Φοβερός ήχος από τα παιδιά στην Πριγκηπέσσα

Σίγουρα είναι και τα χέρια των καλλιτεχνών. Εγώ δεν έχω ακούσει ξανά καλύτερο ήχο σε μαγαζί. Συγχαρητήρια Γιώργο και Μήτσο!!!

//youtu.be/X2hYg-XuUQM

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω για την ποιότητα του ήχου στο συγκεκριμένο βίντεο,είναι (επιεικώς) τουλάχιστον απούσα.-

Ο ηχος στην Πρικγηπεσσα ειναι παντα προσεγμενος οπως και τα περισσοτερα εκει μεσα για να μην πω ολα…Ευτυχως που ειμαι στη Θεσσαλονικη λογω των σπουδων μου και μπορεσα να παω και πηγαινω ακομα και θα πηγαινω…Απουσα η ποιοτητα του ηχου?Ατεκμηριωτο το αφηνεις Βασιλη…

Μιλώ για τον ήχο που ακούω εγώ στο συγκεκριμένο βίντεο,π.χ,για το απαράδεκτο βάθος που θυμίζει σκυλάδικο περασμένων δεκαετιών,την αγριάδα,και το μπούκωμα,γνωρίζω ότι αυτό που εγώ ακούω από το εν λόγω βιντεάκι μπορεί να μην έχει και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.
Το σχόλιο μου αφορά μόνο αυτό που ακούω και είναι προϊόν των δικών μου υποκειμενικών κριτηρίων._

Ο ηχος ειναι πραγματικα ο,τι καλυτερο μπορει να βγει στο μπουζουκι με πυκνωτικο μικροφωνο ή καψα(νομιζω ειναι πυκνωτικο παντως).Το βαθος ειναι απαραιτητο για να γλυκαινει το οργανο και βοηθαει τοσο στα οργανα οσο και στις φωνες.(Αν τραγουδησεις ή παιξεις ‘‘ξερά’’ θα καταλαβεις τι εννοω.Αν ειναι υπερβολικο αυτο το βαθος,ακου το ‘‘ενα σφαλμα εκανα’’ στην εκτελεση με τη Τσαλιγοπουλου,που παιζει μεσα ο Παππος.
φιλικα…

Γιαννης Παπαιωαννου - Το μπιραλλαχhttp://www.youtube.com/watch?v=4GdVyn6WrG4

Χαιρετώ σας ταπεινά._

Τι εννοεις?!

το μπουζούκι έχει όντως αξιοπρεπή ήχο -όταν έχουμε συνηθίσει να μας τρυπάει τα αυτιά… και οι φωνές βγαίνουν φυσικές. μάλλον με κάποιο συνδυασμό καψομικροφώνου από αυτά που -ευτυχώς- κυκλοφορούν τελευταία, και καλή επεξεργασία. η σημασία του καλού ηχολήπτη! και με λιγότερο βάθος θα έβγαινε μια χαρά πάντως. η κιθάρα δυστυχώς βγάζει συνηθισμένο ήχο πιεζοηλεκτρικού και είναι κρίμα για τέτοιον παιχταρά.
για τον ήχο τσιτσάνη/παπαϊωάννου στις τελευταίες εμφανίσεις, ουδέν σχόλιον…

http://www.youtube.com/watch?v=a97Do5JjDUU&feature=related

Στον ίδιο χώρο άλλοι ήχοι,πιο ονειρικοί στα υποκειμενικά αυτιά μου.

Την καλημέρα μου…

vasilisgr, το μαγαζί είναι το ίδιο, τα μηχανήματα είναι τα ίδια
(μιλώ για την κονσόλα ήχου, εκτός κι αν δεν ρυθμίστηκε σωστά, πράγμα
που αποκλείω, μια και μιλάμε για επαγγελματίες), πιστεύω τελικά πως σου
φταίει ο ήχος του μπουζουκιού, οπότε είναι μάλλον, όπως πολύ σωστά
το έθεσες, γνώμη καθαρά υποκειμενική …

σημ.: με έκανε να το συμπεράνω το γεγονός, πως σε όλα τα λινκ που ανέβασες
παίζουν μπουζούκι διαφορετικοί μουσικοί, άρα λογικά εκεί εστιάζουμε …

Κάπου δε δένει η μαγιονέζα νομίζω. Εκτιμώ και τους τρεις μουσικούς συντελεστές, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι ότι καλύτερο. Για να ακριβολογήσω θα έλεγα ότι είναι κάτω του μετρίου, σύμφωνα πάντα με αυτά που θα περίμενα από μουσικούς αυτής της κατηγορίας. Και δε μιλάω μόνο για τον ήχο αλλά και τη συνολική ενορχήστρωση.
Συγκεκριμένα κάποια από τα σημεία που χαλάνε κατά τη γνώμη μου τη συνολική εικόνα είναι:

  1. Η μεγάλη παύση μεταξύ του τέλους της εισαγωγής και του κουπλέ.
  2. Η σχετική απουσία συνοδείας του μπουζουκιού από το κουπλέ
  3. Ο τσίγκινος και ελαφρώς παραμορφωμένος ήχος της κιθάρας.
  4. Χρειάζεται λίγο ταχύτερο τέμπο.
  5. Το σχήμα μου δίνει την ότι δεν είναι δεμένο. Έχω την αίσθηση (μπορεί να είναι λάθος) ότι το τραγούδι δεν είχε περάσει από πρόβα.

Το στιγμιότυπο είναι απ την πολυ πετυχημένη παρουσίαση ενός σχήματος στο οποίο παίζει ο Γιώργος , ο Δ.λαππας και άλλοι δυο μουσικοί που δεν θυμάμαι αυτήν τη στιγμη τα ονόματα τους. Εγώ και ο μαστελος Ανεβηκαμε κάποια στιγμη στο Τέλος της παράστασης μιας και ο Γιώργος υπήρξε μαθητής μου. Φυσικά και δεν υπήρξε πρόβα και ο ήχος της κιθάρας Ήταν φτιαγμένος για αλλα χέρια.

Ευχαριστώ Δημήτρη. Με κάλυψες πλήρως.

Λιγο ασχετο, αλλα μπραβο στον Γιωργο που σεβαστηκε πληρως το τραγουδι και το απεδωσε οπως πρεπει να ειναι, λιτο δηλαδη. Θα μπορουσε να κανει παπαδες μεσα στο κομματι, και ομως δεν το εκανε χαριν ηχουν και ποιοτητας. Και προφανως ηταν κατι που δεν ηταν συνεννοημενο, αλλη παρασταση ειχε εκεινη τη μερα, μερακλωσαν οι ανθρωποι και ειπαν και ενα τραγουδακι παραπανω. Λογικο δεν ειναι;
Υ.Γ: Ο ηχος ειναι το λιγοτερο αξιοπρεπης, οποιος παει στην Πριγκηπεσσα θα το καταλαβει. Ισως καποια βιντεο να μην το δειχνουνε. Παιζει μεγαλο ρολο και η καμερα ομως, μην το ξεχναμε…

Μια χαρα τα βρισκω τ’αυτια σου αδερφε.Τελοςπαντων λιγο κοψιμο το ηθελε το βαθος.Ωραια βιντεακια και ωραιος ηχος,να σαι καλα