Τρίχορδο μπουζούκι ρεμπέτικο

Καλησπέρα σε όλους τους μάγκες και μάγκισες του γκρουπ. Είμαι καινούργιος και στο φόρουμ και στην εκμάθηση του οργάνου οπότε καλώς σας βρήκα. Μέχρι στιγμής παίζω σε ένα μαθητικό οργανάκι που δεν με τραβάει παρότι έχω τρέλα με το όργανο (γενικότερα) και θέλω να παίζω συνέχεια. Επομένως αποφάσισα να πάω σε ένα ακριβότερο όργανο, τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι γύρω στα 800-900 άντε 1000. Έχω τσεκάρει αρκετούς οργανοποιούς στην Αθήνα από το ίντερνετ και ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας πάνω στα συγκεκριμένα λεφτά. Έχω μια κατεύθυνση προς τον Στέλιο Τσιλιμίγκα και τα προπολεμικά τύπου μπουζούκια καθώς όσο πιο ρεμπέτικος ήχος τόσο πιο πολύ μου αρέσει, ωστόσο μήπως επειδή δεν ξέρω να παίζω και πολύ καλά δεν μου ταιριάξει το συγκεκριμένο όργανο; Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη, ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλές πενιές σε όλους. (Γνωρίζω οτι καλό θα ήταν να παίξω και τα μπουζούκια από κοντά απλώς πριν αρχίσω να παίρνω τους “φιλόξενους” δρόμους της Αθήνας θα ήθελα να μαζέψω κάποια άποψη)

3 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες!
Σε αυτά τα χρήματα, εκτός από τον Τσιλιμίγκα δες και τον Μουστάκα.Και φυσικά μεταχειρισμένα από διάφορους κατασκευαστές που βγάζουν αυτόν τον ήχο που θες.

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση, όταν λες μεταχειρισμένα από διάφορους κατασκευαστές που εννοείς να κοιτάξω;

Εδώ μέσα έχουν προταθεί αρκετοί, όπως ο Ραπακούσιος, ο Ζαράνης, ο Τόφφας, ο Οικονομίδης, και άλλοι που πιθανόν να βρεις μεταχειρισμένο στο μπάτζετ σου. Μια αναζήτηση σε αντίστοιχα νήματα θα σε διαφωτίσει.

2 «Μου αρέσει»

Ναι ήθελα απλά να δω αν κατάλαβα καλά οτι μιλάς για μεταχειρισμένα που έχουν οργανοποιοί στο μαγαζί τους.

Και αυτό, και από αγγελίες ιδιωτών.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι για την ανταπόκριση

2 «Μου αρέσει»

Ικανοποιητικά όργανα στα € 800 και κάποια φθηνότερα σε προσφορά, είχα δει το καλοκαίρι στο εργαστήριο ΠΟΛΥΤΑΡΙΔΗ, Ναυάρχου Νοταρά 1 στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Επίσης, στο MARKETPLACE του Facebbok βλέπω πολλές αγγελίες μεταχειρισμένων οργάνων τα οποία θα μπορούσες να δοκιμάσεις.

Νομίζω αξίζει να τσεκάρεις αυτήν την αγγελία που ανέβηκε μόλις τώρα:

1 «Μου αρέσει»

Δες λίγο τα πμ σου
Δες λίγο τα πμ σου

Καλή συνέχεια και δύναμη. Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Επιτέλους και κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει. Απ’ότι βλέπω στο φόρουμ σχεδόν όλοι είναι καθηγητές στα όργανα και σπανίως βρίσκεται μαθητής, για αυτό νιώθω μοναξιά ως αρχάριος. Μου αρέσει πολύ το τρίχορδο και πριν από λίγους μήνες αγόρασα μεταχειρισμένο κατασκευής Μάτσικα με τετρακόσια ευρώ. Καινούργιο είναι περίπου στα οχτακόσια ευρώ, αλλά είμαι ευχαριστημένος επειδή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όχι χτυπημένο ή σκευρομένο . Μελλοντικά αφού πρώτα εξοικοιωθώ με το όργανο και την μουσική γενικότερα ίσως ψάξω για κάτι πιο ακριβό. Νομίζω πως υπάρχουν πολύ καλά μεταχειρισμένα όργανα σε καλές τιμές.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι χαίρομαι που βλέπω κι άλλους σαν και μένα επίσης. Μίλησα από κοντά με τον Πέτρο Ζαράνη καθώς είμαστε και δίπλα και μου έφτιαξε κάποια πραγματάκια στο μαθητικό και θεωρώ έγινε καλή δουλειά οπότε θα πορευτώ με αυτό για την ώρα μέχρι να μάθω όπως είπες κι εσύ και να κάνω μια μεγαλύτερη έρευνα αγοράς. Γενικά προτιμώ πιο μικρά εργαστήρια καθώς πιστεύω οτι σε κοιτάζουν λίγο παραπάνω για αυτό που είσαι και όχι σαν άλλον έναν πελάτη της ημέρας, γνώμη μου πάντα. Αν έχει φτιάξει κανείς κάποιο μπουζούκι στον συγκεκριμένο η άποψη του καλοδεχούμενη.

3 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι ο @liga_rosa εχει δίκιο και πείρα …καλή τύχη στην ανεύρεση οργάνου

2 «Μου αρέσει»

Βάλτε και μένα στην ομάδα με τα στραβαδια.
Χαχαχαχα

2 «Μου αρέσει»

Το δικό μου τρίχορδο είναι κατασκευής Μάτσικα με ημερομηνία 1978 , δηλαδή 44ρων ετών. Μάλλον έγινε αντίκα. Δεν είναι χτυπημένο και δεν φαίνεται να έχει δουλέψει πολύ. Για μένα που μαθαίνω τώρα είναι μια χαρά ίσως στο μέλλον, ανάλογα και με την πρόοδό μου, να ψάξω για κάτι άλλο.

1 «Μου αρέσει»

Κι εγώ είμαι του '78 και βρίσκω ευχάριστο τον υπολογισμό σου.

2 «Μου αρέσει»