Τι πένες χρησιμοποιείτε;

Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με τον οργανοποιό κύριο Καρελλά: έχει κι αυτός τριγωνικές πένες, που δεν γράφουν τίποτα… δες εδώ. Αγόραζα τις medium παλιά, πολύ ωραίες!

δεν υπαρχουν απ οσες τουλαχιστον εχω δει κατω απο 1mm.μπορεις να τις προμηθευεσε απο το “χορδοφωνον” που ειναι στα εξαρχεια εμ μπενακη 63-65.το καλο ειναι οτι τις δινει μια-μια σε αντιθεση με τους αλλους.αυτα.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Μπάμπη, δυστυχώς από ότι μου είπε φέρνει τις medium. Heavy πουθενά.

Καλημέρα.
Ξερει κανείς που μπορούμε να βρούμε τις λευκές πένες με στάμπα το δελφίνι;
Στωπολύ…

Πρέπει να έχει ο Αρμάος στην Χαριλάου Τρικούπη. Δεν έχω πάρει πρόσφατα, αλλά παλιότερα έφερνε. Κάνε ένα τηλέφωνο.

Σε ευχαριστώ τα μέγιστα.

Είδα κάτι τέτοιες τριγωνικές πριν 2 βδομάδες στον Χρήστο Σπουρδαλάκη. Αλλά δεν ρώτησα,ν ξέχασα το θέμα που υπήρχε (με ξεμυάλισε ένα τρίχορδο παλισάνδρινο :039:). Πάρε ένα τηλέφωνο για τα πάχη μήπως έχει χέβυ.

Έχει και ο Μάτσικας αυτές τις τριγονικές

Αυτό λες;; :090:

http://www.music-instruments.gr/gr/selected_instrument.php?tm=20141120171616&trgt=516

αν και είναι off topic, όχι, μια παραγγελία χωρίς φιγούρες, με παλλίσανδρο βραζιλιάνικο στο σκάφος (πρέπει να ήταν το αριστερό στην φωτογραφία)… άστα… μακράν ό,τι καλύτερο έχουν πιάσει τα ταπεινά χέρια μου τόσα χρόνια (και έχουν πιάσει κάμποσα…)

Πένες ταρταρούγα που μπορούμε να βρούμε?

Να είσαστε καλά βρε παιδιά ξεστραβώθηκα και εγω ευχαριστώ πολυ

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, όντως ο Σπουρδαλάκης φέρνει τριγωνικές τέτοιες πένες heavy, χωρίς κάποιο λογότυπο. Τις έχω δοκιμάσει και από το αποτέλεσμα έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος.

Οι πένες ταρταρούγας είναι σε έλλειψη εδώ και χρόνια (ε ας ζήσει και καμιά θαλάσσια χελώνα λίγες δεκαετίες παραπάνω -δε πειράζει-). Μπορείς να βρεις όμως εάν θες κάτι ζωικό … κεράτινες ή φτερό (που και πάλι δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι νόμιμο ή ηθικό).

Ποια ειναι κατα την γνωμη σας η ιδανικη πενα που δηνει τον καλυτερο ηχο;αν και ειναι ιδιαιτερα υποκειμενικο

Η κάθε πένα ανάλογα το όργανο, τις χορδές και το χέρι του παίχτη δίνει διαφορετικό ήχο και προφανώς “ο καλύτερος ήχος” είναι απλά κάτι υποκειμενικό. Για αυτό μάλιστα οι περισσότεροι “έγχωρδοι” μουσικοί κυκλοφορούν με ένα κουτάκι στη τσέπη, με καμιά δεκαριά διαφορετικές πένες μέσα, ώστε να πετυχαίνουν τον ήχο που θέλουν ανά πάσα στιγμή.

1 «Μου αρέσει»

Είναι υποκειμενικό και πολλά εξαρτώνται από τον παίχτη και το όργανο, αλλά θα σου πω τί έχω καταλάβει από την εμπειρία μου:

1. Μικρή πένα τριγωνική τύπου “ταρταρούγα” (medium): ζεστός ήχος, πυκνός, γεμάτος, βγάζει πιο καλά τον αληθινό ήχο του οργάνου, δηλ. ό,τι έχει να δώσει. Δίνει καλύτερο έλεγχο πάνω στην χορδή, ειδικά για τρίλιες και ταχύτητα. Χειρισμός κοντά στην τρύπα του μπουζουκιού. Όμως, είναι για παιξίματα χωρίς πολύ φασαρία.

2. Κανονική πένα medium (0.60-0.72, πλαστική, όχι γυαλιστερή): πιο καλή για παιξίματα με φασαρία και κοπανήματα, ανοιχτές χορδές, αφού δίνουν πιο ουδέτερο και “ανοιχτό” ήχο. Παίξιμο πιο κοντά στον καβαλάρη.

4 «Μου αρέσει»

Κοντα πεντε χρονια αργοτερα απο την τελευταια αναρτηση σχετικα με το θεμα της πενας. Αυτο που καταλαβαινω εγω και επειτα απο τη μικρη μου πορεια μεχρι τωρα με τα εγχορδα οργανα ειναι οτι υπαρχει πολυ μεγαλη διαφοροποιηση απο τυπο σε τυπο πενας, υλικων, σχηματων(ειδικοτερα στις μερες μας που το ιντερνετ εχει ανοιξει τους οριζοντες μας παγκοσμιως!!) και παντοτε σε ευθεια συναρτηση με το εκαστοτε μπουζουκι που χρησιμοποιειται. Φυσικα και η ιδια πενα στο ιδιο μπουζουκι ακουγεται διαφορετικα οταν παιχτει απο δυο διαφορετικους οργανοποιχτες και για εμενα αυτο δινει ακομα μια ευκαιρια για να εντριφησει κανεις σε αυτο τον κατα τ’αλλα μαγευτικο κοσμο του ηχου.

Ο κοσμος τεινει να θυμαται πραγματα οπως γευσεις και χρωματα- παντοτε σε συναρτηση με φαινομενα οπως πχ το ηλιοβασιλεμα, η θαλασσα κτλ. Πολυ σπανια ομως χαρακτηριστικα του ηχου. Τεινουμε να προσομοιαζουμε τον ηχο με πραγματα πιο απτα, οπως μια γουλια καλου κρασιου, το οποιο κι αυτο με τη συνεχεια του συνδεεται με πραγματα ακομα πιο φυσικα, βλεπε ηλιοβασιλεμα κτλ. (Ασχετο δεδομενο της ημερας: το πιο αρχεγονο αισθητηριο που κατεχουμε σαν ανθρωπινο ειδος ειναι αυτο της γευσης το οποιο φυσικα και κληρονομουμε. Επειτα η οσφρηση και η ακοη)

Εκει που καταληγω εγω ειναι πως οσο ζεις, πειραματιζεσαι, ασχολεισαι, παιζεις τοσο ανακαλυπτεις και ολοενα πιο καινουρια πραγματα με ενα φαινομενο τοσο χαοτικο οσο ο ηχος. Η ηχος ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο και οσο εκπαιδευεσαι σε αυτο τοσο μπαινεις σε μια αεναη εξερευνηση του ιδανικου. Τουλαχιστον ετσι το διακρινω εγω και η αποψη μου ειναι εντελως υποκειμενικη.

Οπως λεω παντοτε, καλη μελετη παλικαρια και κρατηστε την επικοινωνια ανοικτη!!

Βοηθαει τους παντες!

2 «Μου αρέσει»

Σήμερα μου έκανε δώρο ένας φίλος μια πένα μάρκα bluechip.Από το σχήμα είναι κιθάρας και βγάζει ωραίο ήχο.0.89 mm.Θα προσπαθήσω να την μικρύνω λίγο να γίνει πιο κοντά στις μικρές τριγωνικές.

1 «Μου αρέσει»

Λαμπρο πριν επεμβεις στην πένα για ριξε μια ματια αν είναι αυτές γιατί νομιζω η πιο φτηνή πένα ξεκινάει απο τα 35$.

1 «Μου αρέσει»

Ναι Πάνο.Το είδα και εγώ πιο πριν τόσο έχουνε.Είναι πανάκριβες έγραψε και όνομα άλλα 5 δολλάρια.Τί να την κάνω οπότε να την έχω να τη βλέπω?Εντάξει παίζεις αλλά δεν βολεύει τόσο πολύ.Έχω συνηθίσει τις πιο μικρές σε μέγεθος.Το πάχος καλό είναι.Πριν την πειράξω θα το σκεφτώ λίγο γιατί είναι κρίμα.

1 «Μου αρέσει»