Πρόβλημα με τις χορδές σε μπαγλαμά

Καλημέρα συμφορουμίτες.

Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τις χορδές του μπαγλαμά μου, κυρίως με τις δύο ψιλές(καντίνια) Ρε.

Έχω δοκιμάσει Prodigy για μπαγλαμά, Prodigy για μπουζούκι, Mastro για μπαγλαμά, και όλες σπάνε αρκετά γρήγορα. Οι χειρότερες μακράν είναι οι Prodigy για μπαγλαμά. Το πρόβλημα αφορά τις Ρε όμως, όχι τις υπόλοιπες.

Η απορία μου έχει ως εξής: κουρδίζω λάθος, παίρνω λάθος χορδές, τις χτυπάω λάθος με την πένα, ή υπάρχει κάποιο άλλο θέμα; Πραγματικά έχω πελαγώσει. Τι προτείνει το φόρουμ;

Γεια σου φίλτατε κρητικέ!

Μήπως θα μπορούσες να μας πεις σε ποιο σημείο κόβονται; Εάν είναι πχ κοντά σε κάποιο καβαλάρη ίσως φταίει ο ίδιος ο καβαλάρης. Ή εάν είναι κοντά σε κάποιο συγκεκριμένο τάστο, μήπως θέλει λιμάρισμα το τάστο. Έχεις παρατηρήσει;

4 «Μου αρέσει»

καλησπέρα! (επιπλέον όσων γράφονται παραπάνω), κλίμακα ? αν είναι 38+ ίσως απλώς χρειάζεται μικρότερες διατομές (π.χ. αν βάζεις 10άρες δοκίμασε 9άρες)

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ φίλε.

Σπάνε συνήθως προς τον κάτω καβαλάρη, μεταξύ καβαλάρη και χορδοδέτη.

Ευχαριστώ πολύ.

Έχει κάποια διαφορά το αν θα πάρω χορδές για μπουζούκι, και θα τις κόψω κοντύτερες ή χορδές μπαγλαμά; Συγκεκριμένα για τις εν λόγω Prodigy.

Αφού σπάνε τόσο χαμηλά έλεγξε μήπως ο καβαλάρης σου είναι πολύ “αιχμηρός” και χρειάζεται λίγο λιμάρισμα. Βέβαια εάν δε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις επειδή είναι μεγάλο το ενδεχόμενο να λιμάρεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει και να χαλάσεις την “ισορροπία” του καβαλάρη σου, καλό είναι να το δει κάποιος οργανοποιός.

1 «Μου αρέσει»