Ωραιότατο!Τυχαίο εύρημα κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο ψάχνοντας πληροφορίες για τον Τσικουρίδη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!
Έχουν ακούσει οι Rebeten αυτή τη μουσική τότε;!
Εγώ πάντως σίγουρα δεν την είχα ακούσει μέχρι τώρα!
Άκου κει, ελληνικό ραγκ… Ποιος θα το φανταζόταν;
Λογικά θα την είχαν ακούσει, γιατί πιανίστες έπαιζαν στους κινηματογράφους στις βουβές ταινίες. Νομίζω ότι και ο Ροβερτάκης είχε δουλέψει ως πιανίστας σε κινηματογράφους της εποχής.
Πάνω σ’ αυτό το τραγούδι έχει στηριχτεί και το σήμα της ΕΡΤ, μια από τις πιο γνωστές μελωδίες σε όλη την Ελλάδα και σε Έλληνες κάθε ηλικίας.
(Ο Τσοπανάκος της ΕΡΤ έχει μια συγκεκριμένη ιστορία, που δεν τη θυμάμαι αλλά νομίζω ότι εδωμέσα την είχαμε διαβάσει. Προσωπική μαρτυρία εκείνου που τον έγραψε ή εκείνου που τον έπαιξε ή εκείνου που τον παρήγγειλε, κάτι τέτοιο…)
εδω το συζητήσαμε.
Από τις αγαπημένες μου φωνές στο τρομερό αυτό τραγούδι ! και τι να πει κανείς για τον Μιχάλη Δήμα..εκτέλεση χάρμα !
Απορία:
Λέει “ πληρώνω με βιδάνιο;* Και τι σημαίνει εδώ;
εδω στην έναρξη της ταινίας (γράμματα), ο Τατασόπουλος αναφέρεται ως Γιάννης Ντίλιγκερ !
εδώ η ταινία.
Μα καλά, ρεμπέτικο γλωσσάρι δε διαβάζετε;
Ξέρω τι είναι το βιδάνιο . Εδώ πώς κολλάει; Στο άσμα; Έχει την ίδια σημασία; Σε λέσχη παίζεται το έργο;
δε γουστάρω βρε μικρή να με κεράσεις
με βιδάνιο φιλιά και αγκαλιά
«βιδάνιο»: απόπιομα.
Εδώ μεταφορικά: «ό,τι περισσεύει από φιλιά και αγκαλιές» από τους άλλους δίνεις σε μένα, τα «υπολείμματα»
Αααα μπράβο! Τώρα βγάζει νόημα!! Λέω κι εγώ με τη γκανιότα πληρώνεται η αγάπη;!!!
Μερσί Άνθιμε!
Το διαβάζουμε το διαβάζουμε και το ξαναδιαβάζουμε!
Εδώ μια σπάνια ηχογράφηση ενός Χιώτικου μανέ με τον Βασίλη Ψαμαθιανό σε σχετικό θέμα!.
Στίχοι:
Τώρα της μόδας βγήκανε κοντά τα φουστανάκια
τα φορέσανε κι οι γριές και μοιάζουν κοριτσάκια
Γιατί χιώτικος;
Έτσι ονομάζει ο Γιάγκος Ψωμαθιανός, ο αδερφός του Βασίλη, έναν μανέ που έχει ηχογραφήσει πολλές φορές με διάφορα στιχάκια. Αλλά δε μου φαίνεται να είναι ο ίδιος μ’ αυτόν. Βλ. Τυποποιημένοι μανέδες - #10 από pepe
Αν ακούσετε την ηχογράφηση στην εταιρία “Orfeon” τον Χιώτικο μανέ “Μη με κτυπάς με το σπαθί” υπάρχει μια σύνδεση ως προς την μελωδία αλλά και στην ηχογράφηση του Χιώτικου μανέ “Την θάλασσα την αγαπώ” υπάρχει μια σύνδεση σε βάση την φωνή!.