Σχεσεις μεταξυ ζειμπεκικου χορου και ο τελετουργικος χορος των Δερβησηδων

Γιατί; Αμα γράψω “Δεικοιο αιχοις”, είναι καλύτερα;
:019:

Όχι βέβαια. Άλλα τούλαχιστον δέ σέ μπέρδέυει ο τόνισμός:019:

Δίκαιο ἐχει( με ὀξεία στο ἐψυλον) ὁ "Αρης . . . ὁ ἀτονισμός πιστεύω να εῖναι(με ψιλή ἐπάνο τῆς περιπωμένης) πλεῖον καματώδης διά τέλους ἀναγνώσεως .Ἐάν ὑπάρξει καλῆ θέλησις θά εἰμαι κατανοητός ὁπως(με ὀξεία ἐπί του ο) καί σύς εἰστε γιά έμέ ρέ μάγκες :019:…

Επί 2 συνεχόμενες ώρες διαβάζω ολόκληρο το θέμα (9 σελίδες συνολικά)!!Παρόλο που έχουν πεταχτεί τα μάτια μου έξω:082: θέλω να δώσω σε όλους σας θερμά συγχαρητήρια για την ανάλυση του θέματος και για τις διαφορετικές απόψεις που ανταλλάσσονται!!!
Άντε, να τις εκατοστήσουμε τις σελίδες και να συνεχίσουμε με τέτοιες επικοδομητικές συζητήσεις!!!:088:

Με αφορμή την χτεσινή επέτειο της Επανάστασης, δείτε ένα άρθρο σχετικό με παλιότερη κουβέντα του τόπικ.

Μπήκα εδώ να ενημερωθώ για τις σχέσεις Ζεϊμπέκικου χορού και χορού των Δερβίσιδων όπως και ο τίτλος και μου βγήκαν τα μάτια -όπως λέει και η Μαρία- 2 ώρες να διαβάζω ιστορίες για την Ιστορία. Όχι ότι δεν άξιζε αλλά ήταν μάλλον εκτός θέματος βρε παιδιά. Για το θέμα μας τώρα θα έλεγα ότι ορθότερο θα ήταν:Σχέσεις νεοελληνικώς χορευόμενου ζεϊμπέκικου και χορού των ζεϊμπέκηδων (από όπου κατά πολλούς ίσως προέρχεται - συγγενεύει)και όχι δερβίσηδων.Καθ’ ότι όπως λέει κάπου πιο πάνω η Ελλένη - συντονίστρια - δεν αναφέρεται άμεση σχέση Δερβίσηδων και Ζεϊμπέκηδων.

Νικήτα (αλλά και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται), έχω παλαιότερα δημοσιεύσει ένα αρθράκι για τον Ζεϊμπέκικο. Αν σε ενδιαφέρει, παρακαλώ πμ με ένα ημαίηλ. Υπάρχει επίσης και ένα κάπως εκτενέστερο άρθρο για ζεϊμπέκικο και χασάπικο, στα αγγλικά όμως.