Το Σαμπάχ (;) στον Παπατζή

Για να επιστέψουμε στο θέμα:
Πριν 3 χρόνια χρειάστηκε να γράψω στη λυρα λίγες φράσεις για μια ηχογράφηση συνθέτη.
Ο ίδιος νόμιζα οτι έψαχνε για κρητική , αλλα τελικα έψαχνε για το όργανο του Ρος και τελικά ήταν ένα μπαχαλο.Το ύφος του κομματιού δεν είχε σχέση με παραδοσιακές μουσικές.
Θα μπορούσα να του χα πει: δεν έχω αυτό, έχω το άλλο αλλα τελικά ούτε αυτό ψάχνεις ούτε το άλλο κλπ κλπ
Αλλά το σκέφτηκα και του πα: οκ θα το παλέψω.
Πήγα στούντιο, δεν είχε την παραμικρη ιδέα για το τι όργανο κρατούσα και τελικά μια χαρά κάναμε τη δουλεια μας και νομίζω στην περιγραφή λέει κρητικη λύρα.:slightly_smiling_face:
Καμια φορά, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να εξηγείς αν θα φέρεις το τσίμπαλο ή το κανονάκι…την πολίτικη ή κρητική.
Αν σου ζητάνε να πας για δουλεια, θα πας με ότι θεωρείς οτι θα αποδώσει καλύτερα ή ότι μπορείς τελος πάντων για να μη χάσεις το μεροκάματο.
Δεν νομίζω ο Μαργαρώνης η ο Στεφανίδης να δουλεύαν διαφορετικά…

2 «Μου αρέσει»

Μεγάλη αλήθεια, και μας βοηθάει να κρατάμε λίγο έρμα στις συζητήσεις μας, να μην αιθεροβατούμε.

Πάντως η Σαμίου στην εκπομπή της προσπάθησε να ανασυστήσει ένα συγκεκριμένο πράγμα, παρόλο που είχε πλήρη επίγνωση (δηλωμένα) ότι σε μεγάλο βαθμό κάνει μόνο εικασίες.

Ο Μαργαρώνης, που έπαιζε για να γλεντάει ο κόσμος και να βγάζει μεροκάματο ο ίδιος, και όχι για ντοκιμαντέρ, είναι άλλη περίπτωση.

Εdit:

+10 χρόνια. 1890 γεννήθηκε (σάιτ Σαμίου, λινκ Αλέξανδρου στο #58), άρα ήταν 86 το 1976 που έγινε η εκπομπή και 90 στην εκδήλωση του 1980 από την οποία η φτγρ του Κουνάδη (λινκ και πάλι στο #58)!!! Εκτός αν κάποιος, είτε η Σαμίου (δηλαδή οι άνθρωποι του σάιτ της) είτε ο Κουνάδης, κάνουν λάθος.

2 «Μου αρέσει»