ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΦΗΣ - Εργαστήριο χειροποίητων μουσικών οργάνων

Ο Τάσος Κατσιφής είναι σήμερα ένας από τους πιο γνωστούς και καθιερωμένους οργανοποιούς. Έχει, κατασκευάσει μπουζούκια για τους πιο διακεκριμένους σολίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1981 δίπλα στον πολύ γνωστό κατασκευαστή μπουζουκιών Μπάμπη Κλεφτογιάννη, κατασκευάζει, επισκευάζει και συντηρεί έγχορδα όργανα.

Από τον Ιούνιο του 2012 που συνταξιοδοτήθηκε ο Μπάμπης Κλεφτογιάννης, αναλαμβάνει το εργαστήριο ο Τάσος Κατσιφής με τον πλέον επίσημο τίτλο:
Τάσος Κατσιφής – Εργαστήριο χειροποίητων μουσικών οργάνων

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του:
www.tasoskatsifis.gr

Γνώρίζει κάποιος κάποια πράγματα για την δουλειά αυτού του οργανοποιού ?
Είδα το site του , έχει εργαστήριο στην Κυψέλη και ήταν βοηθός του Κλεφτογιάννη.
Δεν βρήκα κάτι στο φορουμ ή μπορεί να μου ξέφυγε.

Ευχαριστώ

έχει αναφερθεί πολλές φορές,
καλός μάστορας και καλός άνθρωπος, με προσεκτική δουλειά και άψογα σεταρίσματα. έχει σύγχρονο ήχο, καθαρό και στρογγυλό, για όποιον έχει τέτοια γούστα. επίσης έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές αναπαλαιώσεις σε ιστορικά όργανα.

Επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος (όποτε έχω περάσει από εκεί με έχει εξυπηρετήσει με πολύ προθυμία), και θεωρείται από τους τοπ μάστορες των σύγχρονων μπουζουκιών.

Αυτή την περίοδο έκανα μία βόλτα από κάποια εργαστήρια οργανοποιών με σκοπό να δουν το μπουζουκάκι μου και τον μπαγλαμά μου και να μου πουν αν χρειάζονται κάποια επισκευή ή κάτι άλλο.
Δεν είμαι του χώρου και όπως έχω ξαναγράψει παίζω όποτε κάνω κέφι.
Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπάρχουν κατασκευαστές οργάνων στην Ελλάδα.
Επίσκεφθηκα τον κ. Καρελά , τον κ. Μπρα Νίκο , τον κ. Καφετζόπουλο. Μίλησα τηλεφωνικά με τον κ. Σπουρδαλάκη.
Τον κ. Κατσίφη τον γνώρισα τυχαία επειδή ήμουν στην περιοχή του.
Όλους τους βρήκα στο φόρουμ και είπα αφου είχα λίγο χρόνο λόγω αδειας, να κάνω καμιά βόλτα.

Από όλους έχω ΜΟΝΟ τις καλλίτερες εντυπώσεις. Όλοι φιλόξενοι , φιλότιμοι , εξυπηρετικοί , πολύ καλοί σαν άνθρωποι και προπαντώς ήρεμοι.
Μου φαίνεται εντυπωσιακό . Ο χώρος αυτός των οργανοποιών φαίνεται να απαρτίζεται από έναν κόσμο μιάς άλλης γενιάς, προηγούμενης . Έκτός αν έπεσα σε όλους στις καλές τους μέρες!!

Ειδικά με τον κ. Κατσίφη , ενώ συμπτωματικά είδα το εργαστήριό του ( αλλού πήγαινα με το μπουζούκι στο αμάξι ) , κάτσαμε κουβεντιάσαμε , ασχόληθηκε με το μπουζούκι τουλάχιστον 20 λεπτά και είπαμε και διάφορες ιστορίες, λες και γνωριζόμασταν χρόνια.
Δεν ξέρω πόσο καιρό θα παρακολουθώ το φορουμ λόγω ελάχιστου χρόνου όμως θα ήθελα να καταθέσω αυτήν την εμπειρία μου , έτσι για την ιστορία.

1 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και επαυξάνω για τον κ.Κατσιφή,τον Τάσο,γιατί και εγώ που πήγα στο εργαστήριό του με έκανε να νοιώσω ότι γνωριζόμαστε χρόνια.Ευγενικότατος,εξυπηρετικός και προπαντώς άριστος στη δουλειά του.

Πέρυσι τα Χριστούγεννα αγόρασα ένα τρίχορδο από τη οικονομική του σειρά με βέργα.Τίμιο όργανο,δυνατό σε ήχο,ελαφρύ σε βάρος, και μετά από ένα χρόνο σε νησί δεν έχει δείξει σημάδια κακής κατασκευής.Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Τον ευχαριστώ που μπήκε στον κόπο να διορθώσει αφιλοκερδώς το πρόβλημα διπλοφωνιας που είχε το τζακομπουζουκι μου, μια θετική ψήφο και από μένα

καλησπερα φιλε μου.εχω δικο του τριχορδο. παρα πολυ καλο.

Από την τελευταία μου επίσκεψη στο εργαστήριο του Τάσου Κατσίφη μόνο θετικές εντυπώσεις έχω. Είδα πάρα πολλά έτοιμα όργανα ( όρεξη να 'χεις να κουρδίζεις και να δοκιμάζεις) και ξετρύπωσα πολλά διαμαντάκια, τίμια, απλά και ντόμπρα.

Μήπως γνωρίζει κανείς τις τιμές που κυμαίνονται, περίπου, τα τρίχορδα μπουζούκια, κυρίως της οικονομικής σειράς του κ. Κατσιφή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Από 500?ξεκιναει αν θυμάμαι καλά. Με 700? πηρα ενα αξιολογότατο όργανο το οποίο καλύπτει τις αναγκες μου σαν ερασιτέχνης εραστης του μπουζουκιού.Μένω σε νησι με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ενα όργανο.Απροβληματιστο όργανο φινετσάτο και με υποστήριξη απο τον οργανοποιό στις τακτικες συντηρήσεις δωρεάν και καφε κερασμένο.Bonus οι διάφοροι κορυφαιοι μπουζουκιστες που μπορείς να βρεις εκεί και να εχεις αξέχαστες ακουστικές εμπειρίες.

Ο Τάσος το καλύτερο παιδί!!!
Φίλος με όλη την σημασία της λέξης!!!έχω 2 όργανα του.
το τρίχορδο έκλεισε 12ετια τώρα και το 4χορδο πρέπει να ειναι 20ετιας!!!
Μάστορας απο τους λίγους, σπουδαγμένος δίπλα στον Μπάμπη τον Κλεφτογιάννη.
Πολλοί σπουδαίοι μπουζουξήδες έχουν δικά του όργανα!
Σε μια συναυλία του Νταλάρα για το ρεμπέτικο στο Ηρώδειο και τα 3 μπουζούκια ήταν δικιάς του κατασκευής!
Κωνσταντίνου-Τρίγκας-Παπαδόπουλος!!! τρίχορδα φωτιά!!

  • Συγχωρέστε μου την φλυαρία αλλα μ έχει σκλαβώσει με την εξυπηρέτηση του και την φιλοξενία του!!!

Ο Τάσος όντως είναι εξαιρετικός άνθρωπος, φιλόξενος κι ανοιχτός. Σίγουρα δεν είναι και ο πιο οικονομικός αλλά η δουλειά του είναι απίστευτη. Ότι πληρώσεις παίρνεις. Έχω ένα τετράχορδό του, το πρώτο μου μπουζούκι, γύρω στα 600 ευρώ πριν 7 χρόνια. Μου έχει κρατήσει και είναι μια χαρά. Μόλις μαζέψω λεφτά από τον Τάσο θα πάρω τρίχορδο. Έπαιξα το καλοκαίρι με κάτι μπουζούκι “παλιάς σχολής” με το μικρό σκάφος, απίστευτος ήχος. +1

5 χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.

Όπως ακριβώς τα λέει ο Νίκος, σύγχρονα όργανα χωρίς φανφάρες πάνω τους, ωραίας αισθητικής (τουλάχιστον για εμένα) και όλα αξιοπρεπεστατα και για όλα τα γούστα, βέβαια δεν είναι εργαστήριο που θα βρεις “μαθητικο” όργανο και από ποιοτικής και από οικονομικής άποψης αλλά η δουλειά του φαίνεται από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις.
Αν ήμουν 8χορδος δεν θα το σκεφτόμουν και πολύ, μάλλον εκεί θα πήγαινα για αγορά.

Δεν θα κάνω παράθεση για τον χαρακτήρα του μάστορα γιατί θα πρέπει να αναφέρω όλα τα παραπάνω σχόλια.
Η διάθεση του παραμένει πολύ καλή στο να εξυπηρετήσει και στο να σε ακούσει να δοκιμάσεις πολλά όργανα!
Άψογος όπως τον περιγράφουν όλοι οι προηγούμενοι.

6 «Μου αρέσει»