3XOΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Γεια σας φιλοι μου.Σε προηγουμενο αρθρο μου ειχα αναφερει την ερευνα αγορας σε διαφορους κατασκευαστες με τελευταιο τον κ.Σκεντεριδη οπου βρηκα ενα ομορφο οργανακι με αμιγως παραδοσιακο και ρεμπετικο σχεδιασμο αλλα με ηχο ο οποιος δεν ηταν ακριβως αυτο που θα ηθελα(χωρις να σημαινει οτι ηταν κακος,αναφερομαι απλα σε προσωπικη προτιμηση ηχοχρωματος) το οποιο κοστιζε 600 ευρω.
Εχθες επισκεφθηκα το καταστημα του κ.Πολυδωρου στο Μοναστηρακι οπου με εξυπηρετησε ο γιος του και ηταν πραγματικα πολυ συνεργασιμος και φιλικος,μου εδειξε καποια πολυ ομορφα οργανα αλλα δε σας κρυβω οτι ερωτευτηκα τον ηχο τους! Με ενα συγκεκριμενα κολλησα απιστευτα το οποιο τιμαται στα 700 ευρω.Επαιζα και δεν ηθελα να το αφησω.Μου εδειξε επισης ενα εκπληκτικο κομματι στα 1500 το οποιο πραγματικα ηταν ‘‘συναυλιακο’’.Το μπουζουκι ‘‘φωναζε’’ στο μαγαζι σα να ειχες βαλει μικροφωνικη!
Μου προτεινε παραλληλα αν θελω να επισκεφτω και το εργαστηριο-καταστημα στο Αιγαλεω ωστε να δω και αλλα οργανα,οπερ και εκανα σημερα,οπου μιλησα με τον κ.Πολυδωρου.Πολυ εξυπηρετικος,του ειπα οτι μου αρεσει η δουλεια του,μου εδειξε οργανα και επαιξα και με εντυπωσιασε το γεγονος οτι ολα εβγαζαν ακριβως τον ιδιο ηχο(τουλαχιστον της κατηγοριας που ασχοληθηκα εγω - απο 500 μεχρι 700).Τα οργανα του ομορφα,λιτα,ρεμπετικα,ξεκουραστα και παναλαφρα…
Παραλληλα μου ειπε για τη δυνατοτητα παραγγελιας,οτι θα παρει η κατασκευη γυρω στις 25 ημερες,αλλα απολυτα ειλικρινης μου διασαφηνισε οτι ενδεχομενως το οργανο που ισως θα παραγγειλω δε θα ειναι ακριβως στον ηχο που τωρα εχω βρει σε καποιο απο τα ηδη υπαρχοντα οργανα του.Γενικα μου ξεκαθαρισε οτι αν εχω βρει εναν ηχο που μου αρεσει να τον κρατησω και να μη πειραματιστω.Εννοειται οτι αυτο ηταν μια προσωπικη μου ευχερεια και ηταν παντα διαθεσιμος για παραγγελια.
Γενικα με εχει κερδισει και επειδη δεν εχω βρει πολλες πληροφοριες σχετικα με αυτον εδω,αναφερομαι και διηγουμαι την προσωπικη μου εμπειρια.
Η αναζητηση συνεχιζεται αλλα ηδη ο κ.Πολυδωρου εχει σημαντικο πλεονεκτημα.
Αυτα σαν ιστορια,περιμενω προτασεις σας,αποψεις αν εχετε ακουσει ή αναλογες εμπειριες για τον συγκεκριμενο κατασκευαστη που θα με βοηθησουν.
Σας ευχαριστω εγχορδοι φιλοι μου. :slight_smile:

Αγαπητέ φίλε καλησπέρα. Δεν έχω εμπειρία απο τον κ. Πολυδώρου, αλλά θέλω να εκθέσω την άποψη μου γενικά για αυτό που λέμε έρευνα αγοράς. Έχω αγοράσει πριν λίγες ημέρες ένα μεταχειρισμένο τρίχορδο αλλά επί 20ήμερο ήμουν στη γύρα σε διάφορους κατασκευαστές της Μακεδονίας. Απλό συμπέρασμα για μένα και συμβουλή για σένα: Να πάρεις αυτό που “μετράει” στο αυτί σου. Η μεγάλη έρευνα αγοράς και το πολύ ξεψείρισμα θα σε μπερδέψει και μπορεί στο τέλος να σε οδηγήσει σε λάθος αγορά. Εξάλλου για μένα όλοι οι κατασκευαστές κάνουν καλά όργανα και ο καθένας απο εμάς μπορεί να έχει την δική του άποψη για τον καθένα. Επειδή το μπουζούκι κυρίως είναι ψυχή και μετά όλα τα υπόλοιπα, να πάρεις αυτό στο οποίο θα “κολλήσεις”. Με τα χρήματα που έδωσα για το μεταχειρισμένο θα μπορούσα να πάρω καινούργιο. Όμως για μένα μέτρησε το συγκεκριμένο ηχόχρωμα το οποίο δεν βρήκα σε άλλα όργανα (φθηνότερα, ακριβότερα, καλύτερης ή και πιο “επώνυμης” κατασκευής κτλ.). Προχώρα λοιπόν και μην το ψάχνεις πολύ…Καλές αγορές!

Aγαπητε φιλε mih7mit5 θα συμφωνησω μαζι σου…καπου εκει εχω αρχισει και κλινω και εγω…πλεον οργανα βγαινουν ομορφα,οι τεχνικες εχουν παψει να ειναι ‘‘μυστικα’’ και εγκειται στη προσοχη οσο και στο σεβασμο στον καθε επαγγελματια να κανει του δουλεια του προσεκτικα ωστε να κατασκευασει ενα ανθεκτικο και ποιοτικο οργανο.Αλλωστε ολοι δηλωνουν, οτι παντα υπαρχει η περιπτωση της ‘‘αστοχιας υλικου’’ και πλεον ο ανταγωνισμος ειναι τετοιος που και ενα σφαλμα τους αναλαμβανουν οι ιδιοι να το αποκαταστησουν…οσο για τις τιμες 100 πανω 100 κατω,δεν ειναι τιποτα (οταν μιλαμε για τιμες 700-1500 ευρω π.χ.) και εκει πραγματικα ενεχεται το θεμα της εμπορικης υποκειμενικοτητας νομιζω…καθε δουλεια ισως στη λεπτομερεια ο καθε τεχνιτης την αξιολογει διαφορετικα.Παντως αν εχεις ψαχτει και εχεις παρει τιμες,σε μια κατηγορια οργανων (εννοω απο υλικα και λεπτομερειες) δε πιστευω οτι θα βρεις τεραστιες διαφορες! Αρα αυτο που απομενει ως σημειο συγκρισης και αναφορας ειναι το ηχοχρωμα που ακους και αν αυτο σε ταξιδευει…

Συμφωνώ απόλυτα. Και σου τα γράφω όλα αυτά γιατί παρόλο που επέμενα πεισματικά στο ηχόχρωμα ως κριτήριο, έκανα μια μικρή παραδοχή που θα με τυραννάει μάλλον για καιρό…Μπορεί τελικά να κατέληξα σε μπουζούκι όμως το ηχόχρωμα ενός τζουρά με έστρεψε αρχικά προς τα τρίχορδα όργανα. Ε λοιπόν, εκείνη η αρχική εντύπωση, το πρώτο μελωδικό, βυζαντινό άκουσμα τριγυρνάει στα αυτιά μου και θα με στείλει ξανά πολύ σύντομα για έρευνα αγοράς (αυτή τη φορά για τζουρά)…Σαν τιμωρία ας πούμε…Το ανεκπλήρωτο επιστρέφει πάντα δριμύτερο…Μπορεί στο τέλος να δώσεις δύο χιλιάρικα για ένα όργανο, αλλά πολύ πιθανό τα βραδάκια, όταν θα χτυπάς τις χορδές του, άθελα σου να το συγκρίνεις με εκείνο το “ποταπό” των 500-600-700 ευρώ που όμως “μίλησε” στο αυτί σου (κατά βάση στην ψυχή σου…)

καλησπέρα
έψαχνα και εγω για 6χορδο(πιο οικονομικό απτο δικό σου) πολύ καιρό και είχα καταλήξει στον κ.Πολυδώρου όντως και σε πιο ``χαμηλή`` κατηγορία τα όργανά του τα άκουγες ``ωραία`` Πατέρας και γιος πολύ επαγγελματίες με ειλικρίνια (όπως φάνηκε σεμένα)
τελικά δεν κατάφερα να το πάρω,αλλά πήρα ένα ωραίο μπαγλαμαδάκι!!!
Σε ότι έχω χρειαστεί ως τώρα (απορίες-βοήθεια για το παίξιμο)είναι άμεσα δίπλα μου.

Σου εύχομαι να`ρθει το οργανάκι της καρδιάς σου όσο γίνεται νωρίτερα!!!
Για μένα (δεν έχω τις εμπειρίες αλλά) προχώρα σε ότι σου χτύπησε η καρδούλα σου!!!