Τρίχορδο μπουζούκι Παναγιώτη Καφετζόπουλου 17.01.2022

Μπράβο αυτό είναι μπουζούκι! Καλορίζικο.

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο Πάνο!!! Πολύ όμορφο μπουζούκι! Να το χαρείς και καλές πενιές να έχεις!!

1 «Μου αρέσει»

Απίθανο και αυτό το όργανο του μάστορα!!
Φανταστείτε ότι το καπάκι έχει επένδυση από ύφασμα!!!
Πραγματικά τυχεροί (ανήκω σε αυτούς)που έχουν όργανο από τον Παναγιώτη.

1 «Μου αρέσει»

Να είστε καλά όλοι για τις ευχές!
Ισχύει περί υφάσματος, αλλά όταν το ακούς φαντάζεσαι ότι από κοντα θα πας να παίξεις και θα διαλυθεί, κάτι το οποίο δεν ισχύει καθόλου!
Πολύ εντυπωσιακό από κοντά όπως λίγο πολύ όλα τα όργανα του.

2 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο και καλόπαιχτο. Πολύ λιτό και όμορφο όργανο.

Θα ήθελα αν έχεις χρόνο να μας πεις τις διαστάσεις του σκάφους, μιας και αναφέρεσαι σε μικρό σκάφος.
Επίσης θα ήθελα να κάνεις μια σύγκριση με το άλλο όργανο που έχεις και να μας πεις τον κατασκευαστή του.

(οι παραπάνω ερωτήσεις προέρχονται από ερασιτέχνη προφανώς)

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες @PPapad και καλές συζητήσεις να έχουμε.

Ευχαριστώ για τις ευχές όπως και όλους τους υπόλοιπους!

Δεν γνωρίζω πως μετριέται ένα σκάφος για αυτό και το έβαλα μαζί με το άλλο μου όργανο που είναι πιο κλασικό τριχορδο του εμπορίου για να καταλάβει κάποιος τι εννοώ.

Είναι κάτι που δήλωσα πως δεν θα κάνω γιατί είναι υποκειμενικό και δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα χαθεί πολύ εύκολα η μπάλα.
Εξηγούμαι: Παράδειγμα ανεβάζω 2 φωτογραφίες με όργανο του Καρόλου και του Κατσιφη, 2 χιλιάρικα και τα 2. Λέω ότι του Καρόλου είναι ανώτερο. Ποιος κέρδισε τι ?
Εσένα σου αρέσει του Τάσου πιο πολύ και το άκους καλύτερα, η θεωρείς την ταστιερα του πιο εύκολη.

Εδώ στο φορουμ θεωρώ πως αξίζει να αναφέρω θετικά και αρνητικά μεμονωμένα για κάθε όργανο η υπηρεσία του κάθε μάστορα ξεχωριστά ώστε ο καθένας να κρίνει ποιον θα επισκεφθεί. Πάντα με σεβασμό.

Τώρα σχετικά με το 2ο όργανο της φωτογραφίας, αγοράστηκε του Οκτώβριο του 19 από τον Μιχάλη Σκεντεριδη στην αλιπεδου στον Πειραιά (αισίως 1 αιώνα μαγαζι). Είναι μεσαίας κατηγορίας, εννοώντας πως δεν είναι μαθητικό ούτε επαγγελματικό επιπέδου 1.000 +.
Σκάφος βαμμένη καρύδια, καπάκι έλατο, ταστιερα εβενος, και ο καβαλάρης ο μαμά αλλάχθηκε με εβενινο.

Δεν μπορώ να σου πω πολλές πληροφορίες για αυτό το όργανο πέρα του ότι σαν το πρώτο τριχορδο μου έχω δεθεί και έχω συνηθίσει την χροιά του.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Και εδώ θα σου πω κάτι σχετικά με τις συγκρίσεις, στα δικά μου αυτιά το συγκεκριμένο όργανο έχει πατήσει κάτω επώνυμα μπουζούκια πολύ μεγαλύτερης αξίας και έχω εισπράξει θετικά σχόλια. Τα εννοώ όσα σου γράφω, αλλά δεν είναι σαν να μιλάει η κουκουβάγια για το μωρό της? :wink:

Ηχητικό του μπουζουκιου μπορείς να βρεις σε αυτό το νήμα:

3 «Μου αρέσει»

Αν “βλέπω” καλά, το όργανο που πήρες από τον Μιχάλη, δεν είναι περίεργο που στα αυτιά σου έχει πατήσει όργανα μεγαλύτερου κόστους. Ο όργανοποιός που το έχει φτιάξει για λογαριασμό του Μιχάλη, έχει γράψει ατέλειωτα χιλιόμετρα σαν κατασκευαστής, και την αξία του σαν μάστορα, την εκτιμώ, την υπολήπτομαι, και την σέβομαι. Πάλι ξαναλέω “αν έχω δει καλά”.

3 «Μου αρέσει»

Νίκο μου πολύ καλά βλέπεις και αναγνωρίζεις τον μάστορα, βλέπεις το έχω “γραφτό” να παίζω με μπουζούκια κατασκευασμενα από συνονόματους!

2 «Μου αρέσει»

Διαστάσεις εννοώ ένα τυπικό μέτρημα με ένα μέτρο, όχι ακριβείας. Πιο πολύ το ρωτάω για να το συγκρίνω με το δικό μου (μικρό σκάφος επίσης). Δίπλα στο ¨κλασσικό" σου 3χορδο μοιάζει ιδιαίτερα μικρότερο.
Για το 2ο κομμάτι, την υποκειμενική σου άποψη ήθελα (πχ ένταση, σκάσιμο, κλπ), αλλά οκ, δεν υπάρχει πρόβλημα.

2 «Μου αρέσει»

To πρώτο μου είναι 38-29 (Υ-Π) και του Καφετζόπουλου 36-24.

Ένταση δεν θα το έλεγα και “φωνακλάδικο” τώρα για το σκάσιμο δεν ξέρω τι να σου πω, έχουμε αντίστοιχο νήμα στο φόρουμ και προσωπικά δεν θεωρώ ότι όλοι εννούμε ακριβώς το ίδιο με την έννοια του “σκασίματος”. :wink:

1 «Μου αρέσει»

Πάντως η τιμή που ζητάει ο κάθε μάστορας είναι υποκειμενική.Ότι θέλει ζητάει.Γιαυτό τα μπουζούκια που συγκρίνεις φίλε Πάνο με το δικό σου το πρώτο μπουζούκι δεν ξέρω με ποιό μέτρο σύγκρισης μπορείς να το πεις.Γενικά το ποιό όργανο ‘πατάει’ το άλλο δεν στέκει.Δεν είναι κόντρα οχημάτων σε ταχύτητα για να πούμε κάτι τέτοιο.Καταλαβαίνω το νόημα που το γράφεις αλλά κάπως ακούγεται.Επειδή συγκρίνεις και με βάση την τιμή θα σου πω για παράδειγμα ότι το δεύτερο που πήρες αν το είχε φτιάξει άλλος μάστορας θα το είχες πληρώσει πολύ παραπάνω.Γιαυτό βγάζω το καπέλο στον κ.Καφετζόπουλο για τις λογικές τιμές που έχει.Υπόψιν δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο και ελπίζω να μην διαβάζει το forum και ανεβάσει τις τιμές :smile: μπας και αξιώθουμε να πάρουμε και εμείς κανένα οργανάκι στο μέλλον.

1 «Μου αρέσει»

Λάμπρο, όταν βρίσκομαι σε έναν χώρο με ένα μπουζούκι που κοστίζει 1000 ευρώ πάνω από το δικό μου το οποίο δεν φοράει όστρακα, φυσικά και μπορώ να κρίνω τον ήχο, την αίσθηση της ταστιέρας, το πόσο μαλακό είναι, πόσο πρίμο ή όχι και άλλα πολλά.
Επίσης μην ξεχνάς ότι τα ζοζέφ αυξομειώνουν την τιμή τους κατά χιλιάδες ευρώ ανάλογα τον ήχο. Οπότε κρίνεται και ο ήχος.

Πάντα κάτι κρίνεται με βάση την τιμή του, από ένα στυλό μέχρι ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Ένα μπουζούκι που πουλιέται 300 ευρώ και δεν παίζει καλά θα το κρίνεις το ίδιο με ένα που έχει 3.000 ευρώ και δεν ακούγεται καλά ?

Δεν μπορεί να μην τα μαθαίνει αφού αρκετοί απο εδώ μέσα τον επισκεπτόμαστε :slight_smile:
Δεν νομίζω να σε προλάβει η αύξηση στην τιμή των οργάνων του, αλλά η συνταξιοδότηση του :wink:

1 «Μου αρέσει»

Ο Παναγιώτης Καφετζόπουλος ήταν από τους ανθρώπους που κατέβασαν τις τιμές όταν ξεκίνησε η κρίση, ακριβώς για να παραμείνουν προσιτά τα όργανά του.

7 «Μου αρέσει»

Καλά για αυτό μην είσαι και τόσο σίγουρος.Εδώ και κανένα διβδόμαδο ακούστηκε η λέξη πληθωρισμός από μέλος της Κυβέρνησης οπότε καταλαβαίνεις τί γίνετε.Θα πέσει πριονοκορδέλα και δεν εννοώ του μάστορα :smile: Πλακίτσα κάνω βγάζοντας το μάστορα απέξω.Μια χαρά τιμές έχει όπως είπα πιο πάνω.
Τώρα για τα όργανα που έγραψες Πάνο τα έπαιξες ο ίδιος και έκανες κριτική ή άλλος έπαιζε το ακριβότερο?Εντάξει τί να σου πω?Αν τα συγκρίνεις με αντικειμενικά κριτήρια πάω πάσο.

1 «Μου αρέσει»

Επειδή σε βλέπω να δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις, εσύ θεωρείς όλα τα όργανα ίδια ?
Εσυ προσωπικά δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορές ?
Όλα τα μπουζούκια που έχεις πιάσει είναι ίδια ?
Τα τραγούδια που ξέρεις βγήκαν το ίδιο εύκολα σε όλες τις ταστιέρες ?
Όταν πιάσεις 2 όργανα δεν μπορείς να καταλάβεις απο τα φινιρίσματα την δουλειά ?
Από τα χρώματα τα ξύλα ?
Τον καβαλάρη του κιλού από τον χειροποιήτο ?
Το ασήκωτο από το ελαφρύ ?
Μιλάμε για απλά πράγματα που είναι προσιτά σε εμας τους ερασιτέχνες παίχτες.

Όσο για το δικό μου δεν θα στηριζόμουν ποτέ στην προσωπική μου άποψη, σίγουρα έχω πάρει κάποιο feedback.

Δεν δυσκολεύομαι να καταλάβω.Είναι άλλο πράγμα ένα όργανο του διχίλιαρου να πούμε ώπα φίλε πολλά τα λεφτά για αυτό το όργανο και άλλο πράγμα ένα όργανο των 600 ευρώ για παράδειγμα λέω ένα τυχαίο νούμερο πατάει το μπουζούκι του διχίλιαρου.
Δεν πειράζει όμως μην φεύγουμε από το θέμα και χαλάμε το post που αφορά καινούργιο όργανο.
Πάντως δεν έχω πιάσει πολλά όργανα για να έχω κρίση.Πέρα άπο το δικό μου έχω παίξει με άλλο ένα όργανο από επώνυμο μάστορα και τα λεφτά που έκανε τα άξιζε και με το παραπάνω.

Θεωρώ για αυτό δυσκολεύεσαι και το λέω με την καλή έννοια, μην με παρεξηγήσεις.

Και πάνω σε αυτό πως κρίνεις ότι άξιζε τα λεφτά του ? Με ποιο κριτήριο κρίνεις χωρίς εμπειρία της αγοράς ? Καταλάβες τι εννοώ ?

Και γιατί να πεις “ώπα είναι πολλά”? Στο μπουζούκι που αγόρασα από τον Καφετζόπουλο μου είπε ότι έκανε 2 ημέρες μόνο τον χορδοστάτη από κελεμπέκι… αυτό το κοστολογεί όσο θέλει, ελεύθερη αγορά.
Άλλος μου έχει ζητήσει 100 ευρώ επιπλέον για σκαφτές ντούγιες και άλλος 300. Ούτε ξέρω τον κόπο του ούτε αν το σκάφος το παίρνει από σκαφά. (αυτό ίσως είναι συζήτηση άλλου νήματος).
Υπάρχουν όργανα του 500αρικου που πατάνε 3χίλιαρα, όχι σε ποιότητα ίσως σε ανθεκτικότητα και ήχο και ας είναι σπάνιο. Που είναι το παράλογο ?
Μπουζούκια πρώτης γραμμής νομίζεις δεν σβήνουν λόγω κακής κατασκευής ?

Τις προάλες ανέφερα κάτι τέτοιο που μου έκανε εντύπωση, σε καινούργια όργανα πόσο ανταγωνιστικός ήταν ο Μουστάκας για τα όργανα που έδινε.

Δεν θεωρώ ότι είναι κακό να συζητήσουμε και κάτι περαιτέρω αφού ανέβασα φωτογραφία και του άλλου οργάνου και το ανέφερα.

1 «Μου αρέσει»

Η λέξη πληθωρισμός έχει ακουστεί ήδη, μπόλικα διβδόμαδα πριν το μέλος της Κυβέρνησης την μελετήσει, από δεκάδες διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

2 «Μου αρέσει»

Ειδικά αυτό τι σχέση έχει; Όποιος έκανε το σκάφος θα πρέπει να το πληρωθεί όσο το κοστολογεί, είτε είναι ο μάστορας είτε σκαφάς.

Περικλή εδώ σε ερώτηση που είχα κάνει μου απάντησαν ότι όταν συνεργάζεσαι με σκαφά και του κάνεις τζίρο απευθείας το σκάφος κοστίζει άλλα χρήματα στον μάστορα, και ο σκαφάς φυσικά πληρώνεται λιγότερο από τον μάστορα.
Οπότε παίζουν αποκλείσεις στις τιμές.
Σε γνωστό οργανοποιό που τον εκτιμώ και τον έχω αναφέρει, μου ζήτησε για κατασκευή ίδιου μπουζουκιού 1.100 με έτοιμο σκάφος και αν το έφτιαχνε αυτός το σκάφος 1.300 και δεν μιλάμε για σκαφτές ντούγιες. Φυσικά και εκτίμησα την ειλικρίνεια του.