Ψάχνω δάσκαλο για σάζι

Γεια σας παιδιά!!! Εκπληκτική δουλειά!!! Είμαι καινούριος και θα ήθελα βοήθεια! Θέλω να μου προτείνει κάποιος από σας , αν γνωρίζει, έναν δάσκαλο για να μου κάνει μαθήματα σάζι (που;; λεφτά για ωδεία 69 και 70 ευρώ οι τιμές που μου είπαν)… Σας ευχαριστώ…

Λογικά ο Περικλής Παπαπετρόπουλος είναι κορυφαίος . Από τιμές δεν ξέρω να σου πω όμως.
Διδάσκει και σε ωδεία από όσο ξέρω.

Πέρνα μια βόλτα από το ΚΕΠΕΜ, είναι και ο Παπαπετρόπουλος:

1 «Μου αρέσει»

Ναι. Στο ΚΕΠΕΜ διδάσκει ο Περικλής ο Παπαπετρόπουλος και τα δίδακτρα είναι 70 ευρώ. Αυτός που γράφεται σε ένα οποιοδήποτε μάθημα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν:

  1. Βυζαντινή μουσική με τον Μιχάλη Μαντζούρη
  2. Μουσικά σύνολα με τον Μανώλη Καρπάθιο
  3. Μακάμια με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο
  4. Θεωρία οκταηχίας και μακαμιών με τον Γιώργο Λυκούρα
  5. Παραδοσιακό χορό με τον Βασίλη Οικονόμου
  6. Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού με τον Παναγιώτη Παππά
  7. Βυζαντινή χορωδία με τον Γιάννη Αρβανίτη

Δες κι εδώ.

Για ό,τι άλλο, εδώ είμαστε.

1 «Μου αρέσει»

Ναι το γνωρίζω το ΚΕΠΕΜ και ότι ο κύριος Παπαπετρόπουλος είναι καθηγητής εκεί, αλλά είμαι φοιτητής από επαρχία και χωρίς να θέλω να προσβάλλω το ΚΕΠΕΜ, τα 70 ευρώ το μήνα για μένα είναι ολόκληρη περιουσία… Κάτι πιο οικονομικό εχετε να μου προτείνετε; Σας ευχαριστώ…

Μην ανησυχείς. Δεν προσβάλλεις κανέναν. Τα 70 ευρώ είναι χαμηλή τιμή, αλλά βεβαίως είναι αντικειμενικό και το πόσα έχει κανείς την δυνατότητα να διαθέσει.

μην νομιζεις και στα ιδιαίτερα μαθηματα για σαζι οι τιμες ειναι 15-20 ευρω η ωρα…οποτε το ιδιο σχεδον βγαινει

1 «Μου αρέσει»

Δε γνωρίζει κανείς δάσκαλο που να παραδίδει μαθήματα στο χώρο μου ή στο χώρο του… Μόνη λύση το ωδείο δηλαδή;;;; Εντός Αττικής…

Με κάτω από 70 το μήνα και να έρχεται και στο χώρο σου, κάπως δύσκολο είτε εντός, είτε εκτός Αττικής…

Στα ιδιαίτερα δε χρεώνεται ο μήνας αλλά το μάθημα. Βέβαια και πάλι δύσκολο να έρθει φτηνότερα από 70 το μήνα αναλογικά, όχι όμως απίθανο. Και τέλος πάντων γίνονται και ρυθμίσεις του τύπου “αυτή την εβδομάδα έχω στένεψη, μην έρθεις”.

Τώρα, ως προς το βασικό ζήτημα, το ποιος:

Θα βρεις δάσκαλο. Μέχρι στιγμής ακούστηκαν μόνο ονόματα κορυφαίων. Λογικό είναι να σου πέφτουν βαριοί στην τσέπη. Αλλά υπάρχουν ορδές ολόκληρες ανθρώπων που έχουν μάθει αρκετό σάζι ώστε να μπορούν να σου δείξουν τα πρώτα βήματα. Είναι τόσο πολλοί ώστε σίγουρα κάποιος εδωμέσα θα ξέρει κάποιον από αυτούς.

Αν ξεκινάς τώρα από το 0, δε χρειάζεσαι τον κορυφαίο. Όταν θα είσαι σε κάποιο επίπεδο, τότε θα μπορείς πραγματικά να κερδίσεις περισσότερα από τον Παπαπετρόπουλο παρά από τον κυρ Μπάμπη της γωνίας. Το Ντο-Ρε-Μι όλοι εξίσου καλά το ξέρουν, δεν έχει τίποτε παραπάνω να ξέρει ο Παπαπετρόπουλος από τον κυρ Μπάμπη.

Εγώ προσωπικά θα έχω το νου μου. Αν πάρει τ’ αφτί μου ότι κάποιος κάνει μαθήματα θα ενημερώσω. Ίσως όμως να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου και να πας εσύ στο χώρο του!

Φίλε pepe δεν έγινα σαφής με τα οικονομικά που έχω και στα Καμμένα Βούρλα πάω αν βρω φθηνό!!! Εννούσα κάποιον εκτός ωδείου που να έρχεται στο χώρο μου ή να πηγαίνω εγώ σ΄αυτόν!!!

ένσταση! τα σωστά πρώτα βήματα είναι πολύ σημαντικά. αν μάθεις κάτι λάθος, άντε να το ξαναβρείς μετά. και κάποιος που ξεκινάει, πιο δύσκολα θα καταλάβει αν κάτι δεν πάει καλά.
αν βεβαίως ο κυρ-μπάμπης που λες (χρόνια του πολλά για προχτές) είναι από κάποιο επίπεδο και πάνω, οκ. συχνά όμως από φίλους κλπ διαμορφώνονται λανθασμένα παιξίματα που τελικά μας κρατάνε καθηλωμένους…

φίλε σητειακέ, καλώς ήρθες! τα ιδιαίτερα είναι πάντα πιο ακριβά από το ωδείο, ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερα. δεν σου λέω να σκάσεις μια περιουσία, αλλά να είσαι σίγουρος πως έχεις κάνει μια καλή επιλογή -με την βοήθεια κάποιου που έχει σχετική εμπειρία. καλή τύχη!

Έχω κι εγώ την ίδια άποψη…πιστεύω όμως ότι έχει να κάνει και με το όργανο. Με ένα όργανο όπως π.χ. το μπουζούκι που στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και μεγάλο εύρος ακουσμάτων μπορείς να ξεκινήσεις όπως θέλεις κι όπως σε βολεύει. Με το σάζι όμως? Πόσοι παίζουν πραγματικό σάζι στην Ελλάδα? Νομίζω ότι ειδικά για τέτοιο όργανο θες πολύ καλό δάσκαλο.