4χορδο μπουζούκι αγορά

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!!
Παρακολουθώ χρόνια το φόρουμ κι έχω αντλήσει πολλές πληροφορίες αλλά αυτή τη φορά πήρα το θάρρος να γράψω αν και έχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα “αγορά”

Στο θέμα μας λοιπόν για να μην σας κουράζω…
Αρχικά να πω ότι δεν χωρίζω τα μπουζούκια σε 3χορδο / 4χορδο… Τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε έχουν παιχτεί και με τα δύο.
Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το μπουζούκι περίπου 20 χρόνια, ξεκίνησα με τρίχορδο αλλά στη πορεία θέλησα να δοκιμάσω 4χορδο γιατί ασχολήθηκα παράλληλα με ηλεκτρική κιθάρα οπότε συνέχισα με το 4χορδο.
Η εμπειρία μου από δασκάλους και μάστορες δεν είναι μεγάλη γιατί δεν χρειάστηκε ν΄ αλλάξω πολλούς επειδή ταίριαζε η χημεία και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Επειδή όμως όλα εξελίσσονται και θέλησα κάποια στιγμή να κάνω ένα σετάρισμα στο όργανο σύμφωνα με το δικό μου παίξιμο, ψάχτηκα σε κάποιους αλλά κάποιοι δεν ήθελαν ν’ αναλάβουν όργανα που δεν είναι δικά τους, άλλος δεν προλάβαινε κτλ… Δεν κατηγορώ εννοείται κανέναν γιατί κι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν πολλές πολλές ώρες αλλά έπρεπε κι εγώ με κάποιον τρόπο να εξυπηρετηθώ.
Βρήκα λοιπόν την άκρη και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν με δέχθηκε αμέσως ο αγαπημένος μου οργανοποιός ο οποίος είναι και φοβερός “ΑΝΘΡΩΠΟΣ”
Το όργανο ήταν της τάξης των 600€ - 700€ χωρίς κάρτα κατασκευαστή που είχα πάρει μεταχειρισμένο αλλά του άλλαξε εντελώς τη συμπεριφορά και χροιά.
Εννοείται πως θέλω κάποια στιγμή όργανό του αλλά η αναμονή δυστυχώς είναι 2+ χρόνια και δεν θα είχα πρόβλημα να περιμένω αν είχα μπουζούκι αλλά υπήρξε ατύχημα με το όργανο και πετάχτηκε γιατί δεν μπορούσε να επισκευαστεί.
Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής… Αγορά ενός μέτριου οργάνου με τα όποια του μειονεκτήματα μέχρι να φτιαχτεί ένα καινούργιο ή αγορά ενός έτοιμου οργάνου στα 800€ - 1.000€? Δεν θα ήθελα όμως κάποιο βιομηχανοποιημένο μπουζούκι της σειράς γιατί είχα και τέτοιου τύπου αλλά οι διαφορές σε σχέση μ’ 'ένα πιο ακριβό είναι μεγάλες. Και δεν αναφέρομαι στον όρο “πιο ακριβό” αισθητικά αλλά στον ήχο και το φινίρισμα.

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο

1 «Μου αρέσει»

Σε αυτά που ζητάς η γνώμη μου είναι ότι η καλύτερη λύση είναι να πας σε μεταχειρισμένο όργανο. Υπάρχουν πολλοί που πουλάνε επώνυμα μπουζούκια στην τιμή που προσφέρεις. Και θα έχουν το πλεονέκτημα ότι λογικά θα είναι “στρωμένα”. Χωρίς τα όποια μικροπροβλήματα του καινούριου.

2 «Μου αρέσει»

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
Μεταχειρισμένο δεν θα ήθελα πλέον γιατί είχα αρκετά και με προβλήματα πολλά που έβγαζαν στη πορεία συν ότι 1.000€ για μεταχειρισμένο δεν το θεωρώ έξυπνη αγορά όταν βρίσκεις καινούργια από 1.200€

Σωστό και λογικό, τα 1.000 ευρώ είναι πολλά λεφτά, αλλά μην ξεχνάμε αυτό που γράφει και ο Λουκάς, ότι παίρνεις όργανο στρωμένο χωρίς προβλήματα και στην μισή τιμή.
Επίσης σε αυτά τα λεφτά θεωρώ παίρνεις μεταχειρισμένο μόνο επώνυμο όργανο οπότε πιθανόν και να μπορεί να το τσεκαρει ο μάστορας του πριν το πάρεις.

Από 8χορδα δεν έχω εμπειρία αλλά στα λεφτά σου με κάνα 200αρι επιπλέον κοιτάς και Κατσίφη και Σπουρδαλακη, αλλά από την άλλη σκέψου να έπαιρνες έναν κάβουρα με αυτά τα λεφτά μεταχειρισμένο, που λένε τα καλύτερα οι περισσότεροι 8χορδοι…

Αυτός είναι για τους γνωστούς του γνωστού.Δεν το βρίσκεις ούτε με τάμα.

1 «Μου αρέσει»

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου οργανοποιός για τον οποίο μίλησα εξαρχής και έχει μεγάλη αναμονή αλλά μέχρι να πάρω σειρά για καινούργιο όργανό του θα περιμένω μήπως εμφανιστεί κάποιο μεταχειρισμένο “καβούρι”

2 «Μου αρέσει»

Κοίτα σύμπτωση, αφού έχεις εμπειρία από αυτόν τον άνθρωπο άσε και ένα feedback στο νήμα του να πάρουν μια γεύση και όσοι τον ψάξουν μελλοντικά.

1 «Μου αρέσει»

Πολύ ευχαρίστως!!
Ήταν και παλιότερα γνωστός για τη δουλειά του αλλά πλέον είναι η κορυφή γιατί έχει χρυσό χέρι και είναι καταπληκτικός άνθρωπος.

Απ οσα τετραχορδα έπαιξα, αυτο που μου έκανε τρομερή εντύπωση ηταν του Καρβούνη! Εγω θα κοιτούσαν για κάποιο μεταχειρισμένο και αν χρειαζόταν θα έκανα υπομονή να μάζευα ακόμη λίγα χρήματα αν χρειαζόταν.