ΧΑΤΖΗ - ΜΠΑΧΤΣΕ στη Σαλονικη

Χατζη - Μπαχτσε …

“Κουτουκιον” στη Σαλονικη με φαγητο , ποτο , μουσικη …

Παιζουν οι αδελφοι Γιωργος (μπουζουκι) και Παναγιωτης (κιθαρα) Ξανθοπουλοι !!!
μαζι τους και ο φιλος τους Τασος (μπουζουκι) …

Λειτουργει με μουσικη , Παρασκευη - Σαββατο και Κυριακη μεσημερι …

τηλεφωνο = 2310 541-786 , παρακαλω επικοινωνηστε για να σας κατατοπισουν
σχετικα με το που ακριβως βρισκεται το κουτουκακι …:088:

Χθες βράδυ ήταν μόνον τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Ξανθόπουλος, όπως πάντα
με κέφι, πλούσιο ρεπερτόριο, χωρίς μικρόφωνα και μεγάλη διάθεση για “παραγγελίες”.
Ο χώρος εξαιρετικός, όπως και το φαγητό-σερβίρισμα, με ιδιαίτερη φροντίδα.
Περισσεύουν τα χαμόγελα και η ευγένεια από τις σερβιτόρες και την Ρούλα.

Aφου λοιπον περισευουν χαμογελα απο τις σερβιτορες και απο την κα Ρουλα, την παρασκευη το βραδυ…Παναιτσα μου…(που λεει και ο μεγαλος Στελιος)…βουρ για Θεσσαλονικη…:088:

Ιδιαίτερα πετυχημένο το νέο ξεκίνημα στο κουτούκι “Χατζή-Μπαξέ”, με καταπληκτικό πρόγραμμα που προσαρμοζόταν στις προσδοκίες των θαμώνων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους χθες ήταν λάτρεις του ρεμπέτικου.
Εξαιρετική βραδιά, με πολύ κέφι, τραγούδι, καλό φαγητό και πιοτό, άψογη εξυπηρέτηση και φιλικές τιμές.
Προβλέπω να γίνει το νέο στέκι, μετά το κλείσιμο του ένδοξου “Νιαβέντι”.
Μπράβο σε όλους τους συντελεστές.

Δείτε εδώ :
Τα μαναβάκια , καθώς και άλλα έξι τραγούδια.

Εντάξει είχε λίγο θόρυβο, αλλά ήταν Σάββατο, μικρός ο χώρος, “τίγκα” το μαγαζί, το κέφι και η καλή διάθεση όλων περίσσευε. :089:

Αυτα ειναι ωραια πραγματα, αμα το ηξερα κι εγω εκει θα ημουνα

Αντώνη!Αμα δεν βαριέσαι δώσε διεύθυνση.Τα υπόλοιπα τα αναφέρει η Πελαγία!Από τιμές τι λέει?

Πίσω από το Media Markt (Δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης, μετά τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό).
Το δρομάκι είναι νομίζω η Γ.Τσόντου.
Τιμές φιλικές έγραψα-μεζέδες μαγειρεμένοι σπιτικά.
Πάρε τηλέφωνο οπωσδήποτε για τραπέζι και για να σε κατευθύνουν να το βρεις εύκολα.

Η διευθυνση ειναι Γεωργιου Τσοντου 9.

Απο αυτην την Παρασκευη ξεκιναει τις εμφανισεις του στο Χατζη Μπαχτσε,ο Γιωργος Χουλιαρας.Θα εμφανιζεται την Παρασκευη το βραδυ ως συμμετεχων και την Κυριακη το μεσημερι,δινοντας ετσι εγγυησεις,οχι μονο για <<ομορφες νυχτες>> αλλα και για μεσημερια.

Το Χατζη Μπαχτσε τις πλεον εορτασιμες ημερες 24/12 Παραμονη Χριστουγεννων και 31/12 Παραμονη Πρωτοχρονιας,θα παραμεινει ανοιχτο,να τις γιορτασει σε μια οικογενειακη ατμοσφαιρα γεματη απο ρεμπετικο και γνησιο λαικο τραγουδι.

Γιωργος Χουλιαρας
Οφειλω να κανω μια ιδιαιτερη αναφορα στον Γιωργο Χουλιαρα , μεντορα πολλων μετεπειτα εργατων του ρεμπετικου , της μεγαλης σχολης της Θεσσαλονικης.
Απο την δεκαετια του ʼ70 ακομα , στο ιστορικο ¨Μπαλκονακι¨ και αργοτερα στην δικια του ¨Ομορφη Νυχτα¨,αλλα και οπου αλλου , παντα με σεμνοτητα , αφοσιωση και απαραμιλλη αγαπη , μαζι με την κιθαρα του , προσφερε και ελπιζω για πολυ ακομα να προσφερει , «ομορφες νυχτες» σε πολλους ρεκτες της πολης.
Και αν ποτε διαβασει αυτες τις γραμμες : Γιωργο νασαι καλα και να θυμασαι παντα το … σκουληκι.

Το ΧΑΤΖΗ ΜΠΑΧΤΣΕ εδω και περιπου ενα μηνα λειτουργει υπο καινουρια διευθυνση και μεσα στις γιορτες προστεθηκε στις ημερες λειτουργειας του και η Τεταρτη.Αναλυτικα το προγραμμα ειναι το εξης

Τεταρτη Λακης Ξανθοπουλος , Ζωη Τσινιαρη , Γ & Π. Ξανθοπουλος

Πεμπτη Νικος Στρουθοπουλος , Ζωη Τσινιαρη , Π. Ξανθοπουλος

Παρασκευη Γιωργος & Παναγιωτης Ξανθοπουλος

Σαββατο Γιωργος & Παναγιωτης Ξανθοπουλος

Κυριακη Γιωργος Χουλιαρας , Λακης Ξανθοπουλος
(μεσημερι)

Η Τεταρτη ειναι μερα αφιερωμενη στο γνησιο λαικο ρεπερτοριο(αφου το ρεμπετικο εχει την τιμητικη του ολες τις υπολοιπες!!!) και θα συνοδευεται συχνα απο αφιερωματα σε συνθετες αλλα και σε ερμηνευτες.Το προγραμμα ξεκιναει στις 22.00 καθημερινα και Κυριακη μεσημερι στις 14.00.Η εμφαση που δινεται στο μουσικο κομματι, συμπληρωνεται απο την ανανεωμενη σπιτικη κουζινα και το καλο κρασι.Το παρον δημοσιευεται και για την ανταλλαγη εντυπωσεων οχι μονο για ενημερωτικους λογους.

Μήνυμα από συντονιστή: Το θέμα που άνοιξε ο tzouanakosstauros μεταφέρθηκε εδώ που υπάρχει ήδη.

Καθε Κυριακη μεσημερι μετα τις 14.00 στο Χατζη Μπαχτσε,το ρεμπετικο δινει την σκυταλη στο κλασικο λαικο
με μια επιλογη αγαπημενων τραγουδιων κυριως απο την δεκαετια του 60’ απο το ρεπερτοριο των μεγαλων ερμηνευτων που το υπηρετησαν.Την σφραγιδα τους στην επιμελεια του προγραμματος βαζουν οι
Φωτης Ιωαννιδης στο τριχορδο μπουζουκι και ο Λακης Ξανθοπουλος στην ερμηνεια,μαζι τους η Ζωη και ο Πανος Ξανθοπουλος στην κιθαρα.

Πήγα την παρασκευή με την γυναίκα μου
Και αν και κάτσαμε λίγο μείναμε ενθουσιασμένοι
Τόσο το σέρβις :107:όσο και οι μουσικοί
(αυτά τα μπουζούκια… αλλά και ο κιθαρίστας!!!)
Συγχαρητήρια!!!
:109::110:

χθες το βράδυ επισκέφτηκα το “Χατζή Μπαχτσέ” και πέρασα μια αξέχαστη βραδυά!
άκουσα τραγούδια του Τσιτσάνη που δεν παίζονται σε κανένα άλλο μαγαζί απ’ όσα ξέρω.
ο Πάνος Ξανθόπουλος έχει εξελιχθεί (ραγδαία θα έλεγα) σε εξαιρετικό κιθαρίστα και τραγουδιστή! Η Ζωή επίσης κάλυψε επάξια τον γυναικείο ρόλο και ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ύφους αυτών των τραγουδιών.
Για τον Στρουθόπουλο δεν χρειάζονται σχόλια, είναι πασίγνωστος για την αγάπη που έχει στον Τσιτσάνη και για την προσφορά του στο λαικό μας τραγούδι!
Κόντρα στους καιρούς που ζούμε αυτά τα στέκια αποτελούν την έδρα του ρεμπέτικου τραγουδιού και την μοναδική ελπίδα να κρατηθεί ζωντανό κάτι που όλοι μας θέλουμε και πρέπει να επιδιώξουμε!
Να είστε καλά παιδιά, γούσταρα πάρα πολύ και με την πρώτη ευκαιρία πάλι σε σας θάρθω!

PARIS επειδή κάνεις ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Χουλιάρα θα ήθελα, αν γνωρίζεις, να μου πεις
κάποια πράγματα γιά τον συγκεκριμένο κιθαρίστα. Είχα γνωρίσει έναν Γιώργο Χουλιάρα στην Θεσσαλονίκη γύρω στο 1972 η 1973 ο οποίος επαιζε κιθάρα, έφυγε γιά σπουδές κιθάρας στο Βέλγιο,
ίσως να ξαναγύρισε Θεσσαλονίκη αλλά αυτό δεν το ξέρω σίγουρα. Μιλάμε γιά το ίδιο άτομο?

Καλως όρισες lena θα σου πω εγω μερικά στοιχεια για τον Χουλιάρα :Γεννήθηκε το 1949 στη Θυρεα Διδυμοτοίχου, έχει άλλα δυο μικρότερα αδερφια οι οποιόι υπήρξαν και αυτοί μουσικοί(αποστολης -κιθαρα, Μανώλης μπουζουκι). Χρόνια παικτης σε πολλά μαγαζια της Θεσνικης (και σε άλλες εποχές βέβαια), υπήρξε από τους σιωπηλούς πρωτεργατες της αναθερμανσης των ρεμπέτικων ακουσμάτων στην πόλη. Άνηκε στη μαγιά των μουσικών-κιθαρωδών της εποχής (Παλαιοδημόπουλος, Αλεξανδρής, Χουλιάρας, Τσακμακας) οι οποιόι σε συνδιασμό με μπουζούκια (Μητρέντζης, Κουτσούρας, Πάππος, Λάζαρος Χαριτίδης, Μανάρας) κοιτούσαν να περνάν πάντα καλά. Ο Γιωργος πρωτοστάτησε στην ιστορική συναυλία για την οικονομική βοήθεια της Σεβας Χανούμ το 1978 στο αμφιθεατρο της Νομικης με 2500 άτομα. Δούλεψε κάποια χρόνια στο “μπαλκονάκι” και το 1984 άνοιξε την "Όμορφη Νύχτα"ή “Ναός”, ένα απο τα μεγαλύτερα μουσικά “σχολεία” της πόλης. Αξιζει κανεις να διαβασει το βιβλιο του Θωμα Κοροβινη “όμορφη Νυχτα” για να πάρει γευση από την εποχή που μιλάμε.
Τομαγαζι έκλεισε το 2004 και από τότε ο Γιώργος δεν ασχολέιται με την μουσικοί αηδιασμένος όπως λέει από την αχαριστία των μεταγενέστερων. Δουλευει τωρα στην αρχαιολογική υπηρεσια του Μετρο Θεσνικης, κάθεται γραφει μουσικές και κομμάτια σπίτι του (α ρε Βιταλη τι σου ετοιμάζει!!!) και κανα απόγευμα μαζευόμαστε και κάνουμε και κανα παίξιμο. μεγάλη τρέλα με τα βότανα και την αρχαία Ελλάδα, μπορει να σε αφήσει άγαλμα με τις γνώσεις του. Θυμάμαι ανεβηκε κάποια στιγμη στην Πριγκηπέσσα να παίξει και τελείωνοντας με το στυλ του έριξε και κανα δυο ποιήματα 10λεπτα του Καβαφη.
Συγκινουμαι όταν μιλαω για τον Γιώργο, η σταση ζωής του είναι αξια σεβασμού και προβληματισμού.
Πάντως σίγουρα δεν πήγε Βέλγιο να σπουδάσει κιθάρα, το πεζοδρόμιο μάλλον του έφτασε, και παίζει περίεργη κιθάρα ο άτιμος . Μπορεί να το επιβεβαιωσει και ο Μυστακιδης αυτό. Θα τον χαρακτήριζα ίσως τον πιο δύσκολο κιθαρίστα που έχω δει τόσα χρόνια.
αντε και ένα όχι ηχογραφημενο http://www.youtube.com/watch?v=tnSLNx8Hd3M

Δισκογραφικά ο Χουλιαράς παίζει στο στουντιο cd της Παρέας του Τσιτσάνη. Πάντως το Θεε μου μεγαλοδύναμε σε ζειμπέκικο πρώτη φορά το ακούω!

Αρχικά συγνώμη για τα ορθογραφικά.
Φίλε Μπάμπη όχι μόνο έπαιξε κιθάρα στην Παρεα του Τσιτσάνη αλλά ήταν και ο μουσικός της παρέας. ο Γιώργος τους έβαλε στο κλίμα και όταν άρχισαν να ξεστρατίζουν την “έκανε”. Ζεϊμπέκικο το λέει και ο Πάππος στα μεράκια του, είναι δικιά τους παραλλαγή από το 1988 (νομίζω ότι το έπαιζε και ο Τσομίδης ζεϊμπέκικο), μάλιστα ξέρω μια ιστορία ότι ήθελε ο Μάλαμας (προσωπικός φίλος του Χουλιάρα και θαμώνας στην όμορφη νύχτα όπως πολλοί εξ’άλλου πχ Παπαζογλου, Ζήκας, Τσαλιγοπούλου) να το πει ζεϊμπέκικο σε προσωπικό του δίσκο και όταν ρώτησε τον Χούλιο, προφητικά του απάντησε “μην το κάνουμε σούπα και αυτό”.
Προσωπικά ονειρευόμουν δίδυμο Λιόσης- Χουλιάρας αλλά δεν προλάβαμε, απο κει και πέρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα κοινή συνάντηση Χουλιάρα- Στουραίτη. Η ψυχεδέλεια θα μας κατέκλυζε…

Εδώ το λέει ο Μανώλης http://www.youtube.com/watch?v=VPorRPzL6ME

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.Τελικά πρόκειται μάλλον για διαφορετικά άτομα.
Όταν ανέβω Θεσσαλονίκη και τύχει να παίζει κάπου περιστασιακά θα επιδιώξω να πάω να τον ακούσω γιατί απ’ αυτά που διάβασα πρέπει να είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος.
Καλό σου βράδυ και πάλι ευχαριστώ!

Απο την προηγουμενη εβδομαδα και με το τελος των πολλων βροχων εδω στο Χατζη Μπαξε το <<ριξαμε εξω>>.Οπως καθε καλοκαιρι ετσι και το φετινο,το υποδεχτηκαμε στον εξωτερικο χωρο της ταβερνας ο οποιος ανακαινιστηκε με περισσιο μερακι και προσωπικη δουλεια.Με τις τελευταιες ομορφες προσθηκες ολοκληρωθηκε η εικονα της παραδοσιακης εξοχικης ταβερνας, η οποια λειτουργει εξω με τραπεζακια αναμεσα σε φλαμουριες και ακακιες.Καπου εκει κοντα ειναι και το παλκο των μουσικων,απο οπου θα ακουγονται ρεμπετικα τραγουδια ολο το καλοκαιρι,εκτος απο την καθιερωμενη διακοπη κατα τα μεσα Αυγουστου.Η μουσικη εφοσον θα ειναι εξω,αλλαζει ωρα εναρξης και ληξης για να μην προκαλουμε προβλημα στους γειτονες…θα ξεκιναει τις καθημερινες 9.00 και θα τελειωνει 12.00 και Παρασκευη και Σαββατο 10.00 με 02.00.Θα ενημερωσω πιο αναλυτικα για το προγραμμα τις επομενες ημερες…
Ευχαριστουμε ολους οσους ηρθαν την περασμενη Κυριακη στην ταβερνα για την ρεμπετικη μαζωξη και για την παρουσια τους αλλα και για τα σχολια τους.
Ο αγωνας συνεχιζεται πλεον υπαιθριως…καλο μουσικο μας καλοκαιρι !!!