράφει “χειροποίητα” στο σάιτ, αλλά τουλάχιστον όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι βιοτεχνία.
Όσον αφορά το οικονομικό, το καλύτερο είναι να πιάσεις μια δουλειά (έστω για το καλοκαίρι) και να πάρεις ένα καλύτερο όργανο μαζί με μαθήματα. Οι γιαγιάδες σου να είναι καλά, και μπορούν αντί για ρούχα να συνεισφέρουν κατιτίς για το μπουζούκι στο τέλος.
Και μια σημείωση σε σχέση με το οικονομικό, τί σε έκανε να δώσεις 600 ευρώ για ένα ποδήλατο και να μη δίνεις ούτε 400 για μπουζούκι; Το ανάποδο θα ήταν πιο λογικό με βάση τις τρέχουσες τιμές σε αντίστοιχες ποιότητες. Πιθανολογώ ότι ξέρεις καλύτερα την αγορά στα ποδήλατα, ή ότι οι φίλοι σου έχουν δώσει αντίστοιχα ποσά, ή ότι έχεις δοκιμάσει διάφορα και είδες ότι με λιγότερα δεν έπαιρνες ποδήλατο που να σε ικανοποιεί.

6 «Μου αρέσει»

Για το επίπεδο μου , που δεν είμαι τίποτα καλός , τα 400€ , δεν είναι καλά ;

Για εμένα το καλύτερο θα ήταν να μαζέψω 1200€ , που ίσως αν κάνω κάτι το καλοκαίρι τα μαζέψω μέχρι την ανοιξη , και να έχω ένα μπουζουκι αξιοπρεπεστατο . Αλλά το να πάω από ενα μπουζουκι 180€ σε ένα 1200€ είναι μεγάλη διάφορα , ίσως πρέπει να πάρω κάτι εκεί ενδιαμεσα (500-600€) και μετά αν χρειαστώ καλύτερο και έχω χρηματα να το πάρω σε 10 χρόνια από τωρά , να πάρω

Με λιγοτερα , δεν έπαιρνες ποδήλατο . Εεεεε και ίσως αν τα στριμωξω λίγο , καθυστερησω και κανένα μηνα την αγορά , θα εχω 500€ για μπουζουκι . Και αυτό που πιστεύω προσωπικά είναι ότι τα ακριβά μπουζουκια (800-1300€) δεν είναι αυτό που λεμε τόσο value for money . Για να το πω απλά , το μπουζουκι με τα 180€ , μπουζουκισιο ήχο βγαζει , μπουζουκισιο ήχο βγαζει και το άλλο με τα 1300€ … Αυτό με τα 1300€ βγαζει πιο μπουζουκισιο ήχο , αλλά η τιμή του είναι 7πλασια , είναι όμως 7 φορές καλύτερο σε αντοχη και ήχο ;Σε αντοχη ίσως , σε ήχο όμως αποκλειεται , τι βγαζει ; 7 φορές ποιο μπουζουκισιο ήχο ; βγαζει απλά καλύτερο , αλλά όχι 7 φορές περισσοτερο . Οπότε κάτι που βγαζει μπουζουκισιο ήχο , καλύτερο από αυτό τον 180€ και το αντεχει και η τσεπη (μου) είναι 400-500€ . Ότιδηποτε πάνω από 700€ είναι πολύ καλό , αλλά όχι τόσο value for money , με λιγα λόγια τα ποιο value for money είναι τα φτηνά , αφού κι αυτά μπουζουκισιο ήχο βγαζουν όπως τα υπόλοιπα . Ελπιζω να μην σας κουρασα

Επιτέλους … σταματήστε να ταίζετε τα τρολλάκια !

1 «Μου αρέσει»

@Panos.ts Ρε φίλε εμένα μου φαίνονται κλασικές απορίες μαζί με νεανικό ενθουσιασμό (ακουγομαι πολύ γέρος τώρα). Ακόμα και τρολ να είναι, οι απαντήσεις που δίνουμε μπορεί να είναι χρήσιμες σε κάποιο άλλον και αυτός είναι ένας από τους σκοπούς του φόρουμ.
@Χαρης πίστεψέ με, τα 1200 τα αξίζει ένα πραγματικα χειροποίητο καλοφτιαγμένο όργανο. Αλλά στην φάση που είσαι, με 400 από τον Ματσικα θα πάρεις ένα αξιοπρεπές όργανο να το ευχαριστηθείς. Για την ώρα μην πας παραπάνω, να ξέρεις όμως ότι το μπουζούκι είναι σαν το ποδήλατο -ο,τι πληρώνεις παίρνεις.

1 «Μου αρέσει»

Να είστε καλα , σας ευχάριστω ολους πάρα πολύ :slightly_smiling_face:

1 «Μου αρέσει»

Κάποιος πρέπει να έχει αποριες :wink:

1 «Μου αρέσει»

Αν επιτρέπεται Χάρη πόσο χρονών είσαι?Με 400 ευρώ σίγουρα παίρνεις αξιοπρεπές όργανο.Αλλά ανάλογα την ηλικία σου υπάρχουν και κάποιες προτεραιότητες.Οι γιαγιάδες δυστυχώς δύσκολα τα βγάζουνε πέρα για να δίνουν τα χαρτζιλίκια που δίνανε κάποτε. Αν είσαι μικρός σίγουρα έχεις το χρόνο με το μέρος σε σου στο να αγοράσεις και να μάθεις το όργανο.Το να πάρεις μπουζούκι να το κοιτάς και να χαίρεσαι δεν λέει κάτι.Θα πρέπει να κάνεις και μαθήματα.
Η δικιά μου συμβουλή κρατά αυτό που έχεις να γρατζουνάς να μάθεις τις νότες κτλ και μάζεψε σε έναν κουμπαρά κάποια λεφτά και όταν έχεις χρόνο και χρήμα παίρνεις όργανο και ξεκινάς και μαθήματα.Άσε που πάλι τετράχορδα μας δείχνεις ενώ σου αρέσουν είχες γράψει τραγούδια του Μάρκου άρα θα πας για τρίχορδο.Ξεκαθάρισέ τα στο μυαλό σου και εδώ θα είμαστε.Μην πας να δώσεις λεφτά έτσι γιατί στο τέλος θα έχεις δυο διακοσμητικά μπουζούκια κρεμασμένα στον τοίχο.

5 «Μου αρέσει»