Τους έχω ακούσει και στον Αρμενιστή! Το καλό στο Εφήμερο είναι ότι την επομένη είναι Παρασκευή, οπότε θα αντέξω πιο εύκολα το ξενύχτι και θα πιώ χωρίς το φόβο του αλκοτεστ (μένω κοντά…)! Πάντως είναι όντως καλοί μουσικοί και η ατμόσφαιρα στο Εφήμερο είναι πολύ παρείστικη! Άν ξέρεις κι άλλα τέτοια ωραία στέκια… ενημέρωσε με! :110:
Ναι είναι ωραία στο Εφήμερο…αρκεί να κάθεσαι στο δωμάτιο που παίζουν αλλιώς είναι δύσκολο και να τους βλέπεις και να τους ακούς αν έχει πολύ κόσμο (που έχει σχεδόν πάντα!)
Το τηλ. του Εφήμερου είναι 210 3841848. :088:
Το “Εφήμερο” είναι ταβέρνα ή μαγαζί με μουσική?
Και κάτι άλλο… Μήπως θα ήταν πιο εύκολο να καταγράψουμε τα όποια μαγαζιά με τους τραγουδιστές και τους μουσικούς τους ανά περιοχή?
Δηλαδή πχ στα Εξαρχεια είναι τα εξής μαγαζιά…
Εφήμερο.
Τάδε
Τάδε…
κτλ…
Πετράλωνα…
Χαμάμ…
Κτλ…
Για σκεφτείτε το
Γιώργη το εφήμερο είναι ταβέρνα. Όπως έχω πει πιο πάνω οι τιμές είναι λογικές, καλές.
Αυτό το Bar-Resturant-Μουσική Σκηνή, μας έχει συνηθίσει πολλές φορές με ωραία σχήματα. Καλό είναι λοιπόν να ενημερωνόμαστε από την σελίδα του για το πρόγραμμα.:088:
Υ.Γ. Κάθε Δευτέρα Γιάννης Μωραίτης, αυτό και μόνο φτάνει:089:
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ
Κλαψε καημενη επαρχια, ολα τα ελεη στην Αθηνα … ελεος…:mad:
Τίνα μη μασάς αστον να λέει ο Πάνος:109:
Πελαγία ευκαιρία να κατηφορήσεις
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙ γιατί θα κανουμε φιλικορεμπετικες βραδιές σε σπίτια και θ ακουμε ότι γουστάρουμε!!!:106::106::106::106::106:
Tinα άκουσα την συμβουλή σου και επισκέφτηκα σήμερα το “Εφήμερο” στα Εξάρχεια. Όντως είναι ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι με ωραίο φαγητό (νομίζω το βρήκα λίγο τσιμπημένο για τις μερίδες του).
Όσον αφορά την μουσική παίζουν 2 παλικαράκια βιολί κιθάρα ούτι και μπαγλαμά.
Πολύ καλό το σχηματάκι που σήμερα συνδυάστηκε από μια παρέα μουσικών που πήγε να τους ακούσει.
Για να καταλάβετε έπεξαν ταυτόχρονα, μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά, βιολί και ούτι.
Αυτά βέβαια γίνονται μια φορά τα χίλια χρονια…
Σήμερα κυρίως παίζανε Σμυρνέικα τραγούδια πολύ ωραία και ψαγμένα.
Από ότι ρώτησα το αφεντικό έχουν μουσική την Τρίτη το βράδυ (ρεμπέτικα ), την Πέμπτη (Σμυρνέικα) και την Κυριακή το μεσημέρι (Δεν θυμάμαι τι παίζουν τότε).
Η συμβουλή ήταν της φίλης Tountas Priest που απ’ότι κατάλαβα είναι θαμώνισσα εκεί. Εγώ απλά συμφώνησα μαζί της. Από ένα προηγούμενο ποστ της και τις Κυριακές παίζουν πάλι Παραδοσιακά.:246:
Πριν κάποια χρόνια οι τιμές του Άρη ήταν απίστευτα χαμηλές…σιγά-σιγά που καθιέρωσε την μουσική αυξήθηκαν και πιστεύω δικαιολογημένα.
Υπάρχει καμιά πρόταση για μαγαζί σήμερα,πέραν του Πίκου,που να 'χει καλούς παίχτες και άσματα κατά το δυνατόν όχι ‘‘τουριστικά’’;
ΤΑΞΙΜΙ-Χαριλαου Τρικουπη και Ισαυρων, 25ΑΡΑΚΙ στο Χολαργο, ΤΖΙΒΑΕΡΙ-Καισαριανη, κλπ. ψαξε λιγο εδω μεσα και θα βρεις διευθυνσεις, τηλεφωνα.
Ρε παιδιά παίζει σήμερα κανένα μαγαζάκι (ταβερνάκι) με κιθάρα μπουζούκι unplugged?
Όποιος ξέρει ας το στείλει σύντομα πλιζ γιατί πρέπει να φύγω σε λιγάκι.
Στο Εφήμερο είναι σύνηθες να μαζεύονται διάφοροι μουσικοί (αργά) και να γίνονται ωραία γλέντια. Την Κυριακή έχει περισσότερα παραδοσιακά (Θρακιώτικα, νησιώτικα, Σμυρνεικα κλπ). 
Χθές μεσημέρι Κυριακής, πήγα στις “Κόκκινες Κουτάλες”, Μεσογείων 12, δίπλα από τα ψηλά κτίρια. Ακκορντεόν-Λευτέρης, Κιθάρα-Μάριος, Μπουζούκι-Ντίνος, περάσαμε απίθανα. Φύγαμε στις 7.00’ γιατί δεν πήγαινε άλλο. Έπρεπε να κλείσουν, έχουν άδεια μόνο για το μεσημέρι της Κυριακής, και ξέρετε, Ελλαδάρα με τους νόμους σου… Επίσης, ωραίο φαγητό.:246:
Και μονο που ειπες ακορντεον, ηλεκτριστηκα φιλε μου, " ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ " …:127:
Χθες ήμουνα στο Φίλεμα και σας μεταφέρω τα νεότερα.
Τα παιδιά τη Δευτέρα παίζουν πλέον 7 με 11 και το Σάβατο ξεκινάνε στις 4.
Αυτά για να μην την πατήσετε.
Πάντως και χθες έπαθα την πλάκα μου !!!
Κάθε Τρίτη εμφανίζεται ο Αντώνης Αινίτης, ο Γιώργος Πάνου και ο Νίκος Σαράντης.
Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζεται ο Νίκος Τατασόπουλος, Εβελίνα Αγγέλου, ο Στράτος Στρατηγόπουλος, Ανδρογιάννης και στο μπαγλαμά, ο Σωτήρης.
Διευθ.: Χαριλάου Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία.
Τηλ.: 2108078995
Κιν.: 697 8036575
Μια διόρθωση αν μου επιτρέπεις: “Ανδρογιάννης” πρέπει να είναι ο Γιώργος Παπαδογιάννης, εξαιρετικός μουσικός που έχει εξελιχθεί σε δεξιοτέχνη της κιθάρας. Ο Γιώργος παίζει επίσης πολύ καλό μπουζούκι αλλά τα τελευταία χρόνια μαζί με την σύντροφό του Έφη Σαράντη, πολύ καλή μουσικό επίσης, έχουν φτιάξει το γκρουπ “DIMINUITA” the Swing trio και παίζουν αυτό το είδος ( Τζάνγκο Ραινχαρτ κ.λπ) σε μικρά μπαράκια, με μεγάλη επιτυχία. Απ οτι ξέρω έχουν κάνει και δίσκο. Τις Τρίτες όμως, μια και το έφερε η κουβέντα παίζουν ρεμπέτικα με κιθάρες στο “Εφήμερο”! είναι πολύ καλοί και σεμνοί μουσικοί. Μην τους χάσετε!
Θοδωρής Ζέης