Τέχνη αλλά όχι κι έτσι

Είπαμε.Η τέχνη είναι κάτι ιερό.Αλλά όχι κι έτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=9N3u_Xfld-c

Οχι ρε φίλε…Ο Τατασόπουλος άρχισε τις Αμερικανιές ? Κρίμα…

Αυτό έπρεπε να το βάλεις στο θέμα διαστημικά παιξίματα και σε μια σχετική συζήτηση και αντιπαράθεση που έγινε εκεί για το εάν το μπουζούκι περιορίζεται στο ρεμπέτικο και το λαϊκό, ή αν πρέπει να αφεθεί απλόχερα και στα υπόλοιπα μουσικά είδη!

01:22 δευτερόλεπτα. Τόσο άντεξα. Άντε και στο “εφουμάραμ’ ένα βράδυ” τώρα. Ο εννεάσημος ρυθμός δεν φαντάζομαι να σταθεί εμπόδιο.

Που ειναι ο Τατασοπουλος???
μηπως εννοεις Παπαδοπουλος!!?

Αποθησαυρίζω δύο σχόλια επί του θέματος από το youtube

Την παλεύεις ρε Παπαδόπουλε;

Γειά σου Τατά φονιά!

:090:

συγγνωμη!!! δεν το ειχα δει!!!
(ε μετα το ειδα!)

Ο Τατασόπουλος έχει γεννηθεί στην Αμερική κι εκεί έχει ζήσει τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του. Το να κάνει “αμερικανιές” λοιπόν δεν είναι παράδοξο.
Πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό κάνεις σοβαρές προσπάθειες να τις αποβάλλει.
Ο χρόνος θα δείξει. Αλλωστε είναι νέος ακόμη.

ΥΓ. Οσοι με συναντήσετε, πείτε μου να σας βάλω ν’ ακούσετε μια εκτέλεση της “Ελένης ζωντοχήρας” από τον Τατά και το Μυστακίδη. Ο πρώτος σε “ήχο ταμπουρά”, ο δεύτερος κουρδισμένος σε ντουζένι.

Παίξτο στην εκπομπή σου, Άρη, σε πρώτη ευκαιρία !
:085:

Για αυτό και είπα Αμερικανιές φίλε Άρη. Όλοι νομίζω αναγνωρίζουμε την αξία του Νίκου.
Και όσο μεγαλώνει θα μεστώνει και θα σοβαρεύει! Πιτσιρικάς είναι άλλωστε.
Πάντως πρέπει να τον δείτε στο facebook. Με έχει κάνει προσθήκη στις επαφές του. Είναι απλά θεός!!!:):):slight_smile:

Ρε παιδιά όσο μεγάλος παίχτης κι αν είναι αυτό είναι εντελώς “Κίτσ” ειδικά το δευτερο που παίζουν το stairway to heaven με το πως θα περάσει η βραδιά

χαχαχαχαχαχαχα…έχει και συνέχεια…
Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι απλά το γυρίσανε από ροκ σε τσιφτετέλι και μείναν στο τσιφτετέλι
:):):slight_smile:

Είναι απαράδεκτο, χάλια, μπλιάχχχ… εντελώς καρακιτσαριό…

Όντως φίλε Άρη, είτε μέσω της εκπομπής είτε αλλιώς, αυτή η εκτέλεση πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία δηλ. να την ακούσουμε

Αυτή η εκπομπή είναι οι “μουσικές αντιθέσεις” του Χρήστου Παπαδόπουλου!! Σε αυτή την εκπομπή ήταν καλεσμένοι εκτός από τον Τατά και ο Λάκης Λαφτσής!! Ήταν ένα εγχείρημα του Χρήστου Παπαδόπουλου να δείξει στον κόσμο το πάντρεμα του μπουζουκιού με την κλασσική και την ροκ μουσική, κάτι που έχουν κάνει τεράστιοι δεξιοτέχνες πολύ καιρό πριν! Βλ. Ιορδάνη! Ο Λαφτσής έπαιξε κλασσική μουσική με το μπουζούκι του και ο Τατασόπουλος έπαιξε ροκ. Για μένα όλο αυτό είναι τέχνη, δίχνει πόσο τεράστια μουσική παιδεία έχουν και οι δυο τους και πόσο τεράστιοι μουσικοί είναι!!

Υ.Γ. Χρησιμοποίησα πολλές φορές την λέξη ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ για να συνέλθουμε λίγο!!!:089:

Εν τάξει ρεΚώστα,δεν αμφσβητείται η τέχνη και η μουσική τους παιδεία,καθε άλλο μάλιστα…
Το αισθητικό (ηχητικό) όμως αποτέλεσμα, είναι λίγο…κάπως…

Κώστα, όσο τεράστιοι μουσικοί και να είναι (στον τομέα τους δηλαδή ο καθένας, όχι παγκοσμίως και πέρα από είδος μουσικής, για να μην τρελλαθούμε) εγώ, τουλάχιστον, δεν νοιώθω την ανάγκη να συνέλθω παρά κατά άλλο τρόπο μόνο. Να συνέλθω από τη σύγχυση: πάντρεμα είναι αυτό, ή απλή παράθεση δύο διαφορετικών ειδών μουσικής, με παύση μάλιστα μεταξύ των δύο ειδών, που και οι ίδιοι την είχαν ανάγκη; Τι θέλουν να μας μηνύσουν; Ότι μπορείς να παίζεις στο μπουζούκι αρπέζ από ροκ μπαλάντα; Ναι μπορείς αλλά, καλύτερα να χρησιμοποιείς σε κάθε περίπτωση το σωστό εργαλείο. Γι αυτό δημιουργήθηκαν τα διάφορα όργανα. Γι αυτό δημιουργήθηκαν τα διάφορα είδη μουσικής. Αυτό είναι τέχνη. Όλα τα άλλα είναι εφήμερος εντυπωσιασμός.

Ούτε πάλι είναι τέχνη, να χρησιμοποιείς μόνο τους στίχους από καταξιωμένο (και αντίστοιχα φορτισμένο) χασικλήδικο και να τους εκφέρεις ουσιαστικά χωρίς μελωδία, με υπόκρουση από κλασική ακολουθία μπλουζίστικων συγχορδιών, αφού δεν μπόρεσες να παντρέψεις εννιάρι με τεσσάρι και χασικλήδικο με μπλούζ.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να δείξει στον κόσμο ό τι αυτός νομίζει. Η ουσία βρίσκεται στο πόσους θα πείσει.

Πολλές φορές δεν είναι το εγχείρημα που ενοχλεί, αλλά ο τρόπος και το τελικό αποτέλεσμα…

Άσχετα με το ποίοι παίζουν, το ότι είναι ο Τατασόπουλος και ο Λαφτσής που ειναι σπουδαίοι παίχτες, δεν σημαίνει οτι μπορεί να είναι στο απυρόβλητο ή να μην έχουν κάνει λάθος επιλογές.

Το κακο ειναι οτι εχουμε διευρυνει τοσο πολυ τους οριζοντες μας - σε ολα τα θεματα-( και της μουσικης βεβαιως) που και να θελαμε να μαζευτουμε τωρα, ειναι ακατορθωτο.Δεν εχω τις γνωσεις που εχει ο κυριος Παπαδοπουλος στην μουσικη αλλα αν τις ειχα δεν θα προχωρουσα σε τετοια κακοποιηση της ελληνικης μουσικης, ξεροντας πως υπαρχουν να δωσω κι αλλα πολλα στην ελληνικη μουσικη, πριν φτασω σ’ αυτο το σημειο- να χρησιμοποιω το κατ’ εξοχην ρεμπετικο και λαικο οργανο να μοιαζει σαν μερος μιας παραστασης τσιρκου. Αν αυτο λεγεται τεχνη…ας την χαιρεται οποιος την γουσταρει…

Οι Beatles χρησιμοποίησαν ethnic όργανα αλλά με τέτοιο τρόπο που απέδειξαν ότι ήταν μεγάλοι, αδιάφορα αν αρέσει σε κάποιον η pop ή όχι. Το ίδιο και οι Zeppelin. Αντίστοιχη δουλειά με πιάνα, βιολιά και κλασσική μουσική έκανε κι’ ο δικός μας Ξαρχάκος.

Τα προηγούμενα εγχειρήματα δεν ήταν αντίστοιχα:083:…