Το ΄φαγε το γιαουρτάκι του !

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_2400.html

απο την χθεσινή συναυλία στο Ιλιον…
Πάντως μου κάνει εντύπωση η επιμονή του παρά τις προειδοποιήσεις που του έγιναν σε Ν. Ηράκλειο και Νίκαια να συνεχίσει τις εμφανίσεις του!!!

Χωρίς να σημαίνει ότι εκφράζω άποψη ή ότι συμφωνώ με τη μια ή την άλλη πλευρά, παραθέτω δύο κείμενα ανθρώπων που δε συμφωνούν με αυτό που έγινε.

καιρός ήτανε, να μην μένει σε χλωρό κλαρί όποιος στηρίζει την εξουσία -και μας κοροϊδεύει κατάμουτρα από πάνω.
και για να μην προωθούμε φασιστικά μπλόγκ, που ελάχιστη σχέση είχαν με την κίνηση αυτή (αλλά προσπαθούν να την καπελώσουν με το βίντεο αυτό), δείτε κι εδώ.

ΔΕΝ προωθώ κανένα μπλογκ…την είδηση έβαλα όπως την είχαν κοινοποιήσει σε κάποιο προφίλ στο facebook… αυτάάάάάά…

Κάθε δημόσιο πρόσωπο, πολιτικό ή άλλο, κρίνεται ανάλογα με τις πράξεις ή παραλείψεις του. Αλλά και κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκτίθεται στο κοινό του, αναλαμβάνοντας φυσικά την ευθύνη για όλα τα σχετικά ρίσκα.

Άλλο τόσο, κρίνονται και τα (συχνά μη δημόσια) πρόσωπα και συσπειρώσεις προσώπων που δημοσιεύουν κρίσεις και σχόλια, στο διαδίκτυο ή αλλού.

δεν πήγαινε προσωπικά, μια επισήμανση έκανα. θα έπρεπε να είχα γράψει “να μην προωθούμε άθελά μας”.

οκ!!!νασαι καλα!!!

Ό,τι μεστότερο είδα να γράφεται για το συγκεκριμένο θέμα, [b][u]εδώ.[/b][/u]

Μια ερώτηση να κάνω …

Για ποιο λόγο πήγε ο κόσμος να τον ακούσει ;
Η τέλεια αντιμετώπιση, θα ήταν να μην πουληθεί ούτε ένα εισητήριο
και να ματαιωθούν οι συναυλίες …

'Ολα τα υπόλοιπα, είναι για μένα αγγούρια στο πάτελο !
'Αλλου είδους πρέπει να είναι οι τιμωρίες …

Οι άσκοπες ενέργειες, ποτέ δεν επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα !

Πελαγια αν δεν κανω λαθος ειχε ελευθερη εισοδο!

Ακριβώς! Όπου και γεννάτε το ερώτημα: θα πήγαιναν οι επίδοξοι γιαουρτοβόλοι αν δεν ήταν ελεύθερη η είσοδος;!

Προφανώς, οι απαγορευτικές τιμές των εισητηρίων απέτρεπαν ως τα σήμερα την…«επαναστατική» αυτή ενέργεια!

ΥΓ Καλά το 'γραψε ο Τζοβένος: “Άστον μπάτσο Μάνθο πια!”…κάτι ήξερε!

Ο Νταλαρας εχει φαει αμετρητα γιαουρτια στην ζωη του γι αυτο και οπως βλεπετε δεν ενοχλειτε μαλλον ή δεν σηκωνεται να φυγει. Ο τραγουδιστης και ο καλλιτεχνης γενικοτερα δεν ειναι αυτο που βλεπουμε και ακουμε στη τηλεοραση, η τηλεοραση ειναι μια βιτρινα. Και οταν βρισκεσαι συνεχως πισω απ αυτη τη βιτρινα καταντας να γινει αντικειμενο, ενα εκθεμα και τιποτα παραπανω. [video=youtube_share;tqN46Ctjihk]http://youtu.be/tqN46Ctjihk[/video]

Το έφαγε το γιαουρτάκι της και η κιθάρα.
dalaras.jpg

Αφού βλέπω ουδέτερη ή θετική αντιμετώπιση του γιαουρτώματος της κιθάρας μαζί με τον κιθαρίστα από αξιοσέβαστα μέλη του Φόρουμ, και μάλιστα μουσικους, στην επόμενη μάζωξη αν είμαι παρόν θα φέρω κι εγώ τα γιαούρτια και τα νερά μου για κάθε ενδεχόμενο.

Βλέποντας και ξαναβλέποντας το βίντεο χθες βράδυ, ένιωσα κατά σειρά χαρά, χαρμολύπη, μεγάλη λύπη… Δεν θέλω να το εξηγήσω με τη λογική.

Εγω πεθανα στα γελια ,βλεπωντας τον Νταλαρα να τρωει γιαουρτια και να μην σταματαει με τιποτα να τραγουδαει.
Οσο για τους σημερινους υποστηρικτες του Νταλαρα και οχι μονο ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα ,χρονια τωρα βολεμενους στην Ερα οπως η κυρια Μυτιληναιου νομιζω οτι η λεξη ντροπη θα ταιριαζε απολυτα .
Γενικα ολος ο καλλιτεχνικος κοσμος αποδεικτηκε μια μεγαλη καλοβολεμενη σπειρα με μοναδικες εξαιρεσεις τον 80 χρονο Μικη Θεοδωρακη και κανα δυο αλλους ,οι θ[ολοιποι αγνουνται φοβουνται οτι θα τους κοπει ο μισθος τα επιδοματα η μελλοντικη κομματικη ευνοια ,Τοσο καιρο δεν επρεπε να ενωθει ο καλλιτεχνικος κοσμος να φωναξει εναντια σε ολα αυτα τα μνημονια ,αλλα ποιος καλλιτεχνικος κοσμος…τελικα

Από χτες παρακολουθώ αυτή την ιστορία. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έκανε ο Νταλάρας και προκάλεσε. Τα λινκ που παραθέσατε θα τα δω, δεν τα είδα ακόμη.

Πάντως προς το παρόν είμαι της γνώμης ότι:
-Ό,τι και να έκανε ο Νταλάρας, δεν είναι πρόσωπο με άμεσες εξουσίες. Δεν μπορεί λ.χ. να πουλήσει την Ελλάδα, το πολύ πολύ που μπορεί είναι να υποστηρίξει όσους την πουλάνε. Οπότε το βρίσκω υπερβολικό να στοχοποιείται.
(Αν γινόταν μια ένοπλη επανάσταση, δε θα έπαιρνε ο χάρος μόνο τις κεφαλές αλλά και τους υποστηρικτές τους. Ωστόσο η ίδια η επανάσταση θα στρεφόταν κατά των κεφαλών, όχι κατά του Νταλάρα. Οι υπόλοιποι μπορεί απλώς να τιμωρούνταν.)
-Είναι καφρίλα να γιαουρτώνεις σε μια συναυλία. Υπό ορισμένες συνθήκες το να γιαουρτώνεις πολιτικούς δεν το βρίσκω καθόλου καταδικαστέο, αλλά εδώ είναι αλλιώς. Και εκτός από καφρίλα είναι και εύκολο. Μέχρι να συμπληρώσω την ενημέρωσή μου δε θα πω τη λέξη “θρασύδειλο”, αλλά πάντως τη γυροφέρνω στο μυαλό μου.
-Ο τρόπος που το αντιμετώπισε ο ίδιος είναι αξιοπρεπής.

(Σταύρο Κ., ο Θεοδωράκης δεν πήδηξε από τα 25-30 κατευθείαν στα 80. Έχει κι αυτός την πορεία του, και δεν είναι όλη προς τιμήν του.)

O Νταλάρας, Περικλή βγήκε και δήλωσε μνημόνιο ή καταστροφή και κυνηγήθηκε απο τους ενεργούς αντιμνημονιακούς όπως φαίνεται. Εχει τη στάση της γυναίκας του και όλων των καταστροφολόγων, κάτι που πολύς κόσμος δεν το έφαγε.

Το άρθρο που παρέθεσε η Ελένη είναι πραγματικά πολύ ουσιαστικό. Μπράβο Ελένη που το κοινοποίησες! Κατά τη γνώμη μου οι άλλοι σύνδεσμοι είναι ή υπερασπιστικοί ή καταδικαστικοί, δηλαδή στερούνται αντικειμενικότητας.

Φίλε Διονύση, εδώ μου θυμίζεις κάποιους δημοσιογράφους που λένε επίμονα “καταδικάζετε τα επεισόδια ΝΑΙ ή ΌΧΙ;”.
Γιατί να μην κρατήσουμε ουδέτερη στάση;
Ο Νταλάρας (και μόνον κατ επέκταση και η κιθάρα του) γιαουρτώνεται διότι έκανε πρόσφατα μια προκλητικότατη, άθλια δήλωση, την οποία διατύπωσε με ακρίβεια ανθρώπου που μοιάζει να ξέρει τί ακριβώς λέει. Δικαίωμά του.
Αλλά ο Νταλάρας είχε (ή πούλαγε) μια “ιστορία”, έχει τραγουδήσει κάποια συγκεκριμένα άσματα, έχει “εκτεθεί” πολιτικά, δεν τραγούδησε μόνο τραλαλά και λάτιν, δεν ήταν ακριβώς απολιτίκ τραγουδιστής. Στο θέμα Πανούση, έδειξε μια πολύ σκληρή στάση, ότι δεν είναι χιούμορ κι ότι δεν σηκώνει “μύγα στο σπαθί του”, και “μην τολμάς να βάζεις το όνομά μου στο στόμα σου, γιατί τότε θα πληρώνεις” προκαλώντας αντιπάθεια σε πολύ κόσμο και δείχνοντας και φιλαργυρία. Και σήμερα έχει μια γυναίκα (πρώην) υπουργό και βουλευτίνα, σε μια κυβέρνηση που όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι αγαπητή στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Κάποιοι, θεώρησαν ότι πρέπει να απαντήσουν/διαμαρτυρηθούν για τη δική του δήλωση, δεν το έκαναν επειδή δεν τους αρέσει ως καλλιτέχνης.
Προσωπικά δεν θα πέταγα σε άνθρωπο γιαούρτι ή άλλο αντικείμενο (πόσο μάλλον σε μουσικό όργανο…) αλλά δεν νομίζω ότι η φράση σου

εκφράζει την ισορροπία των καταστάσεων.

Μπάμπη γιαούρτια δεν πετάμε σε μουσικούς, τελεία και παύλα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να καταδικάσουμε μια στάση: με την πένα μας με την αποχή μας, με τη στάση μας.

Εμείς τουλάχιστον που είμαστε μουσικοί ερασιτέχνες ή επαγγελματίες πρέπει να έχουμε αυτήν την ευαισθησία.

Για όλα όσα έγραψες για τον Νταλάρα συμφωνώ φυσικά, και πολύ περισσότερο από όσα γράφεις γιατί ξεκίνησε αλλιώς ξεκίνησε δίπλα στον κόσμο που υποφέρει. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Η φράση μου είναι προκλητική, συμφωνώ μαζί σου, δεν εκφράζει την ισορροπία των καταστάσεων. Απλά δεν μπορώ να βλέπω κιθαρίστες να μένουν απαθείς σε γιαούρτωμα κιθάρας.

Ακούω Νταλάρα από τη δεκαετία του '70. Φανατικά. Έμαθα το ρεμπέτικο και ψάχτηκα περισσότερο από τις δικές του επανεκτελέσεις. Με ξένισε η συμπεριφορά του με τον Πανούση, που αν και δεν είμαι φαν των τραγουδιών του Πανούση, σίγουρα είμαι φαν των show του.
Ο Νταλάρας κράτησε μια ουδετερότητα όταν μπήκε η γυναίκα του στη πολιτική. Την έσπασε με τη δήλωση αυτή,
//youtu.be/nyGaQTWPXQk
που είναι και ο λόγος της αντιμετώπισης με γιουχαίσματα, καρέκλες, βρισιές και γιαούρτια. Τα γιαούρτια είναι το λιγότερο που θα πρέπει να περιμένει αν συνεχίσει με τις προαναγγελθείσες συναυλίες. Ανάγγειλε επίσης ότι θα συμμετέχουν στις συναυλίες, καλλιτέχνες που έχει συνεργαστεί μαζί τους κατά καιρούς. Δε νομίζω ότι θα του κάνουν τη τιμή τελικά. Αν του την κάνουν, μάλλον θα μπουν και αυτοί στο στόχαστρο και ας μην έχουν τις ίδιες απόψεις με το Νταλάρα.