Για να επιστέψουμε στο θέμα:
Πριν 3 χρόνια χρειάστηκε να γράψω στη λυρα λίγες φράσεις για μια ηχογράφηση συνθέτη.
Ο ίδιος νόμιζα οτι έψαχνε για κρητική , αλλα τελικα έψαχνε για το όργανο του Ρος και τελικά ήταν ένα μπαχαλο.Το ύφος του κομματιού δεν είχε σχέση με παραδοσιακές μουσικές.
Θα μπορούσα να του χα πει: δεν έχω αυτό, έχω το άλλο αλλα τελικά ούτε αυτό ψάχνεις ούτε το άλλο κλπ κλπ
Αλλά το σκέφτηκα και του πα: οκ θα το παλέψω.
Πήγα στούντιο, δεν είχε την παραμικρη ιδέα για το τι όργανο κρατούσα και τελικά μια χαρά κάναμε τη δουλεια μας και νομίζω στην περιγραφή λέει κρητικη λύρα.
Καμια φορά, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να εξηγείς αν θα φέρεις το τσίμπαλο ή το κανονάκι…την πολίτικη ή κρητική.
Αν σου ζητάνε να πας για δουλεια, θα πας με ότι θεωρείς οτι θα αποδώσει καλύτερα ή ότι μπορείς τελος πάντων για να μη χάσεις το μεροκάματο.
Δεν νομίζω ο Μαργαρώνης η ο Στεφανίδης να δουλεύαν διαφορετικά…
2 «Μου αρέσει»
Μεγάλη αλήθεια, και μας βοηθάει να κρατάμε λίγο έρμα στις συζητήσεις μας, να μην αιθεροβατούμε.
Πάντως η Σαμίου στην εκπομπή της προσπάθησε να ανασυστήσει ένα συγκεκριμένο πράγμα, παρόλο που είχε πλήρη επίγνωση (δηλωμένα) ότι σε μεγάλο βαθμό κάνει μόνο εικασίες.
Ο Μαργαρώνης, που έπαιζε για να γλεντάει ο κόσμος και να βγάζει μεροκάματο ο ίδιος, και όχι για ντοκιμαντέρ, είναι άλλη περίπτωση.
Εdit:
+10 χρόνια. 1890 γεννήθηκε (σάιτ Σαμίου, λινκ Αλέξανδρου στο #58), άρα ήταν 86 το 1976 που έγινε η εκπομπή και 90 στην εκδήλωση του 1980 από την οποία η φτγρ του Κουνάδη (λινκ και πάλι στο #58)!!! Εκτός αν κάποιος, είτε η Σαμίου (δηλαδή οι άνθρωποι του σάιτ της) είτε ο Κουνάδης, κάνουν λάθος.
2 «Μου αρέσει»