Τρίχορδο μπουζούκι Παναγιώτη Καφετζόπουλου 17.01.2022

Καλώς ήλθες @PPapad και καλές συζητήσεις να έχουμε.

Ευχαριστώ για τις ευχές όπως και όλους τους υπόλοιπους!

Δεν γνωρίζω πως μετριέται ένα σκάφος για αυτό και το έβαλα μαζί με το άλλο μου όργανο που είναι πιο κλασικό τριχορδο του εμπορίου για να καταλάβει κάποιος τι εννοώ.

Είναι κάτι που δήλωσα πως δεν θα κάνω γιατί είναι υποκειμενικό και δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα χαθεί πολύ εύκολα η μπάλα.
Εξηγούμαι: Παράδειγμα ανεβάζω 2 φωτογραφίες με όργανο του Καρόλου και του Κατσιφη, 2 χιλιάρικα και τα 2. Λέω ότι του Καρόλου είναι ανώτερο. Ποιος κέρδισε τι ?
Εσένα σου αρέσει του Τάσου πιο πολύ και το άκους καλύτερα, η θεωρείς την ταστιερα του πιο εύκολη.

Εδώ στο φορουμ θεωρώ πως αξίζει να αναφέρω θετικά και αρνητικά μεμονωμένα για κάθε όργανο η υπηρεσία του κάθε μάστορα ξεχωριστά ώστε ο καθένας να κρίνει ποιον θα επισκεφθεί. Πάντα με σεβασμό.

Τώρα σχετικά με το 2ο όργανο της φωτογραφίας, αγοράστηκε του Οκτώβριο του 19 από τον Μιχάλη Σκεντεριδη στην αλιπεδου στον Πειραιά (αισίως 1 αιώνα μαγαζι). Είναι μεσαίας κατηγορίας, εννοώντας πως δεν είναι μαθητικό ούτε επαγγελματικό επιπέδου 1.000 +.
Σκάφος βαμμένη καρύδια, καπάκι έλατο, ταστιερα εβενος, και ο καβαλάρης ο μαμά αλλάχθηκε με εβενινο.

Δεν μπορώ να σου πω πολλές πληροφορίες για αυτό το όργανο πέρα του ότι σαν το πρώτο τριχορδο μου έχω δεθεί και έχω συνηθίσει την χροιά του.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Και εδώ θα σου πω κάτι σχετικά με τις συγκρίσεις, στα δικά μου αυτιά το συγκεκριμένο όργανο έχει πατήσει κάτω επώνυμα μπουζούκια πολύ μεγαλύτερης αξίας και έχω εισπράξει θετικά σχόλια. Τα εννοώ όσα σου γράφω, αλλά δεν είναι σαν να μιλάει η κουκουβάγια για το μωρό της? :wink:

Ηχητικό του μπουζουκιου μπορείς να βρεις σε αυτό το νήμα:

3 «Μου αρέσει»