Φίλε μου Σαλονικιέ,
στείλε μου τη διεύθυνσή σου με π.μ. και θα σου στείλω καμιά δεκαριά.
Μιλάμε για τις “καφέ-περλέ” πάχους 0,75 χιλ. με το χρυσό δελφινάκι.
Υ.Γ. Μη νομίζεις ότι θα στις στείλω τζάμπα. Όταν ανεβώ στη Θεσσαλονίκη θα κεράσεις καφέ.
Φίλε μου Σαλονικιέ,
στείλε μου τη διεύθυνσή σου με π.μ. και θα σου στείλω καμιά δεκαριά.
Μιλάμε για τις “καφέ-περλέ” πάχους 0,75 χιλ. με το χρυσό δελφινάκι.
Υ.Γ. Μη νομίζεις ότι θα στις στείλω τζάμπα. Όταν ανεβώ στη Θεσσαλονίκη θα κεράσεις καφέ.
Καλημέρα,
ρώτησα στον Αρμάο στην Χαρ. Τρικούπη εδώ στην Αθήνα και μου είπε ότι τις φτιαχνει κάποιος στην Θεσσαλονίκη
που στο τιμολόγιο τις αναφέρει ως “πέννες dolphin”…δεν νομίζω να τις βρεις στο internet…0.5 ευρω τις πουλάει εδώ ο Αρμάος
Ψάχνω για τις SANOX άσπρες τριγωνικές, όταν αυτές εξαφανίστηκαν ,εμφανίστηκαν οι MASTRO έχουν το ίδιο σχήμα …
Γεια σου φιλαράκι. Και εγώ τις ψάχνω τις πένες αυτες τις dolphin που είναι τριγωνικές, άσπρες και έχουν το σήμα του δελφινιού απάνω. Είναι 0,6mm. Αν βρήκες θα το εκτιμούσα να μου έδινες στοιχεία. για επικοινωνία
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:42 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:40 —
Λεβέντη μου γειά σου. Ενδιαφέρομαι και εγώ γι’ αυτές τις πένες. Θα ήθελα να παραγγείλω για Κύπρο
Καλησπερα σε ολους!!Πανω στο θεμα της επιλογης πενας,το οποιο πιστευω ειναι το αμεσως σημαντικοτερο μετα το θεμα του τροπου κρατηματος της πενας και της στασης του χεριου πανω στο οργανο,εχω να πω τα εξεις.1.Οταν μελετας πρεπει να πεζεις με μικρη σκληρη και στρογγυλη πενα(βασικα δεν υπαρχουν στο εμποριο και κοβω μια fender heavy για να το πετυχω με διαμετρο περιπου 1.5cm) αν το δοκιμασετε θα δειτε οτι θα σας πεφτει δεν θα βγαζεται ηχο και γενικα θα ειναι μαρτυριο,σιγα σιγα ομως θα δειτε το δεξι σας χερι να δυναμωνει να περνει καλυτερη σταση και να αποκτα καλυτερο ελεγχο της πενας.2.οταν ειναι να πεξεις στο μαγαζι η να γουσταρεις για σενα περνεις μια πενα κανονικη μετριας σκληροτητας ισοπλευρη(dolphin,ibanez…).φυσικα αυτα ειναι για μετα τον πρωτο ισως και δευτερο χρονο μελετης και εστιαζουνε πιο πολυ στο να πετυχουν να πεζεις γρηγορα και καθαρα.Ειναι σαν να μαθενεις να οδηγας σε χωματοδρομο και ξαφνικα βγενεις στην εθνικη…
Παλιά έπαιζα και εγώ με στρογγυλεμένες, γυαλόχαρτα κλπ. Είναι αρκετά ταλαιπώρεια και έχεις το πρόβλημα μη χαθεί η πένα, μη χαλάσει οπότε μέχρι να σου στρώσει άλλη θέλει λίγο χρόνο κλπ…μη σκιστεί το καλσόν κλπ (πλάκα κάνω :112:)
Εδώ και 4-5 χρόνια παίζω με ότι βρω μπροστά μου και δεν πολυασχολούμε με το θέμα. Συνήθεια είναι άλλωστε.
Εννοείται ότι για εξωτερικό χώρο ή μουσικό σχήμα χωρίς μικροφωνική θα προτιμήσω medium προς heavy. Για μέσα και με soft μια χαρά είναι…
Με λίγα λόγια παίζε με ότι γουστάρεις αρκεί να το απολαμβάνεις εσύ και η παρέα!
Εγω επαιζα και παιζω με τις dunlop tortex 0,73.Ειναι μεγαλες και οχι μαλακες σαν τις medium.Βγαζουν πολυ καλο σκασιμο…πολυ καλη ενταση,καλη ποιοτητα ηχου και για τις δυνατοτητες μου…ωραια ταχυτητα.
Πολλοι λενε οτι για το μπουζουκι οι μικρες medium ειναι οι σωστες…mastro…ibanez κλπ.Η αληθεια ειναι οτι οποτε βλεπω μπουζουξηδες με μικρες πενες παιζουν…γιατι εμενα δε μπορουν να με βολεψουν με τιποτα;
Και γιατι αραγε οι μεγαλες κλπ θεωρουνται ψιλολαθος;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι μεγάλες θεωρούνται ψιλολάθος. Προσωπικά παίζω με μεγάλες και δεν μπορώ να παίξω με μικρές.
Εχω την εντύπωση ότι αυτό που μετράει είναι να βγει σωστός ήχος. Το αν βγαίνει με μεγάλη ή μικρή πένα, μικρή σημασία έχει.
Μία απορία έχω μόνο και αυτή θεωρητική όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ τους: μήπως οι μικρές πένες δυσκολεύουν τον παίχτη όταν παίζει ανοιχτά, όταν κοπανάει, και μήπως οι μεγάλες πένες δυσκολεύουν τον παίχτη όταν παίζει γρήγορα, όταν σολάρει.
Διονυσε η απορια σου τα λεει ολα!
εγω παιζω με μια τετοια αλλα οχι με την μυτερη πλευρα της.
Με ποια πλευρα παιζεις;
με την πανω αριστερη ή δεξια οπως φαινεται στην φωτο.
μια απο τα ιδια , οπως ο αρχαριος…
Παιδια γιατι;Δεν το λεω για να προσβαλλω κανεναν αλλα δεν καταλαβαινω…Η πενα φτιαχνεται ετσι για να ειναι πρακτικα ευκολοπαιχτο το οργανο.Δεν το εχω συναντησει ξανα ειλικρινα…Ή τουλαχιστον δεν το εχω προσεξει…
Ενας φιλος μου που πηγαινει σε δασκαλο του εδειξε να παιζει με αυτον τον τροπο γιατι λεει οταν παιζεις με την μυτη σκαλωνεις και με αυτον τον τροπο παιζεις και πιο γρηγορα!
Εμενα παντως ασε που δε με βολευει καθολου,δε μου αρεσει και ο ηχος που βγαινει!
όντως, όταν παίζεις με την πλάτη της πένας έχεις πιο μαλακό και γλυκό ήχο. αλλά δεν είναι για δυνατά παιξίματα, πιο πολύ για σπίτι και μελέτη.
αντίστοιχα, έπαιξα τις προάλλες με μια πολύ μυτερή πένα και δεν μου άρεσε η σκληράδα και η τόσο απότομη ατάκα της.
Ολόκληρο θέμα η πένα, πραγματικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα κι αν έχουμε βρει ακριβώς τον τύπο και τη μάρκα και το πάχος, όλα αρχίζουν απ’την αρχή όταν η παλιά στρωμένη στο χέρι και το παίξιμο πένα φθαρεί και έρθει η ολόιδια μεν αλλά καινούργια…
Και αρκετά “θαμπό” θα συμπλήρωνα Νικόλα.Οι παλιοί οι παίκτες,έφερναν τις πένες στα μέτρα τους,ώστε να βγάζουν τον ήχο που επιθυμούσαν,ξύνοντας τις πένες με γυαλόχαρτο,φτιάχνοντας γωνίες οξείες και αμβλείες στην ίδια πένα,τρίβοντας μετά για να λειανθούν καλά,πάνω σε κουτάκια από σπίρτα (στην πλευρά που τα ανάβουμε),και κατόπιν τις γυάλιζαν τρίβοντας επί ώρες τις διαμορφωμένες πια πένες,σε κουτιά από τσιγάρα,(τα Καρέλλια πλακέ έκαναν καλή δουλειά).Σήμερα κυκλοφορούν πένες με διάφορες γωνίες,το θέμα όμως είναι βρεις αυτήν που σου ταιριάζει,ώστε να έχεις αξιοπρεπή ήχο,με εύκολο παίξιμο.
Παιδια στο συγκεκριμενο θεμα δηλωνω σχεδον ασχετος.Εχω βρει 2-3 τυπους πενας που με βολευουν και με αυτες παιζω σε ολα τα οργανα…Αυτο που λεει ο Μπαμπης ειναι οντως μαρτυριο,εκει που λες φυσαει η πενα,με βοηθαει,με κανει παιχτη(χμχμ ναι οκ…τελος παντων),αρχιζει να φθειρεται κ λες “παλι απ’την αρχη” ακομα και αν ειναι η ιδια ακριβως πενα στην αρχικη της μορφη…Αυτο το με την πλατη ισως και να ετυχε να μην το συναντησω γιατι απ’ ο,τι φαινεται ειναι αρκετα διαδεδομενο.Δεν βρισκω λογο να το κανω εφοσον υπαρχει μια τεραστια ποικιλια πενων απο οπου μπορεις να βρεις το παχος και την γωνια στη μυτη που να σε βολευει ακριβως…Αλλα αυτο για το σπιτι ακουγεται πρακτικο…Απλα αν μαθεις ετσι,αναφερθηκε κατι για δασκαλο,μετα αν την πιασεις κανονικα,δεν θα εχεις προβλημα?
Δανειζομαι απο @nikos_forlan
"Ακόμα και από ποια πλευρά παίζεις υπάρχει διαφορά. Ο Παπαδόπουλος την κράταγε από την κοιλιά.Η μύτη είχε πει είναι για μαντολίνο.Έτσι την κράταγε και ο Μπέμπης.
"
Παράδειγμα
Και πολλοι αλλοι που αλλοτε παιζανε ετσι αλλοτε αλλιως…