Τι γίνεται στην πιάτσα της Αθήνας;

Τι δηλαδή?!! Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις…! Μας έφτιαξες πρώτα με την εκπομπή σου…και ήρθε και έδεσε ο Στουραίτης…όλο έλεγα να φύγω και όλο δεν μπορούσα να ξεκολλήσω!
''Με πήρε το ξημέρωμα στους δρόμους…"

Συνεπώς δεν έχεις παρά να ακούσεις και τον Τατασόπουλο στο Χαμάμ,για να καταστραφείς τελείως!

Αγάλι αγάλι αν καταστραφώ τελείως δεν θα μπορέσω να ξανακούσω κανέναν…ενώ μικρές δόσεις καταστροφής είναι ότι καλύτερο!:088:

Ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, Τρίτες βράδυ θα παίζουν στο ΕΦΗΜΕΡΟ (Μεθώνης, Έξάρχεια) ο Δημήτρης (κιθαρόνι) και ο Κώστας (μπουζούκι) φυσικά ανπλάγκντ.
Χθες που παίζαν “δοκιμαστικά” και βρέθηκα εκεί, άκουσα πολύ ψαγμένα ρεμπέτικα, πάρα πολύ εκλεκτά κομμάτια τολμώ να πώ.
Όμως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το ύφος και το συναίσθημα.
Έμπειροι μουσικοί και οι δύο προσφέρουν κατά τη γνώμη μου κάτι ξεχωριστό. Ο Δημήτρης είναι ο ακκορντεονίστας του συγκροτήματος “Τζιβαέρι”: παίζει την κιθάρα στο στύλ “κάθε δευτερόλεπτο κάτι συμβαίνει”, ακούς μπάσα, φράσεις μελωδίες. Και από φωνή, μια χαρά.
Ο Κώστας -δεν θυμάμαι το επίθετο, θα το μάθω και θα κάνω διόρθωση στο μήνυμα- παίζει 25 χρόνια μπουζούκι κι έχει παίξιμο όλο νόημα και συναίσθημα, χωρίς φιγούρες. Φωνή με ένταση και χρώμα.
Ρε παιδιά ευχαριστήθηκα πολύ εχτές. Ελπίζω όσοι ψάχνετε τέτοια φάση και πάτε, να έχετε τις ίδιες εντυπώσεις.
Α, και το μαγαζί συμπαθητικό. Επειδή φάγαμε κι ήπιαμε ελάχιστα, δεν έχω σίγουρη εικόνα για τις τιμές, αλλά φάνηκε φθηνό…

Φίλε babis το επίθετο του είναι : Κουτρουμάνος .

εκτός από την Τρίτη, στο Εφήμερο κάθε Κυριακή μεσημέρι (4μμ) παίζουν παραδοσιακά (Σμύρνη, κλπ) με ούτι, βιολί και κιθάρα, φυσικά χωρίς μικρόφωνα και το γλέντι κρατάει ως αργά (Την Κυριακή φύγαμε…01:30 Δευτέρας!!) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ!!:088:

Για τον Πίκο, πρόγραμμα:
Τρίτη: Θύμιος Στουραίτης & Νίκος Τατασόπουλος
Τετάρτη: Θύμιος
Πέ-Πα-Σάββατο: Λέλα Παπαδοπούλου, Μπουζούκι 3χορδο Χρήστος Κωνσταντίνου, 4χορδο Νίκος Τατασόπουλος, Κιθάρα Αντώνης Απέργης, Τραγούδι η Εβελίνα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Λέλα Παπαδοπούλου τραγουδούσε και έπαιζε ακκορντεόν με τον Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Κουγιουμτζή, Παπαϊωάννου, Καζαντζίδη, Περπινιάδη , Διονυσίου. Κάποτε ο Καζαντζίδης έθεσε όρο σε νυχτερινό κέντρο (όσο ακόμα εμφανιζόταν) να φέρουν και την Λέλα στο πρόγραμμα, αλλοιώς δεν ερχόταν!
Όσοι προλάβετε να πάτε, γιατί είναι μεγάλη στην ηλικία και τα χρόνια τα άτιμα… Πάντως είναι πραγματική ρεμπέτισα, από τους ανθρώπους που έζησαν και ζούν το πραγματικό καλό ελληνικό τραγούδι.
Το πρόγραμμα αρχίζει στις 12.00
Αν ζητήσετε από τον Κωνσταντίνου (το μπουζούκι του Μπιθικώτση) να παίξει τους “χαρταετούς” του Θεοδωράκη, θα πάθετε πλάκα. Είναι απίστευτος.
Βρέθηκα εκεί το προηγούμενο Σάββατο. Χαμός. Μετά τις 2.00 ο κόσμος ερχόταν και δεν είχε χώρο, έφευγε. Ήταν και μιά παρέα με τον Κώστα Βενετσάνο. Είχε πλάκα, τραγούδησε κάποια τραγούδια του Στράτου Διονυσίου. Αρτίστας, για όσους εννοούν!!! Στην ίδια παρέα ήταν και ο γιός της Λέλας με την εγγονή της, την Μαργαρίτα, που απ’ ότι κατάλαβα είναι χορεύτρια οριεντάλ και χόρεψε!!! Παιδιά, πανέμορφη, πανύψηλη κοπελλάρα και ένας χορός, μα τι χορός!!!
Προσοχή, αν καθήσετε στο καναπεδάκι μπροστά δεξιά, να φορέσετε κανα σακκάκι, γιατί χτυπάει ο κλιματισμός εκεί και χωρίς να το καταλάβεις την αρπάζεις.

Δεν ξέρω αν έπεσες στην περίπτωση, αλλά και τις τρεις φορές που πέτυχα τον Τατασόπουλο να παίζει μπουζούκι στον Πίκο (τελευταία την περασμένη Παρασκευή) έπαιζε τρίχορδο.

Το Σάββατο έπαιζε τετράχορδο και με παραξένεψε πολύ. Κάποια στιγμή που ο Κωνσταντίνου πήγε να ξεκουραστεί, πήρε το 3χορδο και τούδωσε και κατάλαβε. Μετά συνέχισε με το 4χορδο. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν είχε άλλο τρίχορδο? Δεν ξέρω. Πάντως και τα δυό τα κατέχει πολύ καλά.
Πές μου φίλε Άρη. Η Λέλα έχει κάτι σοβαρό? Δεν την είδα καλά.

Τι ώρα σταματάει το πρόγραμμα τα σ/κ?

Κατά τις 5.

Ποιές 5 ? Εμείς το προηγούμενο Σάββατο φύγαμε στις 5.30΄ κι αυτοί δεν είχαν σκοπό να σταματήσουν. Ερχόντουσαν και καινούργιες παρέες. Τελικά δεν ξέρω τι ώρα σταμάτησαν.

Το παραπάνω σχήμα ξεκινάει αυτή την Κυριακή 16/11 γύρω στις 21η30. Αν πάει κάποιος ας μου πει απόψεις γιατί εγώ δυστυχώς δε θα μπορέσω να είμαι αυτή τη βδομάδα.

Παιδιά, μήπως ξέρεις κανείς, τι πρόγραμμα έχει το “Χαμάμ” αυτό τον καιρό;

Εφήμερο

Πέμπτη βράδυ (νωρίς…) στο Εφήμερο, χωρίς μικρόφωνα, ο Γιάννης Νιάρχος με τον Έκτωρα!
Για μερακλήδες! :110:

Καμμιά διεύθυνση? :082:Που είναι το “Εφήμερο”? Τί ώρα εννοείς?:127:

Το Εφήμερο βρίσκεται στα Εξάρχεια, Θεμιστοκλέους και Μεθώνης (πάνω από την πλατεία Εξαρχείων). Συνήθως τις καθημερινές αρχίζουν 22:00-22:30.Γίνονται πολύ ωραία γλέντια και ακούς κομμάτια που δεν τα ακούς πουθενά αλλού!! :slight_smile:

Οι ίδιοι + τον Μπίνιαρη στον Αρμενιστή κάθε Τρίτη!

Κούκλα μου, με το συμπάθειο κιόλας, αλλά σπίτι σου πας καθόλου; :slight_smile: :246: :044:

Κάνω φιλότιμες προσπάθειες! :083:
Μην νομίζεις πως έχω προλάβει να πάω και σε όλα αυτά γιατί ψιλοδουλεύω στον Αρμενιστή τον τελευταίο μήνα τα σ/κ και έχω χάσει επεισόδια…