Χορδές για Μπαγλαμά

Καλησπέρα στα παιδιά του φόρουμ.

Εχω αγοράσει ένα μπαγλαμαδάκι απο του Βάρλα με πολύ όμορφο ήχο, σκέτη γλύκα. Το πρόβλημά μου είναι ότι οι χορδές που μου έχουν συστήσει είναι νομίζω οι LaBella, οι οποίες μου φαίνονται υπερβολικά σκληρές στο παίξιμο (παίζω μπουζούκι για κοντά 3 χρόνια κά8ε μέρα και παρόλα αυτά με το μπαγλαμά πονάνε τα δαχτυλά μου!!). Ξέρει κανείς να μου συστήσει τίποτα άλλες χορδές - είμαι σίγουρος ότι ΔΕ μπορεί να είναι φυσικό να είναι τόσο σκληρός ο μπαγλαμάς!
Επίσης, τί πένα πρέπει να χρησιμοποιώ? Μου έχουν πεί για μαλακή που όντως βγάζει τρομερό ήχο, όμως μου φαίνεται λίγο δύσκολη στο παίξιμο. Καμμία πρόταση?

Ευχαριστώ,

ΑΒ

Μαλακές χορδές είναι αυτές του μαντολίνου όπου κουρδίζουμε την ΜΙ σε ΡΕ. Νομίζω ότι αυτό το τρικ είναι το καλύτερο και βγάζει πολύ καλό ήχο.

Κάτι άλλες που πήρα (ελληνικές) κι ήτανε “ειδικές” για μπαγλαμά δεν μου αρέσανε και πολύ γιατί ήτανε σκληρές.

Πήρα και ένα σετ “De Lido” από του Νάκα αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμη. Όταν τις δοκιμάσω θα σας πω.

Όσο για την πέννα, η δική μου άποψη είναι ότι οι “light” είναι οι πιο καλές, αλλά πάντα έχω και μια medium μαζί μου για να παίζω κάποια τραγούδια που ακούγονται καλύτερα με “σκληρό” παίξιμο.

Μαγγες καλησπερα. Εγω πιστευω οτι ο ΜΠΑΓΙΟΚΟΣ εχει δικιο,σχετικα με τισ χορδες.Για τον μπαγλαμα,κανουν μονο του μαντολινου,αλλα οχι τις DELIDO.Γιατι σκουριαζουν πολυ γρηγορα.Καλυτερες ειναι οι EXTRA. Εγω προσωπικα βαζω EXTRA LAOUTO,γιατι ειναι πιο ανθεκτικες.Επισης για πενες εχω να προτεινω IBANEZ MEDIUM
ΑΥΤΑ. ΧΑΙΡΕΤΕ

Φίλε Βάγγο, μια φορά έβαλα κι εγώ του λαούτου, αλλά δεν μου αρέσανε (δε θυμάμαι καλά αλλά ήτανε ή πολύ χονδρές ή πολύ λεπτές).

Αν είσαι σίγουρος ότι είναι καλύτερες να τις ξαναδοκιμάσω.

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με της χορδές του μάτσικα…

Θα συμφωνήσω με τον Αλέξη.
Του Μάτσικα οι χορδές είναι πάρα πολύ καλές…μαλακές και δεν σκουριάζουν εύκολα.
Αλλά και του μαντολίνου είναι εντάξει…απλά εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία…

Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους. Θα γίνει δοκιμή και θα επανέλθω!

Φιλικά

ΑΒ

Γεια σας παιδιά,

μια ερώτηση: νομίζω πως ι χορδές του μπαγλαμά μου είναι πολύ επάνω (3,5 χιλιοστά).
μπορώ να κατεβάσω των καβαλάρη μόνος μου … η θέλει σέρβις το όργανο ;

Αλέξης

Παιδες καλησπερα.Ολοι λιγο πολυ παιζουμε οπγανα και βεβαια ο καθενας απο εμας εχει την εμπειρια του.Οσον αφορα τις χορδες περι ορεξεως…
Παντως ευχαριστω για την ανταλαγη αποψεων και θα χαρω να σας δω απο κοντα.

Αλέξη πάτα μια - μια τις χορδές στο πρώτο τάστο και ταυτόχρονα στο τελευταίο και εάν στο κέντρο της ταστιέρας εξακολουθούν να είναί ψηλά (πρέπει να ακουμπούν στο τάστο και στην μέση της τατιέρας)τότε το οργανάκι έχει σκεβρώσει και πιθανώς θέλει κάποιες αλλαγές ταστων και όχι κατέβασμα καβαλαρη.