Νίκος Τατασόπουλος - Rock Medley & Καϊξής

Καλησπέρα σας.Εχοντας κάποιο rock παρελθόν και ακούγοντας το παρακάτω video έμεινα αρνητικά άφωνος.Οι rockades θα έβριζαν, τα ξέρετε. Εσεις τί γνώμη έχετε? (ο καιξής πολυαγαπημένο,δεν αναφέρομαι σε αυτό)

Καλησπέρα.

Κατ’ αρχήν, λέω να μετακινήσουμε την ερώτησή σου στο θέμα “για όποιον τον ενδιαφέρουν οι πειραγμένες μουσικές”. Το γράφω δημόσια για να είναι πιο εύκολος μετά ο εντοπισμός του.

Κατά δεύτερον, ο Καϊξής σαν Καϊξής δε με χαλάει. Δεν είναι όπως θα μου άρεσε εμένα να λέγεται αυτό το τραγούδι, αλλά δε βρίσκω και καμιά ασέβεια στη διασκευή. Όλο το υπόλοιπο δε μου λέει απολύτως τίποτε: τα ποτ πουρί έτσι κι αλλιώς υποβαθμίζουν τα κομμάτια, επιπλέον εδώ δεν υπάρχει μια σαφής αισθητική αλλά λίγ’ απ’ όλα, η κιθάρα είναι παμφλύαρη, και νομίζω (συγγνώμη αν κάνω λάθος) ότι υπάρχουν και λάθη, κάπου σκοντάφτουν στο ρυθμό.

Όσο για το σύνολο, είναι άδετο. Θα προτιμούσα πριν τον Καϊξή ένα κλείσιμο, μία παύση και ένα νέο ξεκίνημα. Δεν έχεις ούτε μέντλεϊ τεσσάρων κομματιών με κοινή αντιμετώπιση προς όλα, ούτε ένα μέντλεϊ τριών κομματιών ως εισαγωγή στο τέταρτο. Μου δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν και μ’ άλλες ροκ μπαλάντες στο ίδιο στυλ, μέχρι που ξαφνικά του ενός του 'ρχεται η ιδέα: «Ωπ! Μου 'σκασε τώρα: πάμε κάτι άλλο!». Ωραία, κάνε και κάνα τσιγάρο και πάμε μετά!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 18:32 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 18:29 —

Χμμμ… το ξαναδιαβάζω και μου φαίνεται λίγο άδικο. Μια μουσική πρόταση είναι. Δε θα τη δεχτώ, αλλά δεν παύει να είναι σεβαστή.

Εφυγες θαρρώ. Ας επικεντρώσουμε στον μπουζουκτσή που χώνεται σε ξένα χωράφια,που δεν τα κατέχει κιόλας

Ξεκινάς με λάθος κρίσεως. Αν έχεις rock ή blues υπόβαθρο (όπως πολλοί από μας εδώ μέσα υποθέτω), θα προτιμήσεις, ας πούμε «συμβατικότερους» παίκτες, με βαρύτητα και αποκλειστικότερη ενασχόληση στο αντικείμενο.

Για τον Τατασόπουλο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μέτρο σύγκρισης και απλά: παίζει ό,τι γουστάρει! Από Μπαχ μέχρι The Sweet κι από Paco de Lucia μέχρι Blind Boy Fuller και Panthera.

Τα υπόλοιπα, θέμα γούστου…

σας αρέσουν κάτι τέτοια ή όχι? και γιατί. απλά πράγματα ρε παιδιά

Η αρχική ερώτηση, «ποια είναι η γνώμη σας», μπορεί να ανοίξει συζήτηση. Έτσι όπως το θέτεις τη δεύτερη φορά, το βλέπω να πάει προς δημοσκόπηση μάλλον παρά συζήτηση.

Γιατί δηλαδή να πούμε ναι ή όχι; Εμένα μου αρέσει το τάδε σημείο, δε μ’ αρέσει το δείνα, και έχω αμφιβολίες για το τρίτο. Τι να κάνω γιατρέ μου;

Εμενα μου αρεσε σαν ακουσμα. Ειχε βεβαια καποια λαθακια, και μπορω να καταλαβω οτι και επειδη ηταν απο live και επειδη νομιζω οτι αφορμη για αυτο ηταν απλα το… κεφι των μουσικων τα συγχωρω.
Αυτο που πραγματικα θα λυσει πολλες αποριες, ειναι το απο που τραβηχτηκε. Γιατι σαν μερος ενος “οργανωμενου” λαϊκου-ρεμπετικου προγραμματος, σιγουρα δεν κολλαει, και ετσι οπως παιχτηκε (μινι ποτ πουρι με ξενα που μετα καταληγει στον Καϊξη) δεν μου φαινεται και καλαισθητο. Μπορω ομως να το δεχτω σε μια πιο χαλαρη και παρεϊστικη κατασταση, οπου οι μουσικοι απλα εκαναν το κεφι τους κ ειπαν να πειραματιστουν με λιγο fusion.

Πιστευω οτι πρεπει να αντιμετωπιζουμε με σεβασμο και να προσεγγιζουμε τα ρεμπετικα με αγαπη και λεπτομερεια ωστε να αποδωσουμε το παλιο feeling (πχ δε μου αρεσει καθολου να ακουω ρεμπετικα -οχι σε διασκευη σε αλλο ειδος- παιγμενα με ντραμς ή ηλεκτρικο μπασο; θεωρω οτι υπαρχουν αλλα κρουστα, μπασοκιθαρο ή ακομα και ακουστικο μπασο που μπορουν να αποδοσουν πιο αυθεντικα το υφος του ρεμπετικου), αλλα αυτο δεν εχει καμμια σχεση με τα οργανα ως οργανα, τα οποια δεν πρεπει πιστευω να φοβομαστε να τα “μπερδεψουμε” και να εξερευνησουμε τις δυνατοτητες τους.

Γιατί έκανα το θέμα καθαρά για το ποτ πουρί. Ο καιξής μια χαρά είναι. Ακόμη πιο απλα. Γουστάρετε τέτοια εγχειρήματα ή δεν έχουν θέση και πουθενά? :241:

πολύ μπροστά ο τάτα. τι να λέμε τώρα. φαντασία!!
επιτέλους ξεκολλάει το όργανο απ’τα κλασσικά τραγούδια της ταβέρνας και της σκυλοπίστας.
καλός ο τσιτσάνης καλός και ο βαμβακάρης αλλά υπάρχουν κάποιοι σύγχρονοι μπουζουκτσήδες που έχουν πάει το όργανο και την τεχνική του πολύ μπροστά. στο youtube βλέπουμε πολλούς από αυτούς.


ας μην σμπερδεύουμε τα πράγματα φίλε μεταλά. άλλο να συνυπάρχεις ως μπουζούκι σε διαφορετικό είδος μουσικής και άλλο να κάνεις εφέ πάνω σε scorpions. κατ’εμέ πάντα

Νομίζω ότι πολλή κουβέντα γίνεται για το τίποτα. Σε όλους μας αρέσει ένα μουσικό διάλειμμα σε κάποιο πρόγραμμα έστω και τέτοιου τύπου. Οι δυνατότητες των μουσικών (εν προκειμένω του μουσικού) δεδομένες και η αισθητική γνωστή σε όποιον τον γνωρίζει/ακούει.
Έχω την εντύπωση πως η ηχογράφηση δεν έγινε ούτε στο μέγαρο ούτε στο Ηρώδειο και είμαι σχεδόν σίγουρος πως ήταν απροβάριστη.
Επομένως δεν πρόκειται ούτε για μουσική πρόταση ούτε για διατριβή στο μπλέξιμο μουσικών σχολών - ήχων και κουραφέξαλα. Οι μουσικοί πολλές φορές στο πάλκο έχουν την τάση να χαβαλεδιάζουν και να πειραματίζονται με το κοινό με κάτι τέτοια σεβόμενοι πάντα ότι πρέπει να σέβονται. Δε νομίζω πως χρίζει αυστηρής και ψαγμένης κριτικής το συγκεκριμένο. Όσοι έχουν δουλέψει έστω και σε ταβέρνα μπορούν να καταλάβουν.

Με σεβασμό πάντα σε όλες τις απόψεις και τις οπτικές, απλά κατέθεσα τη δική μου.