Τι γίνεται στην πιάτσα της Αθήνας;

Παιδες καλημερα.Υπαρχουν πληροφοριες για το τι θα ακουσουμε φετος στα μαγαζακια μας,οπως ΠΙΚΟ,25ΑΡΑΚΙ κλπ εκτος απο το ΤΖΙΒΑΕΡΙ που μας ενημερωσε η Ελενη Λαζαρου.
Επισης εχετε τιποτα καινουργιο να προτεινετε?και κανενα καπηλειο για μας τους ερασιτεχνες που να μπορουμε να τα χωσουμε λιγακι,να ξεσκασουμε βρε παιδι…:127::127:

Καλημέρα Alex,την προηγούμενη τετάρτη πήγα στον Πίκο έπαιζε Αντώνης Αινίτης ρεμπετιές!Για ένα ποτάκι πήγα(καθ’οτι καθημερινή) και τελικά καταλήξαμε να πίουμε τέσσερα μπουκάλια κρασί:102:
Μας έφτιαξε πάλι ο Αντωνάκης!!!
Απ’οτι άκουσα μάλλον θα τραγουδάει εκεί τα σαββατοκύριακα,τις καθημερινές θα παίζουν αλλοι.:246:

Κατά που πέφτει ο Πίκος ρε παιδιά;;; Καμια διεύθυνση;;;

Αναζήτησηηηηηηη στο Φόρουμ.
Εισαγωγή keyword: Πίκος
Αποτελέσματα: Πολλά

Ένα απ’ αυτά αναφέρει τις πληροφορίες που θες.

Σε ευχαριστώ πολύ! :slight_smile:

Αντε να δώσω μερικές πληροφορίες.
Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος): Τετάρτη ως Κυριακή στο “Πες το κι έγινε”, στο Χαϊδάρι. Δευτέρα στο “Εικοσιπενταράκι”.
Γιάννης Νιάρχος: Κάθε Τρίτη σμυρνέικα στον “Αρμενιστή”.
Αυτά τα μαγαζιά ξεκινούν συνήθως κατά τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Αυτά προς το παρόν.

Ari, υπάρχουν και νεοι που δεν γνωρίζουν διευθύνσεις. Θα μπορούσες να παραθέσεις διευθύνσεις ή τηλεφωνα κλπ; Ευχαριστούμε.

Το "Πες το κι έγινε είναι στο κέντρο του Χαϊδαρίου, στη Στρ. Καραϊσκάκη.
Για το “Εικοσιπενταράκι” και τον “Αρμενιστή” ας βάλει κάποιος άλλος τη διεύθυνση. Εγώ πάω συνήθως με τον …αυτόματο πιλότο.

25αράκι Ψαρρων 29 Χολαργός τηλ.6549118:102:

το 25ρακι ξεκιναει την παρασκευη 19 σεπτεμβρη με την ιδια περισινη συνθεση

Και από αυτή την Δευτέρα ξανά ο Βλάχος.

Επισης κατα μεγαλο ποσοστο στο 25αρακι καθε τεταρτη ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΝΙΔΑΣ και με ουτακι, ρεμπετικα και σμυρνεικα.

Στο ΤΑΞΙΜΙ από χθες Μ. Δημητριανάκης, Α. Μαύρος, Αν. Μίχου, Θεοδώρα (η κοπελιά που τραγουδά με τον Βούλγαρη και τον Δ.Μυστακίδη), Μιχάλης Δήμας μπουζούκι , Κ. Σταυρόπουλος κιθάρα φωνή και ένας καλός ακκορντεονίστας.

Στην έναρξη είδα πολλούς γνωστούς (Τατασόπουλος, Μουτσάτσος, Αγάθωνας, Σκορδαλάκη, ο μπουζουξής από το Τζιβαέρι κ.α.)

Το πρόγραμμα γενικά είναι καλό, με ψαγμένα κομμάτια.

Δοκιμάστε !

Λοιπόν, από οκτώβρη ξεκινάει η μουσική στο φίλεμα και αν παιζουν τα ιδια παιδια με πέρσυ θα είναι τέλεια…χωρίς μικρόφωνα!
Και βεβαια το ταβερνάκι στην Αργυρούπολη, επίσης χωρίς μικρόφωνα…καταπληκτική φωνή η Ελισάβετ! Το φαγητό και στα 2 άψογο!

Τίνα, μιά και είναι κοντά μας, δε μας ρίχνεις και συντεταγμένες και κανά τηλεφωνάκι των μαγαζιών. Μερσί:241:

Παιδιά το Φίλεμα είναι στην οδό Ρόμβης, No 16, κάθετη στην Κ. Σερβίας στο Σύνταγμα. Το τηλέφωνο είναι 210 32 50 222. Πέρυσι παίζανε Δευτέρα βράδυ 9 με 1μιση, και Σάββατο απόγευμα 5 με 9 ! Νομίζω και φέτος έτσι θα πάει…
Ίσως το καλύτερο τριο που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.
Μπουζούκια:
Άρης Σπ. (φωτιά και λαύρα, σκοτώνει)
Γιάννης Κά.(λαύρα και φωτιά, σκοτώνει)
κιθάρα Γιώργος Χρ. (και φωτιά και λαύρα και σκοτώνει)…
ρεπερτόριο: ρεμπέτικα, λαϊκά (με επίκεντρο τα “σολιστικά” κάθε είδους), ψαγμένη φάση, αν μπορούσα θα ήμουν συνέχεια εκεί.:088::088:

Για το φιλεμα τα στοιχεια ειναι σωστα κ απο οτι εμαθα η μουσική θα ξεκινησει απο οκτωβρη το τηλ ειναι 2103250222

Στο ‘‘Ταβερνακι μας’’ στην Αργυρουπολη παιζει κ ο Αρης (απο το φιλεμα) και περσυ ηταν καθε πεμπτη + παρασκευη βραδυ κ κυριακη μεσημερι. Καντε κρατηση για τραπεζι κατω! (στο παταρακι δεν ακουγονται τοσο καλα τα παιδια αφου παιζουν κ χωρις μικροφωνα)τηλ 2109965601. Την διευθυνση δε την θυμαμαι…παω στα τυφλα!:slight_smile:

Για το “ταβερνάκι μας” στην Αργυρούπολη:
Είναι στη αρχή της οδού Ολυμπίας (και λέω αρχή μετρώντας από τη Λεωφόρο Κύπρου). Ο καλύτερος τρόπος να πας εκεί είναι να βγεις στην Κύπρου με κατεύθυνση προς τη Βουλιαγμένης και λίγο πριν να φτάσεις στη Βουλιαγμένης να στρίψεις δεξιά. (προσοχή είναι μικρό στενάκι) Εκεί έχει ένα internet-cafe και αμέσως είναι η ταβέρνα, ενώ στο αριστερό σου χέρι είναι το πάρκο.
Καλό φαγητό, πολύ καλή η ορχήστρα, καλό service αλλά ακριβές οι τιμές τις μέρες που δεν υπάρχει ορχήστρα.
Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχει εξωτερικό χώρο στο πάρκο και είναι πολύ καλά γιατί αφήνεις τα παιδάκια σου και παίζουν. Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις διότι δε θα βρεις τραπέζι εύκολα μέσα στο μαγαζί όπου παίζει η ορχήστρα. Η διακόσμηση είναι αρκετά βαριά (χειμωνιάτικη). Όσες φορές έχω πάει (χωρίς την ορχήστρα) η μουσική από τα μεγάφωνα είναι υψηλής έντασης με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να μιλήσεις.

Για Το Ταβερνάκι…η καλύτερη μέρα να πάει κανείς είναι Πέμπτη βράδυ. 'Εχει λιγότερο κόσμο κ τα παιδιά γουστάρουν να πάιζουν πιο πολύ από τις άλλες μέρες που γίνεται χαμός (και πάλι όμως θέλει κράτηση). Στο άτομο θα πάει γύρω στα 18,00 ευρώ…υπερχορτασμένος! Κρασί μέτριο, προτιμήστε το λευκό.
Στο Φίλεμα το λευκό κρασί είναι άψογο κ ξυπνάς σαν να μην ήπιες…Άπλα 1η φορά είδα οι μουσικοί να γουστάρουν να παίζουν πέρα από την ώρα που τελειώνει κανονικά το πρόγραμμά τους κ να τους βάζει χέρι ο ιδιοκτήτης να σταματήσουν!

Ένα άλλο καλό στέκι που ήθελα να πάω χρόνια αλλά τελικά πηγα για 1η φορά πέρσυ είναι η “Τερψιπλάνη” κάπου στο Αιγάλεο. Έπαιζαν και ψαγμένα ρεμπέτικα (χωρίς μικρόφωνα) κ είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Κυριακή μεσημέρι ειχε συνήθως παραδοσιακά, σμυρνέικα… Κρατάει μέχρι αργά κ μπορεί να παίξει μαζί με τα παιδιά κ όποιος θέλει. Θα βρω τηλ + διευθ κ θα τα βάλω.

Στη ‘‘Μεταξού’’ πήγε κανείς τώρα που χειμωνιάζει?? Τι μουσική έχει? κάτι διαβαζα πριν για πιάνο!?

Λύστε μου κ μια άλλη απορία για τον Πίκο (εδώ τον πρωτάκουσα)…είναι μπαράκι? τι φάση ?:246:

Ο “Πίκος” είναι μοναδική περίπτωση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δημιουργεί κατηγορία μαγαζιού από μόνος του, την οποία κατηγορία δυσκολεύομαι να περιγράψω. :slight_smile:
Εχει το ύφος παλιού μικρού γνήσιου σκυλάδικου, δηλαδή ποτά συνοδεία φιστικιών και φρούτων (καμιά φορά βάζει και καμιά ποικιλία τυριών αλαντικών για μεζέ). Ομως δεν έχει πίστα, άρα δεν είναι σκυλάδικο αλλά μπαράκι. Αλλά και μπαράκι δε θα το 'λεγα, καθώς έχω πετύχει και “παράξενες” καταστάσες, όπου π.χ. δύο ηλικιωμένοι" κυριλέδες-μάγκες" να πίνουν το κρασί τους συνοδεία δύο αστακών!
Θυμίζει αρκετά …λούμπεν κατάσταση, όμως μπορεί να συναντήσεις μέσα από τον Τζιμάκο (παλιότερα που του επέτρεπαν να πίνει) μέχρι την Γαλάνη ή την Αλεξίου (στον παλιό Πίκο). Κατά κύριο λόγο το κοινό αποτελείται από “μπουζουκοπαθείς”, παλιούς και νέους, και βέβαια αρκετούς γνωστούς επαγγελματίες μουσικούς (συνήθως τις καθημερινές).
Το βασικότερο χαρακτηριστικό του -και αυτό που ίσως είναι και η βασική προσφορά του- είναι το ότι κατά καιρούς έχει “δώσει στέγη” σε αρκετούς παλιούς και νέους καλούς μπουζουξήδες. Εκεί μέσα έχω ακούσει Κ. Παπαδόπουλο, Λιόση, Καραμπεσίνη, Ζαριδάκη, Βλάχο, Κωνσταντίνου, Ν. Τατασόπουλο κ.ά. και φυσικά το Στουραΐτη που θα παίζει κι εφέτος.
Εχω την εντύπωση ότι είναι το μοναδικό μαγαζί που δε δίνει σημασία στους τραγουδιστές, δηλαδή ότι αποκλείεται να δείτε εκεί τραγουδιστές-φίρμες.
Αν μη τι άλλο είναι κάτι διαφορετικό.