Σχεσεις μεταξυ ζειμπεκικου χορου και ο τελετουργικος χορος των Δερβησηδων

Όσο γιά κριτική στάση των Ελλήνων στην Ιστορία τους, είμαστε πολύ πιό σκληροί με τους εαυτούς μας, απ’ ό,τι οι ξένοι με τις δικές τους Ιστορίες, και χαρίζομε στον εαυτό μας το δικαίωμα να διαφωνούμε, να φανατιζόμαστε και να μη χαριζόμαστε σε κανέναν.

Από τον Κώστα σ’ αυτό το Φόρουμ, ίσαμε τον ίδιο τον Μακρυγιάννη, τον Ορφανίδη, τον Σούτσο κ.λ. κ.λ.

Ακόμα και γιά τον Βενιζέλο, να σας μεταφέρω παραπομπές να φρίξετε!

Μαγκιά μας, ρε!

Θάθελα να ξέρω, πόσο σκληρή είναι η κριτική που ασκούν οι Γερμανοί σήμερα, στο Ναζιστικό καθεστώς; (Άντε, έγινα κι εγώ ρατσιστής, απ’ την ανάποδη… Άισιχτίρ!)

Κύριε Φέρρη, δεν επιτρέπω να νοθεύετε εσείς το μήνυμά μου για να βρείτε δεν ευκαιρία τώρα να πείτε για ρατσιμό. Δεν έγραψα εγώ για Σύνταγμα. Εσέις τοποθέσατε το όνομά μου κάτω από δυο διαφορετικές προτάσεις.

Και οι αδμινιστράτορες σιωπούν σε όλ’ αυτά…έίναι ντροπή.

Εγώ έγραψα το εξής>
Ελένη, προτιμώ να μην συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή, γιατί δεν θα είχε αποτέλεσμα αν αμφισβητείς τα πάντα. Να είσαι σίγουρη ότι εγώ θα ευχόμουνα πολύ οι Έλληνες θα είχαν καταφέρει τα πάντα μόνοι τους και δεν θα υπήρχε τώτε φτωχεία, καυγά, χαός, και όλ’ αυτά. και είναι φυσικά ότι η κάθε πλευρά βλέπει και ερμηνεύει την ιστοριά διαφορετικά. Εδώ η δημοσιογράφοι μεταχειρίζουν το θέμα πολύ κριτικά, και φυσικά περιγράφουν και τα λάθη.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄30 (1830), υπογραμμίζει ο Ροςς στις αναφορές του την ανάγκη υποστήριξη του Αιτήματος των Ελλήνων για Σύνταγμα (αίτημα όλων των παρατάξεων). Γενικό αίτημα, πού κάποιοι “γλύφτες” δεν άφηναν την κυβέρνηση να δει!!!

Από το βιβλίο της Dr. Ina Minner

Η παρουσίαση του βιβλίου στο “Rempetiko” Session 27

*Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ροςς, ο οποίος είναι μιά ιδιάζουσα και κατά τη γνώμη μου τίμια περίπτωση. Μπορεί να μην κόντραρε το Όθωνα αλλά καταλάβαινε πολύ καλά τις αιτίες για τον αντιβαυαρισμό και το δίκαιο αίτημα για σύνταγμα.

**αν αντέξετε και δείτε το βιντεάκι μέχρι το τέλος, θα ακούσετε και μιά “σπουδή” μου στον 10σημο.

Η δική μου κριτική Κώστα, ξεκινάει από μια εμμονή που έχω για το ότι η σύγχρονη, η σημερινή κακοδαιμονία έχει ξεκινήσει από κείνες τις εποχές. Και τα φιντάνια που πλασάρανε ή πλασάρουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συμφέρον ως “εθνική προτεραιότητα” και ως “εθνικό συμφέρον” με εκνευρίζουν το ίδιο, είτε ζούσαν πριν 150 χρόνια είτε ζούνε σήμερα.

Τέλος πάντων, δε χρειάζεται να χαλάμε και τις καρδιές μας.
Καλή βδομάδα!

Αγαπητή Μάρθα,

Μου έστειλες ένα email πριν 1.30 ώρα για το ότι συμβαίνει νόθευση του μηνύματός σου και περιμένεις να είμαστε πάνω από το πληκτρολόγιο για να παρέμβουμε σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό είναι αδύνατον διότι είμαστε πάνω απ’ όλα εργαζόμενοι άνθρωποι και την ώρα αυτή είμασταν στις δουλείες μας, πράγμα που καθιστά αδύνατη την παρέμβαση σε ένα τέτοιο λεπτό θέμα. Ακόμα και να είμασταν στον υπολογιστή πρέπει να διαβάσουμε όλο το thread για να αποκτήσουμε σαφή γνώμη και αυτό θέλει χρόνο. Ευτυχώς όμως το φόρουμ είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείς να “καρφιτσώσεις” το μήνυμά σου και να το δούμε όλοι εμείς μετά.
Καλά έκανες και παραπονέθηκες, διότι δεν είναι σωστό να λέγονται πράγματα που δεν έχεις πει, αλλά αυτά περί ντροπής νομίζω ότι παρασύρθηκες από το θυμό σου και δεν έπρεπε να τα πεις. Μπορείς λοιπόν να προσέχεις λίγο τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεσαι στη διαχείριση του φόρουμ και να μην εκτοξεύεις με ελαφριά καρδιά κατηγορίες που είναι αβάσιμες.

Στην ουσία του θέματος…
Πράγματι δεν είπες κάτι για το Σύνταγμα. Είμαι σίγουρος ότι ο Φέρρης κατά λάθος ενέταξε αυτή τη φράση στα δικά σου λεγόμενα. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί και επειδή τον άνθρωπο αυτόν τον γνωρίζω καλά, είναι 100% σίγουρο ότι πρόκειται περί λάθους. Παρόλα αυτά πρέπει να είσαι έτοιμη να ακούς τις διάφορες απόψεις για την ιστορία ενός λαού που σίγουρα την ένοιωσε στο πετσί του, γιατί είδα ότι ενοχλήθηκες όταν η συζήτηση γύρισε στα λάθη και του Όθωνα και των Βαυαρών αντιβασιλεών. Σε πείραξε η γλώσσα στο μήνυμα αυτό:

η οποία ήταν η απάντηση στο μήνυμα αυτό:

Ψάχνεις τις πηγές που έλεγαν αυτά που είπε ο Φέρρης; Οι πηγές είναι η ίδια η ιστορία όπως την μαθαίνουμε εδώ. Ξέρεις ότι η ενημέρωση για την ιστορία έχει πολλές πτυχές. Τα βιβλία που επιλέγεις να διαβάσει ο καθένας τον οδηγούν στην άποψή του. Δεν ζήσαμε εκείνη την εποχή, άρα μόνο να διαβάσουμε μπορούμε. Εσύ ζεις σε ένα τόπο από τον οποίο προήλθαν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι φυτεύτηκαν στην Ελλάδα και διαβάζεις κείμενα που λένε την άποψή τους, τα υιοθετείς και πιστεύεις ότι είναι αλάνθαστα. Κάποιοι άλλοι έχουν άλλη άποψη διότι διαβάζουν άλλα βιβλία και πηγές τα οποία εσύ δεν γνωρίζεις (μάλλον). Όμως, το γεγονός ότι σήμερα ο Ελληνικός λαός απεχθάνεται τη βασιλεία, τους μονάρχες και τους κάθε είδους γαλαζοαίματους δείχνει απλούστατα ένα. Ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι (βασιλείς και αντιβασιλείς) ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ και προσπαθούσαν να αποκομίσουν όσα περισσότερα οφέλη μπορούσαν στην πλάτη του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Όχι ότι και δικοί μας “πατριώτες” δεν προσπαθούσαν, αλλά άλλη ευαισθησία έχεις για τους φυτεμένους ξένους σωτήρες και άλλη για τους ντόπιους σωτήρες.

Αυτά από μένα … και να χαλαρώσουμε λίγο σας παρακαλώ πολύ.

“οι Έλληνες (το 1843) δεν ήξεραν καν τι θα πει Σύνταγμα…”
Διαγράφονται οι 11 ανωτέρω λέξεις… Μισή ντροπή δική μου, μισή δική σου…

Στο πάρτυ της πρεμιέρας του “Ρεμπέτικου” στην Άγκυρα, μιά Τουρκάλα δημοσιογράφος μούκανε παρατηρήσεις γιά το έργο, ισχυριζόμενη ότι “οι Γερμανοί δε μπήκαν ποτέ στην Αθήνα”, και πως “η Κατοχή δεν συνετελέσθη ποτέ!” Φυσικά δε χρειάστηκε ν’ απαντήσω, γιατί την ξεφωνίσανε όλοι οι άλλοι Τούρκοι. Εκείνη όμως επέμενε: “Λέτε ψέμματα, τα περί Κατοχής είναι μύθος!”

Φυσικά, λίγη ώρα πριν, 60 Τούρκοι ηθοποιοί παρατάσσονταν στο προσκήνιο-προκυμαία, με τις φωτιές στο βάθος, και τραγουδούσαν στα Τούρκικα: “Σμύρνη μου καημένη Σμύρνη, στη φωτιά και ποιός τη σβύνει. Γύρω μου φωτιά και λαύρα και στη θάλασσα όλα μαύρα”.

Οι Έλληνες διπλωμάτες και Ευρωβουλευτές, είχαν μείνει άναυδοι, και με ρωτούσαν αν είχε γίνει πιστή μετάφραση. Κι απ’ το (συγκινημένο) κοινό ακούγονταν αναθεματισμοί: “Ανάθεμα στους ξένους που μας βάλαν να σκοτωνόμαστε…”

Κι όταν στη Συνέντευξη Τύπου με ρωτήσαν γιά το βιβλίο της Ρεπούση (όλα τα ξέρουν) είπα: “Θέλετε να ξεχάσομε την Ιστορία μας; Ή να τη θυμόμαστε γιά να γίνομε καλύτεροι;” Η φράση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο!

Κι όταν με ρωτήσαν γιά το σχέδιο Ανάν γιά την Κύπρο, τους είπα: “Δε ντρεπόμαστε, εμείς κι εσείς, λαοί με τεράστια μουσική παράδοση, ν’ ανεχόμαστε τον Εθνικό Ύμνο ενός… Γιαπωνέζου;” Πέσανε ξεροί, γιατί κανείς δεν τους τόχε πει!

Είναι τέτοιος ο Οριενταλίστικος σνομπισμός των Δυτικών, που μόλις τον αποκαλύψεις σ’ Ανατολίτες Έλληνες ή Τούρκους, τους φεύγει το κεφάλι!

(Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον “Οριενταλισμό” του Edward Said.)

“Η δική μου κριτική Κώστα, ξεκινάει από μια εμμονή που έχω για το ότι η σύγχρονη, η σημερινή κακοδαιμονία έχει ξεκινήσει από κείνες τις εποχές. Και τα φιντάνια που πλασάρανε ή πλασάρουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συμφέρον ως “εθνική προτεραιότητα” και ως “εθνικό συμφέρον” με εκνευρίζουν το ίδιο, είτε ζούσαν πριν 150 χρόνια είτε ζούνε σήμερα.”

Προσυπογράφω και με τα δυό χέρια. Μόνο που ως αγιάτρευτος ρωμαντικός, ψάχνω πάντα να διακρίνω την καλή πρόθεση σε κάποιους (π.χ. Μακρυγιάννης) γιά να μην την κάνω κι εγώ ως… αντι-Ζαχόπουλος!

Νάμαστε πάντα καλά και να τα λέμε…

Είρεμια φίλοι ,πρεπει να κατανοΐσουμε ολοι πος το νεο ελληνικο κρατος είναι οπος τον μωλο της Αίγηνας , είναι η ιδια υλη μεγαλης αξήας (λευκώ μαρμαρο)μα σε αλη μορφή χάρη ανάγκης επιβιώσεος, και άλα πολλά καλά μάρμαρα είναι στο εξωτερικό (Elgin) ενοώ τους έλληνες ξενειτεμενους ,είμασται σε ολο τον κοσμο πρωσθετοντας παντα κατι το καλώ ,σίγουρα η φιλη μας Μαρθα θά γνωρηζει ελληνες γιατρους καθηγητες μηχανολογους καλιτεχνες που εργαζοντε στην Γερμανία και που δεν μπορεί η οικονομική πραγματικοτιτα της Ελλάδος να μας επιτρέψει την επιβίωση στην Ελλάδα , εκτός και την διερεση του ελληνικού εθνου σε δυο κρατι, υπάρχει η Ελληνική Δημοκρατία και η Δημοκρατία Ελληνική της Κύπρου .Οταν ειμαστον πολιτες της βυζαντινής Αυτοκρατοριας η Δητική Ευρώπη ήταν ενα παπλομα από κουρέλια ,μυκρα φευδα , μυκρά βασίλια, και ταυτοχρονα οταν ειμαστον εμής πολιτες ήταν αυτοι δουλοι καπιου λορδου . Από τα τέλι του 18 και 19 αιόνα οι αγγλοι γερμανοι και γαλοι για να δυκεολογεισουν της πραξης τους κολονιαλιστικες παραγγηλαν από επιστιμονες θεοριες ρατσιστικες και εφευρεσαν την ανοτεροτιτα της ινδοευρςπαΐκης φυλής ,και αποθέωσαν τον αρχέο ελληνίκο πολιτισμό , αποφελιθεικαμε λιπον εμής αυτή την ψυχολογική πανκοσμια κατασταση και ετσι με την ελπιδα αναγνωρισεος από τα κρατι που ηταν τοτε οι πανκοσμιες δυναμης πραξαμε την επανασταση με θρύανβω .Έτσι από σφαλματα ρατσιστικά βγήκε και κατι το καλώ .Σε τηποτα δεν φτεει η φίλη μας η Μάρθα εαν καπιοι γερμανοι τιράνισαν την ανθρωπότιτα .Οι προγωνοι μου ήταν καλά εγκατεστημενοι στην Πόλη και Στην Σμύρνη ,οταν ο ΨΥΧΩΠΑΘΗΣ με περικεφαλέα βασιλιας Κωνσταντινος νομιζε πος θά ξαναμπενε ενας αλος Κωνσταντίνος στην Κωσταντινουπολη ,οι συγγεννοις μου που βγηκαν ζωντανοι απο τους διογμους επειγαν στην Αιγιπτο γιατι εκή ειχαν εμπώριο βαμβακι που χοντρικός το μεταπουλουσαν στους αιγγλεζους , δεν μπατιρησαν εντελώς αλά σφαχτεικαν περιπου οι μισοί … ο πάπους μου δηγηθεικε οταν ήταν 4 χρονον πος ειδε εναν υπαλιλο τους τουρκο οταν εσφαξε τον πατερατου μεσα στο καταστιμα ηφασματον που ήχαν στην Σμύρνη. . . Μετά ο Gamal Abdel Nasser με τον παναραβησμό και της χορις ώρια εκδιλοσοις (μουζαχρες) τον αιγιπτιων τρομοκρατήθεικαν και πήγαν στην Ελλάδα στο 1950 περιπου .Κακό πραγμα η Ξενητία . . . Μα δεν πιραζει ,είναι μια ζωή και θά περάσι . . .Το ναρκοτικό μου ειναι καθε πεντεξη χρονια να πάω στην Ελλάδα και μου τα φαν οι κηφισιες και τα μπουζουκια ,κανομε ενα μπανιο πολιτισμο στα νερά του Εγέου και επιστρφωμαι στην ζουγκλα . . .και καλοποιηουμε της βραζιλιάνες να δήχνουν τα γλουτά και τα στήθια τους στο καρναβαλη . . .Και Έτσι μαζεβουμε τα γραναζια . . .Συγνώμη για τα παράπονα …

Η συζητηση εχει παει αλλου, εχει ξεδιπλωθει και εν μερει αναλυθει το συνολο της ελληνικης ιστοριας !! Βρεθηκε κατα τον Κtm ο φταιχτης για ολα, ο πλουτοκρατωρ Μακρυγιαννης, μια πρωτοφαντη θεωρια στ’αληθεια !! Που ειναι η τεραστια περιουσια του Μακρυγιαννη σημερα αραγε, σε ποια χερια ;; Ο Εβερτ μια φορα ειναι απογονος Βαυαρων … και ειναι απο τους μεγαλους κερδισμενους της μεγαλυτερης μπαζας απο το 1821 εν ετει 1999 (χρηματιστηριο !!) Ο λαος που ηταν ολα αυτα τα χρονια, ποδηγετηθηκε απο τους ταγους που κουβαλαγαν το πνευμα του Μακρυγιαννη ή απο ξενες και αλλες δυναμεις και τα γιουσουφακια τους ;;
Και ποιος ρε παιδια ρωταω εφερε τους Βαυαρους ;; Ο Μακρυγιαννης ;; Και ποιος του Δανους ασε που στο παρα πεντε θα φερνανε λεει Πορτογαλους βασιλεις αντι για τους Γλυξμπουργκ !! Ειλικρινα δεν ξερω, θα ηθελα να διαφωτισθω !!
Και οσο για τα αρχαια ειναι μεγαλη ιστορια … η υπεραξια που πηραν αυτα τα ευτελη καποτε μαρμαρα, πεταμενα εδω κι εκει ξεκιναει στη ουσια το 19ο αιωνα απο την αρχαιολαγνεια και τις ανασκαφες Αγγλων και Γερμανων στην Αιγυπτο, Μεση Ανατολη και Ελλαδα ενω κατα την Τουρκοκρατια ολο και κατι αγαλματα φευγανε προς Ευρωπη. Αν ητανε τοσο αλητες οι ξενοι θα τα ειχαν παρει ολα … ηταν λίγο αλητες τελικα ή μας φοβηθηκαν. Το παραδειγμα της Αφροδιτης της Μηλου εχει να λεει, για την άγνοια του Ελληνα για την αξια τους αλλα και την πονηρια του χωρικου που την ειχε στην αποθηκη του, να μην την παρουν οι Γαλλοι συνοδεια αντιτορπιλικου !! Σημερα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ θαβονται αρχαια στην Ελλαδα, κλασσικο παραδειγμα το Μουσειο της Ακροπολης, η Εθνικη Τραπεζα στην Αιολου, το τειχος στη Θεσσαλονικη και πολλα αλλα. Για αυτα φωναζουμε ;; Για μια λακουβα ομως εξω απο το σπιτι μας θα ξεσηκωναμε τον κοσμο για να μην παθει τιποτα η αναρτηση του καινουριου μας τουτού !!

Οχι και να ταυτιζουμε το καθε λαμογιο με το Μακρυγιαννη, ίλεως !!

υγ
Αντμιν, συγγνωμη πιστευω να μην το επαναλαβω !

Νικολάρα σε διαβάζω με δυσκολία αλλά πολύ ευχάριστα.

Νικολάρα, αυτό το “ηρεμία φίλοι μου” και μετά ΜΠΟΥΜ, με πεθαίνει.

Μου θυμίζει τον εαυτό μου, στη Θεσσαλονίκη το 1979, που οι “αντάρτες” ετοιμάσαμε ένα Δελτίο Τύπου (τόχε γράψει ο Νικολαϊδης), κι όταν το διάβασε η ομάδα, το βρήκα πολύ επιθετικό κι ανάλαβα να το μαλακώσω… Το αποτέλεσμα ήταν ένα μανιφέστο με τον τίτλο “ΟΙ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΣ”, και ξέσπασε ο αγριότερος πόλεμος σκηνοθετών-δημοσιογράφων, που κράτησε 10 μήνες!!!

Ίσως φταίει η Αιγυπτιώτικη καταγωγή. Από ποιό μέρος της Αιγύπτου είσαι; Θυμάσαι τ’ αράπικα απ’ ό,τι βλέπω. Μπράβο, σε χαίρομαι…

Γιά τον Γκαμάλ θα ξαναμιλήσουμε σ’ αυτό το φόρουμ, είμαι σίγουρος.

Ασαλάμ αλεϊκουμ , Φέρρη εφέντι , μαμπσούτ; Η μάνα μου , και η γιαγιά μου είναι γεννημένες στην Ισμαϊλία αλλά είχα συγγεννοις και στο Κάιρο και στο Πορτ Σαϊντ ,ζητάω συγνώμη για τα ορθωγραφικά μου λάθοι ,ξέυρω πος δυσκολἐυουν την ανάγνωση μα είναι περίπου 30 χρόνια που δεν γράφω ελλήνικα , τραβώμαι σαν το λάστιχο με την γραμματοσειρά ,και η γλώσσα άλαξε και επιδί τα γράφω λάθος μισά στην καθαρέουσα μισά στην καθούμελουμενη θά είμαι γελίος οπος τον ΠΑΡΑΤΑΤΗΚΟ του περιοδικού Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ:019:Μα θά προσπαθήσω να καλιτερέυσω . . . Χάμ ντ λιλά …(γιαυτό βάλατε λιπον αυτή την έκφραση στο έργω στο στόμα του Πόντιου . . .)Για το ήρεμια και μετά ΜΠΟΥΜ , η νυχτερήδα πρωτα φυσαϊ και μετά δαγκόνη . . .

Για το Μακρυγιαννη. Για λοβιτουρες του Μακρυγιαννη δεν εχω δει σε κανα σοβαρο εντυπο. Για κατ΄οικον περιορισμο, για τραυματισμους και για φυλακες αντιθετα παρα πολλα διαβαζουμε και ολα αυτα και μετα τον πολεμο, πολυ μετα το “Συνταγμα” του Οθωνα. Λεφτα ειχε κανει και πριν τον πολεμο αλλα και αλλοι ειχαν πολυ περισσοτερα απο αυτον. Οσο για τα αλλα, θρησκοληπτος ητανε, αλλα τι μ΄αυτο; Και ποιος δεν ητανε εκεινη την εποχη; Αλλα λαμογιο δεν προκυπτει απο πουθενα να ητανε.

Παραδοχολόγε ὀπος τα έγραψα στόν χάγκα (κύριον) Φέρρη χίλια συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθοι μου ,ποῦ σᾶς κουράζουν καί δυσκολέυουν τῆν ανάγνωση , αλλά δόχα τῳ Θεῳ(πός Περισπάμε καί ἰυπογεγράφουμε ταυτόχρονα ῆ βάζομε πνέυμα καί τόνο σε φωνήεντα ταυτόχρονα ;), καταλαβαίνεις όταν ἀστιέυομαι καί όταν ἐίναι σοβαρά καί ἀκόμα όταν ἐίναι καί τα δύο. Ανδρέα σοῦ πέρασε , ῆ έχεις ακόμα τα μπουρούνια σοῦ ;Ὑποθέτω ότι ναί , πές μου κάτι να χαρῶ . . . :)Δεν ἐίναι καί ἁίρεση ἠ πρωτίμηση μοῦ . . . :016:

Δεν ειμαι απο την Πατρα. :slight_smile:

Αρα λεγε ο,τι θελεις ελευθερα.

:090::)Ἀνδρέα , χαίρομαι πού δέν ἐίσαι θυμόμενος ,ἀλλά ξέρεις όπιος κημάτε με τους τυφλούς ὀς τό πρωῆ ἀλήθορέυει ,πόσα χρόνια μένεις στῆν Πάτρα ; Ἀπῶ ὀταν μετακώμησες στῆν Πάτρα ἀύξησες τῆν ζάχαρη στόν καφέ σού ;:019:Προσώπηκά μόνο γνώρησα Πατρηνιές(δύο κοπέλες) πολύ ὀμορφες , κούκλες ζοντανές !Ἀπῶ πού ἐίσαι ;

“Σημερα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ θαβονται αρχαια στην Ελλαδα, κλασσικο παραδειγμα το Μουσειο της Ακροπολης, η Εθνικη Τραπεζα στην Αιολου, το τειχος στη Θεσσαλονικη και πολλα αλλα”.

μια επεξήγηση περί εθνικής τράπεζας στην αιόλου, από καθαρά επαγγελματικό ενδιαφέρον, αν μπορείτε…;

Γεια σου φίλε Νικολάρα. Για να διευκολυνθείς στο γράψιμό σου, οι περισπωμένες, τα πνεύματα, οι δασείες και οι υπογεγραμμένες, έχουν καταργηθεί εδώ και περίπου 25 χρόνια. Αν καταργήσεις και τις οξείες νομίζω η εικόνα του γραπτού σου θα βελτιωθεί σημαντικά.:082:

Γιατί ρε; Μια χαρά τις βάζει τις οξείες (ε… ξεφεύγει καμιά παραπάνω στις μονοσύλλαβες λέξεις). Το “ατονικό” είναι πιο κουραστικό.

Δεικοιό αιχοίς