Τι πένες χρησιμοποιείτε;

Και για να το συνεχίσω, μιας και απ’ οτι κατάλαβα δεν είμαι ο μόνος που παίζει κρατώντας έτσι την πένα, εμένα πέρα απ’ το ότι ίσως με βολεύει μου αρέσει ο ήχος περισσότερο απ το να παίξω με την μύτη. Με χαλάει ο ήχος. Έχω βρει όμως και κάποιες με μια χελωνίτσα πάνω ,πράσινες, που τις κόβω λίγο για να μικρύνουν και παίζω κανονικά με την μύτη. Βγάζουν για μένα, όπως παίζω τον ίδιο ήχο με τις άλλες τις fender medium που παίζω με την κοιλιά. Γούστα.

νίκο, dunlop 88άρες εννοείς;

Ναι ναι Dunlop 88άρες.

Ρε κοιτα να δεις…πολλες φορες εχω πιασει την πενα κι εχω παιξει με την κοιλια,με βολεψε περισσοτερο καθως οπως προαναφερθηκε η μυτη σκαλωνει στις χορδες…εκτος κ αν εχει παιχτει πολυ.Ωστοσο ενω με βολευε αρκετα παντα το απερριπτα σκεπτομενος οτι ειναι λαθος.

Μα εδω που τα λεμε γινεται χοντρο θεμα…αν το κρατημα της πενας ειναι λαθος…αν η πενα ειναι ακαταλληλη…εισαι καταδικασμενος.Στην πραγματικοτητα δεν ξερω τη βαρυτητα του λανθασμενου κρατηματος και πενας…

οταν πηρα το μπουζουκι μου εδωσαν πενες Μαστρο τις τριγωνικες.,αργοτερα αγορασα απο τον Νακα τετοια πενα που εδειξα πριν επειδη ηταν διαφορετικο το σχημα.
με το που την δοκιμασα απτην μυτη δεν μπορουσα να παιξω καθολου,μου φιανονταν οτι ηθελε μεγαλη διαδρομη για να παιξω ετσι δοκιμασα με το πιο φαρδυ μερος.
διαπιστωσα πιο γλυκο ηχο,περισσοτερη ευκολια διοτι δεν θελω να παιζω πολυ δυνατα ενω με τις τριγωνικες δεν μπορουσα να παιξω συγχορδιες ουτε ανοιχτες λογο φασαριας και επειδη ειναι πιο μεγαλη ,πιο φαρδια,με βοηθαει στον να την κραταω πιο ευκολα.(την πενα εννοειται):092:

αλλες πενες βγαζουν λεπτο αλλες χοντρο και αλλες μουντο ηχο.πεννες με μεγαλη μυτη ειναι λιγο δυσκολο να παιξεις.το θεμα δεν ειναι μονο η πεννα,ειναι και πως την χτυπας.για να βγει σωστος ηχος παιζει μεγαλο ρολο το δεξι χερι.παντως οι πεννες οι μεσαιες οι τριγωνικες ,οχι μεγαλες, κατα την 25 χρονη θητεια μου στο μπουζουκι ,ειναι καλες.

Εγω τωρα χρησιμοποιω Dunlop (stubby 2.0 , 1.0 tortex 0.88, Jazz ΙΙΙ και Max-grip) Ακομη, χωρις να θελω να κανω διαφημιση ανακαλυψα αυτο το site http://v-picks.com/index.php ,απο οτι διαβασα στην Αμερικη ειναι πολυ διαδεδομενες και απο οτι λεει το site τετοιες χρησιμοποιει ο Santana. Επισης διαβασα οτι αυτες οι πενες οσο ιδρωνει το χερι σου βεντουζαρουν περισσοτερο. Θα παραγγειλω μερικες στο τελος του μηνα και θα σας πω την γνωμη μου

Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω πέννες mastro heavy τριγωνικές εκτός Μάτσικα? Ψάχνω 2 μήνες και κάθε φορά ακούω πως αύριο μεθαύριο έρχονται (Ποτέ !). Τις εμπορεύεται κάποιο άλλο μαγαζί στην Αθήνα?

Επίσης μήπως γνωρίζει κανείς εάν οι τριγωνικές fender στο παρακάτω link είναι ίδιες να κάνω τη δουλειά μου?

http://www.thomann.de/gb/fender_triangle_picks_shell_set_heavy.htm

Ευχαριστώ αδέρφια

μια που κατεβαίνεις μέχρι τον μάτσικα, προχώρα λίγο παρακάτω στον τρίμη (αντιπροσωπεία ibanez, χ.τρικούπη & πανεπιστημίου) που φέρνει τριγωνικές ibanez πολύ ωραίες (καλύτερες κατά τη γνώμη μου). ζήτα τις τριγωνικές και θα σε ρωτησει από μόνος του αν τις θες για μπουζούκι!
για τις fender δεν ξέρω να σου πω.

1 «Μου αρέσει»

Τελικα τις V-Picks που ανεφερα παραπανω δεν τις παρηγγειλα καταφερα ομως να βρω πενες Wegen:090: οι οποιες ειναι απλα καταπληκτικες . Αυριο περιμενω τις Golden Gate και τις Dunlop Americana, μολις τις δοκιμασω θα σας πω την γνωμη μου.

Mastro ειχα βρει στον Κεβορκιαν και οι Ibanez ειναι πολυ καλες!!!

Πριν λίγο γύρισα από τον Τρίμη. Πήρα τριγωνικές ibanez heavy και τις δοκίμασα. Super !!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια φίλε !

Γεια σου φιλαράκι. Και εγώ τις ψάχνω τις πένες αυτες τις dolphin που είναι τριγωνικές, άσπρες και έχουν το σήμα του δελφινιού απάνω. Είναι 0,6mm. Αν βρήκες θα το εκτιμούσα να μου έδινες στοιχεία. για επικοινωνία

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:42 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:40 —

Λεβέντη μου γειά σου. Ενδιαφέρομαι και εγώ γι’ αυτές τις πένες. Θα ήθελα να παραγγείλω για Κύπρο

Ο Δεκαβάλας είχε τέτοιες πένες κι εγώ μ’αυτές παίζω.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:03 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:54 —

Καλησπέρα,

Μήπως γνωρίζει κάποιος που θα βρω στην Αθήνα αυτή την πένα (heavy) - Μάλλον είναι ibanez - Μάλλον…

Ευχαριστώ

Τέτοιες ibanez αγοράζω αλλά σε medium από το κατάστημα ΚΟΣΜΑΣ στο Μαρούσι (Περικλέους, Μαρούσι 151 22, 21 0806 2601, ούτε 50 μέτρα από το σταθμό).
Πάρε όμως ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις εάν έχει heavy και εάν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, γιατί φεύγουν.

Έχει δοκιμάσει κανείς σας ξύλινη πένα; Στις τάξεις των κιθαριστών είναι αρκετά διαδεδομένες αλλά δεν γνωρίζω τι αποτέλεσμα θα επιτυχάνονταν στο μπουζούκι…Και δεν είναι και εύκολο να τις βρείς σε οποιοδήποτε μαγαζί…

Μόλις γύρισα από το μαγαζί, δυστυχώς δεν ψάχνω αυτές. Αυτές που έχει είναι όντως ibanez, αλλά αυτές που ψάχνω είναι στο ίδιο μοτίβο χωρίς όμως κάποιο σχέδιο ή γράμματα - τελείως σκέτες και αγνώστου προελεύσεως.

Τις είχα πάρει παλιά από Μάτσικα, αλλά τώρα δεν τις έχει λέει και τις ψάχνει. Ζήσε Μάη μου.

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

εγω παιζω με wegen picks.εχω δοκιμασει απο διαφορα υλικα οπως ξυλο,καρυδα (υπαρχει οντως) και απομιμηση κερατου.εχω καταληξει στις τελευταιες που τις χρησιμοποιουν και πολλοι παιχτες μαντολινου.ειναι 1 χιλιοστο και απλα σου αλλαζει ολο τον ηχο.ειναι δυο φορες πιο δυνατος αλλα δεν κανει για ολα τα μπουζουκια.για παραδειγμα εγω παιζω μονο στο μπουζουκι με κανονικο μεγεθος γιατι σε ενα μισομπουζουκο το μουνταρει πολυ.επιπλεον θα σου παρει αρκετο καιρο για να συνηθισεις να παιζεις με αυτες τις πενες.

Φιλε rebetis28, μπορεις να δωσεις καποια πληροφορια , απο πού μπορει καποιος να προμηθευτει wegen picks ? Υπαρχει καποιο καταστημα στην Αθηνα ή μονο μεσω παραγγελιας απο εξωτερικο ? Σε ευχαριστω.

εδω εχει και πενες wegen picks
απλα εκανα μια αναζητηση…τιποτ’ αλλο…!!!

Εχω δοκιμάσει τις wegen και μου αρεσουν σαν υλικό, μονο το παχος με χαλάει και τις κάνω πιο λεπτές. Μήπως υπάρχουν λεπτότερες έτοιμες ; Εχω βρει μόνο 1 και 1,6(?) mm .